Bilirubina

Zespół Gilberta

.. ...bilirubiny wolnej powstaje bilirubina sprzężona. Może ona być wydalona z organizmu, gdyż jest rozpuszczalna w wodzie. U ludzi z zespołem Gilberta proces sprzęgania jest niewydolny, stąd w pewnych sytuacjach ( wysiłek fizyczny, gorączka, stres, alkohol ) wzrasta stężenie bilirubiny..

Budowa krwi

Budowa krwi

.. ...mocznik, kreatynina czy bilirubina, liczne enzymy jak choćby aminotransferazy. Bardzo istotne są składniki buforowe osocza, które zapewniają odpowiednie pH. Wahania w stężeniu poszczególnych składników są niezwykle pomocne w diagnostyce wielu schorzeń. Komórki krwi. Trzy podstawowe..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 11

.. ...Wykonałem badania Alat Aspat bilirubina, antyHCV - żeby wykluczyć wirusowe zapalenie wątroby. Wszystkie wyniki w normie. Nerwica daje bardzo podobne objawy do HCV stąd wszystkim polecam wykluczenie zapalenia wątroby. Nadal jestem na etapie wykluczania chorób jelit i wątroby, ponieważ..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 183

.. ...poziom kreatyniny i bilirubinę w moczu. Zadzwoniła prywatnie do lekarza który zaraz mnie przyjął na oddział i okazało się że mam przewody żółciowe zapchane, zrobili mi ECPWu i było ok przez 1,5 roku. Jak byłam w ciązy było super kilka miesięcy po ciązy znowu ucisk w żołądku, zgaga,..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 202

.. ...wątrobowe alat i aspat oraz bilirubina czy też wyniki z moczu zaczynały wskazywac początki zółtaczki, kamienicę żółciową czy też uszkodzenie wątroby tak też pocieszył mnie lekarz i zapodał mi BELERGOT jest to lek uspokajający dla kobiet podobno w okresie manopauzy przydatny. I moja Pani..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 211

.. ...Alat, Aspat, GammaGT, Bilirubina, Kreatynina, USG tarczycy i narządów szyjnych, USG jamy brzusznej, rentgen zatok * Teraz poszlam do neurologa i jak na razie mam zrobione EEG i zapisana jestem na tomografie, na jutro mam tez skierowanie na pobranie krwi po katem boreliozy. Te wszystkie..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...Cholesterol 280 cukier 140 bilirubina a ze 3 razy norma przekroczona nie pamiętam jaka wartość. Krew była tak gęsta , że żeby ja pobrać trzeba było mocno ciągnąć strzykawką. Wacika nie trzeba po badaniu : ) Uznałem , że pora coś zrobić dla siebie. Też mi się wydawało , że odżywiam się..

Bilirubina podwyższona

.. czy wieci jakie moga być powody podwyzszonej bilirurbiny ast alt ok np. zespół Gilberta czy to groźne i jak to jeszcze..

Mętlik w głowie, bóle lewej piersi, czy to nerwica?

.. ...nerkach i podwyzszpna bilirubine nieiwem czy to moze ma jakis wplyw. Prosze o podpowiedz Pozdrawiam Witam! Mój tato miał to samo - bóle w piersi,drętwienie ręki - chodził po lekarzach,ale wszędzie mówiono,że EKG jest w porządku więc nic złego się nie dzieje - * to nerwica * .BZDURA..

Wynik moczu negatywnie

.. ...urobilinogen - 0.2 EU./dl 0 2 ~ bilirubina, ciala ketonowe,azotyna - nieobecne nablonki plaskie - pojedyncze w.p.w. krwinki biale - poj w.p.w. pasma sluzu - nieliczne bakterie - nieliczne w prep. ps jestem sportowcem i robilem badania sportowe no i gardzo dobry wynik, urobilinogen..

Boję się o swoje życie

.. ...trzymajmy : ) Przeraża Cie bilirubina 0,8 a za chwilę piszesz że norma jest do 1,0 : ) CZyli normalny i średni dla człowieka jest stan do 1,0! Spokój, spokój, spokój, spokój............. Będzie dobrze. Pozytywne myślenie jest kluczem do sukcesu i wyjścia z nawet najtrudniejszej..

Wypadanie płatka mitralnego

.. ...dziwnie mam podniesiona bilirubine od przekraczania zalecanych dziennych dawek suplemantow wit a itp do tego doszyly leki n a nadcisnienie odstawilem wszystko jem duzo wiecej bo schudlem bardzo musze odregenerowac watrobkę całą: ) ) zaburzenia widzenia mialem slabosci zawroty itp zawsze..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc WBC 0,38 x do 3 HCT 38,9 % HR :78 ( 1/min ) RR:760 ms P:0 ms QRS : 80 ms PQ ( gwiazdka )ms QT :292 ms QTc 332 ms Os QRS 64..

Słaba wydolność serca

.. ...krotnie podwyzszona bilirubina we krwi ) - bardzo niskie tętno 50 - 52 ( kiedy siedzę lub leżę ) - podobno mam nierówne bicie serca - ciśnienie także niskie dokładnie niepamietam, INNE: - wzrost 195cm, - nie palę - piję mało napojów gazowanych - odżywam się bardzo dobrze, pozdrawiam..

Wynik badania moczu

.. ...przejrzysty krew: - bilirubina: - urobilinogen: - ketony: - proteiny: - azotyny: - glukoza: - pH: 5,0 Ciężar właściwy 1,030 leukocyty: - Mikroskopowa analiza osadu: Nabłonki wielokątne : liczne Nabłonki okrągłe: pojedyncze Krwinki białe: 4 - 5 w polu widzenia Składniki mineralne:..

Nerwica i dziwne objawy?

.. ...co to mam podniesiona bilirubine, ale ALAT ASPAT ok. Jak mnie dopada to zle samopoczucie to mam wrazenie ze jestem na cos powaznego chory i mam dodatkowa panike. Byc moze tak rzeczywiscie jest... Strasznie sie boje. Czy macie podobnie? Czy macie tak ze czujecie sie nagle źle przez kilka..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...12mg/dll ( 7 - 18 ) Bilirubina calkowita 2,1mg/dll ( * 1,1 ) Cholesterol calkowity 100mg/dll ( 150 - 200 ) Cholesterol HDL 33mg/dll ( * 38 ) Trojglicerydy 85mg/dll ( * 150 ) fTSH2 1,00 uIU/ml a norma to chyba( ? ) 0,34 - 5,60 jezeli chodzi o mocz to urobilinogen - wzmozony dodam ze..

Osłabienie, szybkie męczenie mięśni

.. ...watrobe( ALAT, ASPAT, bilirubina ) do tego morfologia i rozmaz, bedziesz wiedział czy cos nie tak. Skoro tak pięknie potrafisz opisać swoje dolegliwości to wydaje mi się, że poradzisz sobie również z metodami na lepsze samopoczucie. Zastanów się właśnie nad swoim trybem życia, co Ci w..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...urobilinogen - w normie bilirubina - 1 mg/dl leukocyty - nie wykryto erytrocyty - nie wykryto nitraty - nie wykryto kwas askrobinowy - nie wykryto nie wiem co moze być powodem troche zawyzonych wynikow, czytałam, że przyczyna moze byc ciaza, ale biorę tabletki antykoncepcyjne regularnie..

Wątroba i zbicie TBIL

.. ...glutamylotransferaza( GGT ) 23.0 U/l Bilirubina całkowita( TBIL ) 1.55!!! mg/dl dodam, że mam 26 lat a badania muszę powtórzyć dokładnie za tydzień z wyników tyle wiem, że mam ponad normę TBIL a co z tym robić to już ciężko było się dowiedzieć:( ( znajomy poradził mi Essentiale Forte i..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...G%: 60 _____________ Bilirubina: 7,33 umol/l AspAT: 23,0 U/l AIAT 13,0 U/l Mocznik 2,1 Mmol/l Kreatynina 53,0 umol/l Białko całk. 64,4 g/l Fe 4,9 U/l TIBC 62,0 umol/l UIBC 57,0 umol/l Chol.całk 3,61 mmol/l HDL 1,59 mmol/l LDL 1,60 mmol/l TG 0,88 mmol/l 4.Wyniki badań hormonalnych: -..

Złe badania-cholesterol

.. ...cholesterol HDL( 20mg/dl ),bilirubina( 5mg/dl ) po trzech dniach brania leków ( Lipanthyl Supra 1xdziennie i Essentiale Foete 3x2 dzienie ) i diety trójglicerydy spadły do 516 mg/dl a bilirubina do 2mg/dl ( pozostałe badnia wykluczyły jakąkolwiek formę zakaźną żółtaczki ).Mam nastepujące..

Prośba o interpretację wyników

.. ...1,025 kg/I glukoza - uj bilirubina - uj ciala ketonowe - uj krew - uj pH - 6,0 bialko - uj urobilinogen - 0,2 EU/dI azotyny - uj leukocyty - uj witam na moje oko wyniki sa ok nic niepokojacego,a jak masz watpliwosci do cukru to najlepszym badanie do stwierdzenia cukrzycy jest krzywa..

Proszę o analizę wyników krwi

.. ...ALAT - 80 ASAT - 116 BILIRUBINA CAŁK. - 0,42 CL - 107 CRP - 6,1 GLUKOZA - 102 K - 4,6 KREATYNINA - 0,9 NA - 139. Dla zainteresowanych moge przesłać skan pełnych wyników na email. Z góry dziękuję. Maroo wystarczy spojrzec na normy i bedziesz wiedzial ( wiedziala ) ze te wyniki nie sa..

Dolegliwości z sercem

.. ...glukoza 5,14 mmol/l bilirubina całk. 17,93 umol/l ASPAT 19,50 IU/L ALAT 15,10 IU/L Amylaza w surowicy 60,0 IU/L Amylaza w moczu 216,0 IU/L Magnez w surowicy 0,89 mmol/L ASO poniżej 200,0 U/ml CRP poniżej 6,0 mg/l TSH 3 - cia generacja Wynik:1,699 mU/L Norma min:0.35, Norma max: 4,94..

Saturacja

.. ...Sprawdzano mi poziom bilirubiny,ale na wynikach był też procent saturacji %Saturacji 31,0% Z tego co udało mi się znalezć w internecie to jest poniżej normy. NIe wiem dokońca czy piszę w ten dział, ale bardzo proszę o pomoc: ) Z góry dziękuję Mysle ze cos tam jest zle napisane.Jesli..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...Cukier: nie wykryto Bilirubina: nieobecna Urobilinogen: w normie Ciała ketonowe: nieobecne Nabłonki płaskie: pojedyncze w polu widzenia Leukocyty: obecne w polu widzenia w ilości 1 - 3 Kryształy ( 1 ) szczawiany wapnia ... pojedyncze w preparacie BIOCHEMIA Glukoza: 5.03 Potas: 4.19 Sód:..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...cieżar wł . 1,020 odczyn moczu 5,0 leukocyty nieobecne azotyny noeobecne białko ,glukoza,ciała ketonowe nieobecne bilirubina i erytrocyty nieobecne urobilinogen w normie Jeśli ktoś może ocenić dziękuje..

Ból pod mostkiem

.. ...wyszło mi tak : alt - 68,4 norma 0 - 38 ast - 47 norma 0 - 40 bilirubina 1,32 norma 0.2 - 1.2 amylaza 47,8 norma 25 - 125 wiecie co to znaczy ? wiem ze wyniki nie najlepsze ale o czym to moze siwadczyc ?..

Nie wiem co mi jest

.. ...neg urobilinogen norma bilirubina 1 powinno być * 0,2 mg/dL azotyny pos powinno być neg erytrocyty 25 powinno byc 0 - 5 Biochemia żelazo 22 norma 5 - 30 glukoza 75 powinno 79 - 115 USG jamy brzusznej tez w normie. Jak ktoś ma jakieś pomysły to proszę o pomoc, bo już na głowę dostaję,..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...podstawowe badania krwii: bilirubina 1,84 ( 0,2 - 1 ) ALT 80 ( 0 - 41 ) AST 39 ( 0 - 40 ) amylaza w surowicy 63 ( 28 - 100 ) Białko c - reaktywne 1,1 ( 0 - 5 ) Podwyższona bilirubina wkazywała na wątrobę. Zrobiłem USG jamy brzysznej. Usg wskazało na rozlane zaawansowane stłuszczenie. Dwa..