LDL norma

Co się do mnie przypałętało?

.. ...triglicerydy=385mg, LDL=199mg. Normalnie koszmar. Ale teraz już będę chyba musiał autentycznie się do lekarza pofatygować, bo zaczynają sie jakieś cyrki z lewym mięśniem szczęki, przy zaciskaniu. Dzięki za informacje raz jeszcze wszystkim : - ) Powodzenia w odzyskiwaniu zdrówka...

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 6

.. ...tłuszczu i słodyczy, to LDL ciągle chce iść w górę. Triglicerydy norma, bo 91, HDL wysoki - 73, zasługa sportu, to LDL 219 wg ostatnich badań. Problemem z lekami na cholesterol przy duzym ruchu są statyny. Ponoć dobry na to jest ezetrol, ale cena niezła, bo 160, - za opakowanie. LDL 134,..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...mg/dl HDL 47 mp%=26,4% LDL 109 triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne urobilinogen - norma nabłonki - pł.poj...

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...TRIGLY 18 mg/dl L ) LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i nieleczene do czego doprowadzi Dziękuje O ile nie jest to uroda, nie napisał Pan ile ma lat ile waży, jak się odżywia itd., to dość niski poziom TSH ( norma..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie. Norma dla mezczyzn 35 - 70 mg/dl trójglicerydy w normie...

Puls a wysokie fT4

.. ...Calkowity 187 HDL 28 LDL 124 Trojglicerydy 175 - czyli spadaja Oznaczylem tez wapń z racji ze tydzien przez całościa jakichkolwiek objawów rozsypały mi się 2 zęby. Wapn 2.40 mmol/l norma 2.15 - 2.6 Przez pomylke oznaczyli mi T3 - 97,6 norma 81 - 178 - ciut nizsze niz 50% normy T4 - 88,7..

Cholesterol HDL -podwyższony poziom

.. ...całkowity mam 206 a LDL 100. Witam. mam podobny problem - podwyższony poziom tzw. dobrego cholesterolu ( 73, norma - do 65 ) , i to od kilku lat, podwyższony całkowity ( ostatnio 246 ), w zeszłym roku ten zły cholesterol był w normie, więc nie miałam jakichś specjalnych zaleceń..

Obniżone HDL

.. ...laboratoryjnej. Przy czym LDL jest w normie - 120. Nie wiem, czy to powód do zmartwień - tzn iść z tym do lekarza czy nie warto? Niby to ten * dobry * cholesterol, ale obniżenie jest znaczne. Może ktoś wie coś na ten temat, mógłby doradzić? * HDL o 15 mniejszy * , ale względem jakiej..

Bóle serca , duszności

.. ...cholesterol 230 HDL 43 LDL70, CkMb 45 ( norma 24 ) wysoki fibrynogen, i podwyższony ALT. w ekg wychodzi mi ciagle niemiarowość oddechowa, w Echu wyszedl pogrubiały płatek zastawki mitralnej o ruchu prolapsowatym ze śladem IM - COKOLWIEK TO OZNACZA????????? Nie wiem juz co o ym wszystkim..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią - Str. 2

.. ...umiarkowane ryzyko miażdżycy ) LDL 213 ( norma * 129, * 190 - bardzo wysokie ryzyko miażdżycy ) trigliceryny 110 ( norma * 200 ) Przypominam mam 28 lat, 176cm wzrostu i ok. 77 kg wagi. Czy to może mieć związek z kiepską pamięcia krótką ?? dieta!!!! * Lec do nerologa, najlepiej niech..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...- 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej granicy normy max 200 jest ok HDL norma powyzej 35 - ty masz 43 jest ok proporcja HDL do całkowitego wynosi 20% 43 x 198 - 100 198x = 4300 / 198 21,71% LDL tutaj masz lekko powyzej max...