Anty Tpo

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 621

.. ...zlecone badanie anty Tg i anty TPO - te ostatnie wyszły powyżej norm ( z tego Tg dwukrotnie ponad normę ). USG wykazało powiększenie lewego płata tarczycy prawie dwukrotnie. Lekarka stwierdziła zapalenie tarczycy. Od prawie 2 lat mam nerwicę lękową. Czytałam wasze wypowiedzi odnośnie..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 913

.. ...tarczycy po zrobieniu antyciał TPO i ANTY TG ale niemam przytym ani niedoczynnosci ani nadczynnosci wyniki sa w normie prócz tego ze ona cały czas sie przebudowywuje i trzeba czekac w która strone pujdzie wiec czekam cierpliwie dostałam euthyox od endo ale powiedział ze jak bede sie zle..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 979

.. ...hormonów,a zwłaszcza anty - TPO. Pozdrawiam Marta Witam wszyskich! byłam na terapi... i powiem szczerze, ze przed pojsciem bardzo sie denerwowałam ,jak ja sobie tam poradze ,czy otworze ze sie przed obcymi osobami ( jest to terapia grupowa ) teraz wiem juz ze moje obawy byly..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 980

.. ...ciśnienie.Takie natręctwo: ) Moni anty - TPO to autoprzeciwciała tarczycowe.Gdyby ich poziom był wysoki może to świadczyć o chorobie z autoagresji tzn.tak,jakby twój organizm sam siebie uznał za wroga i atakował. rammstein84 najlepiej leczyć to pozytywnym myśleniem. Słuchaj pytam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 9

.. ...norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL ( NORMA DO 34 IUmL ) przeciwciała przeciwko receptorowiTSH - 0,800 ( norma; * 1,75IUL ) Parathormon - 31,69ngmL( norma15 - 65ngmL Ciśnienie 10070,9560 9060 leki przepisane EuthyroxN25 1 tab na czczo i tak biore od 10.10.08r .Jeśli chodzi o..

Niedoczynność tarczycy - Str. 11

.. ...takie badanie robi się w kierunku niedoczynności tylko po co skoro badania te pierwsze są jak najbardziej w normie? Możecie powiedzieć coś z własnego doświadczenia o tym badaniu? Pozdrawiam serdecznie...

Niedoczynność tarczycy - Str. 12

.. ...No i mam już wynik z ANTY TPO ( norma 0,0 - 60,0 ) a ja mam 4,6 to chyba dobrze co nie ? kika popros o letrox moze bedziesz go inaczej tolerowala a cze bralas od razu duza dawke?poniewaz lek powinno sie zwiekszac stopniowo co trzy dni zwiekszac dawke tak moja dr endokrynolog stosuje ,ten..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 66

.. ...jeszcze coś takiego jak anty - TPO i anty - TG. Są to badania krwi na obecność przeciwciał anty tarczycowych. Dopiero wyczytałam to w jakiejś gazecie i zdecydowałam się sama sprawdzić ich stan. Gdy zobaczyłam wyniki byłam w szoku. Miałam ich ponad tysiąc przy normie około 40. Stąd te..

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk - Str. 2

.. ...tsh i wyszły mi 2.70 a anty - tpo 6.78 czy to żle? dodam tylko ze mam 20 lat i mialam podejrzenie 2 lata temu hashimoto ale to zaniedbałam:( proszę o odpowiedz Karolinka, na podstawie tych wyników trudno coś więcej powiedzieć, bo są w normie, ale to się zdarza przy Hashimoto. Powinnaś..

Płyn z piersi - Str. 4

.. ...taczycą ( podwyższone anty - TPO ) oraz podwyższona prolaktyna. Jak myślicie co to może być????Czy powinnam udać sie do onkologa??? hej dziewczyny; ) ja mam tez problem z wyciekim z piersi..moj jest taki żoltwy/pomaranczowy. bylam u lekarza i przepisal mi bromergon ale nie pomaga mi za..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...wynik procentowy 79% anty TPO =12.5 ( norma 0 - 35 ) wynik procentowy 35% wygląda na to ze wszystko jest w normie ALE....no właśnie, niepokoi mnie ze jest taka rozbieżność w przeliczeniu na procenty ( wynik TSH do FT3 i FT4 ). To przeliczanie i informacje na ten temat znalazłam na..

Częstoskurcz nadkomorowy w ciazy

.. ...normie ... miałam robione tez usg tarczycy - nic nie wyszło, a po leczeniu zrobiłąm badania na anty - tpo ( czyli na przeciwciała odpowiedzialne za niszczenie mojej tarczycy ) wyszly równiez w normie ....

Wyniki badań tarczycy

.. ...anty - TG * 20 p.ciała anty - TPO 11,80 TSH 1,27 FT - 3 3,03 FT - 4 1,05 usg wymiary lewego płata 49x20x19 - 9,3 prawego płata 48x21x22 - 11,1 objętość tarczycy podawana w ml 20,4 bez widocznych guzków cyst czy zwapnień chyba wszystko ok jak nie ma nic poza normę Witam, Właśnie odebrałam..

Arytmie komorowe - Str. 2

.. ...Przeciwciała antytarczycowe ( Anty TPO, Anty TPA ) OK, jeydny mankament to niedobor magnezu i wapnia, ECHO OK, HOLTER: żadnych dodatkowych pobudzen komorowych i nadkomorowych, czyli jestem miarowa! Czułam sie super. Zaczełam ćwiczyć, na narty pojechałam. Samopoczucie tak jak kiedys i..

Niedoczynność tarczycy i cukrzyca

.. ...norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL ( NORMA DO 34 IUmL ) przeciwciała przeciwko receptorowiTSH - 0,800 ( norma; * 1,75IUL ) Parathormon - 31,69ngmL( norma15 - 65ngmL Ciśnienie 10070,9560 9060 leki przepisane EuthyroxN25 1 tab na czczo i tak biore od 10.10.08r .Jeśli chodzi o..

Wysokie TSH

.. ...ten wynik.Pozdrawiam aż się przestraszyłam jak przeczytałam,ze bierzesz taką dawkę duża a TSH Ci dalej rośnie... Barbarella prosze odpisz na maila:( Tak ,biore tabletki o nazwie Euthyroxe 100:( ( ( ...

Tarczyca i Anty tpo

.. ...normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem czy robic dodatkowe badania, pozniewaz mam niesamowite zawroty glowy, niskie cisnienie ale za..

Przyśpieszona akcja serca, potykanie, szybkie męczenie, duszności

.. ...normą: anty - TG 113 anty - TPO 1300 W trakcie diagnostyki wykluczono zapalenie mięśnia sercowego, boreliozę, wady serca, nadczynność/niedoczynność tarczycy. Załączam link do swoich wyników badań ekg, pierwsze 3 zdjęcia to badanie robione w trakcie przerwy w braniu Propranololu trwającej..

Nerwica czy tarczyca?

.. ...badania TSH, FT3 i 4, Anty tpo, fosfor wapń i powiedział, że na nadczyność nie wyglądam ale może to być jakaś nietypowa jakaś haszimoto czy coś. A i mam też skierwoanie do szpitala psychiatrycznego do kliniki nerwic. Obecnie duszności praktycznie znikneły, ale za to mam niemal..