Badanie CK z krwi i normy

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

.. ...Morfologia krwi obwodowej to badanie dostarczające podstawowych danych na temat trzech grup komórek znajdujących się we krwi: erytrocytów, czyli czerwonych krwinek ( tzw. strona czerwona ), leukocytów, czyli białych krwinek ( strona biała ) oraz trombocytów, czyli płytek krwi. Erytrocyty..

Hematokryt

Hematokryt

.. ...ocenianych w standardowym badani krwi - morfologi. W typowym wydruku badania hematokryt jest skrótowo zapisywany jako Ht . Dostarcza on informacji, jaki procent krwi stanowią elementy upostaciowane, konkretnie erytrocyty czyli czerwone krwinki. Normy są różne w zależności od płci i wieku..

Echo serca - Str. 3

.. ...patologii? czyli jakies sa? W badaniach labolatoryjnych niski potas , hemoglobina i hematoktyt na dolnych granicach normy dla kobiety, podobnie wskazniki objetosciowe krwinek. Poza tym ok. Witam, podziwiając znajomość tematu przez Szanowne Panie. Jeśli można pochwalę się moimi wynikami..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 1014

.. ...ktory pierw zlecil mi badanie krwi i na niejakie crp bialko. Wyniki idealne, nic nie odbiegalo od normy, ale pojawia sie kolejne natretne pytanie: * co krew ma do bolu pluc? Jak zwykle emocje moga powodowac bol? To na pewno jakas choroba... * Drugi lekarz zlecil na moja prosbe usg jamy..

Propranolol na drżenie rąk

.. ...to samo. Neurolog bez badania ( jedynie dla pewności dała skierowanie na badanie krwii ) stawia diagnozę - drżenie samoistne. Zastanawiło mnie to bo glukoza wyszła troszkę poniżej normy, ale pani doktor pozostała niewzruszona. U mnie drżenie jest b. wyraźnie powiązane ze stresem...

Dodatkowe skurcze - Str. 70

.. ...brakowalo.zrobilam sobie prywatnie badanie poziomu magnezu we krwi 5zl,wyszlo na granicy dolnej normy,warto go uzupelniac,ponoc bardzo duzo ludzi ma arytmie serca,choroba XXI wieku: ) za jakis czas zrobie sobie znowu holtera i zobaczymy...pozdrawiam was wszystkich bezinteresowny nie..

Dodatkowe skurcze - Str. 299

.. ...20 lat. Robiles moze badania krwi? u mnie jest problem z jednym parametrem eGFR albo jest na granicy dolnej normy albo ostatnio wyszedl 72 a kreatynina 1,1 1,2 czyli na granicy gornej normy czy ktos wie jak to sie ma do serducha? Ewka773, przeczytaj uważnie, dodatkowy skurcz 2x w..

Lewa komora serca w dolnych granicach normy i niemowlaka

.. ...kardiolog zlecił wykonanie badania krwi - troponiny i CKMB oraz ekg. Trudno bedzie mi tu przedstawic wynik ekg, nie znam sie na odczycie. A wyniki krwi wyszły nastepująco: troponina < 0.1 ( tu powinno wyjść 0 ) CKMB 31 ( norma jest ponić do 25 ) Jestem pełna obaw. W internecie..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 291

.. ...Dostałem skierowanie na badania krwi ( w tym tarczyca ) i moczu. Wszystko niby wyszło ok, ale potas i magnez było przed dolną granicą normy. Dodatkowo przepisała mi Potas i kazała prowadzić książeczkę ciśnienia tętniczego. Po miesiącu stawiłem się u niej znów. Stwierdziła, że mam..

Choroba wieńcowa naczynioskurczowa

.. ...zmiany w RCA 70% CX40% Badania wykazały trochę podwyższoną troponinę 0.297.KCMB 27.0.Pozostałe wyniki badań krwi w granicach normy. W początkowym okresie byłem leczony na typową chorobę wieńcową ( miałem bóle zamostkowe,promieniujące do kończyn górnych,pociłem się,dyskomfort w klatce..

Interpretacja badania krwi

.. ...wyjasnienie wynikow badania Krwi: Mam podwyzszone : MCHC - 36.3 PDW - 18.3 P - LCR - 48.4 Potas - 6.03 Obnizone RDW - SD - 32.9 dodam ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spaść bo inaczej wykopńczysz serducho...

Niski poziom cholesterolu

.. ...całkowitego wyniósł 88.9 przy normie 120 - 200. co to moze oznaczac?? przepraszam mialam 89 Nienormalne niekoniecznie znaczy nieprawidłowe.Gdyby było 10% normy to by było podejrzane.Może to być przez dietę...

Nerwica w ciąży - Str. 219

.. ...napiszcie jak to jest z tym badaniem na cukrzyce. Po wypiciu 50g. glukozy mój wynik to 139. Norma jest do 140 więc już sama nie wiem czy mam tą cukrzyce czy nie. Niepokoi mnie również to, ze od początku ciązy spadają mi płytki krwi. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc bedą już poniżej..

Hydroxyzinum na nerwice? - Str. 2

.. ...wiem co się dzieje. Badanie krwi robiłam m - c temu i za wyjątkiem podwyższonego OB ( 23 ),lekko powyżej normy monocytów i wysokiego całkowitego cholesterolu ( przy czym głównie dlatego, że ten dobry cholesterol ma wysoką wartość, zły jest w normie i trójglicerydy też w normie ) to..

APTT a hemofilia

.. ...mieć hemofilię ,wynik badania aptt wynosi u niej 70,4/sek. o czym to świadczy i co to oznacza? Norma dla APTT,to 26 - 36 sek.Wzrost powyżej normy oznacza,spadek krzepliwości krwi. wyników badań jak sądzę jeszcze nie ma ,o ile już są do której hemofili została córka zaliczona A czy B.W..

CIśnienie krwi, uczucie przeszkody w gardle podczas połykania śliny

.. ...tętnicze,rok tmu miałem robione badania tzn RTG klatki piersiowej na którym wyszło że mam lewą komorę na Górnej granicy normy,Następnie RTG kręgosłupa( wyszło skrzywienie prawopiersiow ),Badania tarczyczy( ok ),Krwi( ok ),Kilka razy EKG( ok ) i echo serca Dostałem betaloc 50 i tritacet..

Arytmia, gorączka, kołatanie serca

.. ...szalone. Jutro chce iść na badanie krwi - jednak czy oprócz standardowej morfologii i OB powinnam na coś szczególnie zwrócić uwagę? Może ktoś umie mi coś pomóc? dziś odebrane wyniki krwi to: obniżony o 15 pkt hdl ( dla normy laboratoryjnej min.65 ) obniżone mch i mchc podyższone rbc o..

Gazometria i jej interpretacja

.. ...moje pierwsze takie badanie ,pozdrawiam Basia . normy ktore pani podala dotycza krwi tetniczej ( pobierana najczesciej z tetnicy promieniowej w okolicy nadgarstka ). sadzac po wyniku u pani badaniu zostala poddana krew zylna a wtedy te normy zupelnie nie obowiazuja. Witam ,nie myslałam..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...tyg. zrobić następne badania. proszę o pomoc. z góry dziękuję za odpowiedzi. w nawiasach normy a zaraz za nimi wyniki jakie wyszły w poszczególnych dniach badania. Rodzaj data badania 14.05.09 data 02.04.09 data10.03.09 normy wynik normy wynik normy wynik WBC ( 4.4 - 11.3 ) 6,14 ( 5.5 -..

Nerwica czy inna poważna choroba serca?

.. ...Miałem robione EKG i badanie krwi. EKG w granicach normy wiekowej, wyniki badania krwi bardzo dobre. Lekarz stwierdził tachykardię na tle nerwowym i polecił wizytę u psychologa. Mam w związku z tym wiele pytań. 1. Czy na podstawie EKG można stwierdzić, że z sercem jest wszystko OK? 2...

Choroba serca czy objawy nerwicy?

.. ...Miałem robione EKG i badanie krwi. EKG w granicach normy wiekowej, wyniki badania krwi bardzo dobre. Lekarz stwierdził tachykardię na tle nerwowym i polecił wizytę u psychologa. Mam w związku z tym wiele pytań. 1. Czy na podstawie EKG można stwierdzić, że z sercem jest wszystko OK? 2...

Częstoskurcze i zbyt mało potasu

.. ...czym Ci moge pomóc ?badanie echo wyszło ok ! może zrób bardziej szczegółowe badania krwi ...a może za dużo masz tego potasu i magnezu z tymi wynikami co masz powinieneś udać sie do lek . nawet jak sa w normie ewka ma racje,jeżeli wyniki tarczycy są w dolnej granicy normy,to i tak musisz..

Bolące mięśnie

.. ...rodzinnego, miałem robione badania krwi i moczu, wyniki wyszły bardzo dobre... Magnez w górnych granicach normy, potas w dolnych ale ciągle w tych widełkach, ASO w porządku, OB w porządku, TSH w porządku, nie było nic do czego można by się przyczepić... Czuję się strasznie głupio, bo..

Co mi własciwie dolega? Neriwca? Inne schorzenie? Chlopak 17lat

.. ...Wykonano mi tam następujące badania: badanie krwi i moczu( w porządku ), rtg klatki ( w porządku ), usg jamy brzusznej( w porządku ), usg szyi( w porządku ), neurolog( w porządku ), echo serca ( bez istotnych odchyleń od normy, ślad IM, ślad IP ). Po wyjściu ze szpitala dolegliwości..

Drętwienie

.. ...to też wątrobę. Wynik badania krwi na wątrobę - CK - kinaza kreatyny po 2 miesiącach brania leku sześć razy przekroczyła górną granicę normy.Lekarz lek odstawił.Przeszedł na dietę obniżającą cholesterol i do tej pory się tak odżywia,ale uszkodzenie wątroby zostało.Nogi wróciły do normy..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...moje wyniki badań tj;RBC 3,70;HGB 11,9;HCT 36,0; PLT 75;PDW 22,2 idż więc od lekarza! - a jak się czujesz ? http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html, pod tym linkiem masz normy porównaj sobie..