APTT 36

INR (znormalizowany czas protrombinowy)

.. ...kaolino - kefalinowego ( APTT ), czasu trombinowego ( TT ), stężenie fibrynogenu, poziom D - dimerów, stężenie antytrombiny III. Nie zawsze istnieje konieczność oznaczania wszystkich wymienionych parametrów. PT oraz INR ( INR = PT do potęgi ISI, ISI - stała międzynarodowa )..

APTT (czas kaolinowo-kefalinowy)

.. APTT to skrót od nazwy jednego z parametrów oceniających wydolność układu krzepnięcia krwi. Parametr jest również znany jako czas kaolinowo - kefalinowy. Wartość APTT odzwierciedla funkcję tak zwanego wewnątrzpochodnego toru aktywacji trombiny. Jest to część kaskady krzepnięcia krwi zależna od czynników XII,..

Echo serca - Str. 41

.. ...5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli udzielić. Byłam u kardiologa ale on powiedział, że zwłóknienie..

Acenocumarol i wskaźnik INR

.. ...dwukrotne wydłużenie APTT ). Heparynę powinno się włączyć przed upływem 6 tygodnia i kontynuować przez pierwszy trymestr. W drugim i trzecim trymestrze należy ponownie włączyć doustne antykoagulanty i podawać je do 36 - 38 tygodnia ciąży. Przez ostatnie 2 - 4 tygodnie należy podawać..

Przyczyny zatorowości płucnej

.. ...a norma ( 0,8 - 2 ) APTT mam 25,6 a norma( 26,4 - 39,6 ) nadmienie iż rok temu dokładnie 13.stycznia miałam robione badania Dopplera żył dolnych ponieważ lekarz podejrzewał zakrzep w nodze po lekach antykoncepcyjnych MERCOLIN które brałam zaledwie 18 dni. badania wyszły ok.i już nie..

Badania stwierdzające wadę serca - Str. 2

.. ...5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli udzielić. Byłam u kardiologa ale on powiedział, że zwłóknienie..

Pierwotne nadciśnienie płucne - Str. 22

.. ...labolatorium ( inr, aptt ). Od maja ubieglego roku szpital w Zabrzu nie oddal ( chyba nikomu ) zadnych pieniedzy. Czy moze jast wsrod was osoba ktora wie cos wiecej na ten temat? Lekarze ze szpitala ciagle ( prawie od 2 lat ) zwodza ze pieniadze * * beda * * ( ze niebawem beda )...

Wysokie APTT i wizyta u hematologa

.. ...Ostatnio robiłam badanie APTT i wyszło ponad normę ( 49 sek ) Zastanawiam się czym mogłoby to być spowodowane? Lekarz powiedział, ze być może to przez okres, i kazał zrobić badanie tydzień po nim, ale ciągle wychodzi mi to samo. I jeszcze chciałam się zapytać, na czym polega wizyta u..

Koronografia - mam pytanie - ktoś sie na tym zna?

.. ...nie chodziło czasem o APTT? Nie ale podejrzewam że to jest to o czym pisze Teresa. Bo raczej nie możliwe żeby kilka godzin po koronografii robili jakiś drugi zabieg. Wszystko zalezy od stanu serca jak dalece jest chore ,te chore tetnice mogly spowodowac zawal serca o ile juz nie..

Koronografia - mam pytanie - ktoś sie na tym zna? - Str. 2

.. APTT , czyli czas kaolinowo - kefalinowy to jest parametr ukladu krzepniecia , kontrolowany przy podawanych lekarz ( heparynie ), podawanej po angioplastyce Tata przeszedł zawał 8 lat temu i do teraz wszystko było dobrze. Od niedawna jak wchodził po schodach i to zazwyczaj rano bolało go w klatce piersiowej...

APTT a hemofilia

.. ...hemofilię ,wynik badania aptt wynosi u niej 70,4/sek. o czym to świadczy i co to oznacza? Norma dla APTT,to 26 - 36 sek.Wzrost powyżej normy oznacza,spadek krzepliwości krwi. wyników badań jak sądzę jeszcze nie ma ,o ile już są do której hemofili została córka zaliczona A czy B.W każdy..

Plavix

.. ...JEST badanie INR czy APTT. Aparaty do tego badania są od niedawna na rynku i niewiele ośrodków w kraju je wykonuje. Ośrodków czyli Klinik a nie poradni POZ! I badanie to nie jest w koszyku świadczeń - niestety. Po czwarte - nie trzeba mieć zaburzeń krzepliwości krwi, aby płytki krwi..