Amylaza

Bóle w klatce piersiowej o podobnym do dławicy charakterze

Bóle w klatce piersiowej o podobnym do dławicy charakterze

.. ...jest wzrost stężenia amylazy w surowicy i w moczu. Psychogenne przyczyny. Przyczyny psychogenne występują u ok. 1/3 pacjentów z bólem w klatce piersiowej. Typowe sytuacje stresogenne uważane za przyczynę bólu dają się wyodrębnić na początku objawów. W ok. 2/3 przypadków stres związany..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...trzustkowe - lipazę i amylazę. Nie wiem, jakie są Twoje wyniki, ale jeśli tabletki są konieczne to trzeba je brać. Co do zywienia, to nie wiadomo co masz na myśli, mówiąć, że dobrze się odżywiasz. Najlepiej nie jeść za duzo mięsa, masła, smalcu itp. tłuszczu zwierzęcego w ogóle, za to..

Kłucia z lewej strony klatki piersiowej

.. ...nadbrzusza : - badania : - amylaza we krwi ( wynik w normie ) - amylaza w moczu ( wynik podwyższony ) Po wynikach lekarz stwierdził : podrażnienie trzustki ( w bardzo wysokich podwyższeniach amylazy występuje zapalenie trzustki ) Dostałem skierowanie na badania : - USG ( bez problemów )..

Ból pod lewą łopatką, może być to sprawa związana z sercem? - Str. 2

.. ...trzustki,radzę oznaczyć poziom amylazy[problemy z trzustką to bardzo poważna sprawa Mój lekarz wymyśll , ze to jest taka mało spotykana infekcja bakteryjna i wowczas boli pod pachami i w okolicach piersi i kazał mi to wyleżeć . Nie chce polemizować z jego diagnozą, ale to kpina, bo nic..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy

.. ...od nerek.Miał robioną Amylaze w sur. i w moczu?Nie jestem lekażem wiec nie chce nic sugerować to są moje przypuszczenia Jest ból w stawach.Innych badań nie miał robionych bo nasza pani doktor bardzo oszczędza na skierowaniach na badania.Wszystkie badania mąż robi na własną rękę i za..

Echo serca wyniki pomoc

.. ...wazniejsze sa oznaczenia amylazy we kwi i w moczu , kreatynina przy takim podejrzeniu jest raczej niepotrzebna owszem jest potrzebna,jak i elektrolity - Na,K,Diastazy w sur.krwi Morf.E,Hb,Ht L,CRP. A zbierajacy sie plyn,powoduje wzdecia ,malo kto jest w stanie zlokalizowac bol( co czesto..

Dolegliwości z sercem

.. ...IU/L ALAT 15,10 IU/L Amylaza w surowicy 60,0 IU/L Amylaza w moczu 216,0 IU/L Magnez w surowicy 0,89 mmol/L ASO poniżej 200,0 U/ml CRP poniżej 6,0 mg/l TSH 3 - cia generacja Wynik:1,699 mU/L Norma min:0.35, Norma max: 4,94 Krew: - - - - - - - - - - - - - WBC 8.1x10^3 RBC 4.93x10^6 HGB..

Ból pod mostkiem

.. ...wyszło mi tak : alt - 68,4 norma 0 - 38 ast - 47 norma 0 - 40 bilirubina 1,32 norma 0.2 - 1.2 amylaza 47,8 norma 25 - 125 wiecie co to znaczy ? wiem ze wyniki nie najlepsze ale o czym to moze siwadczyc ?..

Nadciśnienie

.. ...) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0..

Nadczynność tarczycy

.. ...) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...) AST 39 ( 0 - 40 ) amylaza w surowicy 63 ( 28 - 100 ) Białko c - reaktywne 1,1 ( 0 - 5 ) Podwyższona bilirubina wkazywała na wątrobę. Zrobiłem USG jamy brzysznej. Usg wskazało na rozlane zaawansowane stłuszczenie. Dwa dni po badaniach krwii powtórzyłem je w innym ośrodku celem..