FT3 fT4 TSH

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 615

.. ...tarczycy ( krew na hormony: FT3, FT4, TSH, ATO, ATPG ). Mnie bolały oczy, a raczej za oczami, stąd promieniowal mi ból głowy. Byłam też więc u okulisty. Czekam na wyniki krwi, a poza tym wszystko gra i śpiewa. Dzisiaj mam też takie uciski w głowie. Ale nie przejmuję się bo wiem od czego...

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 620

.. ...poszłam prywatnie. Robiłam fT3, fT4, TSH, aTO i aTPG. Prywatnie to ok. 160 zł. Barbarella, jeszcze odpowiedz mi na trzy pytania: 1. skąd ta pier... cholera się bierze??????? 2. czy to jest wyleczalne? 3. jaki bierzesz lek, jak się po nim czujesz i czy w wynikach masz poprawę? Z góry..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 630

.. ...kątem zbadania poziomów fT3, fT4, TSH, aTO, aTPG, powinno być po nich wiadomo czy tarczyca coś tu broi. Te badania są dość drogawe, zapłacisz koło stówki za nie, no ale musisz je zrobić. I nie bój żaby, wszystko będzie dobrze. witam wszystkich, dzieki Wam za miłe słowa, mam pytanie czy..

Niedoczynność tarczycy - Str. 11

.. ...sobotę odebrałem wynik ft3 i ft4 i mieszczę śię w normie mimo, że TSH mam 10,6 ale słyszałem ze to dobrze i że jest to Utajniona niedoczynność tarczycy.Ale mam nadzieję że jutro śię dowiem więcej od swojego lekarza. No i będę jeszcze muśiał poszukać jakiejś dietki chyba że ktoś mi..

Niedoczynność tarczycy - Str. 15

.. ...związane z wynikami ft3 i ft4 niż z samym TSH. Poczytajcie forum http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776 oraz http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24712 Ja mimo brania Euthyroxu od 1,5 roku i wyników TSH w okolicach 1 - 3,00 nadal mam dużo objawów niedoczynności takich jak..

Niedoczynność tarczycy - Str. 17

.. ...tarczycę . To moje wyniki FT3 2,32 ( norma 1,45 - 3,48 ), FT4 1,09 ( norma 0,71 - 1,85 ) TSH 1,134 ( norma 0,490 - 4,670 ) Czyli wszystko w normie. Miałam też robione USG tarczycy 2 . Mam dwa małe guzki ale lekarz powiedział że jest wszystko ok, że to nic groźnego. Sa to guzki..

Niedoczynność tarczycy - Str. 21

.. ...potrzebne są badania ft3, ft4, przeciwciała atpo i atg. zrób komplet badań i poszukaj dobrego endokrynologa. Lekarz rodzinny zdiagnozował u mnie przewlekłe zapalenie tarczycy. Zlecił badania: usg tarczycy, badanie hormonu tarczycy. Usg tarczycy nie wykazało jej powiększenia, ale..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 137

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie jest najważniejsze, jeżeli wynik będzie powyżej normy, to oznacza Hashimoto. Uwaga, jeżeli ktoś robił wcześniej badanie TSH, to nie wystarczy, gdyż nie wykazuje ono tej choroby. Jeszcze raz Was..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 144

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) i aTPO ( przeciwciała ). miałem robine tsh i usg tarczycy to wyszło ok oprócz tego miałem robiną morfologie jakąś echo serca tomografie komputerową rezonans magnetyczny echo serca ,holtera ,badania wysiłkowe,jakies inne usg przeswietlenia..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...komplet badań: tsh, ft3 i ft4. Badania t3 i t4 są mało wiarygodne, dlatego endokrynolodzy ( przynajmniej ci dobrzy ) już ich nie zlecają. Muszę o tym wspomnieć jeszcze raz: można mieć tsh w normie, a mimo to nad - lub niedoczynność. Dlatego najważniejsze są badania ft3 i ft4, ale ważny..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 160

.. ...komplet badań: TSH, FT3, FT4 i aTPO. Jeżeli miałaś wynik TSH bliski górnej granicy normy to może to oznaczać, że coś się dzieje z tarczycą, więc dobrze byłoby na wszelki wypadek sprawdzić to do końca. Pozdrawiam. Witam wszystkich , Nie wiem jak to zacząc , czytałem kilka godzin..

Dodatkowe skurcze - Str. 83

.. ...zaglądniesz do nas to ft3 ft4 w normie ,natomiast usg wykryło guzki .Ale tak jak zaproponowałeś zrobię jeszcze przeciwciała.A tak na marginesie to z tym niższym TSH /jest ciut niższe od dolnej granicy normy/ miałam poważne kłopoty bo zaczęto mnie leczyć na nadczynność.Kilka tyg brałam..

Menopauza czy serce?

.. ...hormonów tarczycy: TSH, FT3 i FT4 oraz przeciwciała aTPO ( b.ważne!! ). Takie objawy mogą być spowodowane chorobą tarczycy. Pozdrawiam. Robiłam badanie TSH i jest w porządku innych badań tarczycowych nie robiłam bo lekarz mi nie przepisał.Zrobię prywatnie jesli to ma znaczenie.Ginekolog..

Zawroty głowy i przeskakiwanie serca

.. ...nadczynność ale to zrob ft3 ft4 i tsh bo to jest głony powód ja leżałam taż w szpitalu i tsh wyszło mi dobrze więc wypuścili po 3dniach wróciłam ale do następnego i tam mi zrobili ft4 i wyszło ze mam wysokie biore leki i jest zużo lepiej pamietaj ze mogą pojawić się tobie palpitacje..

Norma TSH - Str. 2

.. ...wyniki mojej dziewięcioletniej córki, tsh 3.15 uIU/ml czy to dobry wynik? danka zerknij na normy ,ale chyba wynik nie jest taki zly bo u dzieci sa wyzsze normy,ale najlepiej powie Ci lekarz,pozdrawiam...

Norma TSH - Str. 4

.. ...koniecznie badania hormonów: FT3 i FT4. Twoje objawy mogą wskazywać na nadczynność. ja mam 4,09 a znajoma mojej mamy coś koło 800! ;0 się ździwiłam... ja mam chyba niedoczynność...? Widzę, że niektórzy tutaj panikują, bo mają TSH 4 albo 20. Ja mam przed sobą moje wyniki: 100,0 mlU/l,..

Zaburzenia nerwowe lub nerwica

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza Hashimoto. Zróbcie koniecznie te badania!!!!!! Jeżeli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam To Ja mam odrazu pytanie: ) Owszem robilem..

TSH - jak to wygląda?

.. ...się także badać poziom FT3, FT4 i aTPO ( przeciwciała ). U mnie TSH było w normie, za to przeciwciała b. wysokie, co oznaczało zapalenie tarczycy. ja odebralam dzis wyniki corki ktora ma 17 mis,waga jej to 5600;a wzrost 68.wynik tsh to 5,84 hej mama u dzieci sa inne wartosci i mysle ze..

Po operacji tarczycy

.. ...da Ci skierowanie na ft3 i ft4 . Zastanawia mnie to ze jeszcze 2 lata temu mialem hTSH II rowne 1.291 uIU/ml skad taka roznice bo nie rozumiem :( ?RBC 5.7, Cholesterol calk. 164 mg% Moj lekarz widzial te wyniki i nie skierowal mnie na zadne inne badania Ja myślałam o endokrynologu . Do..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza tę chorobę. Pozdrawiam! Mam pytanie do Barbarelli, jaki jest wskaźnik TSH przy horobie hashimoto? Robiłam ostatnio badanie i wyszło dobrze ( nie robiłam..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...endokrynologa... TSH 5.05 uIU/ml fT3 6,88 pmol/l fT4 23,45 pmol/l Ciśnienie krwi niskie. Mama ma leczoną nadczynność. Jakieś 25 lat temu miała zabieg... Wszelkie sugestie mile widziane. Dzięki. Te wyniki wskazują na niedoczynność. Nadczynność byłaby przy wyniku TSH poniżej 0,3. Wizyta u..

Wyniki badań tarczycy

.. ...2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...normie czy nie? Zrobić ft3 i ft4 ? Czy przeciwciała też? Niestety, trzeba mieć szczęście, żeby trafić na rodzinnego, który zna się na tarczycy. A o dobrego endokrynologa też trudno. W temacie tarczycy dużo się ostatnio zmieniło, badania wykazały, że tsh nie jest wystarczającym..

Puls a wysokie fT4

.. ...od pierwszych na TSH FT3 FT4 bo je mialem zrobic,ale czasowo wyszlo ze zajelo to prawie 2 miesiace. 15/07 TSH 2.21 Ft3 5.45 ft4 20.8 Akurat byly gorace wakacje wiec skakanie pulsu to norma,pocenie sie,lekkie zawroty glowy po lekach( w sumie staralem sie jak najmniej je brac ) ,I ogolnie..

Tężyczka, co robić?

.. ...dalsze badania hormonów: ft3, ft4 i przeciwciał aTPO. Jeżeli tego nie zrobi, zrób te badania prywatnie. Wyjaśnij sprawę tarczycy a wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam. Witaj barbarella. Tu agnes, tylko że już zarejestrowana. Dziękuję za odzew. Neurolog zauważył, że mam wynik TSH wyższy,..

Osłabienie, szybkie męczenie mięśni

.. ...zrobić badania hormonów ft3 i ft4. Można mieć tsh w normie a mimo to nad - lub niedoczynność. Konrads, nie napisałeś dokładnie jakie badania tarczycy robiłeś, więc o tym wspomniałam. Oczywiście trzeba zrobić podstawowe badania krwi: morfologię, magnez, potas, żelazo ( suplementowanie na..

Szybko się męczę, cięgle chce mi się spać i kręci mi sie w głowie

.. ...hormony tarczycy ( tsh, ft3 i ft4 ), glukoza, kreatynina, potas, żelazo, także badanie moczu. Pozdrawiam. witaj tzn mialem robione tsh badanie krwi itd i wszystko jest w porzadku z tego co wynika.lekarz twierdzi ze jest ok.wczoraj bylem na usg jamy brzusznej iwykryli piasek an nerkach.za..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...jeszcze badania krwi: FT3, FT4 i aTPO. Na podstawie samego TSH niczego nie można stwierdzić. no właśnie nie mam jeszcze ft3 ft4 i tpo Wszystko po tym Czarnobylu wylazi.Jusia dorob reszte badan i daj znac.ft3 to to samo co t3.to tak mowie w celu wyjasnienia.mojej znajomej usuneli..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...Biorę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Czy przy tych wynikach badań powinnam się denerwować, bo od kilku miesięcy wypadają mi włosy garściami, a lekarze rozkładają ręce. Proszę o pomoc..

Tarczyca, hormony, zawroty głowy, tętno

.. ...wykazala. TSH w normie, ale ft3,ft4 nie robilam. Wiec pytam, czy jest to mozliwe by miec chora tarczyce, mimo ze TSH ok? to badanie wystarczy? wogole to mam niesamowite te zawrtoy glowy, i obraz przed oczami mi skacze, rozmywa sie co jakis czas, jkies dziwne rzeczy widze...tak jakby..

Bóle i zawroty głowy, wypadanie włosów, osłabienie i brak koncentracji

.. ...zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO. Witam ! Zaczym gdybac, trzeba szukac pomocy i rady. Ja polecam ci zadzwonic do P. E. Krajewskiego Tel 0343186627 On uzdrawia i jest jasnowidze, polecam ciebie w dobre rece, nie boj sie , ja przeszlam wiele... Pozdrowienia Iwona a czy odżywiasz się..

Wyniki badań TSH T3 i T4

.. ...Zrób koniecznie badania FT3 i FT4. Pozdrawiam. mam pytanie 1 !!!!!! Witam i bardzo proszę o interpretację wyników echa serca przezprzełykowego, jakie są rokowania? Tętniak przegrody międzyprzedsionkowej. Przeciek na poziomie przegrody międzyprzedsionkowej - uwidoczniono ślad PFO. Nie..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...badania hormonów tarczycy FT3 i FT4. Nie wiem czy to jest przyczyną Twoich problemów, ale na wszelki wypadek radzę to sprawdzić. A lekarze lubią zwalać wszystko na nerwicę, kiedy nie potafią pomóc. TSH 4,00 uUL/ml /norma 0,25 - 5,00/ Sód: 143,0 mmd/l /135 - 147/ Potas: 4,1 mmd/l /3,7 -..

Czy to nerwica? ciągle nie wyspany, nic mi się nie chce

.. ...tarczycę, badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO. TSH i FT4 robię regularnie, bo leczę się na wole młodzieńcze. Ale leczenie jest efektywne, bo wyniki są w normie. W przypadku tarczycy, wyniki * w normie * nie oznaczają, że wszystko jest ok. Ważne jest samopoczucie i objawy, a nie wyniki...

Zawroty głowy, lęk, nogi z *waty* i bóle, oslabienie

.. ...Zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4. * barbarella * , na tarczyce mam jutro krew ale tylko TSH , poprosze jeszcze lekarza zeby sprawdzic przepustowosc zyl ( mam nadzieje ze to dobry pomysl ? ) i jak z tych badan nic nie wyjdzie to zostają chyba tylko nerwy... Witam! Mam 28 lat i też od..

Zaburzenia rytmu serca czy nerwica?

.. ...Sprawdź hormony tarczycy FT3 i FT4. Można mieć wynik TSH w normie, a mimo to nad - lub niedoczynność. sprawdz ft 3 i ft 4 Myslę,że wizyta u innego kardiloga pewnie da odpowiedź,uważam ,ze nie mo,zna niczego bagatelizować,ponieważ tak wysoki puls prowadzi do częstoskurczu,ktory trzeba..

Problem z pulsem

.. ...hormonow tarczycy? TSH, FT3, FT4? Bo te * slabe nogi * to takie troche znamienne dla probelmow z tym gruczolem. Pozdrawiam!! Badałam tylko TSH bo tak powiedział mi lekarz. Też się zastanawiałam czy to wystarczy. Wydaje mi się jednak, że raczej nie mam objawów typowych dla naczynności ani..

Prośba o interpretację wyników

.. ...wyniki hormonów tarczycy FT3 i FT4, TSH to hormon przysadki i jego wynik nie zawsze jest miarodajny. Pacjentko, częste infekcje świadczą o osłabieniu odporności organizmu i warto poszukać przyczyny. Witam, mój brat ma 34 lata i stwierdzono u niego płyn w osierdziu w zakresie TSLK do 7mm...

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 3

.. ...- 4,200 ) ft3 3,09 ( 2.02 - 4.43 ) ft4 1,55 ( 0,93 - 1,71 ) czy to są dobre wyniki, ba ja mam straszne dolegliwości..... jak myślicie moje wyniki badań na tarczyce są ok? TSH 1,38 qlU/ml [0,27 - 4,2]..

Prawidłowe tsh a objawy tarczycy

.. ...ktos mial problem z ft3 i/lub ft4 przy prawidłowym tsh? objawy: napady ( czasami naprawdę mocnych ) zawrotów głowy, brak sił, osłabienie mięśni, napadowe samoistne napinanie różnych mięśni , wzrost masy, uczucie * szorstkiego * i podrażnionego gardła pod krtanią przy pochylaniu głowy do..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...1.51 ( 0.93 - 1.7 ) FT3 2.99 ( 1.8 - 4.6 ) znajoma zinterpretowała to tak: * tsh 1,05 0,53 3,59 0,52 3,06 0,17 16,99 ft3 2,99 1,8 4,6 1,19 2,8 0,43 42,50% jeśli jest wyższe od ft4 to są nieprzyjemne objawy nadczynności ft4 1,51 0,93 1,7 0,58 0,77 0,75 75,32% tyroksyna jeśli ft4 jest..

Czy to nerwica?

.. ...czy robiłaś badania FT3 i FT4? Bez tych wyników trudno ustalić właściwą dawkę hormonu. Dawno nie robiłam ft3 i ft4 moja pani doktor ustala mi dawki tylko na podstawie tsh i mówi że nie ma potrzeby robić innych badań.Troche teraz posiedziałam przed kompem i poczytałam w poniedziałek,albo..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. ...norma 0,40 - 4,00 ) FT3 - 3,59 ( norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) Mam pytanie czy te wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh..

Garść objawów

.. ...potrzebne są wyniki FT3, Ft4 oraz przeciwciał aTPO i aTG. Można mieć TSH w normie, a mimo to chorobę tarczycy. Niestety, tylko przy złym wyniku TSH lekarz rodzinny daje skierowanie do endokrynologa. Jeżeli chorobę tarczycy ma ktoś z najbliższej rodziny, zwłaszcza rodzice, to jest duże..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 - 4.0 ;/ Dziękuję za odpowiedź: )..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...przedstawiają się następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy powinnam się tymi wynikami denerwować?, czy są wynikiem wypadania włosów? Bardzo proszę o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11..

Oporne nadciśnienie

.. ...niskie TSH? A robiłaś FT3 i FT4 ? TSH wynosi 2.000 ( czyli norma ), natomiast FT3 i FT4 nie miałam. A co do obniżonej tarczycy przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub niedoczynnosc. dziękuję za..

Problem

.. ...sprawdź tarczycę: TSH, FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i nie powinno się ich zlecać. Lekarz rodzinny z reguły wypisuje skierowanie tylko na TSH, nawet jeżeli będzie w normie zrób pozostałe badania, nawet prywatnie. i zrób jeszcze krzywą cukrową.Gdy jest niedoczynność tarczycy..

Nadczynność tarczycy

.. ...wystarczy. Powienieneś zrobić FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i są już rzadko stosowane. Ale gdzieś chyba czytałem, że jak wynik TSH jest blisko 1.2 to już jest pewność bez zbadania FT3 i FT4. To są przestarzałe informacje, w endokrynologii dużo się zmieniło. Badania..

Nadczynność tarczycy - Str. 2

.. ...pewność to zapłać za fT3 i fT4. Proste. A patrząc na twoją morfologię to RBC jest tuz poniżej normy, MCH tuż powyżej, LYM bardzo blisko górnej granicy - sporo chorób do diagnozowania. I bardzo mnie ciekawi w jakiej fachowej literaturze przeczytałeś, że TSH będące w granicach normy z..

Czy to jest nerwica?

.. ...21 zł.Bierz te zioła na uspokojenie. dziekuje za rady : ) a czy ft3, ft4 i aTPO wykonuje sie wtedy, gdy wyjdzie zle TSH czy sa to bad. niezalezne? wydaje mi sie ze lek. ogolny mi tych badan nie zleci :(..

Poziom tsh

.. ...prywatnie badania hormonów: FT3 i FT4, przeciwciała aTPO i lecz się prywatnie. Zgadzam to dość duża niedoczynność, może lekaz był bez okularów widział 1.47. Ja też mam niedoczynność i miałam na początku 6,95. Musisz iść do innego lekarza i zacząć łykać tabletki. Przerażające ! Co to za..

Wyniki immunochemii

.. ...norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47 pmol/l ( norma 12,00 - 22,00 ) Proszę o pomoc w interpretacji. Dodam, że dziecko ostatnio bywa agresywne. TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47..