Prolaktyna

Mikroglroczolak (guz przysadki mózgowej)

Mikroglroczolak (guz przysadki mózgowej)

.. ...hormony. Może to dotyczyć prolaktyny, hormonu wzrostu, czy hormonu adrenokortykotropowego ( ACTH ). Może również dotyczyć TSH i wywoływać wtórną nadczynność tarczycy z objawami ze strony układu sercowo - naczyniowego ( tachykardia i zaburzenia rytmu, nadciśnienie tętnicze itp ). Ponieważ..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 56

.. ...lat lecze sie na HIPERPROLAKTYNEMIE , ktora tez przy stosowanym leku NORPROLAC 75 jest ustabilizowana i prolaktyne mam w normie ).Wynik badania holterowskiego jest nastepujacy:minimalny rytm HR 45/min, maksymalny rytm HR 125/min, sredni rytm HR 66/min. Zarejestrowano 6035ExV w tym 3624..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 540

.. ...mam podwyższony poziom prolaktyny - hormon wydzielany przez przysadkę,reszta badań w normie.Dostałam hormon. Ból w środku cyklu był mniejszy,ale już raczej zawsze w środku cyklu miewam takie bóle.Czasami zaczynają się bardzo wcześnie a przechodzą niedługo przed miesiączką,ale taka już..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 916

.. ...miesiacach, ale za to prolaktyna poszla ponad 47 5 do gory a norma jest 35, zadnego jajeczkowania, nie potrzebne byly leki antybaby, mnie sie to podobalo ale pozniej hormony szalaly:( ( ( tyle ze sam sulpiryt postawil mnie na nogi, zadnych lekow, stresow, bicia czy kolatania serca, sama..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 932

.. ...sulpiryd podniósł mi poziom prolaktyny co skutkowało zatrzymaniem miesiączki, musiałam odstawić. Teraz biorę rexetin, ale nie czuję się dobrze. Objawy wróciły, podobno może tak się dziać przy zmianie leku, a biorę dopiero drugi tydzień. Czekam z utęsknieniem na poprawę: ) Och, aż mi..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 935

.. ...skutków w postaci wysokiej prolaktyny to bedzie okej ale z tego co wiem to chyba to jest niemozliwe bo on wszystkimdaje takie objawy. Na dzień dzisiejszy zeszłam z coaxilu i narazie jest w miare ale niewiem jak dalej to sie zobaczy .Odebrałam tez wyniki badań i rewelacji to niema zadnej..

Niedoczynność tarczycy - Str. 14

.. ...TSH, potem mi spadło, prolaktyna też. Ale masz rację.. Chyba wybiorę się niedługo znow do lekarza.. Krzyczę na swojego narzeczonego, że ma się wziąść za swoje zdrowie - ma łuszczycę, wysoki cholesterol ktory udało sie nam zbić. A sama o siebie nie dbam.. ZANETA napisałaś że wykryto u..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...to wyjaśnić. Wysoka prolaktyna może być spowodowana przez wiele przyczyn, m.in.niedoczynność tarczycy. Pozdrawiam. Barbarella dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się tylko czy w przypadku zapalenia tarczycy nie miałabym podwyższonej liczby leukocytów ( a wyszły w normie )? Żebym mogła..

Niedoczynność tarczycy - Str. 20

.. ...oprocz podwyzszonej prolaktyny ( prawie 40ng ), mam jeszcze dosc wysokie TSH ( 4,6 ml ). Postanowilam wiec wybrac sie do endokrynologa. Poniewaz w mojej miejscowosci lekarz ten przyjmuje tylko raz w miesiacu pomyslalam, aby przed wizyta zrobic sobie badania pozostalych hormonow, gdyz..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 187

.. ...tarczycy mam w normie, prolaktynę też zbadałam jest ok, nie wiem co jeszcze mogę zrobić a wiadomo ze hormony mogą tak piękne objawy dawać jak nerwica. Jeśli będę po wszelkich możliwych badaniach i wyniki będą ok, to zacznę leczyć oczywiście nerwicę, dlaczego boisz się brać leki, wiele..

Dodatkowe skurcze - Str. 262

.. ...osobiście mam za dużo prolaktyny za dużo progesteronu Organizm człowieka to * machina * trybik za trybikiem jedno zależne od drugiego .Wiem na swoim przykładzie,że osoby mające zespół napięcia przedmiesiączkowego - objawy chorób przewlekłych nasilają sie w tym czasie ( astma,alergia..

Norma TSH - Str. 2

.. ...już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki lekarskie - nie( ch ) żyją nam! Witam ja jestem 3 lata po operacji teraczycy od tego czasu bhiore leki najpierw byl Letrox 25,50,100 i nie bylo..

Norma TSH - Str. 4

.. ...12,89pmol/l, TSH = 2,8mlU/l, prolaktyna = 350,7ulU/ml. czy mógłby ktoś zinterpretować? Ktoś mi powiedział że TSH mam nie tak jak powinno byc. Mam 25 lat. prosze o pomoc. ja mam 19 ;( ( Witam, Wczoraj odebrałam wyniki badań TSH i wyszło mi 5,240 - czy to oznacza niedoczynność? Jestem..

Zero koncentracji i sztywnienie szyi i rąk

.. ...Zalecił mi badanie poziomu prolaktyny we krwi i tobie radzę je wykonać ( przynajmniej wykluczysz jedną z możliwych przyczyn ). Neurolog poradził mi badanie tętnic szyjnych. Jestem przed. Bądź dobrej myśli. Pozdrawiam. Niestety mam to samo, zauważyłam,że doskwiera to osobom, które mają..

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie, osłabienie - Str. 8

.. ...porozmawiac o badaniu hormonu prolaktyny. Ja miałam tez takie objawy, lekarze ciągle machali ręka, młoda to na pewno nerwica i po wielu miesiącach biegania od lekarza do lekarza, łykania tony róznych leków, które mi nie pomagały, okazało się że mój organizm produkuje nadmierną ilość..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 671

.. ...poniedziałek robiłam badanie prolaktyny najpierw na czczo a potem dali metoklopramidum i po godzinie znowu męczyli ale mysle ze wszystko bedzie ok, czy miał ktos z Was to badanie bo nasłuchałam sie opowiastek ze gdy jest tego za mało lub za duzo to dostaje sie takie laki ze człowiek..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 673

.. ...Dziś odebrałam wyniki prolaktyny i normy to 6 - 30 ng/ml a ja mam 153,5ng/ml boje sie trochę bo nie wiem co mnie czeka,boje sie ze podadza mi jakies hormony a wtedy zamiast chodzic bede sie turlała, Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życze spokojnej nocy. chciałam jeszcze zapytać czy..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 690

.. ...lekarza z wynikiem tej prolaktyny jeszcze nie byłam bo sie boje poprostu i nie wiem kiedy pujdę. Reszta bez zmian pracuje,sprzątam na te świeta juz pomalutku,nawet nie zdążyłam przeczytac ostatnich postów ale obiecuje ze nadrobię wszystko w najbliższym czasie pozdrawiam wszystkich bez..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 805

.. ...moze, zbadany poziom prolaktyny - w normie i dostałam anytkoncepcje ( zaznaczam jestem mamą 3 letniej córci ). Później zaczęło mnie coś uwierać, bolec w szyi. Zgłosiłam sie na USG szyi i okazało się, że mam poiwększona tarczycę z guzkami. I wtedy się zaczęło prawdziwe piekło. Internet,..

Płyn z piersi

.. ...brodawczaki i wysoka prolaktyna pozdrawiam nie jest to mysle nic groznego ale trzeba zbadac idz do ginekologa lub endokrynologa tylko do tego drugiego trzeba miec skierowanie nie wyciskaj tego ponieważ więcej nachodzi .Ja też to miałam ,okazało sie że to była niedrożność kanalików ,które..

Płyn z piersi - Str. 3

.. ...PRL podwyzszony poziom prolaktyny wtedy jest wyciek taki jak opisujesz pozdrawiam mysle ze to nic strasznego ja tez mam taki wyciek wczoraj dzwonilam do swojego onkologa to powiedzial ze u mnie sa zaburzenia hormonalne i do tego mam guzki tarczycy a to ma powiazanie dla pewnosci w..

Płyn z piersi - Str. 4

.. ...TPO ) oraz podwyższona prolaktyna. Jak myślicie co to może być????Czy powinnam udać sie do onkologa??? hej dziewczyny; ) ja mam tez problem z wyciekim z piersi..moj jest taki żoltwy/pomaranczowy. bylam u lekarza i przepisal mi bromergon ale nie pomaga mi za bardzo..boje sie ze to moze..

Nerwica w ciąży - Str. 5

.. ...leczyłam się na podwyższoną prolaktynę wczoraj ginek przepisał mi luteine na podtrzymanie bo bolą mnie jajniki. na pewno nie zaszkodzi powiedział jedynie może pomóc ; ) ) czuje się od wczoraj lepiej, już mnie tak nie muli. mam nadzieje, ze mdłości nie wrócą... miłego dzinka, buziaki!..

Nerwica w ciąży - Str. 194

.. ...MARCIOCHA zawysokoa prolaktyna jak najbardziej może utrudniać zajście w ciąze wtedy poprostu nie dochodzi do owulacji i ten wyciek z piersi to by się zgadzało ale nie przejmuj się jak to prolaktynemia to sa leki na obnizenie pare miesięcy i owu wraca też mam skłonność do podwyższonej..

Nerwica w ciąży - Str. 198

.. ...http://www.we - dwoje.pl/prolaktyna; - ;rozhustany;hormon,artykul,5016.html Marciocha Ja miałam robione w innych jednostkach nie pamietam wyniku ale prawie zawsze miałąm ponad normę a otych co ty mówisz to norma jest chyba do 22 Wiecznie się coś przyczepi...myślałam że jak już mam tą..

Nerwica w ciąży - Str. 210

.. ...Witajcie! Zrobiłam test na prolaktynę,mam podwyższoną 33,5 norma do 23,3. Wyczytałam gdzieś,że przy psychotropach jest podwyższona i pewnie dlatego nie mogę zajść w ciążę.Dziewczyny prawie każda z was przed ciążą lub nawet w trakcie bierze psychotropy i nie miała problemu z zajściem w..

Nieznana przyczyna duszności

.. ...:( Najlepsze jest to, że jak powiedziałam o tym mamie to mi nie uwierzyła...że niby zmyślam..jestem też alergikiem oraz mam problemy z przysadką ( prolaktyna ) myślicie, że z czym to może być związane??..

Szumy uszne - pisk 24/7 - Str. 2

.. ...stwierdziła, że poziom prolaktyny ( bardzo wysoki, kilkakrotnie przekraczający normę ) wskazuje, że mam gruczolaka przysadki. Teraz czekam na rezonans przysadki. A czytając objawy przy gruczolaku przysadki mam nadzieję że po leczeniu to cholerne bicie zniknie... Witajcie... ja również od..

Interpretacja MR okolicy podwzgórzowo-przysadkowej

.. ...mlekotok, skąpe miesiączki, prolaktyna 35 - 114... Od 4 miesięcy biore Nrprolac. Badanie zrobiono po 4 miesiącach od wstępniej diagnozy Opis badania jest następujący W lewej części przedniego płata przysadki mózgowej uwidoczniono w badaniu pokontrastowym ognisko znacznie słabszego..

Ból głowy, ciągnący do tego wysokie cisnienie, ból w klatce piersiowej

.. ...również poważnie poziom prolaktyny. Ze swojego doświadczenia wiem, że to prawda.Podczas zażywania ranigastu wystąpiły u mnie bardzo silne i długotrwałe bóle głowy i o dziwo nie od razu ale po kilku miesiącach.Długo trwało zanim się zorientowałam, że chodzi właśnie o ten lek. Jest to lek..

Nerwica tkwiąca w nas, nasza walka i małe sukcesy - Str. 77

.. ...poziom PRL tj inaczej prolaktyna,abys sie uspokoila,ze wszystko w porzadku, sprubuj na poczatek pobrac wiecej magnezu i jakies leki uspokajajace np,na noc hydroxzine mala dawke,w nerwicy czlowiek wyszukuje i dopasowuje rozne choroby a nie tedy droga, bo tylko wszystko sie poglebia a..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...dopisać: Hormony płciowe, prolaktyna: Testosteron, stężenie 27.60 ng/dl Estradiol stęż. 179.80 pg/ml Prolaktyna stęż. 22,97 ng/ml ACTH 19,52 pg/ml Na rozpoznaniu napisali: Zalecenia: Kontrola w Poradni D., i Endokrynologicznej, oraz aktywny tryb życia [...]Rozwój wtórnych cech płciowych..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...menopauzie 5,0 - 54,7 Prolaktyna 11,48 ng/ml 3,4 - 24,1 Progesteron 0,995 ng/ml faza foliokularna 0,2 - 1,5 faza owulacyjna 0,8 - 3,0 faza lutealna 1,7 - 27,0 po menopauzie 0,1 - 0,8 z dnia 25/07/08r. TSH 1,51 uIU/ml 0,27 - 4,2 Z dnia 27/10.08r. TSH 0,634 uIU.ml 0,27 - 4,2 Prolaktyna..

Domowe sposoby na nerwicę

.. ...badanie krwi na poziom prolaktyny[PRL].Za wysoki poziom prolaktyny może byc przyczyną zaburzeń miesiączkowania i niemożności zajścia w ciążę.Zapisz się na basen.fizyczne zmęczenie odwraca uwagę od ,,duszy * * i przenosi ją na ciało.Bieg lub szybki marsz wieczorem przynosi zdrowy sen.A to..

Nastoletnia nerwica - Str. 7

.. ...ma sie za duzy poziom prolaktyny a ja hormony mam w normie . Nie moglam spac nocami co takiego morze mi byc i postanowilam jechac do profesora ktory zamuje sie groczolakami w przysadzce mozgowej spojrzal na moje badania i stwierdzil ze nie mam tego groczolaka i powiedzial mi ze ci..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 35

.. ...tam jeszcze miałam z prolaktyna czyli z przysadką, lekarze mówią że to wszystko może dawać objawy takie jakie mam i że trzeba czekać. A ja czekam i czekam i nic dalej to samo. Byłam u psychologa i mówi że z tego co widzi to ja żadnej nerwicy nie mam, tylko jestem nadpobudliwa. Ale z..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 36

.. ...bo miałam podwyższoną prolaktynę eeg głowy, dopplera tętnic szyjnych, zdjęcie rtg kręgosłupa szyjnego zwykłe i ruchowe i wyszło że mam zniesienie lordozy, ale jak już muwiłam z czego umnie miała bu być ta nerwica to ja niewiem, teraz to chyba z tego że nie potrafię sobie poradzić z tymi..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 43

.. ...przez to problemy z prolaktyną( już się unormowało )no i jeszcze podwyższony cholesterol, a to wszystko przez tarczyce. Ponadto ma się przez nią obniżony nastrój, jest się wiecznie zmęczonym co niestety i tak chyba było w moim przypadku bardzo sprzyja rozwojowi nerwicy i pojawianiu się..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 44

.. ...tarczycy i problemy z tą prolaktyną, tachykardia , problemy z błędnikiem, no i oczywiście stres i lęki które się z czasem pojawiły, ale jestem dobrej myśli i jestem nastawiona tak , że będzie już coraz lepiej. Pozdrawiam was wszystkich cieplutko. Ale super Agatko ! Zastanawiam się kiedy..

Nerwica, jak sobie z nią poradzić?

.. ...związany z za wysoką prolaktyną zazwyczaj.To leczy ginekolog - endokrynolog.Juz w krótkim czasie następuje duża poprawa.Jakiej wielkości jest ten gruczolak.?Jak 1 cm,to nie ma się czym martwić.Jak duży ,to często robi się operacje przez nos bez otwierania głowy.Ale to wtedy ,gdy kuracja..

Niedoczynność tarczycy + Euthyrox N 25 + nerwica

.. ...hormonów? Np.przysadkowych - prolaktyna itd...?Może dawkę leku należy zmodyfikować?...Zrób badanie TSH i pokaż lekarzowi wynik.Jak wszystko gra tzn.,że może to nerwy...kto wie...moze ziołowe leki uspokajające...?Na peno nie zaszkodzą,a nuż pomogą? czytaj uwaznie ip80.54.1 * - przeciez..

Zawroty głowy czy to nerwica? jak nie to co?

.. ...tam jeszcze miałam z prolaktyna czyli z przysadką ale się unormowało po tabletkach na tarczycę, lekarze mówią że to wszystko może dawać objawy takie jakie mam i że trzeba czekać. A ja czekam i czekam i nic dalej to samo. Byłam u psychologa i mówi że z tego co widzi to ja żadnej nerwicy..

Czy to nerwica?

.. ...zatrzymanie okresu i ból głowy.Prolaktyna to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową.Niech ginekolog zleci ci też zbadanie poziomu też innych hormonów płciowych.A reszta objawów to może nerwy.Musisz jakieś leczenie rozpocząć i dodatkowo zioła pić np. dziurawiec z melisą - co przynieść..

Błagam o pomoc..

.. ...miałeś badany poziom prolaktyny. Co do problemu z oczami to ja bym się udała jeszcze raz do laryngologa i poprosiła o badanie błędnika, z racji tego,że podczas tego badania zostanie zbadane to czy nie masz oczopląsu co by wiele twoich dolegliwości mogło tłumaczyc. jk przeczytałm kilka..

Interpretacja wyników badań

.. ...Prolaktyna 263 ( 40,00 - 530,00 ) Bardzo proszę o wyjaśnienie czy są w normie. Zrobiłam je pod kątem wypadania włosów. Przecież w nawiasach masz normy ............Jakie wątpliwości ty masz kobieto?..

Prolaktyna po 1 godzinie

.. Prolaktyna na czczo wynosiła 47ng/ml a po metoklopramidzie 290ng/ml.Bardzo proszę o interpretację tego wyniku. na obnizenie prolaktyny bardzo skuteczny i szybko działający lek to Bromergon.Tylko trzeba zacząć od małych dawek i kontrolować poziom prolaktyny,by sprawdzić jaka będzie optymalna dawka.Zacząć..