PLT

PDW (wskaźnik anizocytozy płytek krwi)

PDW (wskaźnik anizocytozy płytek krwi)

.. ...liczba płytek krwi ( PLT ) waha się w granicach 150 - 450 tys./ml. Płytki krwi powstają w szpiku kostnym z komórek prekursorowych zwanych megakariocytami. Średnia objętość trombocytów ( MPV ) wynosi 5 - 10 fl ( normy mogą się nieznacznie różnić w zależności do laboratorium ). Pełen wgląd..

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

.. ...Przesunięcia we wzorze odsetkowym są niezmiernie pomocne w diagnostyce. Trombocyty ( PLT - platelets ) są odpowiedzialne za krzepniecie krwi. Ich ilość powinna zawierać się w przedziale 150 - 400 tys/ml...

Echo serca - Str. 2

.. ...( SUK ) 86,5 SRED MASA HB W KRWINCE MCH 28,9 ROPONINA 0,030NG/ML TROPONINA 0,030NG/ML SOD 142 POTAS 3,4 CHLORKI 105 PLT 279 aa i mam napisane jeszcze arrythmia sinusalis to chyba niemiarowosc zatokowa..

Echo serca - Str. 41

.. ...lab. - Ht 40 L 8.700 PLT 276 tyś. Na 141 K 3.9 mocznik 4.0 glc 5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 122

.. ...raczej w normir tylko to plt mam jakieś podwyższone bo wynosi az 405 i troche sie boję. Ma ktoś z was też to takie wysokie??? Witam wszystkich - Asia rozne zródła podaja inna normę PLT czyli płytek krwi inaczaczej trombocytow.U mnie norma w laboratorium wynosi od 15000 - 45000.Płytki..

CK-MB - Str. 2

.. ...40,3 RDW - CV 13,2% PLT 267 PDW 12,2 MPV 10,9 P - LCR 31,4% ck - mb 33,4 nA 140 mmol/l K - 3,94 mmol/l EKG - LICZNA EKSRASYSTOLIA KOMOROWA ROZPOZNANIE przedwczesna depolaryzacja( pobudzenie )komór i hipokalemia pozdrawiam Faktycznie,nie ma innych odchyleń od normy jak tylko hipokaliemia..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...MCH: 29.3 MCHC: 35.2 PLT: 189 YMPH%: 35.8 MXD%: 10.1 NEUT%: 54.1 YMPH: 2.4 MXD: 0.7 NEUT: 3.6 RDW - SD: 34.9 PDW: 13.6 MPV: 11.5 P - LCR: 35.9 MOCZ GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET: NEGATIVE SG: 1.010 pH: 7.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE BLO: NEGATIVE LEU: 3+..

Badania stwierdzające wadę serca - Str. 2

.. ...lab. - Ht 40 L 8.700 PLT 276 tyś. Na 141 K 3.9 mocznik 4.0 glc 5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli..

Obniżony hematokryt

.. ...HCT - 41.8 HCT - 40.3 PLT - 186 PLT - 171 MCV - 84 MCV - 84 MCH - 28.4 MCH - 28.4 MCHC - 34.0 MCHC - 34.0 Zmiany nastąpiły na przestrzeni jednego miesiąca.. i wydaje mi sie ze są dość znaczne. Zwłaszcza czerwone ciałka, których spodziewałem sie raczej przyrostu jak spadku. Możliwe że..

Koronarografia

.. ...opisu koronarografii. PLTW - Pień lewej tetnicy wieńcowej:drozny, z nierównościami przyściennymi bez istotnych przewężeń. GPZ - Gałąź międzykomorowa przednia: zwężona proksymalnie 30 - 40%, następnie w segmencie środkowym mostek mięśniowy zwężający światło naczynia do 75 %.Poza tym..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...HCT 42,8 ( 35 - 59 ) PLT 78 ( 150 - 350 ) ??? PCT 089 ( 100 - 500 )??? MCV 83 ( 80 - 92 ) MCH 27,7 ( 26 - 34 ) MCHC 33,4 ( 32 - 36 ) RDW 14,7 ( 10 - 15 ) MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM 45,2 ( 17 - 48 ) %MON 6,1 ( 4 - 10 ) %GRA 48,7 ( 43 - 76 ) #LYM 3,5 ( 1,2 -..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7% ) Masz za wysoki cholesterol i trojglicerydy ...norma cholesterolu to do 200 a trojglicerydów do 160...pozdrawiam reszta..

Wysokie APTT i wizyta u hematologa

.. ...jak wynik płytek krwi PLT????Norma to 150 - 400 tyś.Jeśli płytek jest sporo poniżej normy to radzę postarać sie o skierowanie do hematologa. A jeśli robiłam badania w środku cyklu hemoglobine miałam 12, płytki krwi 342 ( normą dla labolatorium w którym miałam robione badania było do 340..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...MCH - 29,2 [ pg ] - PLT - 283 [ 10^3 / ?l ] - glukoza - 129 mg / dl ( podwyższone ) - kreatynina - 1,34 mg / dl ( podwyższone ) - sód - 135 mmol / l - potas - 5,99 mmol / l ( podwyższone ) Czy powyższe wyniki dają podstawy co do słuszności podejrzeń o tło kardiologiczne i jakie powinno..

Mocny ból głowy i dętwienie lewej strony ciała

.. ...wypróbować, ponieważ od przepisania mi tych tabletek na szczęście nie miałam jeszcze ataku migreny. jak duże są płytki krwi PLT na zwykłym badaniu morfologii krwii ? Jeżeli przekraczją 500 zgłoś się hematologa..

Nerwica w ciąży - Str. 57

.. ...czyli Hb i płytek czyli PLT: 8 tydz. 13,1 / 203 14 13,2 / 183 22 12 / 168 26 11 / 180 30 10 / 200 37 10 / 240 39 9,6 / 285 Przed samym porodem się wszystkie wyniki pogorszyły. Ale nikt stwierdzając anemię po porodzie nie zalecił jakiegokolwiek leczenia. Przepraszam za tak późne..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...0.16x10^3/uL BASO 0.04x10^3/uL RBC 4.39x10^6/uL HGB 13.6 G/DL HTC 40.4 % MCV 92.0 fL MCH 31.0 pg MCHC 33.7 g/dl PLT 179x10^3/uL RDW - SD 42.1 fL RDW - CV 12.7 fL PDW 20.3 fL MPV 13.5 fL P - LCR 51.6 % PCT 0.24..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% - Eonyzofile % 3,5% - Bazofile % 0,30% JONOGRAM ( SUROWICA ) Sód 142 mmol/l Potas 4,38 mmol/l IMMUNOCHEMIA ( SUROWICA ) Rok temu..

P-LCR + co oznacza podwyższony?

.. ...mi sie tyle dowiedziec z internetu ze mam lekki niedobor zelaza, ale nic pozatym nie wiem. pomocy ja mam za niski poziom plytek krwi bo mam 116, WBC 2,4 i P - LCR za wysokie 45,6 tez nie wiem o co kaman..

Interpertacja wyników badania krwi

.. ...g/dl, L - 4,6 K/uL, PLT - 149 tys. GLU - 100 mg/dl, Na - 139 mmol/l, K - 5,82 mmol/l sprawdz nerki bo masz za wysoki poziom potasu to czesto chodzi w parze z niewydolnoscia nerek, za wysoki poziom jest rownie niebezpieczny jak za niski masz hiperkaliemie: zwykle jest wynikiem..

Interpretacja wyniku badania krwi

.. ...trombocytów dostarcza parametr PLT. W Pani przypadku parametr ten nie znaczenia diagnostycznego. Pozdr Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam. witam forumowiczów mam prosbe czy ktos z was spotkał sie z takim wynikiem witamina b12 485 ale kwas foliowy 36,8 - norma 17 bardzo prosze o..

Czuję, że mam serce

.. ...46,5 RDW: 13% #LYM: 2,7 PLT: 243 MPV: 8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Proszę powiedzcie czy to wpływ stresu? Naprawdę to uczucie jest bardzo drażniące. Jutro idę znowu do lekarza ale prawdopodobnie z wizyta u specjalisty będę musiał poczekać parę tygodni. Pozdrawiam..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. ...MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię ja bym poszła z wynikami do lekarza : ) a masz zakres norm podany ook tych wyników? na pewno ma za dużo płytek krwi ale może ma stan zapalny? nie wiem jakie są normy dla dziecka - polecam..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2 ) MON% 1,7 % ( 4 - 10 ) MON 0,2 10^3MM ( 0,3 - 0,8 ) GRA% 86,5 % ( 43,0 - 76,0 ) GRA 11,6 10^3MM ( 1,2 - 6,8 ) MCV 94 UM^3 ( 80 - 96 ) MCH 32,8 PG (..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...g/dL , RDW 12.6 % , PLT 352. K/uL , MPV 9.5 fL , OB 2mm/po 1 godz , CHOL 191 mg/dl HDL 76.82 mg/dl ) ( BADANIE MOCZU Glukoza w normie ,Bilirubina ujemny , Ciałka ketonowe ujemny , Ciężar właściwy 1,025 , Erytrocyty ujemny , PH 5,00 , Białko ujemny , Urobilinogen NORM , Azotyny ujemny ,..

Dziwny ból w klatce piersiowej

.. ...CV 12,2 N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 99 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej podwyższony poziom świadczy o cukrzycy, proszę pomóżcie czego..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...34.8 q/dl rdw: 15.5 % plt: 332 mpv: 7.4 pct: 0.247 % pdw: 12 % wapń całkowity: 2.39 mmol/l chlorki ( cl ) 104 mmol/l sod: 140 mmol/l potas: 3.94 mmol/l tzn ,że mam podwyższony powiedziała mi kardiolog,ale norma tu jest podana: od 3.60 do 5.10,więc chyba nie jest tak žle... wyniki badania..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7 [20 - 45] L MXD% - 7,3 [3 - 10] NEUT% - 77,00 [45 - 70] H LYMP# - 1,6 [1,5 - 3,5] MXD# - 0,7 [0,2 - 1,0] NEUT# - 7,9 [2,5 - 5,0] H Glukoza w surowicy 75 [65 - 100] MOcz: ciężar wł - 1,025 [1,015 - 1,025] ph 5 [7] biało - nie..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...CV 12,2 N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 90 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej podwyższony poziom świadczy o cukrzycy, proszę pomóżcie czego..

Zawroty głowy, nudności i dziwne ciśnienie

.. ...5,17 , Lk 7,2 MCHC 31,9 Plt 141 K )uL Analiza moczu: C.wł.1.025 , pH.5,0, B( - ), C ( - ), Acet( - ), Urob. w/n, N.wiel.poj.w, L.1 - 3 wpw, liczne pasma śluzu Elektrolity: Na 141 mEq/l K4,2 mEq/l Poziomy: mocznika: 4,7 mmol/L, glukozy:4,0 kreatyniny:89 umol/L, AST: 35 U/L, ALT:46 U/L..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...g/dl: 12,3 Ht %: 37,5 Plt tys/ml: 70 L%: 42 M%: 5 G%: 47 Data:25.04.2008r: RBC mln/ml: 4,56 WBC tys/ml: 6,2 Hb g/dl: 11,6 Ht %: 39,2 Plt tys/ml: 276 L%: 25 M%: 10 G%: 60 _____________ Bilirubina: 7,33 umol/l AspAT: 23,0 U/l AIAT 13,0 U/l Mocznik 2,1 Mmol/l Kreatynina 53,0 umol/l Białko..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...36,4 ( 31 - 41 ) 39 PLT ( 130 - 440 ) 377 ( 130 - 440 ) 443 ( 130 - 440 ) 442 HDW ( 2.2 - 3.2 ) 2,43 ( 2.2 - 3.2 ) 2,55 ( 2.2 - 3.2 ) 2,56 PCT MCV ( 80 - 100 ) 84,4 ( 76 - 91 ) 84,8 ( 76 - 91 ) 83,4 MCH ( 27 - 34 ) 29,7 ( 27 - 31 ) 30,4 ( 27 - 31 ) 30,3 MCHC ( 32 - 37 ) 35,2 ( 32 - 37 )..

Prośba o interpretację wyników

.. ...29,2 MCHC g/dl 32,1 PLT x10 * 3/ul 266 LYM % ( limfocyty ) - 32,1% MXD % ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 8,3 % NEU % ( neutrocyty ) - 59,6 % LYM ( limfocyty ) - 2,0 tys/uI MXD ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 0,5 tys/uI NEU ( neutrocyty ) - 3,8 tys/uI RDW - CV ( wskaznik..

Nerwobóle czy coś poważniejszego?

.. ...138 [ 150 - 350] Rozmaz MXD - 9.9 [ 2.5 - 8.0 ] Ob - 10 Wiem, że te wykroczenia poza normę są raczej niewielkie, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...MCHC 32,0 g/dI 32 - 37 PLT 236 G/I 150 - 400 OB 1/h Ref. K. 3 - 15/h Z dnia 30/04.08r. TSH 4,24 uIU/ml 0,27 - 4,2 FSH 5,36 mIU/ml faza foliokularna 3,5 - 12,5 faza owulacyjna 4,7 - 21,5 faza lutealna 1,5 - 7,7 po menopauzie 25,00 - 135,0 Estradiol 52,96 pg/ml faza foliokularna 12,5 -..

Bardzo niskie płytki krwi i czerwone krwinki

.. ...RBC - 1,7 mln/mm3 [norma 4,5 - 5,5] WBC - 3,3 mln/mm3 [norma 4,0 - 10] OB - 110 Co mogę wiecej zrobic oprócz podawania krwii ? ,,Pau d * Arco * * . mleczko pszczele pobudza wydzielanie krwinek białych...

Echo serca i baypasy

.. ...30,7 MCHC 31,5 RDW 10,7 PLT 205 MPV 7,9 Biochemia Aminotransferaza alanlnowa ( ALT ) 34 Amihotransferaza asparaghowa ( AST ) 26 Cholesterol całkowity w surowicy 232 Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol LDL - bezpośredni 117 Sód 142 Trójglicerydy w surowicy 276 co to..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...MCH 30 PG MCHC 34 G/DL PLT 337 RDW - SD 42 RDW CV 13,2 MPV 8,5 FL KREATYNINA 1,2 MG ALAT43 ASPAT 29 SOD 141 POTAS 4,1 CHLORKI 102 TROPONINA 0,005 kolejne badanie : USG J. BRZUSZNEJ : watroba normoechogeniczna bez zmian ogniskowych niepowiekszona, pecherzyk zolciowy i pzw w normie..

Dolegliwości z sercem

.. ...93.9 MCH 30.8 MCHC 32.8 PLT L 190x10^3 Wzór krwinek białych: podzielone 0,43 Kwasochłonne 0,02 Prolimfocyty 0,01 Limfocyty 0,49 Limofcyty pob?&?& 0,01 Monocyty 0,04 Ob 1 godz. 5 mm. Mocz - - - - - - - - - - - - - - - Odczyn: kw Ciezar właściwy: 1020 Białko i cukier: nb { - } ( to..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...MCHC 31,2 RDW +18,0 PLT - 132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 Żaden prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pamiętaj że my, lekarze leczymy pacjenta a nie jego wyniki! Pamiętaj tez że każde laboratorium ma swoje zakresy normy Skoro masz jakieś dolegliwości..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ;..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek porównaj sobie z tym http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html witaj ewa, dzieki za link i w sumie wszystko jest w normach a gdzie mozna sprawdzic normy wyniku..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość: zupełna Odczyn: kwaśny ph5 Ciężar właściwy: 1.019 Białko: nieobecne Cukier: nie wykryto Bilirubina: nieobecna..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...- 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 - 12] NEUT 2.15 [norma 2.25 - 7.35] obniżone NEUT% 49.8 [norma 50 - 70] obniżone LYMPH 1.35 [norma 1.12 - 4.73] LYMPH% 31.3 [ norma 25 - 45] MONO 0.49 [norma 0.05 - 1.95] MONO% 11.4 [norma 1 - 10] przekroczone EO 0.25 [norma..

Prestarium i nedal na skoki ciśnienia

.. ...43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm ; Grubość przegrody M - K 1,1 cm ; Grubość tylnej ściany 1,0..

Bolące mięśnie - Str. 2

.. ...Płytki krwi wyszły tak: PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 Tak więc wszystko w normie, tych innych badań nie miałem robionych, dostałem skierowanie od lekarza rodzinnego na morfologię, cukier, potas, sód, ASO, TSH i badanie ogólne moczu a sam zapłaciłem sobie za badanie..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali?..

Uciążliwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...HGB 15.9 ; HCT 46,9 ; PLT 299 ; MPV 9,1 ; P - LCR 17.8 ; PDW 9,7 ; MCV 88.7 ; MCHC 33.9 ; MCH 30.1 ; RDV - SD 42,90 ; RDW CV 13,4 ; LYMF % 34,5 ; MONO% 7,4 ; EO% 6,4 ; BASO% 0,3 ; NEUT% 51,4 OB 2 mm/h Kreatynina 1.05 ; GFR wg MDRD * 60 ml; CRP * 0.4 mg; Potas 4.3 ; ALAT 27; ASPAT 21 ;..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej..

Moje wyniki krwi.

.. ...CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA Sód w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3 gen 1.98 miU/L OB po jednej godzinie : 2 i nie wiem..

Zakrzepica

.. ...Czerwienica Nadpłytkowość ( PLT powyżej 450 ) Zwiększony poziom PAI - 1 ( inhibitora tkankowego aktywatora plazminogenu ) nowotwory złośliwe zaburzenia mieloproliferacyjne stan po operacjach zespół nerczycowy doustna antykoncepcja ciąża cięcie cesarskie pełne unieruchomienie powyzej 3 -..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...MCH 31,2 ( 27 - 33 ) PLT 172 ( 130 - 400 ) LYMPH% 58,0% MXD% 9,3% NEUT% 32,7% LYMPH 3,4 ( 10^3/ul ) MXD 0,6 ( 10^3/ul ) NEUT 1,9 ( 10^3/ul ) RDW - CV 13,4 ( 11,5 - 14,5 ) MPV 11,2 ( 9 - 13 ) P - LCR 35,6 ( 13 - 43 ) Rozmaz podzielone 29 % kwasochlonne 4 % zasadochlonne 1 % limfocyty 60 %..

Nadcisnienie

.. ...sd=40,1 rdw - cv=12,3% plt=155 pdw=13,8 mpv=10,4 p - lcr=28,9 pct=0,16% troponina t hs=4,18 Rozpoznanie w wypisie ( zmęcznie/przemęczenie ) Po zastrzyku z pyralginy powiedziano mi,że ból zniknie i nie pojawi się do rana ( 1:00 godzina wypisu ) ale pół godziny później jak opuściłem..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...moje wyniki badań tj;RBC 3,70;HGB 11,9;HCT 36,0; PLT 75;PDW 22,2 idż więc od lekarza! - a jak się czujesz ? http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html, pod tym linkiem masz normy porównaj sobie..

Nadciśnienie

.. ...32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie..

Nadczynność tarczycy

.. ...32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 ( 6.80 - 12.00 ) P - LCR 41.7% ( 6.0 - 43.0 ) OB 2 ( * 8.0 ) Ogólne badanie..

Morfologia

.. ...WBC 3.5 ( 4.0 - 10 ) PLT 138 ( 150 - 400 ) Są zaburzenia w 2 liniach komórkowych ,ale niewielkie. Co proponujecie zrobić?? Powtórzyć badanie ?? Czy nie ma sie czym martwić ?? Z góry dzięki Osobiście, powtórzyłabym badanie, nieraz zdarzały mi się pomyłki Pokazać lekarzowi koniecznie ...