Glu mocz

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

.. ...kontrolujące stężenie glukozy we krwi. Farmakoterapia tego schorzenia jest bardzo złożona i indywidualnie dopasowana do danego pacjenta. Cukrzycy leczeni są za pomocą insuliny lub doustnych środków hipoglikemizujących. Doustna terapia cukrzycy obejmuje leki z czterech najczęściej..

Nykturia (oddawanie moczu w nocy)

.. ...spowodowane wysokim stężeniem glukozy we krwi, stan ten nazywany jest przez lekarzy polidyspją ). Nykturia może także być objawem schorzeń o podłożu urologicznym: u mężczyzn - przerostu gruczołu krokowego, u obu płci - zakażenia układu moczowego. U dzieci nykturia może łączyć się z..

Objawy cukrzycy

.. ...glikozurii, czyli obecności glukozy w moczu; glukoza jest substancją osmotycznie czynną, ściąga wodę, jej obecność w moczu wzmaga diurezę, w związku z tym wrasta zapotrzebowanie na wodę; jeśli przyswajanie płynów jest niewystarczające, dochodzi do odwodnienia; chudnięcie, związane zwykle..

Budowa krwi

Budowa krwi

.. ...odpowiednich stężeniach ), glukoza, przeciwciała, wiele substancji biochemicznych jak mocznik, kreatynina czy bilirubina, liczne enzymy jak choćby aminotransferazy. Bardzo istotne są składniki buforowe osocza, które zapewniają odpowiednie pH. Wahania w stężeniu poszczególnych składników..

Badanie moczu

.. ...ewentualną obecność białka, glukozy, ciał ketonowych i urobilinogenu. Wynik badania dostarcza także informacji na temat ewentualnej obecności leukocytów, erytrocytów i komórek nabłonkowych. Zestawienie wyników tego prostego i taniego badania z objawami prezentowanymi przez pacjenta..

Częstoskurcz - ablacja - Str. 43

.. ...krwi, morfologię ogólną, glukozę naczczo, K, Na, Kreatyninę, Aspat, TSH, APIT, INR, przeciwciała HCV, Hbc, oraz HBs, antygen HBs, HIV, oraz badanie ogólne moczu. Odnośnie ablacji - to prof. Walczak nie wykonuje już raczej tych zabiegów, jak dowiedziałam się ablować mnie będzie albo dr..

Bezpłatne badania na nadciśnienie tętnicze

.. ...badanie internistyczne - badanie stężenia glukozy i cholesterolu - test na obecność białka w moczu - EKG - konsultacja lekarza specjalisty hipertensjologa KONTAKT: 660 889 243 lub nadcisnienie.tetnicze@wp.pl..

Bóle w lewym boku - Str. 2

.. ...cholesterol i cukier ( glukozę ) najlepiej z krwi, ale i z moczu. Poza tym sprawdzając choćby OB dowiecie się czy jest jakiś stan zapalny czy nie... Co do tych którzy mają bóle * brzucha * zgagi, pieczenie w dołku, a nawet problemy z oddychaniem to poza helico... może to być..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...11.5 P - LCR: 35.9 MOCZ GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET: NEGATIVE SG: 1.010 pH: 7.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE BLO: NEGATIVE LEU: 3+ http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html lekarz ci lepij powie!! lekarz ci lepij powie!! ale moim zdaniem to masz złe wyniki..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 39

.. ...jestem zdrowa!( jaka ja glupia bylam!!!! )rumien mialam mam potwierdzone to w zakaznym na pismie!tak se...minelo 1,5 roku i chaplo mnie!!bylam u reumatologa ale bez szalu,zrobilam wyniki moczu i krwi,bo okazalo sie ze nerki mi teraz siadaja!dowiedzialam sie ze jest badanie w Warszawie..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne urobilinogen - norma nabłonki - pł.poj. leukocyty:2 śluz ++ BADANIE TARCZYCY:..

Wynik moczu negatywnie

.. ...6.0 białko - nieobecne glukoza - nb. mg/dl urobilinogen - 0.2 EU./dl 0 2 ~ bilirubina, ciala ketonowe,azotyna - nieobecne nablonki plaskie - pojedyncze w.p.w. krwinki biale - poj w.p.w. pasma sluzu - nieliczne bakterie - nieliczne w prep. ps jestem sportowcem i robilem badania sportowe..

Drętwienie prawej ręki i nogi oraz drgawki

.. ...- parametrów ), OB, Glukoza, Mocznik w surowicy, Mocz - badanie ogólne, Mocz - badanie osadu, UDP ( USG naczyń szyi ), Ultrasonografia doplerowska przezczaszkowa, rezonans magnetyczny mózgu i pnia mózgu, EEG, EKG itp. Wszystkie badania okey. Jedynie w UDP wynaleziono hipoplazję lewej..

Nerwica w ciąży - Str. 30

.. ...ciala. Wczoraj piłam glukoze na czczo - paskudztwo. Potem w domu zwymiotowalam i zdychalam do wieczora. Przed wypiciem mialam 4.68 mmol/l a po godzinie 6.19. Hemoglobina 12.9. Krew ok, ale martwie sie moczem. krwinki biale 2 - 4 a czerwone 0 - 1. Nie mialam nigdy takich wyników. Wychodzi..

Nerwica w ciąży - Str. 61

.. ...dizewczyny to nasza glupia glowa przyzwala jej na kierowanie soba..nie jestme cfhojrakiem tez rycze i mam doly ale uniakanie nic nie da..trzeba pokazac kto tu rzadzi tej wrednej suce!!!!sorki ..kubus juz mi sie nie miesci w brzuszku...andzia chyba pytala o wyniki moczu ...albo..

Nerwica w ciąży - Str. 148

.. ...morfologie mocz,dwa razy glukoze i trzy USG. Ja mam 26 lat co wizyte mam Usg,dwa razy mialam prenatalne - podobno teraz jest juz obowiazkowe,mialam badania na toxoplazmoze,cytomegalie i rozyczke ( chodzi o przeciwciala ),teraz znow mam zrobic krew,mocz,glukoze.... Powiem Ci szczerze ze..

Wyniki krew, mocz a migdałki?

.. ...PDW:9,5 OB - 5mh mocz: Glu: negative Bil: negative KET: trace SG: 1.025 pH:5.5 Pro: negative Uro: 0.2 EU/dl Nit:negative Blo:negative Leu: negative glukoza: 5.31 ASPAT: 44 ALAT: 74 CRP ( metoda lateksowa ) : ujemny ponizej 6mg/l HBsAgII 0.699 Z tego co sam juz wydedukowalem to chyba nie..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc WBC 0,38 x do 3 HCT 38,9 % HR :78 ( 1/min ) RR:760 ms P:0 ms QRS : 80 ms PQ (..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...badania krwi? Biochemia: Glukoza 72 mg/dl Mocznik 15 mg/dl Kreatynina w sur. 0.78 mg/dl Aspat 19 U/I Alat 30 U/I Immunologia: TSH 1.540 uIU/ml Hematologia: OB 7 WBC 5.0x10^3/uL LYMPH% 52.7% NEUTH% 35.9% MONO% 7.4% EO% 3.2% BASO% 0.8% LYMPH 2.63x10^3/uL NEUTH 1.79x10^3/uL MONO..

Interpertacja wyników badania krwi

.. ...K/uL, PLT - 149 tys. GLU - 100 mg/dl, Na - 139 mmol/l, K - 5,82 mmol/l sprawdz nerki bo masz za wysoki poziom potasu to czesto chodzi w parze z niewydolnoscia nerek, za wysoki poziom jest rownie niebezpieczny jak za niski masz hiperkaliemie: zwykle jest wynikiem upośledzonego wydalania..

Wynik badania moczu

.. ...proteiny: - azotyny: - glukoza: - pH: 5,0 Ciężar właściwy 1,030 leukocyty: - Mikroskopowa analiza osadu: Nabłonki wielokątne : liczne Nabłonki okrągłe: pojedyncze Krwinki białe: 4 - 5 w polu widzenia Składniki mineralne: szczawian wapniowy śluz - liczne pasma flora bakteryjna -..

Szybko się męczę, cięgle chce mi się spać i kręci mi sie w głowie

.. ...( tsh, ft3 i ft4 ), glukoza, kreatynina, potas, żelazo, także badanie moczu. Pozdrawiam. witaj tzn mialem robione tsh badanie krwi itd i wszystko jest w porzadku z tego co wynika.lekarz twierdzi ze jest ok.wczoraj bylem na usg jamy brzusznej iwykryli piasek an nerkach.za malo wody..

Nerwica tkwiąca w nas, nasza walka i małe sukcesy - Str. 46

.. ...zrobiłam, morfologia ok, glukoza ok, mocz ok, rtg płuc ok: ) Byłam raz u psychologa, ale w sumie nie czuje roznicy, moze dlatego ze wyrzucilam z siebie tylko kilka Zdan i wypelniłam jakis test:] Pojde za tydzien znowu i zobaczymy: ) Narazie jestem dobrych mysli, oczywiscie czasem gdzies..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...- 7,9 [2,5 - 5,0] H Glukoza w surowicy 75 [65 - 100] MOcz: ciężar wł - 1,025 [1,015 - 1,025] ph 5 [7] biało - nie wykryto glukoza - w normie ketony - nie wykryto urobilinogen - w normie bilirubina - 1 mg/dl leukocyty - nie wykryto erytrocyty - nie wykryto nitraty - nie wykryto kwas..

Interpretacja wyników badań

.. ...1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5 ciężar właściwy 1,020g/ml Białko 25 mg/dl glukoza ujemny bililubina..

Leukocyty i erytrocyty w moczu

.. ...neg pH 5 ERY + PRO neg GLU neg ASC + KET neg UBG norm BIL neg Inne śluz - usiane pola Leukocyty - 1 - 3 w polu widzenia Erytrocyty - świeże i wyług. - 1 - 3 w polu widzenia Inne - bakterie - usiane pola Martwią mnie leukocyty i erytrocyty. Od paru dni mam obajwy ze strony układu..

Dolegliwości z sercem

.. ...Białko całk. 72,54 g/l glukoza 5,14 mmol/l bilirubina całk. 17,93 umol/l ASPAT 19,50 IU/L ALAT 15,10 IU/L Amylaza w surowicy 60,0 IU/L Amylaza w moczu 216,0 IU/L Magnez w surowicy 0,89 mmol/L ASO poniżej 200,0 U/ml CRP poniżej 6,0 mg/l TSH 3 - cia generacja Wynik:1,699 mU/L Norma..

Lekarz może odmówić skierowania na ablację?

.. ...grupa krwii, morfologia, glukoza naczczo, K, Na, Kreatynina, Aspat, THS, fT3, fT4, APIT, INR, mocz - badanie ogólne, przeciwciała anty HCV, Hbc, Antygen HBs oraz HIV. Oczywiście powinnaś się też zaszepić ( o ile jeszcze tego nie zrobiłaś ) przeciwko WZW B. Pozdrawiam Ja szukałam lekarza,..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...polu widzenia w ilości 1 - 3 Kryształy ( 1 ) szczawiany wapnia ... pojedyncze w preparacie BIOCHEMIA Glukoza: 5.03 Potas: 4.19 Sód: 144.90 Magnez: 1.13 IMMUNOCHEMIA TSH - III: 3.490 ASO ilościowo: 23.0..

Wyniki Ana1 i wyniki moczu i eeg

.. ...kolor moczu - żółty glukoza - nb ph - 6,5 ciężar właściwy - 1,010 białko - l.ślad urobilinogen - w normie leukocyty - ok.2 - 4 nabłonki płaskie - b.liczne wpw bakterie - liczne wpw fosforany bezpostaciowe - liczne w prep. bardzo proszę o odpowiedż bo jest dla mnie bardzo ważna a jeszcze..

Badania krwi i moczu

.. ...moczu: kolor - żółty, glukoza - nb, ph - 6,5, ciężar właściwy - 1,010, białko l.ślad, urobiligen - w normie, leukocyty ok.2 - 4, nabłonki płaskie - b.liczne wpw, bakterie - liczne wpw, fosforany bezpostaciowe - liczne w prep. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ , BĘDĘ WDZIĘCZNA. PS. POMOŻCIE BO..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...ERY 10 Ery/ul PRO neg GLU norm ASC neg KET neg UBG norm BIL neg + komentarz w tyłu karteczki którego nie jestem w stanie odczytać, a lekarka nawet na niego nie zerknęła... Lekarka twierdzi, że to od miesiączki, ale czy to możliwe żeby na 6 dni przed nią wykryto krew w moczu? ( jakby co..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...Bochemia badanie na watrobe glukoza 94mg /dl ( 74 - 106 ) mocznik 26 mg/dl ( 13 - 43 ) kreat. 0.77 ( 0.60 - 1.10 ) kwas moc 3,58 ( 2.60 - 6.0 ) cholest 141 mg ( 120 - 200 ) trigly 60 mg( 35 - 140 ) LDL - d 62.5 mg ( 50 - 130 ) Immulogia TSH 2,9 wartości ref .( 0.27 - 4.2 ) Morfologia WBC..

Zbyt czeste oddawanie moczu co nawet 10minut :/

.. ...nastepnego dnia biegalem jak glupi d wc,po jajecznicy rowniez:/ i nabialach ,to moze o czyms swiadczyc?,moze nerwica? sam juz nie wiem dziekoje i czekam na jakies wskazowki bo sytuacja trwa od ponad 6 tyg i juz ledwo to znosze:/ Wiele osób ma problemy z trawieniem mleka. Sama piję je..

Przyspieszone bicie serca, pulsacja żył

.. ...badan do zrobienia - - * glukoza, kreatynina, tarczyca ( TSH ), morfologia i badanie moczu. Lekarz pytal sie mnie o stres ale ja nie za bardzo sie stresuje, jedynie moze czasami w szkole. Mialem tez przerwe w cwiczeniach na silowni ponad miesiac lecz i tak bylo to samo. Czy to moze byc..

Interpretacja wyników

.. Glukoza 6,5 po herbatce i 2 kanapkach i łyku pepsówy ale to co mnie martwi to mocz ciezar 1028 nablonki wielokatne pojedyncze wpw lekocyty poj wpw mineraly szczawiany wapnia bardzo liczne wpw bateria nieliczne wpw sluz obfity wpw erytrocyty wyługowane poj..

Problemy z mięśniami i nie tylko... Czy ktoś mi wreszcie pomoże?

.. ...problemy reumatyczne. A glukoza wyszła coś 5,03 czy jakoś tak. Ogólnie lekarz rodzinny powiedział że bardzo dobre wyniki... Tylko że ja wiem że coś jest nie tak, bo nie czuję się normalnie. Te badania krwi i moczu były robione gdzieś koniec listopada, początek grudnia. Następnie jakby..

Nadciśnienie, napadowe- szybkie bicie serca, sterydy anaboliczne.

.. ...cholesterol 6.2mmol glukoza 6.1mmol trójgli. 2.5mmol, tsh 4.12ulU, GLUKOZA NA CZCZO 6.1 po obciazemiu 2h 75g 6.0mmol, badanie moczu wszystko ok, niski potas 3.5mmol inne ok, badanie usg j.brzusz. wszystko w idealnym stanie. Dodam iż wcześniej w życiu miałem ekg jako nastolatek wszystko..

Dretwienie lewej strony ciala, bol serca(moja lewa strona serca)po alkoholu

.. ...badania krwi: poziom glukozy na czczo,Hormony tarczycy:TSH,T3,T4,OB,ASO,CRP., a także cholesterol całkowity,LDL,HDL,triglicerydy,mocz..Mierz też cisnienie 2x dziennie - rano i póżnym popołudniem i zapisuj przez kilka dni i z zapiskami i wynikami krwi - do lekarza.Być może to początki..