High

HDL Cholesterol

.. ...cholesterolu o dużej gęstości ( High Density Lipoproteins ) odpowiedzialna jest za transport powrotny cholesterolu z tkanek do wątroby. Stężenie cholesterolu HDL w surowicy poniżej 35mg/dl ( 0,9 mmol/l ) jest skorelowane ze zwiększonym ryzykiem choroby niedokrwiennej serca...

Hiperlipidemia

Hiperlipidemia

.. ...wysokiej gęstości - High Density Lipoprotein. Odpowiedzialny jest za transport cholesterolu do wątroby. Działa korzystnie i określany jest jako dobry . Wzrost stężenia frakcji VLDL i LDL powoduje wzrost ryzyka miażdżycy naczyń. Prawidłowe wartości stężenia cholesterolu i triglicerydów. -..

Echo serca - Str. 47

.. ...be associated with a high gradient even in the absence of a stenotic orifice. In the absence of significant TR, a mean gradient of greater than 7 mmHg indicates severe TS, and a gradient of 2 - 6 mmHg indicates moderate TS. dochodze do wniosku, że takie rozmowy na forum nie maja sensu...

Nerwica - czy na pewno? - Str. 216

.. ...znalazlam! Ted Zeff * The highly sensitive person * s survival guide * , skoro polecasz, to juz zamawiam: ) Dzieki, pa! Mi ona pomaga, mam nadzieję,że Tobie też będzie odpowiadać. Pozdrawiam!; ) Nikt nie pisze, to chyba znak,że wszyscy się dobrze czują co? ; ) ) Pozdrawiam!!! Witajcie,..

Dieta wysokotłuszczowa (ketoza) a serce

.. ...pyruvate, the mitochondrial substrate which is the end product of glycolysis.” Witam! Jak chcesz, to Ci pomogę. Pozdrawiam Stif mail:gazeta@v.pl www.mojadrogadozdrowia.danmed.oleszczukowie.pl..

Nigdy wiecej marichuany - Str. 4

.. ...zacofani. Jest film * super high me * ( jak super size me,o gościu co wpiepsza McDonalda ) i facet nie pali przez 3 miesiące, robi badania, i pali 3 miesiące...codziennie. Wyniki...bez zmian. Zapamiętajcie ignoranci jedno...wszystko jest dla ludzi. Tylko ludzie się różnią; ) Mi po 12..

Wyniki badań tarczycy

.. ...tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4..

Interpretacja wynków

.. ...morfologii( podaje tylko high ) WBC 11,9 MCHC 35,4 neutr 8,6 cholesterol całkowity 254 LDL 175 reszta morf. w normie CRP ujemne mam 39 lat leki przeciwzapalne przynoszą krótkotrwałą ulgę proszę o interpretację wyników th5 - th9.zwyrodnienia lordoza znana sprawa problem z kręgosłupem..