Cholesterol HDL LDL trójglicerydy

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

.. ...leki obniżające poziom cholesterolu, LDL i trójglicerydów we krwi, a zwiększające frakcję HDL, tzw. dobrego cholesterolu. Najczęściej wykorzystywane są dwie grupy leków hiopolipemizujących: statyny i fibraty. Do statyn zaliczamy na przykład simwastatynę ( Simvacard, Cardin, Simvacard,..

Triglicerydy (trójglicerydy)

.. ...jasna niż w przypadku cholesterolu LDL i HDL. Wiadome jest, że podwyższone stężenie LDL w osoczu a obniżone HDL wpływają na przyspieszenie rozwoju zmian miażdżycowych w naczyniach wieńcowych. Fakt, że nie do końca poznana jest rola triglicerydów w powstawaniu blaszki miażdżycowej bierze..

Nadciśnienie tętnicze

Nadciśnienie tętnicze

.. ...). Badanie ogólne ( obecność mikroalbuminurii ) i posiew moczu. U wszystkich chorych zaleca się wykonanie badania EKG. Kontrola poziomu cholesterolu całkowitego i frakcji: LDL, HDL, oraz trójglicerydów...

Ezetymib (Ezetrol)

.. ...działania odnosi się do cholesterolu całkowitego, frakcji LDL i trójglicerydów oraz do stężenia apolipoproteiny B. Stosowanie leku wiąże się także ze wzrostem poziomu HDL, potocznie nazywanego dobrym cholesterolem . Ezetymib wywiera swoje hipolipemizujące ( zmniejsza poziom lipidów )..

Echo serca - Str. 18

.. ...wyniki są następujące : Cholesterol 227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i 82 kg - czy moja..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...wyniki badania krwi i mam;cholesterol calkowity 203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a lekarz nie..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...0,96mmol/l żelaz0 16,6mmol/l cholesterol całkowity 3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1%..

Czy dieta optymalna (Kwaśniewskiego) jest zdrowa? - Str. 2

.. ...zrobienia badań glukozy, cholesterolu, HDL ( * dobrego * ),LDL ( * złego * ), trójglicerydów, i test na ciała ketonowe. Oto wyniki przed stosowaniem diety: glukoza - 95,3 mg% ( 60 - 109mg% ) cholesterol - 214,5 mg% ( 130 - 200mg% ) cholesterol HDL - 54,6 mg% ( M:35mg% ) cholesterol LDL -..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...przyczyną wysoki poziom cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być poniżej..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...niedawno na badaniu krwi na cholesterol i wyszło mi coś dziwnego. Cholesterol całkowity 5,6 mmol/l przy czym jest to wartość graniczna wg tabelki natomiast trójglicerydy aż 5,85 mmol/l i jest to wartość 2,5 raza wieksza niż norma. HDL mam 1,16 mmol/l czyli dobrze. LDL niestety nie jest..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...mg/dl. Co to oznacza??? Cholesterol LDL 145,6 mg/dl, cholesterol calkowity 253 mg/dl i cholesterol HDL 38,8 mg/dl. Prosze o pomoc. Dziekuje ; ) witam! trójglicerydy faktycznie są wysokie ale nie aż tak bardzo. ja miałem ostatnio 500 ponad i wiąże to z moim łakomstwem . ja bym się..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...g/dl ). Oraz biochemie cholesterolu ( chyba ). oto wyniki: cholesterol: 212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl...

Trójgliderydy 1561.4

.. Moje wyniki cholesterol całkowity - - - - - - 354.9 MG/DL HDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 31.2 MG/DL LDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a..

Interpretacja wyników badań

.. ...0,96mmol/l żelaz0 16,6mmol/l cholesterol całkowity 3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1%..

Wyniki

.. ...się cieszyć bo mam: cholesterol całkowity 197 mg/dl HDL cholesterol 61.26 mg/dl Trójglicerydy 57.83 mg/dl LDL cholesterol 123. 97 mg/dl ASPAT 12.64 U/L ALAT 17.37 U/L Latex - czynnik RF 9 U/mL CRP_U 0.64 mg/l PO 1H 15 mm/1h Proszę o odpowiedz czy to są dobre wyniki. Mam 46 lat...

Echo serca i baypasy

.. ...asparaghowa ( AST ) 26 Cholesterol całkowity w surowicy 232 Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol LDL - bezpośredni 117 Sód 142 Trójglicerydy w surowicy 276 co to znaczy?? Mocznik w surowicy 44 Kwas moczowy w surowicy 6,8 Proszę o jakąś opinie i rady. aby obniżyć..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...wyniki: Glukoza 82,4 Cholesterol całkowity 136 Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania wyniki mam lepsze niż w..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...nich: Glukoza: 78 mg/dl Cholesterol całkowity: 233 mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza ALT: 13,0 U/l MPV: 12,9 fl EOS: 0,7% BASO: 1,3% NEU: 57,3% MONO: 6,6% LYM: 34,1% z góry dziękuję! pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z..

Nadciśnienie

.. ...surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód..

Nadczynność tarczycy

.. ...surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 (..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...wynik badania mojego cholesterolu,czyli czy jest prawidłowy czy za wysoki...Jeśli ktoś mi może pomóc będę niezmiernie wdzięczny! Proszę!! oto moje wyniki: cholesterol[mg/dl] Całkowity - 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej..

Pocenie, czkawka, zimne nogi

.. ...OB,morfologia z rozmazem,cukier, cholesterol całk., LDL * HDL * trójglicerydy,EKG ,ciśnienie mierz i zapisuj ,z wynikami do lekarza.Może to coś z krążeniem .Jeśli chodzi o zioła na poprawę krążenia,to najlepsza mieszanka ziołowa - - wenoforton.Może ci poprawić krążenie i nogi nie będą..