Badanie krwi magnez potas

Nerwica - czy na pewno? - Str. 136

.. ...specjalisty. Robass! Zrób badania krwi, może masz duży ubytek magnezu i potasu! Wiesz jakie to ważne pierwiastki do normalnego funkcjonowania??? Kup koniecznie MgB6 i Aspargin, na pewno Ci nie zaszkodzą. Zobaczy przy okazji w ulotce jak bardzo zgubne mogą być niedobory tych..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 190

.. ...niskie. Zrobilam setki badan. Na tarczyce, ekg, usg serca ( wypadanie platka mi wyszlo ), wyniki krwi idealne, cukier super, magnez super, potas w dolnej normie. A ja sie wciaz denerwuje, ze cos mi jest. Najgorzej wieczorem - zasypiam i potrafi mi serce walic. To nie jest puls 100 , ale..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 207

.. ...namowic lekarza na zbadanie krwi pod katem tarczycy i bede miala wyniki za tydzien. Wiem, ze wiekszosc moich objawow fizycznych to nerwica, ale uwazam tez, ze wazne jest wyeliminowanie wszelkich innych mozliwych przyczyn bo wlasnie tarczyca np. moze wywolywac objawy jak przy nerwicy...

Dodatkowe skurcze - Str. 249

.. ...odebrałam dzisiaj wyniki badan krwi i magnez znowu mi sapdł d o 1, 73 a biorę 10 tabletek dzienie - mam nadziję, ze to powód mojej arytmii:( Ja wcześniej suplementowałem magnez tylko jedną tabletką 240mg i we kwi poziom był ponad 2,2, nie brałem więcej bo dużo z jedzeniem wciągałem. Ale..

Dodatkowe skurcze - Str. 284

.. ...do lekarza zrób sobie badania krwi: morfologia, magnez, potas, dós, wapń. Bo napewno lekarz je zleci i będziesz musiał wracać do niego z wynikami: ) Nie martw się i myś pozytywnie - wiem, ze z tymi skurczami często jest tak, że w pewnym etapie życia się pojawiają potem znikają czasem na..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 224

.. ...Mialem robione rózne badania: krwi, ekg, usg brzucha, rtg klatki piersiowej. Wszystkie pozytywne. 2 tygodnie temu byłem u kardiologa, przepisala mi Aspargin( to jest magnez i potas ) i Corectin 5. przez tydzien czułem sie dobrze lecz po tygodniu znów to samo a nawet gorzej. Takie ataki..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 247

.. ...zrobiłeś, to zrób podstawowe badania krwi: morfologia, ob, potas, magnez, żelazo, hormony tarczycy. Pozdrawiam. Siema! Mam to badziewie od roku , obiawy prawie jak wszyscy tutaj i prawie cały czas? To komplikuje mi życie i już sam nie wiem jak sobie z tym radzić :/ Ma ktoś jakieś dobre..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 291

.. ...Dostałem skierowanie na badania krwi ( w tym tarczyca ) i moczu. Wszystko niby wyszło ok, ale potas i magnez było przed dolną granicą normy. Dodatkowo przepisała mi Potas i kazała prowadzić książeczkę ciśnienia tętniczego. Po miesiącu stawiłem się u niej znów. Stwierdziła, że mam..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 34

.. ...niskie. Zrobilam setki badan. Na tarczyce, ekg, usg serca ( wypadanie platka mi wyszlo ), wyniki krwi idealne, cukier super, magnez super, potas w dolnej normie. A ja sie wciaz denerwuje, ze cos mi jest. Najgorzej wieczorem - zasypiam i potrafi mi serce walic. To nie jest puls 100 , ale..

Kłucie w sercu

.. ...Pozdrawiam. proponuje zrobic badanie krwi na potas i magnez, nie pic duzo szczegolnie kawy i herbaty takze zielonej bo bardzo wyplukuja te mineraly, a profilaktycznie brac acard to jest bez recepty, zawiera wlasnie te substancje. i skonsultowa c sie z lekarzem. pozdro ja też mam jakieś..

Zwolniona akcja serca, dreszcze, cała się trzęsłam

.. ...Kasia 23 lata Wykonaj badanie Ekg i zrob badania krwi potas i magnez mozliwe ze maszniedobor tych elektrolitow i stad te objawy tak zrób badania. może faktycznie masz niedobór tych elektrolitów albo zaburzenia rytmy serca. czym prędzej pójdziesz do lekarza tym lepiej cześć katty, nie..

Zbyt szybkie bicie serca

.. ...miales jakies liczniejsze badania? Liczysz że dostaniesz odpowiedź po prawie 2 latach ? Spokojnie - czytam forum do dnia dzisiejszego: ) ogólne badanie marfologiczne w tym potas, magnez itd. , oprócz tego badanie krwi wykluczające chorobę tarczycy ( badanie hormonów ), no i co roku echo..

Ból serca w trakcie leżenia

.. ...proponuje ci zrobic badania krwi na pierwiastki zelazo magnez i potas ( odpowiedzialne za nerwy i poprawna prace serca ) oraz badanie tarczycy TSH na zawartosc hormonow. no i przy okazji echo serca jak nie bylo robione. i staraj sie o tym nie myslec bo jestem prawie pewny ze spowodowane..

Antybiotyki a wyniki badań krwi

.. ...Zamierzam zrobić sobie badania krwi tj ogólna morfologia plus magnez potas i te wszystkie inne od których serce tłucze. Problem polega na tym, że właśnie biorę antybiotyk. Czy antybiotyk na prawdę może zmienić wyniki badań krwi jak twierdzi moja pani doktor? Bardzo proszę o odpowiedz może..

Zaburzenia nerwowe lub nerwica - Str. 2

.. ...nie napisałeś jakie badania robiłeś, wspomniałeś tylko o kardiologu. Przebadaj się porządnie. Zrób najważniejsze badania krwi: morfologia, potas, magnez, żelazo, cukier, hormony tarczycy tsh, ft3 i ft4, przeciwciała tarczycowe aTPO, kortyzol ( hormon nadnerczy ). Sprawdź też żołądek,..

Dziwny rytm serca

.. ...wyjazdem zrobiono mi badanie poziomu cukru - wynik bardzo dobry. W szpitalu zrobiono mi EKG oraz badanie krwi. EKG w porządku, przy badaniu krwi wyszło na to, że mam potwornie niski poziom magnezu oraz niedobór potasu. Po jakiś 2 godzinach w szpitalu poczułem się lepiej ( w międzyczasie..

Juz sama nie wiem co mi dolega

.. ...problemy z tarczycą. Zrób badania krwi: tsh, ft3, ft4 i aTPO, poza tym oczywiście morfologię, potas, magnez, żelazo. Pozdrawiam. dziekuje za odpowiedz.troche mnie przeraza mysl ze jestem na cos chora.Czy ta choroba jest uleczalna?i jak dlugo sie ja leczy?chcialabym odzyskac radosc..

Dziwny ból w klatce piersiowej

.. ...wszystkie wyniki z mojego badania krwi były w normie tj MCV - 95 MCH - 31,5 MPV - 7,3 Wyniki należy zawsze podawać z normami( są różnice między labo. ) mcv 80 - 94 mch 27 - 31 mpv 7,5 - 12 Wyniki wskazują na niewielki brak żelaza w organizmie i na pewno nie są przyczyną opisanych..

Bóle głowy, nerwica, osłabienie organizmu

.. ...lekarz zlecił Ci jakieś badania? Diagnozowanie nerwicy * w ciemno * jest typowe dla naszych lekarzy, zwłaszcza wobec młodych ludzi. Powinnaś zrobić przynajmniej podstawowe badania krwi: morfologia, ob, potas, magnez, żelazo, hormony tarczycy, glukoza. Pozdrawiam. Nie. Szczerze, to nie..

Samoistne drgawki (napięcia mięśnia) nogi

.. ...magneb6 teraz magvitb6. Badanie krwi na magnez i potas wychodzi dobrze. Także nie wiem co mi jest a jest to męczące zwłaszcza że jest to zauważalne w towarzystwie że cos nie tak z tą nogą - a mam 30l Spotkał się ktoś z Was z czyms takim? Ja mam takie coś, że też mi mięsnie drgają jakby..

Dziwny puls

.. ...ok, bo niedawno miałem badania.. Pozdrawiam Napisz ile minut dziennie jesteś na noga tzn. stoisz lub chodzisz, a ile siedzisz przed kompem. Dlugotrwałe siedzenie przed kompem wykańcza i osłabia nie mniej niż niejedna choroba ; ) pozdrawiam Zbadaj poziom potasu i magnezu oraz sodu z krwi..

Nerwica, przepona, żołądek?

.. ...miałem robione echo, badanie krwi, ekg które nic nie wykazały. Takie nagłe ataki zdarzają mi sie jak narazie ok raz - dwa w tyg. lecz jakos daje do myślenia i nie pozwala normalnie funkcjonowac. Biore magnez, potas, witaminy z grupy B witam! a moze to wlasnie nadmiar magnezu i potasu?..

Prosze O Pomoc.. Co Mi Może Dolegać Mam Dopiero 19 Lat:/

.. ...jestes na to.Zrób sobie badanie - pozi jak uzupełnić..I nie przeginaj z siłownią.Nie o to chodzi,żeby się zarąbać na smierć.Sport ma sprawiać przyjemność,a nie byc katorgą.I jeszcze jedno ,czy uzupełniasz płyny,pij wodę mineralną zawierającą dużo magnezu i wapnia. zrób sobie badanie krwi..

Częstoskurcze i zbyt mało potasu

.. ...czym Ci moge pomóc ?badanie echo wyszło ok ! może zrób bardziej szczegółowe badania krwi ...a może za dużo masz tego potasu i magnezu z tymi wynikami co masz powinieneś udać sie do lek . nawet jak sa w normie ewka ma racje,jeżeli wyniki tarczycy są w dolnej granicy normy,to i tak musisz..

Bolące mięśnie

.. ...rodzinnego, miałem robione badania krwi i moczu, wyniki wyszły bardzo dobre... Magnez w górnych granicach normy, potas w dolnych ale ciągle w tych widełkach, ASO w porządku, OB w porządku, TSH w porządku, nie było nic do czego można by się przyczepić... Czuję się strasznie głupio, bo..

Czy to już nerwica?

.. ...Tobie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA TEN NOWY ROK. Jesli bedzie Ci cieżko, napisz do mnie na gg 12486171. Pozdrawiam. zrób badania krwi: morfologia, potas, magnez, żelazo, hormony tarczycy - tsh, ft3 i ft4...

Wyniki Krwi

.. ...idealnie, niedawno robiłem badanie tylko na eletrolity oto wynik : min max ( mmol/l ) Sód 139.2 135 145 Potas 4.47 3.5 5.0 Magnez 0.86 0.76 1.06 Wydaje mi się że wyniki ok, ale może ktoś z Was jest bardziej zorientowany : ) czy ćwiczysz na siłowni? Nie pij ,broń Boże napojów..

Przewroty w sercu

.. ...mojej pani kardiolog to badanie holtera bede miala w czerwcu.Wiem ze te skurcze sa bardzo nie przyjemne ale jesli nic dodatkowo sie nie dzieje to nie sa grozne.Mi pomagal magnez i potas np.aspargin ale czy ty mozesz brac porozmawiaj z lekarzem.Pozdrawiam. Grzegorz130, zrób podstawowe..

Wieczny ból głowy, drgające szczęki

.. ...lat? Robiłeś jakieś badania? Morfologia, magnez, potas, hormony? Na czym polega to * złe samopoczucie * , napisz coś wiecej. 21 dodam jeszcze ze to wszystko pojawilo sie po paru silnych stresach barbarella, robiłem tylko badania krwi, wszystko w normie. złe samopoczucie: zmeczenie,..

Zimne stopy i ręce, wypadanie włosów itp co to moze byc??

.. ...bez recepty ) i zrób badanie krwi elektrolitów ( potas ). Ale zacznij od magnezu bo takie objawy często występują przy jego braku. Zrób badania hormonów tarczycy, tsh, f3, f4 i może usg tarczycy. na zine stopy ziołowy esceven - 2 - 3 opakowania.Pewnie to coś z tarxczycą,ale znam..

Bóle mięśni

.. ...robią się czerwonawe. W badaniach krwi wszystko wyszło ok, magnez, potas, cukier, aso, itd. Te objawy pojawiają się przeważnie w nogach ale zdarza się także na rękach, nie ma reguły w którym miejscu wystąpią. Dziwne jest także że czasem jest dobrze a czasem zle... To znaczy są dni że nie..

Drętwienie nóg, rąk, czasami kłocie w głowie...

.. ...obserwację - 4 razy ekg badania krwi - wszystko książkowe - ćnienie 125/60 a serce i tak szalało, dodam że moje regularne tętno to 46 - 52 uderzenia na minutę, magnez sód, potas również idealnie... Przy wypisie pani doktór kazała iść do neurologa ( znowu !!! ile można!!! ). OK poszedłem..

Przeskakiwanie tętna

.. ...rozrusznika i kazał zrobić badania krwi potas i magnez( zmieniał parametry stymulatora podczas wizyty ale ostatecznie został przy takich ustawieniach z jakimi przyszedłem ). Po wizycie odczułem pogorszenie się mojego stanu zdrowia a mianowicie tolerancji wysiłku teraz nie musi moje..

Wzrok, mięśnie, ogólnie złe samopoczucie

.. ...tsh itd. Nie wiem już jakie mogą być tego przyczyny, na pewno coś jest nie tak bo czuję się po prostu nieciekawie. Neurolog po pierwsze .Okulista po drugie . nztychmiast do neurologa !!!I to do dobrego...