Cholesterol LDL wyniki

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

.. ...jest składnikiem złego cholesterolu, czyli kompleksu lipoprotein niskiej gęstości ( LDL ). Jest to kolejny wskaźnik podwyższonego ryzyka chorób układu krążenia. Również stosunek apoB do apoA1 ( apolipoproteiny A1 ), składnika dobrego cholesterolu ( tj. lipoprotein wysokiej gęstości - HDL..

Echo serca - Str. 18

.. ...wyniki są następujące : Cholesterol 227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i 82 kg - czy moja..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...wyniki badania krwi i mam;cholesterol calkowity 203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a lekarz nie..

Czy dieta optymalna (Kwaśniewskiego) jest zdrowa? - Str. 2

.. ...zrobienia badań glukozy, cholesterolu, HDL ( * dobrego * ),LDL ( * złego * ), trójglicerydów, i test na ciała ketonowe. Oto wyniki przed stosowaniem diety: glukoza - 95,3 mg% ( 60 - 109mg% ) cholesterol - 214,5 mg% ( 130 - 200mg% ) cholesterol HDL - 54,6 mg% ( M:35mg% ) cholesterol LDL -..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...przyczyną wysoki poziom cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być poniżej..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...I st. wyniki badań: CHOLESTEROL całkowity:178 mg/dl HDL 47 mp%=26,4% LDL 109 triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne..

Kręgosłup, nerwy i zawał serca

.. ...prywatnie na moją prośbę cholesterol no i wynik: cholesterol całkowity 233,cholesterol HDL 51,Trójglicerydy 133,cholesterol LDL 155,OB 30.Czytałam duzo na ten temat i chyba ma to związek z chorobą wieńcową serca!!! Proszę o jakieś wskazówki,co mam dlaej robić.Chyba badanie na próby..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...bardzo niski poziom cholesterelu. Lekarz kazał powtórzyć je po miesiącu,a wyniki są następujące: TEST: j ) CHOLESTEROL 87mg/dl k ) HDL - U 38 mg/dl l ) TRIGLY 18 mg/dl L ) LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...g/dl ). Oraz biochemie cholesterolu ( chyba ). oto wyniki: cholesterol: 212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl...

Cholesterol - wyniki

.. ...Trójglicerydy - 243mg, cholesterol całkowity 252mg, cholesterol HDL - 53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery, tłuste mięso, podroby,..

Trójgliderydy 1561.4

.. Moje wyniki cholesterol całkowity - - - - - - 354.9 MG/DL HDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 31.2 MG/DL LDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a..

Wysoki poziom LDL przed 30 r.ż.

.. ...inicjatywy wykonałam badanie cholesterolu. Wyniki mnie zaskoczyły. Cholesterol 215, HDL 56, LDL 142. Mam 28 lat i w mojej rodzinie występowały choroby serca. Tata jest po zabiegu wszczepienia * standa * . Dziadkowie zmarli na zawał. Zastanawiam się czy mam podjąć jakieś działania? Wizyta..

Interpretacja wyników badań

.. ...0,96mmol/l żelaz0 16,6mmol/l cholesterol całkowity 3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1%..

Wyniki

.. ...się cieszyć bo mam: cholesterol całkowity 197 mg/dl HDL cholesterol 61.26 mg/dl Trójglicerydy 57.83 mg/dl LDL cholesterol 123. 97 mg/dl ASPAT 12.64 U/L ALAT 17.37 U/L Latex - czynnik RF 9 U/mL CRP_U 0.64 mg/l PO 1H 15 mm/1h Proszę o odpowiedz czy to są dobre wyniki. Mam 46 lat...

Wysoki cholesterol

.. ...dopiero raz ale wykazały cholesterol całkowity o wysokości 236,2 w rozbiciu wyszło że TG mam 99,1, HDL 79,1, LDL 152. problem tkwi w tym, że nie wiem skąd takie wyniki. byłąm wegetarianką przez 8 lat. Jem tylko odtłuszczone produkty mleczne. od jakiś 3 miesięcy zaczęłam jeść ryby morskie..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego - Str. 2

.. ...glukoza w surowicy : 81, cholesterol calkowity 162, hdl 40, ldl 106, stosunek hdl do chol 0.25, stosunek ldl do hdl 2.65, trogjlicerydy 81 a jutro odbieram wynik TSH i jak wyglada??? pozdrawiam, marek zapomnialem jeszcze jeden wynik OB morfologii - 3 mm pozdrawiam, marek co jak wyglada?..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm ; Grubość..

Interpretacja wynków

.. ...MCHC 35,4 neutr 8,6 cholesterol całkowity 254 LDL 175 reszta morf. w normie CRP ujemne mam 39 lat leki przeciwzapalne przynoszą krótkotrwałą ulgę proszę o interpretację wyników th5 - th9.zwyrodnienia lordoza znana sprawa problem z kręgosłupem Przewodzenie ruchowe N. peroneus: szybkość..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...mężczyzna ALAT 38 ASPAT 27 Cholesterol calkowity 194 Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...miałem lekko podwyzszony cholesterol ( 210 ) ale dzisiejsze wyniki mnie przeraziły: Glukoza w surowicy mmol/l 4.65 [ Z.ref. 3,88 - 6,38] Glukoza w surowicy mg/dl 84 [ Z.ref. 70 - 115] Cholesterol 290 [ Z. ref. poniżej 200 poziom pożądany] HDL 54.8 [Z.ref. powyżej 55 poziom pożądany] LDL..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...wyniki: Glukoza 82,4 Cholesterol całkowity 136 Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania wyniki mam lepsze niż w..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali? dziwne? wszytko jest ok. witaj grala, no wlasnie na wyniku nie ma norm dziwne , czyli rozumiem ze wyniki sa ok ? pozdrawiam, Kamil..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...nich: Glukoza: 78 mg/dl Cholesterol całkowity: 233 mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza ALT: 13,0 U/l MPV: 12,9 fl EOS: 0,7% BASO: 1,3% NEU: 57,3% MONO: 6,6% LYM: 34,1% z góry dziękuję! pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z..

Moje wyniki krwi.

.. ...pg, glukoza 6.2mmol/l, cholesterol 250mg/dl, tróglicerydy 593mg/dl, GGTP 19.8 umol/l, HDL 28mg/dl, brak możliwości wyliczenia LDL ponieważ T6 ( G? ) * 400 i surowica lipamiczna. Sód 144, Potas 5.0, Chlorki podniesione do 108mmol/l. CRP latex ujemny, Lambile w kale ujemny. TSH O 1.10..

Kobiece dolegliwości sercowe i nie tylko

.. ...sercu. Zyta stosunek cholesterolu LDL do HLD oblicza się tak :100xhld podzielić przez ldl. Ja nie biorę już od ok. 5 lat żadnych witamin ,tylko właściwie magnez plus wit. b6 bo go najgorzej utrzymać w ryzach a po szpitalne leki to był tylko ten magnez i wyniki mam bardzo dobre no może ta..

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...odebrałem wyniki Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert wszystko ok Wcale nie jest tak ok Tersa , nie wprowadzaj ludzi w błąd , cholesterol całościowy..

Wyniki Boichemii

.. ...odebrałem wyniki Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert ile masz lat? Bo wiek ma tu znaczenie. 31 lat I jak z tym wiekiem czy faktycznie to ma..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 (..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...wynik badania mojego cholesterolu,czyli czy jest prawidłowy czy za wysoki...Jeśli ktoś mi może pomóc będę niezmiernie wdzięczny! Proszę!! oto moje wyniki: cholesterol[mg/dl] Całkowity - 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej..

Pocenie, czkawka, zimne nogi

.. ...OB,morfologia z rozmazem,cukier, cholesterol całk., LDL * HDL * trójglicerydy,EKG ,ciśnienie mierz i zapisuj ,z wynikami do lekarza.Może to coś z krążeniem .Jeśli chodzi o zioła na poprawę krążenia,to najlepsza mieszanka ziołowa - - wenoforton.Może ci poprawić krążenie i nogi nie będą..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...alm amp 76 ( 0 - 115 ) cholesterol hdl 59 ( 35 - 80 ) cholesterol 283 ( 150 - 200 ) cholesterol ldl 207 ( * 135 ) Zastanawiam się czy bilirubina może podnieść się w tak znaczny sposób w dwa dni. Wszystkie badania były przeprowadzone na czczo tak jak powinny. Jestem osobą raczej szczupłą,..