Interpretacja wyników tarczycy

Echo serca - Str. 15

.. ...Bardzo proszę Pani Izo o interpretacje wyników echa i ekg, i jak pani myśli czy to może byc równiż nerwica serca? Z góry bardzo dziękuje Magda Wyniki w opisach ok, bywa ,ze po stressie, uzywkach serce szaleje. Rozumiem ,ze hormony tarczycy ok? Jak najbardziej stress moze nasilac objawy..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 11

.. ...internetowe i informacje o interpretacji wyników i znalazłam... jedyny wynik nieco poniżej normy to był cholesterol ( wynik pochwalony przez poleconego lekarza!!! ). Obniżony cholesterol może wskazywać na problemy z tarczycą. Kolejne badania: TSH, FT3, FT4 i mamy choróbsko: zaawansowana..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 4

.. ...internetowe i informacje o interpretacji wyników i znalazłam... jedyny wynik nieco poniżej normy to był cholesterol ( wynik pochwalony przez poleconego lekarza!!! ). Obniżony cholesterol może wskazywać na problemy z tarczycą. Kolejne badania: TSH, FT3, FT4 i mamy choróbsko: zaawansowana..

Wyniki badań tarczycy

.. ...1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny hormon tyroksyny. Twoje wyniki mogą wskazywać na nadczynność tarczycy. Przyczyny tej choroby są różne: guzki tarczycy, zapalenie tarczycy lub rzadko choroby przysadki mózgowej. Lekarz skieruje Cię zapewne na usg..

Moje objawy! kto ma ochotę pogadać?

.. ...problemy z właściwą interpretacją wyników tych badań. Bo wyniki hormonów w normie wcale nie znaczą, że tarczyca jest zdrowa. Ale może miałaś szczęście i trafiłaś na dobrego specjalistę : ) Pozdrawiam. witam jako dziecko miałam ciągłe awantury w domu ojciec naduzywał alkoholu i ciagłe..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...tsh - 1,06 proszę o interpretację tych wyników mam problemy z tarczycĄ TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym płacie mam guza wielkości1,5 cm a na drugim płacie guz 0,7mm Jusia, rozumiem,..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...i FT4 Pomoże ktoś w interpretacji : )? * Zwężenie tarczy międzykręgowej L5 - S1 z ostrym ustawieniem kości krzyżowej * witam, wczoraj odebrałam wynik eeg niestety nie wyszedł dobrze, co wcale nie napawa mnie optymizmem :/, w przyszłym tygodniu ide do szpitala na badania, jak to..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. Ostatnio bardzo źle sie czuje boli mnie stale głowa, nie mam ochoty nic robić. Jestem bardzo zmęczona, ledwo wstaje, mam problemy z zaśnięciem. Nie chce mi sie nigdzie wychodzić. Oponował mnie leń, i brak chęci do życia. Mam problemy z żelazem, zimne ręce i dłonie, problemy z wypróżnieniem. Nawet włosy..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...bardzo bym prosil o interpretacje wynikow. mam 18 lat. moj wynik TSH ze stycznia 2008 był 1.72 ( granice sa 0.53 - 3.59 ) a z testu wykonanego pare dni temu: TSH 1.05 ( 0.53 - 3.59 ) FT4 1.51 ( 0.93 - 1.7 ) FT3 2.99 ( 1.8 - 4.6 ) znajoma zinterpretowała to tak: * tsh 1,05 0,53 3,59 0,52..

Interpretacja rozmazu krwi

.. Witam, Mam 24 lata i od miesiąca leczę się na niedoczynność tarczycy ( Euthyrox ). W tej chwili stężenia hormonów tarczycy są w normie, ale w rozmazie krwi pojawiły się lekkie odchylenia od normy: limfocyty - 47% ( 20 - 45% ) bazofile - 3% ( 0 - 2% ) monocyty - 2% ( 3 - 8% ) pozostałe wyniki są w normie, z..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Zrobiłam je po to, że wypadają mi garściami włosy już od 5 miesięcy. Morfologia wyszła ok. Mam 29 lat i borę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Wyniki przedstawiają się następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia..

Witam! Pomóżcie!

.. Proszę o interpretację wyników tarczycy. Kikut płata prawego o wymiarach grubość - 27 szerokość - 21 długość 43 mm Kikut płata lewego o wymiarach grubość - 31 szerokość - 26 długość 50 mm Cieśń - 11 mm Tarczyca powiększona o niejednorodnej echogeniczności W płacie prawym dwa guzki 10 i 11 mm o niejednorodnej..

Interpretacja wyników - tarczyca

.. Witam! Dzisiaj odebrałam wyniki badań tarczycowych, jutro rano idę w związku z nimi na USG tarczycy. Czy powinnam szukać lekarza bardzo szybko, czy wystarczy, jeśli się umówię na za dwa tygodnie na przykład? TSH: 2,484 ( 0,350 - 4,940 ) czyli 52% fT3: 2,49 ( 1,71 - 3,71 ) czyli 29% ft4: 1,08 ( 0,70 - 1,48 )..