MCH krwi

MCHC (średnie komórkowe stężenie hemoglobiny)

MCHC (średnie komórkowe stężenie hemoglobiny)

.. MCHC to jeden z parametrów morfologii krwi obwodowej odnoszący się do opisu krwinek czerwonych ( erytrocytów ). MCHC to skrót od angielskiego: Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration, czyli: średnie komórkowe stężenie hemoglobiny. Parametr ten powinien zawierać się w granicach od 32 do 36 g/dl krwi ( górne..

Echo serca - Str. 2

.. ...( SUK ) 86,5 SRED MASA HB W KRWINCE MCH 28,9 ROPONINA 0,030NG/ML TROPONINA 0,030NG/ML SOD 142 POTAS 3,4 CHLORKI 105 PLT 279 aa i mam napisane jeszcze arrythmia sinusalis to chyba niemiarowosc zatokowa..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM 45,2 ( 17 - 48 ) %MON 6,1 ( 4 - 10 ) %GRA 48,7 ( 43 - 76 ) #LYM 3,5 ( 1,2 - 3,2 ) ??? #MON 0,4 ( 0,3 - 0,8 ) #GRA 3,9 ( 1,2 - 6,8 ) Z góry dziękuje..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7% ) Masz za wysoki cholesterol i trojglicerydy ...norma cholesterolu to do 200 a trojglicerydów do..

Interpretacja badania krwi

.. ...Krwi: Mam podwyzszone : MCHC - 36.3 PDW - 18.3 P - LCR - 48.4 Potas - 6.03 Obnizone RDW - SD - 32.9 dodam ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spaść bo inaczej wykopńczysz serducho. pozdrawiam Potas norma do 5,0..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 673

.. ...sumie Morfologia - OK ( MCH jedynie wyzsze bo 34 ) , OB - 1 , cholesterol - OK , glukoza OK , jedynie mam za duży poziom Potasu bo 5,62 Wysłali mnie za 2 tyg na badanie krwii pod kątem profilu nerkowego . I teraz tak , nic mi nie było do tej soboty - w piątek przyjechał znajomy wypiliśmy..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...- MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [ pg ] - PLT - 283 [ 10^3 / ?l ] - glukoza - 129 mg / dl ( podwyższone ) - kreatynina - 1,34 mg / dl ( podwyższone ) - sód - 135 mmol / l - potas - 5,99 mmol / l ( podwyższone ) Czy powyższe wyniki dają podstawy co do słuszności..

Badania krwi, czy sa poprawne - jak interpretowac?

.. ...hematokryty 31,9 MCV 87,9 MCH 30,9 MCHC 35,1 PLYTKI KRWI 196 PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jak na kobietę to super : ) szukasz męża?? : ) STAN ; to nie są prawidłowe wyniki ...... Moja córa ma 4 latka i przewaznie ma za niskie płytki krwi ostatnio tzn w marcu miala 99..

Bóle serca mogą być powiązane z krwią?

.. ...)trojglceryny 200 , MCHC 36.2 g/dl , RBC 5.90 , HGB 18.1 g/dl , PCT 0,312% , mocznik mam podwyzszony bo mam 45 mg/dl oraz mam podwyzszone cisnie w granicach 140 rozkurczowe 80pare a tetno 80 czy gesta krew i i te wyniki jakie mam moga powodowac bole serca jak temu zaradzic , co trzbea..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...38,1 % MCV - 91,5 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% - Eonyzofile % 3,5% - Bazofile % 0,30% JONOGRAM ( SUROWICA ) Sód 142 mmol/l Potas 4,38..

Hematologia - interpretacja

.. ...4,78 Krwinki białe 7,3 MCHC 34,8 MCH 31,4 LYM 21,9 MXD 13,2 % NEUT 64,9 Płytki krwi 159 ul LYM 1,6 ul MXD 1,0 ul NEUT 4,7 ul MCV 90,2 fl RDW 12,9 PDW 14,7 fl MPV 11,4 P - LCR 36,5 OB 10/20 Dodam ze lekarz na bilansowych badaniach wykryl wole ( cos z tarczyca ). Co dalej z tym robic. i..

P-LCR + co oznacza podwyższony?

.. ...mi sie tyle dowiedziec z internetu ze mam lekki niedobor zelaza, ale nic pozatym nie wiem. pomocy ja mam za niski poziom plytek krwi bo mam 116, WBC 2,4 i P - LCR za wysokie 45,6 tez nie wiem o co kaman..

Interpertacja wyników badania krwi

.. ...4,11 M/uL, HT - 42,2%, MCHC - 35,1 g/dl, L - 4,6 K/uL, PLT - 149 tys. GLU - 100 mg/dl, Na - 139 mmol/l, K - 5,82 mmol/l sprawdz nerki bo masz za wysoki poziom potasu to czesto chodzi w parze z niewydolnoscia nerek, za wysoki poziom jest rownie niebezpieczny jak za niski masz..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. ...HCT - 34,0 MCV - 71,3 MCH - 24,1 MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię ja bym poszła z wynikami do lekarza : ) a masz zakres norm podany ook tych wyników? na pewno ma za dużo płytek krwi ale może ma stan zapalny? nie wiem jakie..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...94 UM^3 ( 80 - 96 ) MCH 32,8 PG ( 28 - 33 ) MCHC 34,8 G/DL ( 33,0 - 36,0 ) RDW 11,8 % ( 10,0 - 15,0 ) MPV 7,5 UM^3 ( 6,5 - 11,0 ) PDW 13,5 % ( 10,0 - 18,0 ) w nawiasach masz podane normy wiec sobie prownaj i bedziesz wiedziala - l pozdrawiam porównałam,ale interesuje mnie czy coś z tych..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...hematokryt - 41,7 mcv - 94,1 mch - 30,9 mchc - 32,9 płytki krwi - 215 anizocytoza erytrocytów - 14,0 lym - 38,3 mxd - 4,6 neu - 57,1 lymph - 2,6 mxd - 0,3 neut - 3,9 rdw - sd - 45,2 pdw - 13,9 mpv - 11,8 p - lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 proszę o interpretację tych wyników mam problemy z..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7 [20 - 45] L MXD% - 7,3 [3 - 10] NEUT% - 77,00 [45 - 70] H LYMP# - 1,6 [1,5 - 3,5] MXD# - 0,7 [0,2 - 1,0] NEUT# - 7,9 [2,5 - 5,0] H Glukoza w surowicy 75 [65 - 100] MOcz: ciężar wł - 1,025..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...13,2 WBC 6,7 MCV 93 MCHC 33,7 MCH 31,4 N:27,0 - 31,0 RDW - CV 12,2 N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 90 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...84,8 ( 76 - 91 ) 83,4 MCH ( 27 - 34 ) 29,7 ( 27 - 31 ) 30,4 ( 27 - 31 ) 30,3 MCHC ( 32 - 37 ) 35,2 ( 32 - 37 ) 35,8 ( 32 - 37 ) 36,3 RDW ( 11.5 - 14.5 ) 12,9 ( 11.5 - 14.5 ) 12,9 ( 11.5 - 14.5 ) 13,1 MPV ( 7.2 - 11.1 ) 9,6 ( 7.2 - 11.1 ) 8,5 ( 7.2 - 11.1 ) 9,3 PDW %LYMPH ( 19 - 48 ) 40 (..

Nerwobóle czy coś poważniejszego?

.. ...138 [ 150 - 350] Rozmaz MXD - 9.9 [ 2.5 - 8.0 ] Ob - 10 Wiem, że te wykroczenia poza normę są raczej niewielkie, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam..

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. ...pałeczkowate 3 segmenty 62 eozynofile 2 monocyty 4 limfocyty 28 zasadochłonne 1 chemia kliniczna Glukoza we krwi 65,0mg/dl TSH 0,619 Proszę o interpretację i informację na maila aisza28@wp.pl dziękuje pozdrawiam..

Dolegliwości z sercem

.. ...HCT 46.3 % MCV 93.9 MCH 30.8 MCHC 32.8 PLT L 190x10^3 Wzór krwinek białych: podzielone 0,43 Kwasochłonne 0,02 Prolimfocyty 0,01 Limfocyty 0,49 Limofcyty pob?&?& 0,01 Monocyty 0,04 Ob 1 godz. 5 mm. Mocz - - - - - - - - - - - - - - - Odczyn: kw Ciezar właściwy: 1020 Białko i..

Wyniki Morfologii Krwi

.. ...HEMATOKRYT 44,9 MCV 89,8 MCHC 29,8 RDW 13,6 PŁYTKI KRWI 313 MPV 9,9 NEUTROCYTY 4,93 LIMFOCYTY 3,16 MONOCYTY 0,85 EOZYNOCYTY 0,31 BAZOCYTY 0,02 % NEUTROCYTOW 53,2 % LIMFOCYTOW 34,1 % MONOCYTOW 9,2 % EOZYNCYTOW 3,3 % BAZOCYTOW 0,2 OB 2 GLUKOZA W OSOCZU 95 TSH 1,37 nie podali norm? wyniki..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość: zupełna Odczyn: kwaśny ph5 Ciężar właściwy: 1.019 Białko: nieobecne..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 - 12] NEUT 2.15 [norma 2.25 - 7.35] obniżone NEUT% 49.8 [norma 50 - 70] obniżone LYMPH 1.35 [norma 1.12 - 4.73] LYMPH% 31.3 [..

Interpretacja rozmazu krwi

.. ...LYM% - 43,3 % MXD% - 10,7% NEU% - 46% Bardzo proszę o informację czy te odchylenia od normy są znaczące i jakie mogą być ich przyczyny. Z góry dziękuję. http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.htm..

Interpretacja badania krwi i dziwne samopoczucie

.. ...% 20,0 - 45,0 L Helicobacter pylori IgG * 8,00 U/ml moja mama przy refluksie miała takie dolegliwości jakby to był zawał serca porównaj sobie wyniki http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze, Pozdrawiam,..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest..

Morfologia

.. ...HCT - 30,5 MCV - 72,6 MCH - 22,4 MCHC - 30,8 Z takimi wynikami, bez problemu zrobią mi operacje kolana ? Mam ją za 2 tyg. musisz szybko działać.Hemoglobina jest za niska.Mój mąż przed operacją miał Hb - 16,5,a po operacji 9,4.Sama widzisz ile krwi sie traci.To była operacja..

Moje wyniki krwi.

.. ...czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1 MCH 30.3 RDW - CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA Sód w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3..

Proszę o informację na temat wyników

.. ...hematokryt 36,5 mcv 92,3 mch 30,3 mchc 32,9 płytki krwi 131 rdw 13,3 pdw 20 mpv 14,1 p - lcr 57,4 na zwiększenie czerwonych ciałek trzeba jeść wątrobę wieprzową,stek wołowy,pić sok z buraków 2x pół szklanki dziennie,wit.C itd. norm nie podaja? co to za laboratorium? normy na wynikach pdw..

Proszę o informację na temat p-lcr

.. ...MCHC 32,9 ( 32 - 37 ) płytki krwi 131 ( 140 - 440 ) RDW 13,3 ( 11 - 16 ) PDW 20 ( 9 - 17 ) MPV 14,1 ( 9 - 13 ) P - LCR 57,4 ( 13 - 43 ) co oznacza za wysokie p - lcr i do czego może prowadzic ( choroby )..

Badania morfologii O CO CHODZI ?

.. ...ryt % 36,8 MCV 77,0 MCH 23,6 MCHC 30,7 płytki krwi 226 anizocytoza erytrocytów 16,4 LYM % 39,1 MXD % 11,8 NEU % 49,1 LYMPH # 1,5 MXD # 0,5 NEUT # 1,9 RDW - SD 40,3 GLUKOZA 79 ŻELAZO 49,30 PROSZE O JAKIEŚ WYJAŚNIENIE lekko podnosi ciśnienie picie herbaty z ziela rozmarynu rano i po..