HDL wyniki

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

.. ...wysokiej gęstości - HDL ) był wyższy. A, jak wynika z wcześniejszych badań, może to być jeszcze silniejszy zwiastun chorób serca w przyszłości niż poziom złego cholesterolu. Zdaniem dr Kallio, badania te wskazują, że dzieci nie powinny być ani trochę narażone na bierne palenie, gdyż..

Echo serca - Str. 8

.. ...md/dl Chol 217 mg/dl HDLC 51,5 mg/dl LDL 141,1 mg/dl TRIG 122 mg/dl Mg 1,9 mg/l Na 137 mmol/l K 4,16 mmol/l Z góry dziękuję za pdpowiedź Gosia Echo - trochę mało informacji ,ale w tym co jest bez patologii, w wynikach laboratoryjnych graniczne9ciut za wysokie ) wartości cholesterolu..

Echo serca - Str. 18

.. ...Cholesterol 227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i 82 kg - czy moja nadwaga jest przyczyną tak..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...calkowity 203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a lekarz nie przepisal leku na zbicie np.Tulip lub..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić?

.. ...OKazuje się jednak że HDL wynosi zaledwie 42 mg/dL i stanowi to 18,6% do całkowitego - czyli jest poniżej 20 i jest źle - tylko co dalej ? Witam Cię Darku ! Nie wiem ile masz lat, ale bezwzględnie nie są to dobre wyniki dla żadnego wieku. Tak mało dobrego cholesterolu, a tyle złego ,..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...91.6, czyli w normie, hdl 49 czyli chyba za malo, calkowity185 czyli w normie no i trojglicerydy 222. czy przy takich wynikach konieczne bedzie odstawienie tabletek? Pozdrawiam i z gory dziekuje. Ja dzis takze odebralem wyniki badan i nie wiem co o nich sadzic, moze podpowiecie? CHOL 149..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...219 trojglic. - 219 hdl - 36 ldl - 139.2 ast - 26 alt - 66 ggtp - 182 !! prosze bardzo o pomoc co mi grozi co z tym robic mam 31 lat i sie przyznam troszke alkoholu wiecej bylo przez ostatnie tygodnie niz powinno moje wyniki to : trójglicerydy 422.1 cholesterol 204 HDL 33 LDL 86 glukoza..

Menopauza czy serce?

.. ...Ogólny mam podwyższon a HDL i LDL w normie. Odpowiedziałał, że barziej niepokojące są Nieprawidłowe wyniki HDL i LDL,gdyż wpływ na ogólny cholesterol może mieć co poprzedniego dnia się jadło. Stosowałam plastry System Conti i inne plastry ale bardzo żle się po nich czułam. Bardzo dawno..

Odstawienie tabletek na cholesterol a by-pasy

.. ...cholesterolu będzie wysoki( a HDL niski ) istnieje niestety duże ryzyko zawału na skutek powiększającej się blaszki miażdżycowej. Radze zmienić tabletki na inne nmoże wtedy będzie lepiej, ale odstawienie ich jest ryzykowne Dziękuję .. zapytaj sie lekarza tabletki na cholesterol maja..

CRP (białko C-reaktywne)

.. ...wysoki poziom TG - 300. HDL zas zbyt niski - 31.LDL - 95.Cholesterol całkowity - 180. CRP - 4.04 mg/l.Lat - 45.Jest chyba niewesolo; - ) ).Mozecie mi pomoc w zinterpretowaniu wynikow - oraz udzilic rad kilku ? Jak podniesc HDL?Czy CRP w moim wydaniu jest az tak zle rokujace?Jak zbic..

Czy dieta optymalna (Kwaśniewskiego) jest zdrowa? - Str. 2

.. ...glukozy, cholesterolu, HDL ( * dobrego * ),LDL ( * złego * ), trójglicerydów, i test na ciała ketonowe. Oto wyniki przed stosowaniem diety: glukoza - 95,3 mg% ( 60 - 109mg% ) cholesterol - 214,5 mg% ( 130 - 200mg% ) cholesterol HDL - 54,6 mg% ( M:35mg% ) cholesterol LDL - 118,8 mg% (..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być poniżej 150mg/dl, czyli też jest..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...całkowity:178 mg/dl HDL 47 mp%=26,4% LDL 109 triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne urobilinogen - norma nabłonki -..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7%..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...Trójglicerydy 44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc WBC 0,38 x do 3 HCT 38,9 % HR :78 ( 1/min ) RR:760 ms..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie...

Cholesterol - wyniki

.. ...całkowity 252mg, cholesterol HDL - 53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery, tłuste mięso, podroby, słodycze, biały chleb, kluski/makarony..

Hipercholesterolemia genetycznie uwarunkowana

.. ...[trigl. - 76 mg/dl; C - hdl 49 mg/dl ; Ldl 156 mg/dl]. Lekarz zalecił dietę - twierdząc ,że źle go żywię. Moje dzieci nie jedzą fast foodów, chipsów, nie więcej niż 2 jajka w tygodniu, większość potraw jest pieczona bez tłuszczu - nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Po 6 - miesiącach..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...- 200 ) Cholesterol HDL 33mg/dll ( * 38 ) Trojglicerydy 85mg/dll ( * 150 ) fTSH2 1,00 uIU/ml a norma to chyba( ? ) 0,34 - 5,60 jezeli chodzi o mocz to urobilinogen - wzmozony dodam ze aktywnie cwicze na silce od jakichs 3 lat z przerwami i tu specjalnie pod te badania zrobilem sobie..

Arytmia, gorączka, kołatanie serca

.. ...zwrócić uwagę? Może ktoś umie mi coś pomóc? dziś odebrane wyniki krwi to: obniżony o 15 pkt hdl ( dla normy laboratoryjnej min.65 ) obniżone mch i mchc podyższone rbc o 1pkt. pomoże ktoś?? Wyniki są dobre...

Wyniki pierwszego badania krwi w życiu

.. ...14 Choresterol - 190 HDL - 40 LDL - 85 TG - 328 i właśnie ta ostatnia pozycja budziła znaczące zastrzeżenia mojego lekarza. Chciałbym prosic znawców tematu ( nie byłem u lekarza z tymi badaniami tylko żona je pokazała więc nie miałem jak się dopytać ) o odpowiedz na pytania: Czym jest..

Trójgliderydy 1561.4

.. ...- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a trójglicerydy są masakrycznie wysokie..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...Chol.całk 3,61 mmol/l HDL 1,59 mmol/l LDL 1,60 mmol/l TG 0,88 mmol/l 4.Wyniki badań hormonalnych: - Hormony tarczycy Data: 23.04.2008r. FT4: 1,05 ng/dl TSH 2,47 ulU/ml - Hormony gonadotropowe: LH: stęż.: 13,17 mlU/ml FSH stęż.: 3,09 mlU/ml - Doustne obciążenie glukozą ( OGTT ) Data:..

Interpretacja wyników badań

.. ...całkowity 3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5..

Wyniki

.. ...całkowity 197 mg/dl HDL cholesterol 61.26 mg/dl Trójglicerydy 57.83 mg/dl LDL cholesterol 123. 97 mg/dl ASPAT 12.64 U/L ALAT 17.37 U/L Latex - czynnik RF 9 U/mL CRP_U 0.64 mg/l PO 1H 15 mm/1h Proszę o odpowiedz czy to są dobre wyniki. Mam 46 lat. wyniki,ktorych mozna pozazdroscic...

Wysoki cholesterol

.. ...wyszło że TG mam 99,1, HDL 79,1, LDL 152. problem tkwi w tym, że nie wiem skąd takie wyniki. byłąm wegetarianką przez 8 lat. Jem tylko odtłuszczone produkty mleczne. od jakiś 3 miesięcy zaczęłam jeść ryby morskie bo zaczęłam sporadycznie odczuwać kłucie w sercu. Od trzech miesięcy..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...chol calkowity: 237, hdl 39, ldl 162, trojglicerydy 182 glukoza w surowicy - 84 Waga - 105 kg, wzrost 192 cm zaczalem stosowa diete odstawilem uzywki - piwko, papierosy i zaczalem sie zdrowo odzywiac ( koniec ze smazonymi pysznosciami ). Tylko salata, warzywa, owoce i kurczak, indyk,..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego - Str. 2

.. ...cholesterol calkowity 162, hdl 40, ldl 106, stosunek hdl do chol 0.25, stosunek ldl do hdl 2.65, trogjlicerydy 81 a jutro odbieram wynik TSH i jak wyglada??? pozdrawiam, marek zapomnialem jeszcze jeden wynik OB morfologii - 3 mm pozdrawiam, marek co jak wyglada? chyba znasz normy i wiesz..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm ; Grubość przegrody M - K 1,1 cm ;..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...calkowity 194 Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...200 poziom pożądany] HDL 54.8 [Z.ref. powyżej 55 poziom pożądany] LDL 213 [Z ref. poniżej 129 poziom pożądany] triglicerydy 110 [ Z.ref. poniżej 200] O czym swiadczą te przekroczenia w niektórych parametrach? Po prostu niemal pewne że masz niewłaściwą dietę.Niewłaściwa nie znaczy..

Interpretacja wyników badania krwi - Str. 2

.. ...ok.230,a teraz 100. - HDL był 25,a jest 52.Natomiast LDL spadło dużo ,ale jeszczw o 10 przewyższa normę.Ale to niewiele.No i mam 4 kilo mniej .To tez obniża chol.Już po dwóch czy trzech tygodniach tej diety była różnica w wynikach cholesterolu.Najpierw spadało wolno.Najwolniej podnosił..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...całkowity 136 Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania wyniki mam lepsze niż w czasie kiedy zażywałem..

Wyniki krwi przy baypasach

.. ...lat. Chol. całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I stosowac dietę obniżającą cholesterol,codziennie..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali? dziwne? wszytko jest ok. witaj grala, no wlasnie na wyniku nie ma norm dziwne , czyli rozumiem ze wyniki sa ok ? pozdrawiam, Kamil Kamil - możesz porównac sobie z tym..

Lipemia

.. ...Cholesterol całkowity 250, HDL - 55, Trójglicerydy 920. Z przedostatnich badań tylko całkowity spadł z 420, reszta wyników gorsza. Biorę atrox 40 od 3 miesięcy, ale bardzo lubię piwo i piję codziennie po obiedzie butelke, czy to moze być przyczyną gorszych wyników. Zrzuciłem w tym czasie..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...całkowity: 233 mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza ALT: 13,0 U/l MPV: 12,9 fl EOS: 0,7% BASO: 1,3% NEU: 57,3% MONO: 6,6% LYM: 34,1% z góry dziękuję! pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z cholesterolem nie ma tragedii, nigdy nie..

Moje wyniki krwi.

.. ...593mg/dl, GGTP 19.8 umol/l, HDL 28mg/dl, brak możliwości wyliczenia LDL ponieważ T6 ( G? ) * 400 i surowica lipamiczna. Sód 144, Potas 5.0, Chlorki podniesione do 108mmol/l. CRP latex ujemny, Lambile w kale ujemny. TSH O 1.10 uIU/ml Natomiast na podstawie wyników badania moczu i kolejnym..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...PDW 14,8 ( 9 - 14 ) Hdl chol 78.4 ( 45 - 65 ) Aspat 60 ( 0 - 31 ) alat 88 ( 0 - 34 ) OB mam 6. a inne wyniki to: Bochemia badanie na watrobe glukoza 94mg /dl ( 74 - 106 ) mocznik 26 mg/dl ( 13 - 43 ) kreat. 0.77 ( 0.60 - 1.10 ) kwas moc 3,58 ( 2.60 - 6.0 ) cholest 141 mg ( 120 - 200 )..

Jak odczytac TSH ?

.. ...dobre czy zle ?( TSH ) 2,57mUl/ml ,a HDL 43mg/dl Dziekuje wynik jest zależny od wieku i płci w internecie masz wszystkie normy jestem kobieta i mam 27 lat THS 2,57 mUl/l ( 0,35 - 4,94 ) to masz w normie..

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert wszystko ok Wcale nie jest tak ok Tersa , nie wprowadzaj ludzi w błąd , cholesterol całościowy jest w porządku..

Wyniki Boichemii

.. ...Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert ile masz lat? Bo wiek ma tu znaczenie. 31 lat I jak z tym wiekiem czy faktycznie to ma znaczenie przy badaniach..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...* 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC..

Tętniak aorty brzusznej???

.. ...krwi: cholesterol całk., HDL,LDL,trójglicerydy,OB,morfologia z rozmazem,elektrolity,trzykrotne badania kału na pasożyty w odstępie 8 - 10 dni,czas krzepnięcia i krwawienia.Z wynikami do ekarza.Możesz też powtórzyc USG jamy brzusznej prosząc lekarza,by uwzględnił aortę brzuszną.Tylko musi..

Prosze o interpretacje wynikow!!!

.. ...Cholesterol mam 156 HDL - 51 LDL - 57,4 Jestem na diecie od pewnego czasu wiem ze musze stracic wage, kiedys i dzis wciaz zazywam dosc duzo lekow na nadcisnienie itp. Alkohol pije okazyjnie glownie jakies wino wytrawne lub piwo unikam mocnego alkoholu.Wiec skad te zmiany moze ze..

Pocenie, czkawka, zimne nogi

.. ...cholesterol całk., LDL * HDL * trójglicerydy,EKG ,ciśnienie mierz i zapisuj ,z wynikami do lekarza.Może to coś z krążeniem .Jeśli chodzi o zioła na poprawę krążenia,to najlepsza mieszanka ziołowa - - wenoforton.Może ci poprawić krążenie i nogi nie będą zimne.Codziennie przed snemćwicz..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...- 115 ) cholesterol hdl 59 ( 35 - 80 ) cholesterol 283 ( 150 - 200 ) cholesterol ldl 207 ( * 135 ) Zastanawiam się czy bilirubina może podnieść się w tak znaczny sposób w dwa dni. Wszystkie badania były przeprowadzone na czczo tak jak powinny. Jestem osobą raczej szczupłą, bez otyłości..