Badanie krwi WBC

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 955

.. ...Zrobiłam podstawowe badanie krwi i już się martwię ze wbc wyjdzie mi za niskie i że to HIV, masakra. Półtorej roku temu jak robiłąm badania wyszły mi idealne i teraz stwierziłam ze wyjdą kiepskie. Co trochę myślę o tym , doszukuję się ,węszę , rozpamiętuję jak byłam 3 lata temu w ciąży..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...związku z czym zrobiłem badania krwi. Niepokoją mnie proporcje białych ciałek - bardzo proszę o interpretację, szczególnie, że mój lekarz rodzinny jest na urlopie a trochę się niepokoję. Z góry bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...temu miałam robione badania, chciałabym wiedzieć czy wszystko jest dobrze. MORFOLOGIA KRWI WBC - 5,0tys/ul RBC - 4,16 mln/ul HGB - 13,2 g/dl HCT - 38,1 % MCV - 91,5 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW -..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...zastrzeżeń podaje wyniki : ( BADANIE KRWI WBC 5.5 K/uL , LYM 2.0 37.2%L , MID 0.4 7.8 %M , GRAN 3.0 R3 55.0% , RBC 4.91 M/uL , HGB 15.5 g/dL , HCT 44.5 % , MCV 90.7 fL , MCH 31.6 pg , MCHC 34.8 g/dL , RDW 12.6 % , PLT 352. K/uL , MPV 9.5 fL , OB 2mm/po 1 godz , CHOL 191 mg/dl HDL 76.82..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...czułam, więc zrobilam badanie krwi. Oto nastepujące wyiki; HCT 39.3 RBC 4,21 HGB 13,2 WBC 6,7 MCV 93 MCHC 33,7 MCH 31,4 N:27,0 - 31,0 RDW - CV 12,2 N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 90 Oprócz MCH i..

Interpretacja wyników badania krwi przy szmerach serca

.. ...potwierdzone zadnymi badaniami oprocz zwyklego osluchania klatki piersiowej. Dodam tez, ze oprocz tego wszystko jest ok, tzn czuje sie dobrze, cisnienie krwi w porzadku, nie przechodzilam tez ostatnio zadnej infekcji. WBC 4,1 x 10^9/L RBC 4,13 x 10^12/L HGB 12,8 g/dL HCT 38,2 % MCV 92,5..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...tyg. zrobić następne badania. proszę o pomoc. z góry dziękuję za odpowiedzi. w nawiasach normy a zaraz za nimi wyniki jakie wyszły w poszczególnych dniach badania. Rodzaj data badania 14.05.09 data 02.04.09 data10.03.09 normy wynik normy wynik normy wynik WBC ( 4.4 - 11.3 ) 6,14 ( 5.5 -..

Proszę o interpretacje badania krwi

.. ...prosze o interpretacje badania krwi: WBC 9.8 10^3/ul NE% 38.9 L % ! LY% 51.7 H % ! MO% 7.3 % EO% 2.1 % BA% 0.0 % NE# 3.8 10^3/ul LY# 5.1 10^3/ul MO# 0.7 10^3/ul EO# 0.2 10^3/ul BA# 0.0 10^3/ul Chciałem oddac krew i niestety wyszły takie wyniki co uniemożliwiło oddanie. Lekarka zwróciła..

Interpretacja wyników badania krwi

.. Witam Mam 28lat, 174cm, 77kg Dzis odebrałem wyniki z badań okresowych WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 -..