LDL wyniki

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

.. ...lipoprotein niskiej gęstości ( LDL ). Jest to kolejny wskaźnik podwyższonego ryzyka chorób układu krążenia. Również stosunek apoB do apoA1 ( apolipoproteiny A1 ), składnika dobrego cholesterolu ( tj. lipoprotein wysokiej gęstości - HDL ) był wyższy. A, jak wynika z wcześniejszych badań,..

Echo serca - Str. 8

.. ...mg/dl HDLC 51,5 mg/dl LDL 141,1 mg/dl TRIG 122 mg/dl Mg 1,9 mg/l Na 137 mmol/l K 4,16 mmol/l Z góry dziękuję za pdpowiedź Gosia Echo - trochę mało informacji ,ale w tym co jest bez patologii, w wynikach laboratoryjnych graniczne9ciut za wysokie ) wartości cholesterolu całkowitego i LDL..

Echo serca - Str. 18

.. ...227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i 82 kg - czy moja nadwaga jest przyczyną tak okropnych..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a lekarz nie przepisal leku na zbicie np.Tulip lub Simwasterol no..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...trojglicerydy. wynik ldl to 91.6, czyli w normie, hdl 49 czyli chyba za malo, calkowity185 czyli w normie no i trojglicerydy 222. czy przy takich wynikach konieczne bedzie odstawienie tabletek? Pozdrawiam i z gory dziekuje. Ja dzis takze odebralem wyniki badan i nie wiem co o nich..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...trojglic. - 219 hdl - 36 ldl - 139.2 ast - 26 alt - 66 ggtp - 182 !! prosze bardzo o pomoc co mi grozi co z tym robic mam 31 lat i sie przyznam troszke alkoholu wiecej bylo przez ostatnie tygodnie niz powinno moje wyniki to : trójglicerydy 422.1 cholesterol 204 HDL 33 LDL 86 glukoza 277..

Menopauza czy serce?

.. ...mam podwyższon a HDL i LDL w normie. Odpowiedziałał, że barziej niepokojące są Nieprawidłowe wyniki HDL i LDL,gdyż wpływ na ogólny cholesterol może mieć co poprzedniego dnia się jadło. Stosowałam plastry System Conti i inne plastry ale bardzo żle się po nich czułam. Bardzo dawno ale..

CRP (białko C-reaktywne)

.. ...zas zbyt niski - 31.LDL - 95.Cholesterol całkowity - 180. CRP - 4.04 mg/l.Lat - 45.Jest chyba niewesolo; - ) ).Mozecie mi pomoc w zinterpretowaniu wynikow - oraz udzilic rad kilku ? Jak podniesc HDL?Czy CRP w moim wydaniu jest az tak zle rokujace?Jak zbic poziom TG do wymaganej normy?..

Czy dieta optymalna (Kwaśniewskiego) jest zdrowa? - Str. 2

.. ...HDL ( * dobrego * ),LDL ( * złego * ), trójglicerydów, i test na ciała ketonowe. Oto wyniki przed stosowaniem diety: glukoza - 95,3 mg% ( 60 - 109mg% ) cholesterol - 214,5 mg% ( 130 - 200mg% ) cholesterol HDL - 54,6 mg% ( M:35mg% ) cholesterol LDL - 118,8 mg% ( 135mg% ) trójglicerydy -..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być poniżej 150mg/dl, czyli też jest..

Cholesterol 341, triglycyrydyes387, LDL niemożliwy do wyliczenia

.. Mam 57 lat i po badaniu krwi moje wyniki są szokujące nie wiemco robić lekarz do którego chodze nie jest w stanie mi pomóc .Mam poza tym na przebiegu tętnic kręgowych widoczny ucisk ze strony zmian wytwórczych w stawach Luschki .hypoplazja lewej tętnicy kręgowej .bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu mojego..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...mg/dl HDL 47 mp%=26,4% LDL 109 triglicerydy 111 KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne urobilinogen - norma nabłonki - pł.poj...

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7% ) Masz za..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc WBC 0,38 x do 3 HCT 38,9 % HR :78 ( 1/min ) RR:760 ms P:0 ms QRS : 80..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie. Norma dla mezczyzn 35 - 70 mg/dl trójglicerydy w normie...

Cholesterol - wyniki

.. ...53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery, tłuste mięso, podroby, słodycze, biały chleb, kluski/makarony z białej mąki, tłusty nabiał -..

Hipercholesterolemia genetycznie uwarunkowana

.. ...mg/dl; C - hdl 49 mg/dl ; Ldl 156 mg/dl]. Lekarz zalecił dietę - twierdząc ,że źle go żywię. Moje dzieci nie jedzą fast foodów, chipsów, nie więcej niż 2 jajka w tygodniu, większość potraw jest pieczona bez tłuszczu - nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Po 6 - miesiącach wyniki są..

Puls a wysokie fT4

.. ...Calkowity 187 HDL 28 LDL 124 Trojglicerydy 175 - czyli spadaja Oznaczylem tez wapń z racji ze tydzien przez całościa jakichkolwiek objawów rozsypały mi się 2 zęby. Wapn 2.40 mmol/l norma 2.15 - 2.6 Przez pomylke oznaczyli mi T3 - 97,6 norma 81 - 178 - ciut nizsze niz 50% normy T4 - 88,7..

Wyniki pierwszego badania krwi w życiu

.. ...Choresterol - 190 HDL - 40 LDL - 85 TG - 328 i właśnie ta ostatnia pozycja budziła znaczące zastrzeżenia mojego lekarza. Chciałbym prosic znawców tematu ( nie byłem u lekarza z tymi badaniami tylko żona je pokazała więc nie miałem jak się dopytać ) o odpowiedz na pytania: Czym jest..

Trójgliderydy 1561.4

.. ...- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a trójglicerydy są masakrycznie wysokie..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...mmol/l HDL 1,59 mmol/l LDL 1,60 mmol/l TG 0,88 mmol/l 4.Wyniki badań hormonalnych: - Hormony tarczycy Data: 23.04.2008r. FT4: 1,05 ng/dl TSH 2,47 ulU/ml - Hormony gonadotropowe: LH: stęż.: 13,17 mlU/ml FSH stęż.: 3,09 mlU/ml - Doustne obciążenie glukozą ( OGTT ) Data: 24.04.2008r. 0 *..

Interpretacja wyników badań

.. ...3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5 ciężar..

Wyniki

.. ...U/L ALAT 17.37 U/L Latex - czynnik RF 9 U/mL CRP_U 0.64 mg/l PO 1H 15 mm/1h Proszę o odpowiedz czy to są dobre wyniki. Mam 46 lat. wyniki,ktorych mozna pozazdroscic. wszystkie ponizej normy. pozdrawiam..

Róznica pomiędzy Lipanthyl a Vastan !!!

.. ...badać chol.całk.HDL, LDL,trójglicerydy.No i porównywać jak pięknie wyniki zbliżają się do normy.Niektórzy pacjenci myślą,że jak będą brać leki i obżerać się salcesonem,kaszanką i frytkami,a do tego ciasteczkami i wafelkami przed telewizorem - - - to będzie OK.Ale takim pasibrzuchom do..

Wysoki cholesterol

.. ...mam 99,1, HDL 79,1, LDL 152. problem tkwi w tym, że nie wiem skąd takie wyniki. byłąm wegetarianką przez 8 lat. Jem tylko odtłuszczone produkty mleczne. od jakiś 3 miesięcy zaczęłam jeść ryby morskie bo zaczęłam sporadycznie odczuwać kłucie w sercu. Od trzech miesięcy również nie palę..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...calkowity: 237, hdl 39, ldl 162, trojglicerydy 182 glukoza w surowicy - 84 Waga - 105 kg, wzrost 192 cm zaczalem stosowa diete odstawilem uzywki - piwko, papierosy i zaczalem sie zdrowo odzywiac ( koniec ze smazonymi pysznosciami ). Tylko salata, warzywa, owoce i kurczak, indyk, oliwa z..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego - Str. 2

.. ...calkowity 162, hdl 40, ldl 106, stosunek hdl do chol 0.25, stosunek ldl do hdl 2.65, trogjlicerydy 81 a jutro odbieram wynik TSH i jak wyglada??? pozdrawiam, marek zapomnialem jeszcze jeden wynik OB morfologii - 3 mm pozdrawiam, marek co jak wyglada? chyba znasz normy i wiesz ze wszytko..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm ; Grubość przegrody M - K 1,1 cm ; Grubość tylnej..

Interpretacja wynków

.. ...cholesterol całkowity 254 LDL 175 reszta morf. w normie CRP ujemne mam 39 lat leki przeciwzapalne przynoszą krótkotrwałą ulgę proszę o interpretację wyników th5 - th9.zwyrodnienia lordoza znana sprawa problem z kręgosłupem Przewodzenie ruchowe N. peroneus: szybkość 55,2 m/s latencja..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...55 poziom pożądany] LDL 213 [Z ref. poniżej 129 poziom pożądany] triglicerydy 110 [ Z.ref. poniżej 200] O czym swiadczą te przekroczenia w niektórych parametrach? Po prostu niemal pewne że masz niewłaściwą dietę.Niewłaściwa nie znaczy koniecznie nadmiar mięsa i tłuszczu ale może być np...

Interpretacja wyników badania krwi - Str. 2

.. ...25,a jest 52.Natomiast LDL spadło dużo ,ale jeszczw o 10 przewyższa normę.Ale to niewiele.No i mam 4 kilo mniej .To tez obniża chol.Już po dwóch czy trzech tygodniach tej diety była różnica w wynikach cholesterolu.Najpierw spadało wolno.Najwolniej podnosił sie HDL.Bardzo sie podniósł jak..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania wyniki mam lepsze niż w czasie kiedy zażywałem lekarstwa.Czyżby środki..

Wyniki krwi przy baypasach

.. ...Chol. całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I stosowac dietę obniżającą cholesterol,codziennie..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam, Kamil norm nie podali? dziwne? wszytko jest ok. witaj grala, no wlasnie na wyniku nie ma norm dziwne , czyli rozumiem ze wyniki sa ok ? pozdrawiam, Kamil Kamil - możesz porównac sobie z tym..

Lipemia

.. ...badaniu otrzymałem wynik : LDL - Lipemia, Cholesterol całkowity 250, HDL - 55, Trójglicerydy 920. Z przedostatnich badań tylko całkowity spadł z 420, reszta wyników gorsza. Biorę atrox 40 od 3 miesięcy, ale bardzo lubię piwo i piję codziennie po obiedzie butelke, czy to moze być..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza ALT: 13,0 U/l MPV: 12,9 fl EOS: 0,7% BASO: 1,3% NEU: 57,3% MONO: 6,6% LYM: 34,1% z góry dziękuję! pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z cholesterolem nie ma tragedii, nigdy nie ma się..

Moje wyniki krwi.

.. ...możliwości wyliczenia LDL ponieważ T6 ( G? ) * 400 i surowica lipamiczna. Sód 144, Potas 5.0, Chlorki podniesione do 108mmol/l. CRP latex ujemny, Lambile w kale ujemny. TSH O 1.10 uIU/ml Natomiast na podstawie wyników badania moczu i kolejnym USG lekarz stwierdził zapalenie dróg..

Kobiece dolegliwości sercowe i nie tylko

.. ...stosunek cholesterolu LDL do HLD oblicza się tak :100xhld podzielić przez ldl. Ja nie biorę już od ok. 5 lat żadnych witamin ,tylko właściwie magnez plus wit. b6 bo go najgorzej utrzymać w ryzach a po szpitalne leki to był tylko ten magnez i wyniki mam bardzo dobre no może ta hemoglobina..

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert wszystko ok Wcale nie jest tak ok Tersa , nie wprowadzaj ludzi w błąd , cholesterol całościowy jest w porządku ale w..

Wyniki Boichemii

.. ...Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert ile masz lat? Bo wiek ma tu znaczenie. 31 lat I jak z tym wiekiem czy faktycznie to ma znaczenie przy badaniach biochemii..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...* 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50..

Prosze o interpretacje wynikow!!!

.. ...Cholesterol mam 156 HDL - 51 LDL - 57,4 Jestem na diecie od pewnego czasu wiem ze musze stracic wage, kiedys i dzis wciaz zazywam dosc duzo lekow na nadcisnienie itp. Alkohol pije okazyjnie glownie jakies wino wytrawne lub piwo unikam mocnego alkoholu.Wiec skad te zmiany moze ze..

Pocenie, czkawka, zimne nogi

.. ...rozmazem,cukier, cholesterol całk., LDL * HDL * trójglicerydy,EKG ,ciśnienie mierz i zapisuj ,z wynikami do lekarza.Może to coś z krążeniem .Jeśli chodzi o zioła na poprawę krążenia,to najlepsza mieszanka ziołowa - - wenoforton.Może ci poprawić krążenie i nogi nie będą zimne.Codziennie..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...- 200 ) cholesterol ldl 207 ( * 135 ) Zastanawiam się czy bilirubina może podnieść się w tak znaczny sposób w dwa dni. Wszystkie badania były przeprowadzone na czczo tak jak powinny. Jestem osobą raczej szczupłą, bez otyłości ani nadwagi. Uprawiającą dwa razy w tygodniu sport. Alkohol..