PDW

PDW (wska幡ik anizocytozy p造tek krwi)

PDW (wska幡ik anizocytozy p造tek krwi)

.. PDW to wska幡ik anizocytozy p造tek krwi, czyli zr騜nicowania p造tek krwi ( trombocyt闚 ) pod wzgl璠em obj皻o軼i. U zdrowego cz這wieka liczba p造tek krwi ( PLT ) waha si w granicach 150 - 450 tys./ml. P造tki krwi powstaj w szpiku kostnym z kom鏎ek prekursorowych zwanych megakariocytami. 字ednia obj皻o嗆..

Zapalenie mi窷nia sercowego u noworodk闚

.. ...USG,EKG okazalo si 瞠 ma pdwyszony potas i puls ktory dochodzi do160 na min.zosta造 podane leki na uregulowanie po tym zosta這 zrobione USG serca i okaza這 si 瞠 ma zapalenie mi窷nia sercowego w tej chwili s podawane leki na to schorzenie,prawdopodobnie sa to powik豉nia po tym..

CK-MB - Str. 2

.. ...RDW - CV 13,2% PLT 267 PDW 12,2 MPV 10,9 P - LCR 31,4% ck - mb 33,4 nA 140 mmol/l K - 3,94 mmol/l EKG - LICZNA EKSRASYSTOLIA KOMOROWA ROZPOZNANIE przedwczesna depolaryzacja( pobudzenie )kom鏎 i hipokalemia pozdrawiam Faktycznie,nie ma innych odchyle od normy jak tylko hipokaliemia i..

Krew i mocz - co oznaczaj te warto軼i?

.. ...NEUT: 3.6 RDW - SD: 34.9 PDW: 13.6 MPV: 11.5 P - LCR: 35.9 MOCZ GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET: NEGATIVE SG: 1.010 pH: 7.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE BLO: NEGATIVE LEU: 3+ http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html lekarz ci lepij powie!! lekarz ci lepij..

Interpretacja wynik闚 morfologi krwi

.. ...MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM 45,2 ( 17 - 48 ) %MON 6,1 ( 4 - 10 ) %GRA 48,7 ( 43 - 76 ) #LYM 3,5 ( 1,2 - 3,2 ) ??? #MON 0,4 ( 0,3 - 0,8 ) #GRA 3,9 ( 1,2 - 6,8 ) Z g鏎y dzi瘯uje..

Interpretacja badania krwi

.. ...podwyzszone : MCHC - 36.3 PDW - 18.3 P - LCR - 48.4 Potas - 6.03 Obnizone RDW - SD - 32.9 dodam ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spa嗆 bo inaczej wykop鎍zysz serducho. pozdrawiam Potas norma do 5,0 norma od..

Nerwica - lu幡e rozmowy o 篡ciu z chorob - Str. 578

.. ...znajomi maj, te bardzo rodzinne psy. Mia豉m Wam napisa dowcip kt鏎y dzisiaj us造sza豉m, ale teraz to smutno si zrobi這, napisz wieczorem. Pozdr闚ka Przepraszam co si pochrzani這, pdw鎩nie posz這 : )..

Nerwica - lu幡e rozmowy o 篡ciu z chorob - Str. 1046

.. ...naprawd pomaga, to pdw. satysfakcja dla siebie, to sobie sprawiamy tym przyjemno嗆 i to nam jest fajnie a, 瞠 przy okazji te komu......to ju produkt uboczny : ) Takie jest moje postrzeganie w tej sprawie ale ka盥y mo瞠 mie swoje zdanie na ten temat. Pozdrawiam Ci Dorotko..

Nerwica - lu幡e rozmowy o 篡ciu z chorob - Str. 1166

.. ...chodzi o Twojego m篹a ale pdw. o Ciebie, o to, 瞠by uzmys這wi豉 sobie co jest dla Ciebie dobre i wa積e. Ten zwi您ek jest napewno chory i pakuj Ci w chorob, przynajmniej na takim etapie jak jest w tej chwili. Ja na Twoim miejscu wola豉bym wynaj帷 sobie chocia瘺y jeden pok鎩 i mieszka..

Nerwica - lu幡e rozmowy o 篡ciu z chorob - Str. 1274

.. ...makijazu to jak nie pdweidzic mezusia ; - ). Dzis ide na spektakl w ktorym gra szefowa, niezla jest ; - ) idziemy wszystkie z pracy ; - ).w pracy hm szefowa super, pozostale dziewczynki tez, mam nadzieje ze z kolezanka z za biurka tez sie dogadam, staram sie, no aby wytrzymac, nie..

Wyniki krew, mocz a migda趾i?

.. ...Tro:21m/mm3 MPV:7,6fl Pt:0,16% PDW:9,5 OB - 5mh mocz: Glu: negative Bil: negative KET: trace SG: 1.025 pH:5.5 Pro: negative Uro: 0.2 EU/dl Nit:negative Blo:negative Leu: negative glukoza: 5.31 ASPAT: 44 ALAT: 74 CRP ( metoda lateksowa ) : ujemny ponizej 6mg/l HBsAgII 0.699 Z tego co sam..

Interpretacja wynik闚: Tr鎩glicerydy, Alat, ASPT

.. ...308% RDW - CV 17,6% PDW - CV 38,1% Choresterol 178mg/dl Tr鎩glicerydy 44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z G紑Y BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc..

Interpretacji wynik闚 badania krwi

.. ...tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZ蹪 ODSETKOWY LEUKOCYT轑 - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% - Eonyzofile % 3,5% - Bazofile % 0,30% JONOGRAM ( SUROWICA ) S鏚 142 mmol/l Potas 4,38 mmol/l IMMUNOCHEMIA ( SUROWICA ) Rok temu mia豉m operacj tarczycy(..

Hematologia - interpretacja

.. ...MCV 90,2 fl RDW 12,9 PDW 14,7 fl MPV 11,4 P - LCR 36,5 OB 10/20 Dodam ze lekarz na bilansowych badaniach wykryl wole ( cos z tarczyca ). Co dalej z tym robic. i jak kszta速uj sie te wyniki Dodam ze mam 18lat ... poszed貫m na badania poniewa odczuwam kucie serca ostatnimi czasy do嗆..

P-LCR + co oznacza podwy窺zony?

.. ... P - LCR mam 47,3 a PDW 19,3 , reszta wynikow jest wporz康ku .M鏬豚y mi ktos powiedziec czy wszystko jest ok . hmmmm... to bardzo ciekawe, poniewa ja dla odmiany P - LCR mam 0 ( ZERO ) i co w takim razie ??? najwa積iejsze s leukocyty i p造tki krwi, reszta jest od nich zale積a!!! mam..

Interpretacja wyniku badania krwi

.. ...parametry s ok poza PDW kt鏎e jest za wysokie i wynosi 20,4%. Nigdzie w internecie nie mog znale潭 co to mo瞠 oznacza. Mo瞠 kto z was si orientuje? PDW - to wska幡ik zr騜nicowania obj皻o軼i p造tek krwi PDW to wska幡ik anizocytozy p造tek krwi, czyli zr騜nicowania p造tek krwi (..

Czuj, 瞠 mam serce

.. ...8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Prosz powiedzcie czy to wp造w stresu? Naprawd to uczucie jest bardzo dra積i帷e. Jutro id znowu do lekarza ale prawdopodobnie z wizyta u specjalisty b璠 musia poczeka par tygodni. Pozdrawiam Serdecznie. Witam, Ja tez mam to g逝pie..

Interpretacja wynik闚 morfologii krwi

.. ...UM^3 ( 6,5 - 11,0 ) PDW 13,5 % ( 10,0 - 18,0 ) w nawiasach masz podane normy wiec sobie prownaj i bedziesz wiedziala - l pozdrawiam por闚na豉m,ale interesuje mnie czy co z tych wynik闚 bada mo積a odczyta..czy s w normie,czy wskazuj na jak捷 chorob.. e w normie sie mieszcza Je郵i..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...3,9 rdw - sd - 45,2 pdw - 13,9 mpv - 11,8 p - lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 prosz o interpretacj tych wynik闚 mam problemy z tarczyc TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym p豉cie mam..

Cz瘰te uczucie zimna i nadwra磧iwo嗆 na nisk temperatur

.. ...mpv: 7.4 pct: 0.247 % pdw: 12 % wap ca趾owity: 2.39 mmol/l chlorki ( cl ) 104 mmol/l sod: 140 mmol/l potas: 3.94 mmol/l tzn ,瞠 mam podwy窺zony powiedzia豉 mi kardiolog,ale norma tu jest podana: od 3.60 do 5.10,wi璚 chyba nie jest tak 餘e... wyniki badania tarczycy: tsh: 2.160 mlu/l..

Czy to anemia?

.. ...plytki 129 rdw - cv 15 pdw 16 mpv 12,90 p - lcr 47 czy to moze swiadczyc o anemii? Nie znam si na tym ale cz瘰to jest niedob鏎 witaminy b12 i zwi您k闚 瞠laza nieco rzadziej.W tym 1 wypadku jest gorzej bo dieta zwykle nie dostarcza odpowiednich ilo軼i tej witaminy.W 2 jest lepiej z diet..

Nadmiar PDW

.. ...oznacza a wlasciwie jego nadmiar... Dziekuje za dopowiedz...

Badania krwi i co w nich nie gra!

.. ...8,5 ( 7.2 - 11.1 ) 9,3 PDW %LYMPH ( 19 - 48 ) 40 ( 19 - 48 ) 25,7 ( 19 - 48 ) 41,1 %MONO ( 1.0 - 8.0 ) 9,7 ( 2.0 - 7.0 ) 7,1 ( 2.0 - 7.0 ) 7,2 %GRA #LYMPH ( 1 - 4.5 ) 2,46 ( 1.5 - 6.5 ) 2,96 ( 1.5 - 6.5 ) 3,72 #MONO ( 0 - 0.8 ) 0,6 ( 0 - 08 ) O,82 ( 0 - 08 ) 0,65 #GRA %NEUT ( 45 - 70 )..

Pro軸a o interpretacj wynik闚

.. ...12,6 % RDW - SD 45,2 fl PDW ( wsk. anizocytozy plytek krwi ) - 13,2 fI MPV ( srednia objetosc krwinki p造tkowej ) - 10,1 fI P - LCR ( udzial duzych plytek ) - 25,6 % Rozmaz mikroskopowy: NEUTR 62,0 % EOZYN 3,0 % MONOC 1,0 % LIMFO 34,0 % OB metod Westergreena po 1 godz. - 10 mm/godz..

Prosze o interpretacje wynikow krwi

.. ...oznacza podwyzszony PDW 17,9 ( norma 9 - 17 ) P - LCR 47,7 ( norma 13 - 43 ) MONO% 11,7 ( norma 2 - 7 ) Inne wyniki wedlug danych podanych na mojej karcie z wynikami sa w normie. Czy te trzy wyniki sa wazne? Co oznacza ich podwy窺zenie? Wspomne ze wyniki PDW oraz P - LCR z poczatku roku..

Prosze o ocen wynik闚

.. ...184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 witaj, glukoza ok natomiast poziom cholesterolu w wartosciach granicznych. proponuje troche zjechac z cholesterolem do ok. 170 - 190 max. trojglicerydy ok super ! Poziom AST i ALT w normach Natomiast morfologia wszystko w normach !..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 畝den prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pami皻aj 瞠 my, lekarze leczymy pacjenta a nie jego wyniki! Pami皻aj tez 瞠 ka盥e laboratorium ma swoje zakresy normy Skoro masz jakie dolegliwo軼i powinna zg這si sie do..

Prosz o opinie i rady

.. ...184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 cholesterol za wysoki.Mo積a 豉two obni篡 stosuj帷 diet obni瘸j帷a cholesterol,zero fajek i alkoholu oraz kawy,bardzo du瞠 ograniczenie t逝szcz闚 zwierz璚ych,a w to miejsce - t逝szcze roslinne.B這nnik,du穎 warzyw...

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dzi瘯uje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek por闚naj sobie z tym http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html witaj ewa, dzieki za link i w sumie wszystko jest w normach a gdzie mozna sprawdzic normy wyniku biochemii ???..

Wyniki bada krwi i moczu

.. ...PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: s這mkowa Przejrzysto嗆: zupe軟a Odczyn: kwa郾y ph5 Ci篹ar w豉軼iwy: 1.019 Bia趾o: nieobecne Cukier: nie wykryto Bilirubina: nieobecna Urobilinogen: w normie..

Prestarium i nedal na skoki ci郾ienia

.. ...i jest ono zazwyczaj pdwyszone popoludniu a wieczorem juz powraca do normy. Pozdrawiam, Nikodem zapomnialem jeszcze dodac - zmierzylem przed chwila cisnienie : godzina 22:51 - 129 / 73 / puls 57 Pozdrawiam, Nikodem puls 110 - 120 mierzony po wysilku jest wysoki jak dla mnie - choc moze w..

Bol帷e mi窷nie - Str. 2

.. ...PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 Tak wi璚 wszystko w normie, tych innych bada nie mia貫m robionych, dosta貫m skierowanie od lekarza rodzinnego na morfologi, cukier, potas, s鏚, ASO, TSH i badanie og鏊ne moczu a sam zap豉ci貫m sobie za badanie magnezu. mo瞠 masz po prostu..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali? dziwne? wszytko jest ok. witaj..

Uci捫liwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...9,1 ; P - LCR 17.8 ; PDW 9,7 ; MCV 88.7 ; MCHC 33.9 ; MCH 30.1 ; RDV - SD 42,90 ; RDW CV 13,4 ; LYMF % 34,5 ; MONO% 7,4 ; EO% 6,4 ; BASO% 0,3 ; NEUT% 51,4 OB 2 mm/h Kreatynina 1.05 ; GFR wg MDRD * 60 ml; CRP * 0.4 mg; Potas 4.3 ; ALAT 27; ASPAT 21 ; Kwas moczowy 5.3 ; Biochemia: Glukoza..

Na co mo瞠 wskazywa podwy窺zone WBC i PDW?

.. ...Podwy窺zony jest r闚nie: PDW 61,7 % ( norma: 47,7 — 59,3 ) nie wiem czy ma to zwi您ek z w/w ale badanie moczu wyglada tak: Mikroskopowy osad moczu Nab這nki p豉skie pojedyncze w preparacie nieliczne w preparacie Leukocyty 0 - 2 w polu widzenia * =5 wpw Kryszta造 minera堯w..

Moje wyniki krwi.

.. ...krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA S鏚 w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3 gen 1.98 miU/L OB po jednej godzinie : 2 i nie wiem co mi jest ;(..

Prosz o informacj na temat wynik闚

.. ...p造tki krwi 131 rdw 13,3 pdw 20 mpv 14,1 p - lcr 57,4 na zwi瘯szenie czerwonych cia貫k trzeba je嗆 w徠rob wieprzow,stek wo這wy,pi sok z burak闚 2x p馧 szklanki dziennie,wit.C itd. norm nie podaja? co to za laboratorium? normy na wynikach pdw 9 - 17 mpv 9 - 13 p - lcr 13 - 43 reszta..

Prosz o informacj na temat p-lcr

.. ...MCHC 32,9 ( 32 - 37 ) p造tki krwi 131 ( 140 - 440 ) RDW 13,3 ( 11 - 16 ) PDW 20 ( 9 - 17 ) MPV 14,1 ( 9 - 13 ) P - LCR 57,4 ( 13 - 43 ) co oznacza za wysokie p - lcr i do czego mo瞠 prowadzic ( choroby )..

Chora w徠roba czy co innego ?

.. ...takie wyniki poza norm: PDW 14,8 ( 9 - 14 ) Hdl chol 78.4 ( 45 - 65 ) Aspat 60 ( 0 - 31 ) alat 88 ( 0 - 34 ) OB mam 6. a inne wyniki to: Bochemia badanie na watrobe glukoza 94mg /dl ( 74 - 106 ) mocznik 26 mg/dl ( 13 - 43 ) kreat. 0.77 ( 0.60 - 1.10 ) kwas moc 3,58 ( 2.60 - 6.0 )..

Nadcisnienie

.. ...rdw - cv=12,3% plt=155 pdw=13,8 mpv=10,4 p - lcr=28,9 pct=0,16% troponina t hs=4,18 Rozpoznanie w wypisie ( zm璚znie/przem璚zenie ) Po zastrzyku z pyralginy powiedziano mi,瞠 b鏊 zniknie i nie pojawi si do rana ( 1:00 godzina wypisu ) ale p馧 godziny p騧niej jak opu軼i貫m szpital,b鏊..

Nadci郾ienie

.. ...13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Og鏊ne badanie moczu: Barwa: 鄴速a Przejrzysto嗆: prze廝oczysty Ci篹ar w豉軼iwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 )..

Nadczynno嗆 tarczycy

.. ...13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Og鏊ne badanie moczu: Barwa: 鄴速a Przejrzysto嗆: prze廝oczysty Ci篹ar w豉軼iwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 )..

Prosz o interpretacje moich wynik闚

.. ...13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Og鏊ne badanie moczu: Barwa: 鄴速a Przejrzysto嗆: prze廝oczysty Ci篹ar w豉軼iwy 1.015 g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 )..

Badanie krwi

.. ...wszystko jest ok, ale mam podwy窺zone PDW ( 19,4 ). Co to znaczy? czy to co gro幡ego?..