FT4 norma

Niedoczynność tarczycy - Str. 9

.. ...norma:0,27 - 4,2mlUL ) FT4 - 1.19NGdL ( norma 0,93 - 1,7ngdG )FT3 - 2,95pgmL ( NORMA 2,6 - 4,4PGMl ANTY - Tg - 1058IUmL( norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL ( NORMA DO 34 IUmL ) przeciwciała przeciwko receptorowiTSH - 0,800 ( norma; * 1,75IUL ) Parathormon - 31,69ngmL( norma15..

Niedoczynność tarczycy - Str. 17

.. ...norma 1,45 - 3,48 ), FT4 1,09 ( norma 0,71 - 1,85 ) TSH 1,134 ( norma 0,490 - 4,670 ) Czyli wszystko w normie. Miałam też robione USG tarczycy 2 . Mam dwa małe guzki ale lekarz powiedział że jest wszystko ok, że to nic groźnego. Sa to guzki normoechogeniczne czy coś. Leczyłam się na..

Niedoczynność tarczycy - Str. 22

.. ...tsh2,11[norma 0,35 - 4,94] ft4 0,80 [norma0,7 - 1,48 ] lekarz przepisał mi euthyrox25 po miesiacu tsh3,05 [0,27 - 4,2]. zmiana euthyrox 50 wynik badan tsh 3,85 [0,27 - 4,2] .lekarz stwierdzil ze tsh za wysokie [a wczesniej bylo 3,05 i tez bylo zle] przepisal euthyrox 75 .jak to jest bo..

Problemy z sercem po nadczynności tarczycy

.. ...teraz gdy wyniki tsh i ft4 mam w normie no to ft4 jest roche zaniżone tsh 1,35 ft4 1.97 a norma jest 1,75 pomimo ze juz wszystko dochodzi po lekach cały czas odczuwam to potykanie sie serca reszta ucichła takie jak 200 uderzeń na minute takie ataki...lecz biore propanolol10 bo bez tego..

Norma TSH - Str. 2

.. ...wyniki mojej dziewięcioletniej córki, tsh 3.15 uIU/ml czy to dobry wynik? danka zerknij na normy ,ale chyba wynik nie jest taki zly bo u dzieci sa wyzsze normy,ale najlepiej powie Ci lekarz,pozdrawiam...

Norma TSH - Str. 4

.. ...2,37 norma 1,71 - 3,71 ft4 0,94 norma 0,70 - 1,48 tsh mam obniżone a hormony pośrodku normy. Co to może oznaczać? Czy to wskazuje na nadczynność tarczycy? Sama nie wiem, bo hormony są w porządku Proszę o odpowiedz. pozdrawiam Norma TSH u dorosłych 0,3 - 3,0 mU/l - ja mam 4,18 i dostałam..

Po operacji tarczycy

.. ...skierowanie na ft3 i ft4 . Zastanawia mnie to ze jeszcze 2 lata temu mialem hTSH II rowne 1.291 uIU/ml skad taka roznice bo nie rozumiem :( ?RBC 5.7, Cholesterol calk. 164 mg% Moj lekarz widzial te wyniki i nie skierowal mnie na zadne inne badania Ja myślałam o endokrynologu . Do Kamyk...

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza tę chorobę. Pozdrawiam! Mam pytanie do Barbarelli, jaki jest wskaźnik TSH przy horobie hashimoto? Robiłam ostatnio badanie i wyszło dobrze ( nie robiłam..

Wyniki badań tarczycy

.. ...norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny hormon tyroksyny. Twoje wyniki mogą wskazywać na nadczynność tarczycy. Przyczyny tej choroby są różne: guzki tarczycy, zapalenie tarczycy lub rzadko..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest prawidłowa norma TSH , bo ja mam w wynikach normę 0,35 - 5,50 , tu widzę..

Puls a wysokie fT4

.. ...pierwszych na TSH FT3 FT4 bo je mialem zrobic,ale czasowo wyszlo ze zajelo to prawie 2 miesiace. 15/07 TSH 2.21 Ft3 5.45 ft4 20.8 Akurat byly gorace wakacje wiec skakanie pulsu to norma,pocenie sie,lekkie zawroty glowy po lekach( w sumie staralem sie jak najmniej je brac ) ,I ogolnie..

Niedoczynność tarczycy i cukrzyca

.. ...norma:0,27 - 4,2mlUL ) FT4 - 1.19NGdL ( norma 0,93 - 1,7ngdG )FT3 - 2,95pgmL ( NORMA 2,6 - 4,4PGMl ANTY - Tg - 1058IUmL( norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL ( NORMA DO 34 IUmL ) przeciwciała przeciwko receptorowiTSH - 0,800 ( norma; * 1,75IUL ) Parathormon - 31,69ngmL( norma15..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...Biorę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Czy przy tych wynikach badań powinnam się denerwować, bo od kilku miesięcy wypadają mi włosy garściami, a lekarze rozkładają ręce. Proszę o pomoc..

Tarczyca i Anty tpo

.. ...obserwowac. TSH, ft3, ft4 w normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem czy robic dodatkowe badania, pozniewaz mam niesamowite zawroty..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok. Moze wszystko przez ta anemie spowodowana niedoborem zelaza? mleczko pszczele wywiera dobroczynny wpływ..

Nadciśnienie i skoki ciśnienia - Str. 2

.. ...norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) U lekarza nie byłem jeszcze ( brak czasu ) ale chyba są w normie te badania...? Biore prestarium pomaga ale ogólnie samopoczucie jest kiepskie u mnie:( Witam, ja mam dokładnie tak samo jak Łukasz, może ciśnienie nie skacze do 200 ale..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. ...norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) Mam pytanie czy te wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest blisko dolnej..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 - 4.0 ;/ Dziękuję za odpowiedź: )..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy powinnam się tymi wynikami denerwować?, czy są wynikiem wypadania włosów? Bardzo proszę o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo..

Oporne nadciśnienie

.. ...TSH? A robiłaś FT3 i FT4 ? TSH wynosi 2.000 ( czyli norma ), natomiast FT3 i FT4 nie miałam. A co do obniżonej tarczycy przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub niedoczynnosc. dziękuję za radę..

Problemy

.. ...5.9 norma 3.9 - 6,8 FT4 wynik 20.8 norma 11 - 22 Chciałem dodac ze chyba mam trocche powiększone węzły chłonne i ze od roku mam w mijscu mięsni nazywaja sie potoczie motyle najrzersze grzbietu jak napne znaczy dam do góry ręke to w ich miejscu na dole jest albo węzeł powiększony bo mozna..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...norma 2.60 - 5.40 ) FT4 1.05 ng/dl ( norma 0.70 - 1.55 ) Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 )..

Wyniki immunochemii

.. ...6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47 pmol/l ( norma 12,00 - 22,00 ) Proszę o pomoc w interpretacji. Dodam, że dziecko ostatnio bywa agresywne. TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47 pmol/l ( norma 12,00 - 22,00 ) Jak na moje oko..