Leukocyty i erytrocyty

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

.. ...tzw. strona czerwona ), leukocytów, czyli białych krwinek ( strona biała ) oraz trombocytów, czyli płytek krwi. Erytrocyty ( RBC - red blood cells ) u zdrowego człowieka występują w ilości od 3,5 do 5,5 milionów na mililitr. Dokładne normy mogą się różnic nie tylko z uwagi na płeć..

Budowa krwi

Budowa krwi

.. ...upostaciowane ) to erytrocyty, leukocyty oraz płytki krwi. Erytrocyty. Podstawową funkcją erytrocytów, których ilość w jednym milimetrze sześciennym krwi dorosłego człowieka waha się w zależności do płci od 3,5 do 5 milionów, jest transport tlenu. Hemoglobina zawarta w tych komórkach..

Badanie moczu

.. ...ewentualnej obecności leukocytów, erytrocytów i komórek nabłonkowych. Zestawienie wyników tego prostego i taniego badania z objawami prezentowanymi przez pacjenta pozwala na trafne rozpoznanie choroby lub ukierunkowanie dalszego toku diagnostycznego. Posiew moczu. Posiew moczu nie tylko..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 40

.. ...krwi.teraz w moczu nie mam leukocytow,ani erytrocytow - a 2 tyg.temu mialam duzo ponad norme!juz nie czaje tego!!tak w ogole w styczniu tomograf pokazal ze mam zaniki korowo - ciemieniowe,a teraz rezonans nic nie pokazal!oby dwa sprzety najlepsze w Bydzi.parodia!!w sumie to badanie w W -..

Badania krwi, czy sa poprawne - jak interpretowac?

.. Leukocyty 5,2 erytrocyty 3,63 hemoglobina 11,2 hematokryty 31,9 MCV 87,9 MCH 30,9 MCHC 35,1 PLYTKI KRWI 196 PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jak na kobietę to super : ) szukasz męża?? : ) STAN ; to nie są prawidłowe wyniki ...... Moja córa ma 4 latka i przewaznie ma za niskie płytki krwi..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. leukocyty - 6,8 erytrocyty - 4,43 hemoglobina - 13,7 hematokryt - 41,7 mcv - 94,1 mch - 30,9 mchc - 32,9 płytki krwi - 215 anizocytoza erytrocytów - 14,0 lym - 38,3 mxd - 4,6 neu - 57,1 lymph - 2,6 mxd - 0,3 neut - 3,9 rdw - sd - 45,2 pdw - 13,9 mpv - 11,8 p - lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 proszę o..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...bilirubina - 1 mg/dl leukocyty - nie wykryto erytrocyty - nie wykryto nitraty - nie wykryto kwas askrobinowy - nie wykryto nie wiem co moze być powodem troche zawyzonych wynikow, czytałam, że przyczyna moze byc ciaza, ale biorę tabletki antykoncepcyjne regularnie * spoznienie * wynosi..

Interpretacja wyników badań

.. ...1,o mg/dl ulurunina w normie ciała ketanowe 5mg/dl leukocyty ujemne erytrocyty ujemny osady mikroskopijne Nabłnki płaskie pojedncze wpw leukocyty 5 - 10wpw bakerie liczne krysz. szczawiu wapnia liczne..

Leukocyty i erytrocyty w moczu

.. ...- usiane pola Martwią mnie leukocyty i erytrocyty. Od paru dni mam obajwy ze strony układu moczowego. a co lekarz na to? Właśnie pytam Was o radę bo dopiero czekam na wizytę a chciałabym już wiedzieć...

Prosze o ocenę wyników

.. ...24,0 U/I AST 35,0 U/I leukocyty 5,20x10^3/uL, neutrocyty % 38,2%, limfocyty % 49,8%, MXD % 12,0% neutrocytyt 2,00x10^3/uL limfocyty 2,60x10^3/uL MXD 0,60x10^3/uL erytrocyty 4,54x10^6/uL hemoglobima 14,5 g/dl hematokryt 40,4% MCV 89,0 fL MCH 31,9 pg MCHC 35,9 g/dl RDW 12,6 % Płytki..

Proszę o opinie i rady

.. ...24,0 U/I AST 35,0 U/I leukocyty 5,20x10^3/uL, neutrocyty % 38,2%, limfocyty % 49,8%, MXD % 12,0% neutrocytyt 2,00x10^3/uL limfocyty 2,60x10^3/uL MXD 0,60x10^3/uL erytrocyty 4,54x10^6/uL hemoglobima 14,5 g/dl hematokryt 40,4% MCV 89,0 fL MCH 31,9 pg MCHC 35,9 g/dl RDW 12,6 % Płytki..

Wyniki Morfologii Krwi

.. ...opinie : mezczyzna lat 30 LEUKOCYTY 9,27 ERYTROCYTY 5 HEMOGLOBINA 14,9 HEMATOKRYT 44,9 MCV 89,8 MCHC 29,8 RDW 13,6 PŁYTKI KRWI 313 MPV 9,9 NEUTROCYTY 4,93 LIMFOCYTY 3,16 MONOCYTY 0,85 EOZYNOCYTY 0,31 BAZOCYTY 0,02 % NEUTROCYTOW 53,2 % LIMFOCYTOW 34,1 % MONOCYTOW 9,2 % EOZYNCYTOW 3,3 %..

Choroby serca, Nietypowe objawy

.. ...ostatnio wyszło że mam leukocyty we krwi i to dużo ponad norme bodajże jest 4 - 10 a ja mam 90 erytrocyty około 30 w polu widzenia azotyny wynik dodatni białko 1 g/L bakterie - liczne na mój gust jest to jakieś zapalenie pęcherzyka moczowego ale czy to ma wpływ na serce? skoro objawy..

Proszę o informację na temat wyników

.. ...na wizytę u lekarza leukocyty 4,46 erytrocyty 3,96 hemoglobina 12 hematokryt 36,5 mcv 92,3 mch 30,3 mchc 32,9 płytki krwi 131 rdw 13,3 pdw 20 mpv 14,1 p - lcr 57,4 na zwiększenie czerwonych ciałek trzeba jeść wątrobę wieprzową,stek wołowy,pić sok z buraków 2x pół szklanki dziennie,wit.C..

Proszę o informację na temat p-lcr

.. ...interpretację wyników leukocyty 4,46 ( 4 - 10 ) erytrocyty 3,96 ( 3,7 - 5.1 ) hematokryt 36,5 ( 37 - 47 ) MCV 92,2 ( 83 - 103 ) MCH 30,3 ( 27 - 35 ) MCHC 32,9 ( 32 - 37 ) płytki krwi 131 ( 140 - 440 ) RDW 13,3 ( 11 - 16 ) PDW 20 ( 9 - 17 ) MPV 14,1 ( 9 - 13 ) P - LCR 57,4 ( 13 - 43 ) co..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...cieżar wł . 1,020 odczyn moczu 5,0 leukocyty nieobecne azotyny noeobecne białko ,glukoza,ciała ketonowe nieobecne bilirubina i erytrocyty nieobecne urobilinogen w normie Jeśli ktoś może ocenić dziękuje..

Nadciśnienie

.. ...g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko negatywny Glukoza negatywny kwas askorbinowy negatywny ciała ketonowe negatywny Urobilinogen w normie Billirubina negatywny Nabłonki płaskie pojedyncze w prep. Leukocyty 0 - 2 wpw..

Nadczynność tarczycy

.. ...g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko negatywny Glukoza negatywny kwas askorbinowy negatywny ciała ketonowe negatywny Urobilinogen w normie Billirubina negatywny Nabłonki płaskie pojedyncze w prep. Leukocyty 0 - 2 wpw..

Badania morfologii O CO CHODZI ?

.. ...tygodnie... mam 22 lata leukocyty 3,9 erytrocyty 4,78 hemoglobina 11,3 hematok * ryt % 36,8 MCV 77,0 MCH 23,6 MCHC 30,7 płytki krwi 226 anizocytoza erytrocytów 16,4 LYM % 39,1 MXD % 11,8 NEU % 49,1 LYMPH # 1,5 MXD # 0,5 NEUT # 1,9 RDW - SD 40,3 GLUKOZA 79 ŻELAZO 49,30 PROSZE O JAKIEŚ..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...g/ml ( 1.005 - 1.030 ) Leukocyty: negatywny Azotyny: negatywny PH 5.0 ( 5.0 - 7.0 ) Krew negatywny Białko negatywny Glukoza negatywny kwas askorbinowy negatywny ciała ketonowe negatywny Urobilinogen w normie Billirubina negatywny Nabłonki płaskie pojedyncze w prep. Leukocyty 0 - 2 wpw..

Nie wiem co mi jest

.. ...MPV w normie, tylko leukocyty trochę podwyższone 10,2 norma 4,1 - 10,00 Immunochemia: Ige i TSH w normie, Mocz: ph - ok, ciężar właściwy ok, leukocyty neg glukoza norma białko neg ciała ketonowe neg urobilinogen norma bilirubina 1 powinno być * 0,2 mg/dL azotyny pos powinno być neg..