MPV

PDW (wskaźnik anizocytozy płytek krwi)

PDW (wskaźnik anizocytozy płytek krwi)

.. ...objętość trombocytów ( MPV ) wynosi 5 - 10 fl ( normy mogą się nieznacznie różnić w zależności do laboratorium ). Pełen wgląd w układ płytek krwi daje nam znajomość trzech parametrów: ich bezwzględnej ilości ( PLT ), średniej objętości ( MPV ) oraz właśnie wskaźnik anizocytozy. PDW mówi..

CK-MB - Str. 2

.. ...13,2% PLT 267 PDW 12,2 MPV 10,9 P - LCR 31,4% ck - mb 33,4 nA 140 mmol/l K - 3,94 mmol/l EKG - LICZNA EKSRASYSTOLIA KOMOROWA ROZPOZNANIE przedwczesna depolaryzacja( pobudzenie )komór i hipokalemia pozdrawiam Faktycznie,nie ma innych odchyleń od normy jak tylko hipokaliemia i zbyt wysokie..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...- SD: 34.9 PDW: 13.6 MPV: 11.5 P - LCR: 35.9 MOCZ GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET: NEGATIVE SG: 1.010 pH: 7.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE BLO: NEGATIVE LEU: 3+ http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html lekarz ci lepij powie!! lekarz ci lepij powie!! ale moim..

Niedomykalność zastawki mitralnej

.. ...sugerowac związek z MPV. Chorzy z grupy większego ryzyka, w tym chorzy z co najmniej umiwarkowana niedomykalnością mitralna, powinni mieć przeprowadzane kontrolne badania kliniczne co najmniej jeden raz w roku. Wciąz dużym problemem pozostaje decyzja i dobór własciwego czasu operacji u..

Ugięcie płatka przedniego do lewego przedsionka

.. ...zastawki mitralnej ( MPV ) to przemieszczanie części płatka lub płatków do lewego przedsionka w okresie skurczu lewej komory. W warunkach prawidłowych płatki stykają sie ze soba w okresie skurczu komór, a czynnośc aparatu podzastawkowego uniemożliwia przemieszczanie sie płatków poza..

Niedomykalność zastawki mitralnej a wypadanie płatka zastawki dwudzielnej

.. ...sugerowac związek z MPV. Chorzy z grupy większego ryzyka, w tym chorzy z co najmniej umiwarkowana niedomykalnością mitralna, powinni mieć przeprowadzane kontrolne badania kliniczne co najmniej jeden raz w roku. Wciąz dużym problemem pozostaje decyzja i dobór własciwego czasu operacji u..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM 45,2 ( 17 - 48 ) %MON 6,1 ( 4 - 10 ) %GRA 48,7 ( 43 - 76 ) #LYM 3,5 ( 1,2 - 3,2 ) ??? #MON 0,4 ( 0,3 - 0,8 ) #GRA 3,9 ( 1,2 - 6,8 ) Z góry dziękuje..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7% ) Masz za wysoki cholesterol i trojglicerydy ...norma cholesterolu to do 200 a trojglicerydów do 160...pozdrawiam reszta wyników..

Interpretacja badania krwi

.. ...- 32.9 dodam ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spaść bo inaczej wykopńczysz serducho. pozdrawiam Potas norma do 5,0 norma od 3,5 - 5,3, jesli masz za wysoki potas koniecznie trezba sprawdzic wydolnosc..

Trójglicerydy, wysoki poziom - Str. 2

.. ...50 * anty HBS ujemny MPV 14,1 norm 7 - 12 * P - LCR 58,4% norm 13 - 43 * anty HCV ujemny Oraz usg jamy brzusznej wszystko w normnie oprocz jednej lini co to oznacza ze mam chora watrobe? Watroba o nieznacznie wzmozonej echogenicznosci, prawidlowej wielkosci, bez zmian ogniskowych..

Wyniki krew, mocz a migdałki?

.. ...HB:15,9q/dl Tro:21m/mm3 MPV:7,6fl Pt:0,16% PDW:9,5 OB - 5mh mocz: Glu: negative Bil: negative KET: trace SG: 1.025 pH:5.5 Pro: negative Uro: 0.2 EU/dl Nit:negative Blo:negative Leu: negative glukoza: 5.31 ASPAT: 44 ALAT: 74 CRP ( metoda lateksowa ) : ujemny ponizej 6mg/l HBsAgII 0.699 Z..

Badania krwi, czy sa poprawne - jak interpretowac?

.. ...31,5 N: 27.0 - 31.0 MPV - 7,3 N: 7,5 - 12.0 Dodam jeszcze, że dwa razy piściła mi się z nosa krew bez wyraźnej przyczyny... Czy to może być skutek przemęczenia lub braku jakiś witamin, a może ma to coś wspólnego z serem ( czasem odczuwam dziwne kłócie w klatce piersiowej ). Z góry dzieki..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...36,4g/dl Pit 0360 x 10 do 3 MPV 08,5 fl Pct 308% RDW - CV 17,6% PDW - CV 38,1% Choresterol 178mg/dl Trójglicerydy 44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% - Eonyzofile % 3,5% - Bazofile % 0,30% JONOGRAM ( SUROWICA ) Sód 142 mmol/l Potas 4,38 mmol/l IMMUNOCHEMIA ( SUROWICA ) Rok temu miałam operację..

Płatki wiotkie, co się dzieje?

.. ...12 lat ) z AI, MI i MPV ? W początkowej fazie miał wstawiony enarenal ( enap ). Ma odczucia dziwne, które ja matka będąc tu an forum łączę z wada serca. Nie ma wprowadzonych żadnych preparatów magnezowo - potasowych. Wiem tez, że nie może byc to każdy z apteki. co Pan by sugerował..

Hematologia - interpretacja

.. ...RDW 12,9 PDW 14,7 fl MPV 11,4 P - LCR 36,5 OB 10/20 Dodam ze lekarz na bilansowych badaniach wykryl wole ( cos z tarczyca ). Co dalej z tym robic. i jak kształtują sie te wyniki Dodam ze mam 18lat ... poszedłem na badania ponieważ odczuwam kucie serca ostatnimi czasy dość częste...

P-LCR + co oznacza podwyższony?

.. ...mi sie tyle dowiedziec z internetu ze mam lekki niedobor zelaza, ale nic pozatym nie wiem. pomocy ja mam za niski poziom plytek krwi bo mam 116, WBC 2,4 i P - LCR za wysokie 45,6 tez nie wiem o co kaman..

Ból w klatce i ogólne osłabienie

.. ...31,5 N: 27.0 - 31.0 MPV - 7,3 N: 7,5 - 12.0 Dodam jeszcze, że dwa razy piściła mi się z nosa krew bez wyraźnej przyczyny... Czy to może być skutek przemęczenia lub braku jakiś witamin, a może ma to coś wspólnego z serem ( czasem odczuwam dziwne kłócie w klatce piersiowej i tak jakby..

Czuję, że mam serce

.. ...13% #LYM: 2,7 PLT: 243 MPV: 8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Proszę powiedzcie czy to wpływ stresu? Naprawdę to uczucie jest bardzo drażniące. Jutro idę znowu do lekarza ale prawdopodobnie z wizyta u specjalisty będę musiał poczekać parę tygodni. Pozdrawiam Serdecznie...

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...11,8 % ( 10,0 - 15,0 ) MPV 7,5 UM^3 ( 6,5 - 11,0 ) PDW 13,5 % ( 10,0 - 18,0 ) w nawiasach masz podane normy wiec sobie prownaj i bedziesz wiedziala - l pozdrawiam porównałam,ale interesuje mnie czy coś z tych wyników badań można odczytać..czy są w normie,czy wskazują na jakąś chorobę.. e..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...% , PLT 352. K/uL , MPV 9.5 fL , OB 2mm/po 1 godz , CHOL 191 mg/dl HDL 76.82 mg/dl ) ( BADANIE MOCZU Glukoza w normie ,Bilirubina ujemny , Ciałka ketonowe ujemny , Ciężar właściwy 1,025 , Erytrocyty ujemny , PH 5,00 , Białko ujemny , Urobilinogen NORM , Azotyny ujemny , Leukocyty ujemny,..

Dziwny ból w klatce piersiowej

.. ...MCV - 95 MCH - 31,5 MPV - 7,3 Wyniki należy zawsze podawać z normami( są różnice między labo. ) mcv 80 - 94 mch 27 - 31 mpv 7,5 - 12 Wyniki wskazują na niewielki brak żelaza w organizmie i na pewno nie są przyczyną opisanych objawów,zalecam uzupełnienie potasu i magnezu.Jednak jak..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...sd - 45,2 pdw - 13,9 mpv - 11,8 p - lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 proszę o interpretację tych wyników mam problemy z tarczycĄ TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym płacie mam guza..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...rdw: 15.5 % plt: 332 mpv: 7.4 pct: 0.247 % pdw: 12 % wapń całkowity: 2.39 mmol/l chlorki ( cl ) 104 mmol/l sod: 140 mmol/l potas: 3.94 mmol/l tzn ,że mam podwyższony powiedziała mi kardiolog,ale norma tu jest podana: od 3.60 do 5.10,więc chyba nie jest tak žle... wyniki badania tarczycy:..

Czy to anemia?

.. ...129 rdw - cv 15 pdw 16 mpv 12,90 p - lcr 47 czy to moze swiadczyc o anemii? Nie znam się na tym ale często jest niedobór witaminy b12 i związków żelaza nieco rzadziej.W tym 1 wypadku jest gorzej bo dieta zwykle nie dostarcza odpowiednich ilości tej witaminy.W 2 jest lepiej z dietą a..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 90 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej podwyższony poziom świadczy o cukrzycy, proszę pomóżcie czego oznaka są te..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...( 11.5 - 14.5 ) 13,1 MPV ( 7.2 - 11.1 ) 9,6 ( 7.2 - 11.1 ) 8,5 ( 7.2 - 11.1 ) 9,3 PDW %LYMPH ( 19 - 48 ) 40 ( 19 - 48 ) 25,7 ( 19 - 48 ) 41,1 %MONO ( 1.0 - 8.0 ) 9,7 ( 2.0 - 7.0 ) 7,1 ( 2.0 - 7.0 ) 7,2 %GRA #LYMPH ( 1 - 4.5 ) 2,46 ( 1.5 - 6.5 ) 2,96 ( 1.5 - 6.5 ) 3,72 #MONO ( 0 - 0.8 )..

Prośba o interpretację wyników

.. ...plytek krwi ) - 13,2 fI MPV ( srednia objetosc krwinki płytkowej ) - 10,1 fI P - LCR ( udzial duzych plytek ) - 25,6 % Rozmaz mikroskopowy: NEUTR 62,0 % EOZYN 3,0 % MONOC 1,0 % LIMFO 34,0 % OB metodą Westergreena po 1 godz. - 10 mm/godz Badanie ogólne moczu barwa - żółta klarowność -..

Echo serca i baypasy

.. ...31,5 RDW 10,7 PLT 205 MPV 7,9 Biochemia Aminotransferaza alanlnowa ( ALT ) 34 Amihotransferaza asparaghowa ( AST ) 26 Cholesterol całkowity w surowicy 232 Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol LDL - bezpośredni 117 Sód 142 Trójglicerydy w surowicy 276 co to znaczy??..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...- SD 42 RDW CV 13,2 MPV 8,5 FL KREATYNINA 1,2 MG ALAT43 ASPAT 29 SOD 141 POTAS 4,1 CHLORKI 102 TROPONINA 0,005 kolejne badanie : USG J. BRZUSZNEJ : watroba normoechogeniczna bez zmian ogniskowych niepowiekszona, pecherzyk zolciowy i pzw w normie trzustka i przestrzen okolonaczyniowa..

Prosze o ocenę wyników

.. ...Płytki 184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 witaj, glukoza ok natomiast poziom cholesterolu w wartosciach granicznych. proponuje troche zjechac z cholesterolem do ok. 170 - 190 max. trojglicerydy ok super ! Poziom AST i ALT w normach Natomiast morfologia wszystko w normach !..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...PLT - 132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 Żaden prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pamiętaj że my, lekarze leczymy pacjenta a nie jego wyniki! Pamiętaj tez że każde laboratorium ma swoje zakresy normy Skoro masz jakieś dolegliwości powinnaś zgłosić sie..

Proszę o opinie i rady

.. ...Płytki 184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 cholesterol za wysoki.Można łatwo obniżyć stosując dietę obniżająca cholesterol,zero fajek i alkoholu oraz kawy,bardzo duże ograniczenie tłuszczów zwierzęcych,a w to miejsce - tłuszcze roslinne.Błonnik,dużo warzyw...

Wyniki Morfologii Krwi

.. ...13,6 PŁYTKI KRWI 313 MPV 9,9 NEUTROCYTY 4,93 LIMFOCYTY 3,16 MONOCYTY 0,85 EOZYNOCYTY 0,31 BAZOCYTY 0,02 % NEUTROCYTOW 53,2 % LIMFOCYTOW 34,1 % MONOCYTOW 9,2 % EOZYNCYTOW 3,3 % BAZOCYTOW 0,2 OB 2 GLUKOZA W OSOCZU 95 TSH 1,37 nie podali norm? wyniki dobre. Normy sa ale jakos sie na tym do..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek porównaj sobie z tym http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html witaj ewa, dzieki za link i w sumie wszystko jest w normach a gdzie mozna sprawdzic normy wyniku biochemii..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość: zupełna Odczyn: kwaśny ph5 Ciężar właściwy: 1.019 Białko: nieobecne Cukier: nie wykryto Bilirubina: nieobecna..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 - 12] NEUT 2.15 [norma 2.25 - 7.35] obniżone NEUT% 49.8 [norma 50 - 70] obniżone LYMPH 1.35 [norma 1.12 - 4.73] LYMPH% 31.3 [ norma 25 - 45] MONO 0.49 [norma 0.05 - 1.95] MONO% 11.4 [norma 1 - 10] przekroczone EO 0.25 [norma 0.04 - 1.00] EO % 5.8..

Interpretacja rozmazu krwi

.. ...normie, z wyjątkiem MPV, które wynosi 10,7 ( 6 - 10fl ). Wynik morfologii: WBC - 4,3 x10^3 RBC - 4.26 X10^6 MCV - 90,8 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,9 g/dl płytki krwi - 202 x10^3 LYM% - 43,3 % MXD% - 10,7% NEU% - 46% Bardzo proszę o informację czy te odchylenia od normy są znaczące i jakie..

Prestarium i nedal na skoki ciśnienia

.. ...CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm ; Grubość przegrody M - K 1,1 cm ; Grubość tylnej ściany 1,0 cm ; Prawa..

Bolące mięśnie - Str. 2

.. ...wyszły tak: PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 Tak więc wszystko w normie, tych innych badań nie miałem robionych, dostałem skierowanie od lekarza rodzinnego na morfologię, cukier, potas, sód, ASO, TSH i badanie ogólne moczu a sam zapłaciłem sobie za badanie magnezu. może masz..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali? dziwne? wszytko..

Uciążliwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...HCT 46,9 ; PLT 299 ; MPV 9,1 ; P - LCR 17.8 ; PDW 9,7 ; MCV 88.7 ; MCHC 33.9 ; MCH 30.1 ; RDV - SD 42,90 ; RDW CV 13,4 ; LYMF % 34,5 ; MONO% 7,4 ; EO% 6,4 ; BASO% 0,3 ; NEUT% 51,4 OB 2 mm/h Kreatynina 1.05 ; GFR wg MDRD * 60 ml; CRP * 0.4 mg; Potas 4.3 ; ALAT 27; ASPAT 21 ; Kwas moczowy..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...Aminotransferaza ALT: 13,0 U/l MPV: 12,9 fl EOS: 0,7% BASO: 1,3% NEU: 57,3% MONO: 6,6% LYM: 34,1% z góry dziękuję! pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z cholesterolem nie ma tragedii, nigdy nie ma się jednakowego poziomu, jak codziennie robiłabyś badania to były by..

Moje wyniki krwi.

.. ...Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA Sód w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3 gen 1.98 miU/L OB po jednej godzinie : 2 i nie wiem co mi..

Proszę o informację na temat wyników

.. ...131 rdw 13,3 pdw 20 mpv 14,1 p - lcr 57,4 na zwiększenie czerwonych ciałek trzeba jeść wątrobę wieprzową,stek wołowy,pić sok z buraków 2x pół szklanki dziennie,wit.C itd. norm nie podaja? co to za laboratorium? normy na wynikach pdw 9 - 17 mpv 9 - 13 p - lcr 13 - 43 reszta wyników była w..

Proszę o informację na temat p-lcr

.. ...MCHC 32,9 ( 32 - 37 ) płytki krwi 131 ( 140 - 440 ) RDW 13,3 ( 11 - 16 ) PDW 20 ( 9 - 17 ) MPV 14,1 ( 9 - 13 ) P - LCR 57,4 ( 13 - 43 ) co oznacza za wysokie p - lcr i do czego może prowadzic ( choroby )..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...13,4 ( 11,5 - 14,5 ) MPV 11,2 ( 9 - 13 ) P - LCR 35,6 ( 13 - 43 ) Rozmaz podzielone 29 % kwasochlonne 4 % zasadochlonne 1 % limfocyty 60 % monocyty 6 % Analityka ogólna ,badanie moczu cieżar wł . 1,020 odczyn moczu 5,0 leukocyty nieobecne azotyny noeobecne białko ,glukoza,ciała ketonowe..

Nadcisnienie

.. ...cv=12,3% plt=155 pdw=13,8 mpv=10,4 p - lcr=28,9 pct=0,16% troponina t hs=4,18 Rozpoznanie w wypisie ( zmęcznie/przemęczenie ) Po zastrzyku z pyralginy powiedziano mi,że ból zniknie i nie pojawi się do rana ( 1:00 godzina wypisu ) ale pół godziny później jak opuściłem szpital,ból powrócił..

Nadciśnienie

.. ...17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie moczu: Barwa: żółta Przejrzystość: przeźroczysty Ciężar właściwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko..

Nadczynność tarczycy

.. ...17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie moczu: Barwa: żółta Przejrzystość: przeźroczysty Ciężar właściwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie moczu: Barwa: żółta Przejrzystość: przeźroczysty Ciężar właściwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko..

Prosze o interpretacje wynikow!!!

.. ...norm 50 anty HBS ujemny MPV 14,1 norm 7 - 12 P - LCR 58,4% norm 13 - 43 anty HCV ujemny Oraz usg jamy brzusznej wszystko w normnie oprocz jednej lini co to oznacza ze mam chora watrobe? Watroba o nieznacznie wzmozonej echogenicznosci, prawidlowej wielkosci, bez zmian ogniskowych..

Nie wiem co mi jest

.. ...MCHC, RDW, płytki i MPV w normie, tylko leukocyty trochę podwyższone 10,2 norma 4,1 - 10,00 Immunochemia: Ige i TSH w normie, Mocz: ph - ok, ciężar właściwy ok, leukocyty neg glukoza norma białko neg ciała ketonowe neg urobilinogen norma bilirubina 1 powinno być * 0,2 mg/dL azotyny pos..