Interpretacja morfologi i OB

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...12,9fl Proszę o pomoc w interpretacji tych wyników Witam! Właśnie odebrałam wyniki krwi i wydają mi się one nie po kojące więc proszę o interpretacje WBC 7,8 ( 4 - 10 ) RBC 5,16 ( 3,8 - 5,8 ) HGB 14,3 ( 11 - 16,5 ) HCT 42,8 ( 35 - 59 ) PLT 78 ( 150 - 350 ) ??? PCT 089 ( 100 - 500 )???..

Interpretacja wyników badania serca

.. Prosze o interpretacje nastepujacych wyników( mam 25l ..100kg..182 cm...cwicze na siłowni..zadnych odzywek ,sterydow..itp ) moje wyniki: pk 22,8 pmk 12,7 lk 50,8 wolre( niewyraznie napisane i nie wiem co to znaczy ) 9,2 lp 35,3 Ao 30,8 Morfologia prawidlowa zastawek Kurczliwosc w normie Sladowe fale zwrotu..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...odwodnienie i potas i morfologia powinna się unormować ,a jak ciśnienie witam bardzo prosze o interpretacje wynikow Trójglicerydy - 44mg/dl Alat - 22U/L ASPT - 58U/L z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. Proszę o interpretację przedstawionych poniżej wyników morfologii krwi WBC 13,3 10^3/MM3 ( 4,5 - 11,5 ) RBC 4,92 10^6MM ( 4,10 - 5,80 ) HGB 16,2 G/DL ( 14,0 - 17,5 ) HCT 46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...Proszę o pomoc w ich interpretacji wiec: morfologia WBC - 10,2 [4,0 - 10] H RBC - 4,43 [4,0 - 5,2] HGB - 13,4 [12 - 16] HCT - 39,0 [36 - 46] MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7 [20 - 45] L MXD% - 7,3 [3 - 10] NEUT% - 77,00..

Echo serca wyniki jak je interpretować

.. ...Witam. proszę o możliwą interpretacje mojego wyniku echa serca robionego pierwszy raz mam 28 lat i nawracająca zakrzepicę żył głębokich.Z wynikiem dopiero będę szła do lekarza ale jestem ciekawa czy wszystko ok.opis wyniku morfologia zastawek prawidłowa.Małe fale zwrotne..

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. ...wzrost 165 ) proszę o interpretację: krwinki czerwone ( ERY ) 3,76 hemoglobina ( HGB ) 11,7 hematokryt ( HCT ) 34,6 MCV 92 MCH 31,1 MCHC 33,8 RDW 9,6 płytki krwi 257000 rozmaz krwi obwodowej: pałeczkowate 3 segmenty 62 eozynofile 2 monocyty 4 limfocyty 28 zasadochłonne 1 chemia kliniczna..

Prosiłabym o interpretacje morfologii

.. Wbc 5.12 ( 4 - 10 ) RBC 3.71 ( 4.20 - 5.40 ) HGB 11.5 ( 12 - 16 ) HCT 36 ( 37 - 47 ) OB 13/30 Żelazo 89 nie podali norm? Normy są w nawiasie no wlasnie, to o co chodzi w tym pytaniu? ob masz podwyższone,czyli gdzieś tam stan zapalny...a resztę masz w nawiasie..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...:( poprosze o wasza interpretacje wynikow: MORFOLOGIA wbc 8,1 ; neut 58,5 ; lymph 27,7 ; mono 9,3 ; eo 4,3 ; baso 0,2 ; neut 4,74 ; lymph 2,24 ;mono 0,75 ; eo 0,35 ; baso 0,02 ; rbc 5,16 ; hgb 15 ; hct 45,6 ; mcv 29,1 ; mchc 32,9 ; rdw - sd 43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA..

Prośba o interpretację wyników badania krwi - morfologia i rozmaz.

.. ...Bardzo bym prosił o interpretację tych wyników. Mam 33 lata. Jakiś czas temu leczyłem się na wrzody. Czy to może być związane z nieskutecznym wyleczeniem zakażenia Helicobacter Pylori ? Od ok 2 miesięcy suplementuję też witaminę B12 w ilości 1000 mcg dziennie ( preparat Dibencozide..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. Witajcie, Lekarz zlecil mi nastepujace badania oto ponizsze wyniki : Mam 30 lat - mężczyzna ALAT 38 ASPAT 27 Cholesterol calkowity 194 Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...uprzejmie proszę o możliwą interpretację : WBC 7,25 RBC 5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Zrobiłam je po to, że wypadają mi garściami włosy już od 5 miesięcy. Morfologia wyszła ok. Mam 29 lat i borę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Wyniki przedstawiają się następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia..

Morfologia krwi

.. ...tym chodzi proszę o interpretację.. wart.b MONO - 0,60[10`3pl] N;0,2 - 0,8 % MONO - 9 - 8 [% ] N;3,0 - 8,0] wart b. EO - 0,11 [10`3/pl] N0,01 - 0,5 %EO - 1,8 [% ] N;1,0 - 5,0 wart b. BASO 0,01 [10`3pl]NO 0,0 - 0,2 %BASO 0,2 [% ] NO 0,0 - 1,5 wart . LUC - 0,13 [10`3pl] N 0,0 - 0,4 % LUC..

Wynik echo

.. Prosze o interpretację: AO - 26mm LA - 48x38x34mm RA - 49X34mm IVSd - 8mm LVd - 48mm PWd - 7mm RVd - 36mm Morfologia zastawek prawidłowa.Gradienty ciśnień przez ujścia zastawkowe w normie.Mała niedomykalność trójdzielna Vmax 2,07m/s,mała niedomykalność mitralna Vmax 3,29m/s,śladowa niedomykalność..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. Zaniepokoiły mnie moje wyniki badań tj;RBC 3,70;HGB 11,9;HCT 36,0; PLT 75;PDW 22,2 idż więc od lekarza! - a jak się czujesz ? http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html, pod tym linkiem masz normy porównaj..