Cholesterol norma

Echo serca - Str. 8

.. ...za wysokie ) wartości cholesterolu całkowitego i LDL Szanowna Pani Izo!. Mam 56 lat, z czego 6 po zawale ściany dolnej. Leczony byłem jeszcze tradycyjnie, streptokinazą, a potem był stent i kilka lat w miarę normalnego życia. Parę przypadkowych ale mocnych sercowych ekscesów wpędziło..

Niski puls po concorze 2,5

.. ...wyszły trochę podwyższony cholesterol do 210 norma jest 200 i hemoglobina 17.4 a jest 17.Mam 34 lata. ja mam podobnie,neurolog mówi zdrowa,okulista i kardiolog też( choć mam rozmyte widzenie,a serce wali tak szybko że czasem nie zdążam policzyć,ciśnienie w normie,holter i echo serca..

Leki i nadciśnienie tętnicze IV stopnia

.. ...takich i tylu lekach?,cholesterol 312.mam dopiero 21 lat,wiem że nadciśnienie jest u mnie chorobą dziedziczna ale chciałbym w miare normalnie funkcjonować.w echo - przerost lewej komory,EF - 58%.prosze o odpowiedz i pomoc,a może potrzebna jest zmiana leków.pozdrawiam. Witam Michał !..

Nadciśnienie pomimo wielu leków

.. ...takich i tylu lekach?,cholesterol 312.mam dopiero 21 lat,wiem że nadciśnienie jest u mnie chorobą dziedziczna ale chciałbym w miare normalnie funkcjonować.w echo - przerost lewej komory,EF - 58%.prosze o odpowiedz i pomoc,a może potrzebna jest zmiana leków.pozdrawiam. 312 cholesterolu to..

Napadowe nadciśnienie połączone z bradykardią

.. ...morfologia, kreatynina, poziom cholesterolu, poziom elektrolitów a przede wszystkim zrobic echo serca czyli jego USG. Takie nagłe skoki wysokiego ciśnienia są bardzo niebezpieczne, napisz mi czy tylko wtedy mama ma taki niski puls? czy normalnie tez ma nizszy? Wiesz ja mam i tachycardie..

Menopauza czy serce?

.. ...ponieważ mam podwyższony cholesterol oraz jestem po operacji woreczka. Niewiele w/w leki mi pomogły, nadal czuję się kiepsko i nie mogę normalnie funkcjonować. Z dawnej aktywności zostało niewiele. Szybko się męczę, bo wszystko co robię, robię bardzo nerwowo. Dawniej byłam osobą..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 281

.. ...badania krwi, ob, cukier, cholesterol - norma.ciśnienie zawsze miałam ok. 110 - 130/90. byłam u endokrynologa - hormony tsh,ft3,ft4 - norma. cały czas dolegają mi częste skurcze serca - takie szarpanie prawie aż nieraz. potem miałam pecha i potrąciło mnie auto na przejściu dla pieszych...

Poziom trójglicerydów 717

.. ...triglycerides 3949.mg/dl cholesterol 670.mg/dl Cześć! Mam 15 lat, moja mama ma wynik 350 Trójglicerydow a ja słyszałam że norma to 150, czy to jest groźne? Pomocy! ja polecam lek ziołowy ,,prolipid * .Moja ciocia uzywa [bez recepty w zielarskim 23 zł].Już po 3 tygodniach diety..

Nadcisnienie płucne

.. ...ani choroby pluc.Krew, cholesterol,homocysteina wszystko ok.ale boje sie ze to nadcisnienie sie pogorszy.raz po badaniu echa serca bylo PAP 27.Co to znaczy.Czy musze sie naprawde marwic.Boje sie strasznie. Jaka jest norma albo granica cisnienia plucnego?jesli piszesz ze jest niewiele..

Norma TSH - Str. 4

.. ...wysokimi trojglicerydami i cholesterolem ( w granicach od 200 do ponad 2000!!! ) ostatnie wyniki na tarczyce jakie odebralem to TSH 5,293 przy gornej granicy 4,940 przy czym ft3 i ft4 w srodku normy. Czy powyzsze objawy moga byc przyczyna niedoczynnosci jak twierdzi moja endokrynolog?..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...I st. wyniki badań: CHOLESTEROL całkowity:178 mg/dl HDL 47 mp%=26,4% LDL 109 triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...niedawno na badaniu krwi na cholesterol i wyszło mi coś dziwnego. Cholesterol całkowity 5,6 mmol/l przy czym jest to wartość graniczna wg tabelki natomiast trójglicerydy aż 5,85 mmol/l i jest to wartość 2,5 raza wieksza niż norma. HDL mam 1,16 mmol/l czyli dobrze. LDL niestety nie jest..

Nadcisnienie u 22 latka?

.. ...jamam 2.4 ) i wysoki cholesterolo 192 ( norma do 200 ).. reszta wynikow jak najbardziej ok. a moje cisnienie wynosi zawyczaj 145/95 ( czasem gorne bywa 155, czasem 135, dolne czasem 100, czasem 90 ) jednak od dawna nie mialem prawidlowego cisnienia.. w zeszlym roku mierzylem je przez 2..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1176

.. ...i wszystko było ok. Cholesterol w porządku, ob też i inne rzeczy też. Ale ja jak typowa panikara już sobie wmawiam najgorsze, że to może jakiś Nie daj Boże guz, boję się strasznie, bo nie pozwala mi to funkcjonować normalnie. Myślałam, ze może naderwałam coś w kręgosłupie, bo jak miałam..

Siniejące dłonie - Str. 2

.. ...ponad 300 gdzie norma wynosi 200 i tez lekarz stwierdzil od papierosow..alkoholu wogole zadnego nie pije.I zastanawiam sie jak ktos nie pali ,to co wtedy lekarze mowia ,ze od czego? - odpiszcie pozdrawiam..

Po operacji tarczycy

.. ...rozumiem :( ?RBC 5.7, Cholesterol calk. 164 mg% Moj lekarz widzial te wyniki i nie skierowal mnie na zadne inne badania Ja myślałam o endokrynologu . Do Kamyk. Norma dla TSH 0.4 - 4.0 Proszę idź do endokrynologa. Wiem po sobie, że nie wolno bagatelizować żadnych oznak nieprawidłowości w..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...g/dl ). Oraz biochemie cholesterolu ( chyba ). oto wyniki: cholesterol: 212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl...

EKG a lek uspokajający

.. ...nie wysoki cholesterol norma jest do 200 ale niech ci nikt kitów nie cisnie ze to wysoki cholesterol ile masz lat.Pozdro odpowiednia waga dla Ciebie przy 163cm to 51 - 52kg tak ze kilka kilo nadwagi jest..

Cholesterol, a ciągle źle się czuję, senność, osłabienie

.. ...jedynie wynik badań na cholesterol. Zapisano mi Atorvox 20. stpsowałam...Po powrocie z wakacji zrobiłam badania...i nic się nie zmieniło...wręcz gorzej...powtórzyłam i znów to samo wynik 8,23 mmol/l ( norma 36 - 5,2 ) No i dostałam te same tabletki tyle, że 40 i do tego Lipanthyl..

Cholesterol HDL -podwyższony poziom

.. ...podwyższony mam też ten zły cholesterol ( 150 norma 130 ), trójglicerydy 113 ( norma 160 ), czyli w normie. nie popełniam jakichś rażących błędów dietetycznych, chociaż w tym roku chyba przesadziłam z lodami i może stąd ten wynik złego cholesterolu, sama lekarka dziwi się, bo jestem..

Wysportowany i problem z nadciśnieniem

.. ...otyły . cukier mam 88 a cholesterol co mnie żdziwiło 206 ale to jeszcze norma. EKG nie wykazało nic.brałem na porost mięsni odrzywke węglowodanową i kratyne alkyn. normalny standard... nawet lekarz sportowy zaleca to brac. zauważyłem tez ze mam podwyższoną temperatura ..nie dużo ale sie..

Wysokie ciśnienie tętnicze i nerwy

.. ...nisko tłuszczowa ... ale cholesterol całkowity 240 ... troszke dużo. Gdy przestaje pakować moje ciśnienie normalizuje sie nieznacznie ... obecnie jako średnią moge podać 145/75 , sredni puls ok 65. Dodam jeszcze, ze gdy jest troche cieplej i pobiegam ( teraz nie biegam tylko chodze na..

Kołatanie serca, bardzo duży puls i wysokie ciśnienie po wysiłku

.. ...wrecz idealne tylko cholesterol nieznacznie przekroczony bo 215. Przez 2 dni serce lekko mnie bolało czasami ale potem ustapiło i czułem sie normalnie. Po tygodniu postanowiłem zrobić lekki trening na silowni ( już bez odżywek które odstawiłem tydzień wcześniej ) i po niezbyt długim..

Padaczka czy nerwica?

.. ...serca, trojglicerydy, cholesterol, zelazo, tsh - wszytko w normie, mierze cisnienie - tez norma, czasem skoki, ale to chyba na tle nerwowym...Nie wiem co jeszcze mialabym zrobic, ale chyba neurolog podpowie, mam skierowanie...dzieki za odpowiedz. Witaj Gajka, z tego co opisałaś ciężko..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią - Str. 2

.. ...wcześniej pisałem że mam cholesterolor lekko podwyższony, ale dzisiaj to już się wystraszyłem. Cholesterol ogólny 290 ( norma * 200, * 240 - wysokie ryzyko miażdżycy ) HDL 54.8 ( norma * 55, 35 - 55 - umiarkowane ryzyko miażdżycy ) LDL 213 ( norma * 129, * 190 - bardzo wysokie ryzyko..

Nie zgodziłem na zabiegi w okolicy serca

.. ...słodkiego? a jaki miałes cholesterol jak cię przywieżli do szpitala? jeśli mniej niż jakies 280,to możesz go zbić dietą i aktywnością fizyczna oraz poprzez schudnięcie do normalnej wagi. mnie w ciągu 2 tygodni diety obniżającej chol. spadł z 300 na 234.Zapoznaj się dokładnie z tą dietą -..

Badanie krwi i podwyższony aspat

.. ...krwinik troche ponad norme cholesterol jak byl podana norma to od - do to mailem mniej niz od xd ale martwi mnie to ze aspat mam 44 i nei raz czuje jak mnie boli w prawym boku i czesto jestem zmeczony nie raz bardzo nerwowy i dodam jescze ze bardzo czesto bola mnie nogi w kolanach albo..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...wynik badania mojego cholesterolu,czyli czy jest prawidłowy czy za wysoki...Jeśli ktoś mi może pomóc będę niezmiernie wdzięczny! Proszę!! oto moje wyniki: cholesterol[mg/dl] Całkowity - 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej..