MCV MCH MCHC

CK-MB - Str. 2

.. ...HGB 13,1 HCT 39,7 % MCV 91,3% MCH 30,1 MCHC 33,0 RDW - SD 40,3 RDW - CV 13,2% PLT 267 PDW 12,2 MPV 10,9 P - LCR 31,4% ck - mb 33,4 nA 140 mmol/l K - 3,94 mmol/l EKG - LICZNA EKSRASYSTOLIA KOMOROWA ROZPOZNANIE przedwczesna depolaryzacja( pobudzenie )komór i hipokalemia pozdrawiam..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...HGB: 16.6 HCT: 47.1 MCV: - 83.1 MCH: 29.3 MCHC: 35.2 PLT: 189 YMPH%: 35.8 MXD%: 10.1 NEUT%: 54.1 YMPH: 2.4 MXD: 0.7 NEUT: 3.6 RDW - SD: 34.9 PDW: 13.6 MPV: 11.5 P - LCR: 35.9 MOCZ GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET: NEGATIVE SG: 1.010 pH: 7.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE..

Obniżony hematokryt

.. ...PLT - 186 PLT - 171 MCV - 84 MCV - 84 MCH - 28.4 MCH - 28.4 MCHC - 34.0 MCHC - 34.0 Zmiany nastąpiły na przestrzeni jednego miesiąca.. i wydaje mi sie ze są dość znaczne. Zwłaszcza czerwone ciałka, których spodziewałem sie raczej przyrostu jak spadku. Możliwe że spadek spowodowany jest..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...089 ( 100 - 500 )??? MCV 83 ( 80 - 92 ) MCH 27,7 ( 26 - 34 ) MCHC 33,4 ( 32 - 36 ) RDW 14,7 ( 10 - 15 ) MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM 45,2 ( 17 - 48 ) %MON 6,1 ( 4 - 10 ) %GRA 48,7 ( 43 - 76 ) #LYM 3,5 ( 1,2 - 3,2 ) ??? #MON 0,4 ( 0,3 - 0,8 ) #GRA 3,9 ( 1,2 -..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [ pg ] - PLT - 283 [ 10^3 / ?l ] - glukoza - 129 mg / dl ( podwyższone ) - kreatynina - 1,34 mg / dl ( podwyższone ) - sód - 135 mmol / l - potas - 5,99 mmol / l ( podwyższone ) Czy powyższe wyniki dają podstawy..

Postępujące osłabienie, obniżona temperatura ciała i zimne poty - Str. 4

.. ...3,62 Hematokryt 32,94 % MCV 70,00 MCHC 43,47 Monocyty 8,60 może mógły mi ktoś to przetłumaczyć po polsku tak normalnie Moja doktorka powiedziała nie ma się czym przejmować że może to anemia dużo żelaza i zdrowa dieta, ale ja pomimo że szprycuje się lekami czuję się coraz gorzej potworny..

Wyniki krew, mocz a migdałki?

.. ...56,6m/mm3 Ery: 5,20M/mm3 MCV:97,1fl Ht:50,4% MCH:30,5pq MCHC:31,5q/dl RDW:9,3 HB:15,9q/dl Tro:21m/mm3 MPV:7,6fl Pt:0,16% PDW:9,5 OB - 5mh mocz: Glu: negative Bil: negative KET: trace SG: 1.025 pH:5.5 Pro: negative Uro: 0.2 EU/dl Nit:negative Blo:negative Leu: negative glukoza: 5.31..

Badania krwi, czy sa poprawne - jak interpretowac?

.. ...11,2 hematokryty 31,9 MCV 87,9 MCH 30,9 MCHC 35,1 PLYTKI KRWI 196 PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jak na kobietę to super : ) szukasz męża?? : ) STAN ; to nie są prawidłowe wyniki ...... Moja córa ma 4 latka i przewaznie ma za niskie płytki krwi ostatnio tzn w marcu miala..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...HGB 13,5g/dl HCT 389 % MCV 086 MCH 29,7 pg MCHC 36,4g/dl Pit 0360 x 10 do 3 MPV 08,5 fl Pct 308% RDW - CV 17,6% PDW - CV 38,1% Choresterol 178mg/dl Trójglicerydy 44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L ASPAT 58 U/L Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...niedoboru żelaza ( Fe 14, MCV 71, MCH 24, MCHC 34, OB 50, reszta wyników łącznie z HGB i RBC w normie. Po leczeniu dozylnym żelazem poziom FE wzrósł, ale po 3 tyg znów spadł do 24. Wczorajsze wyniki: HGB 12,1 RBC 5,54 HCT 36,7 czyli jak najbardziej prawidłowe ale z kolei MCV spadło do 67..

Czuję, że mam serce

.. ...morfologii: WBC: 5,4 MCV: 90 %LYM: 50.20 H RBC: 5,16 MCH: 27,9 %MON: 7,8 HGB: 14,4 MCHC 31 %GRA: 42.0 L HCT: 46,5 RDW: 13% #LYM: 2,7 PLT: 243 MPV: 8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Proszę powiedzcie czy to wpływ stresu? Naprawdę to uczucie jest bardzo drażniące. Jutro idę..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. ...HGB - 11,5 HCT - 34,0 MCV - 71,3 MCH - 24,1 MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię ja bym poszła z wynikami do lekarza : ) a masz zakres norm podany ook tych wyników? na pewno ma za dużo płytek krwi ale może ma stan zapalny? nie..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...10^3MM ( 1,2 - 6,8 ) MCV 94 UM^3 ( 80 - 96 ) MCH 32,8 PG ( 28 - 33 ) MCHC 34,8 G/DL ( 33,0 - 36,0 ) RDW 11,8 % ( 10,0 - 15,0 ) MPV 7,5 UM^3 ( 6,5 - 11,0 ) PDW 13,5 % ( 10,0 - 18,0 ) w nawiasach masz podane normy wiec sobie prownaj i bedziesz wiedziala - l pozdrawiam porównałam,ale..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...g/dL , HCT 44.5 % , MCV 90.7 fL , MCH 31.6 pg , MCHC 34.8 g/dL , RDW 12.6 % , PLT 352. K/uL , MPV 9.5 fL , OB 2mm/po 1 godz , CHOL 191 mg/dl HDL 76.82 mg/dl ) ( BADANIE MOCZU Glukoza w normie ,Bilirubina ujemny , Ciałka ketonowe ujemny , Ciężar właściwy 1,025 , Erytrocyty ujemny , PH..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...13,7 hematokryt - 41,7 mcv - 94,1 mch - 30,9 mchc - 32,9 płytki krwi - 215 anizocytoza erytrocytów - 14,0 lym - 38,3 mxd - 4,6 neu - 57,1 lymph - 2,6 mxd - 0,3 neut - 3,9 rdw - sd - 45,2 pdw - 13,9 mpv - 11,8 p - lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 proszę o interpretację tych wyników mam..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...16,4 g/dl hct: 47 % mcv: 85 mch: 29.6 pg mchc 34.8 q/dl rdw: 15.5 % plt: 332 mpv: 7.4 pct: 0.247 % pdw: 12 % wapń całkowity: 2.39 mmol/l chlorki ( cl ) 104 mmol/l sod: 140 mmol/l potas: 3.94 mmol/l tzn ,że mam podwyższony powiedziała mi kardiolog,ale norma tu jest podana: od 3.60 do..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...HCT - 39,0 [36 - 46] MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7 [20 - 45] L MXD% - 7,3 [3 - 10] NEUT% - 77,00 [45 - 70] H LYMP# - 1,6 [1,5 - 3,5] MXD# - 0,7 [0,2 - 1,0] NEUT# - 7,9 [2,5 - 5,0] H Glukoza w surowicy 75 [65 - 100]..

Czy to anemia?

.. ...hemog14,5 hematokryt43 mcv92 mch31 mchc33,4 jedynie plytki 129 rdw - cv 15 pdw 16 mpv 12,90 p - lcr 47 czy to moze swiadczyc o anemii? Nie znam się na tym ale często jest niedobór witaminy b12 i związków żelaza nieco rzadziej.W tym 1 wypadku jest gorzej bo dieta zwykle nie dostarcza..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...4,21 HGB 13,2 WBC 6,7 MCV 93 MCHC 33,7 MCH 31,4 N:27,0 - 31,0 RDW - CV 12,2 N:12,7 - 20,7 PLT 264 MPV 8,2 NEUT 4,02 LYMPH 2,13 MONO 2,25 EO 0,29 BASOO 0,02 OB po1h 5 GLUKOZA w surowicy 101 Z.ref.:60 - 90 Oprócz MCH i RDW CV oraz glukozy wszystko OK. Wiem, że glukoza we krw,i a raczej jej..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...2.2 - 3.2 ) 2,56 PCT MCV ( 80 - 100 ) 84,4 ( 76 - 91 ) 84,8 ( 76 - 91 ) 83,4 MCH ( 27 - 34 ) 29,7 ( 27 - 31 ) 30,4 ( 27 - 31 ) 30,3 MCHC ( 32 - 37 ) 35,2 ( 32 - 37 ) 35,8 ( 32 - 37 ) 36,3 RDW ( 11.5 - 14.5 ) 12,9 ( 11.5 - 14.5 ) 12,9 ( 11.5 - 14.5 ) 13,1 MPV ( 7.2 - 11.1 ) 9,6 ( 7.2 -..

Niedobór żelaza bez niedokrwistości??

.. ...niedoboru żelaza ( Fe 14, MCV 71, MCH 24, MCHC 34, OB 50, reszta wyników łącznie z HGB i RBC w normie. Po leczeniu dozylnym żelazem poziom FE wzrósł, ale po 3 tyg znów spadł do 24. Ostatnie wyniki: HGB 12,1 RBC 5,54 HCT 36,7 czyli jak najbardziej prawidłowe ale z kolei wskaźniki..

Prośba o interpretację wyników

.. ...g/dl 12,7 HCT% 39,6 MCV fl 91,0 MCH pg 29,2 MCHC g/dl 32,1 PLT x10 * 3/ul 266 LYM % ( limfocyty ) - 32,1% MXD % ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 8,3 % NEU % ( neutrocyty ) - 59,6 % LYM ( limfocyty ) - 2,0 tys/uI MXD ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 0,5 tys/uI NEU ( neutrocyty ) -..

Nerwobóle czy coś poważniejszego?

.. ...Wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV - 96,8 [ N: 80.0 - 96.0 ] MCHC - 32.1 33.0 - 36.0 RDW - CV - 15.7 11.0 - 14.5 Płytki krwi: PLT - 138 [ 150 - 350] Rozmaz MXD - 9.9 [ 2.5 - 8.0 ] Ob - 10 Wiem, że te wykroczenia poza normę są raczej niewielkie, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie?..

Brak diagnozy

.. ...HGB - 10,0 HCT - 32,8 MCV - 74,5 MCH - 22,7 MCHC - 30,5 TSH - 3, 050 Holter: częstośc rytmu: min. 49 maks. 197 rytm średni 87 najdłuższa tachykardia: 0;16 najszybsza tachykardia: 0:09 1x pojedyncze pobudzenie nadkomorowe : ( 0 )/76 p/min pauzy / najdłuższy RR : 1,35 sek Teraz lekarz..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...16,0 HCT 50,1 % 37 - 47 MCV 95 fI 80 - 99 MCH 30,4 pq 27 - 35 MCHC 32,0 g/dI 32 - 37 PLT 236 G/I 150 - 400 OB 1/h Ref. K. 3 - 15/h Z dnia 30/04.08r. TSH 4,24 uIU/ml 0,27 - 4,2 FSH 5,36 mIU/ml faza foliokularna 3,5 - 12,5 faza owulacyjna 4,7 - 21,5 faza lutealna 1,5 - 7,7 po menopauzie..

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. ...hematokryt ( HCT ) 34,6 MCV 92 MCH 31,1 MCHC 33,8 RDW 9,6 płytki krwi 257000 rozmaz krwi obwodowej: pałeczkowate 3 segmenty 62 eozynofile 2 monocyty 4 limfocyty 28 zasadochłonne 1 chemia kliniczna Glukoza we krwi 65,0mg/dl TSH 0,619 Proszę o interpretację i informację na maila..

Echo serca i baypasy

.. ...5,08 HGB 15,6 HCT 49,6 MCV 97,6 MCH 30,7 MCHC 31,5 RDW 10,7 PLT 205 MPV 7,9 Biochemia Aminotransferaza alanlnowa ( ALT ) 34 Amihotransferaza asparaghowa ( AST ) 26 Cholesterol całkowity w surowicy 232 Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol LDL - bezpośredni 117 Sód 142..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...5,00 HGB15,00 HCT 44% MCV 88 FL MCH 30 PG MCHC 34 G/DL PLT 337 RDW - SD 42 RDW CV 13,2 MPV 8,5 FL KREATYNINA 1,2 MG ALAT43 ASPAT 29 SOD 141 POTAS 4,1 CHLORKI 102 TROPONINA 0,005 kolejne badanie : USG J. BRZUSZNEJ : watroba normoechogeniczna bez zmian ogniskowych niepowiekszona, pecherzyk..

Dolegliwości z sercem

.. ...15.2 g/dA HCT 46.3 % MCV 93.9 MCH 30.8 MCHC 32.8 PLT L 190x10^3 Wzór krwinek białych: podzielone 0,43 Kwasochłonne 0,02 Prolimfocyty 0,01 Limfocyty 0,49 Limofcyty pob?&?& 0,01 Monocyty 0,04 Ob 1 godz. 5 mm. Mocz - - - - - - - - - - - - - - - Odczyn: kw Ciezar właściwy: 1020..

Prosze o ocenę wyników

.. ...g/dl hematokryt 40,4% MCV 89,0 fL MCH 31,9 pg MCHC 35,9 g/dl RDW 12,6 % Płytki 184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 witaj, glukoza ok natomiast poziom cholesterolu w wartosciach granicznych. proponuje troche zjechac z cholesterolem do ok. 170 - 190 max. trojglicerydy ok super..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...Hgb - 10,3 HCT 33,0 MCV - 69,9 MCH - 21,8 MCHC 31,2 RDW +18,0 PLT - 132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 Żaden prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pamiętaj że my, lekarze leczymy pacjenta a nie jego wyniki! Pamiętaj tez że każde laboratorium ma swoje..

Proszę o opinie i rady

.. ...g/dl hematokryt 40,4% MCV 89,0 fL MCH 31,9 pg MCHC 35,9 g/dl RDW 12,6 % Płytki 184,0x10^3/uL MPV 10,1 fL PDW 12,2 P - LCR 26,9 cholesterol za wysoki.Można łatwo obniżyć stosując dietę obniżająca cholesterol,zero fajek i alkoholu oraz kawy,bardzo duże ograniczenie tłuszczów zwierzęcych,a..

Wyniki Morfologii Krwi

.. ...14,9 HEMATOKRYT 44,9 MCV 89,8 MCHC 29,8 RDW 13,6 PŁYTKI KRWI 313 MPV 9,9 NEUTROCYTY 4,93 LIMFOCYTY 3,16 MONOCYTY 0,85 EOZYNOCYTY 0,31 BAZOCYTY 0,02 % NEUTROCYTOW 53,2 % LIMFOCYTOW 34,1 % MONOCYTOW 9,2 % EOZYNCYTOW 3,3 % BAZOCYTOW 0,2 OB 2 GLUKOZA W OSOCZU 95 TSH 1,37 nie podali norm?..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...hgb 15 ; hct 45,6 ; mcv 29,1 ; mchc 32,9 ; rdw - sd 43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ;..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek porównaj sobie z tym http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html witaj ewa, dzieki za link i w..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość: zupełna Odczyn: kwaśny ph5 Ciężar właściwy: 1.019 Białko:..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 - 12] NEUT 2.15 [norma 2.25 - 7.35] obniżone NEUT% 49.8 [norma 50 - 70] obniżone LYMPH 1.35 [norma 1.12 -..

Interpretacja rozmazu krwi

.. ...LYM% - 43,3 % MXD% - 10,7% NEU% - 46% Bardzo proszę o informację czy te odchylenia od normy są znaczące i jakie mogą być ich przyczyny. Z góry dziękuję. http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.htm..

Prestarium i nedal na skoki ciśnienia

.. ...HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje za interpretacje Wasze,..

Uciążliwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...LCR 17.8 ; PDW 9,7 ; MCV 88.7 ; MCHC 33.9 ; MCH 30.1 ; RDV - SD 42,90 ; RDW CV 13,4 ; LYMF % 34,5 ; MONO% 7,4 ; EO% 6,4 ; BASO% 0,3 ; NEUT% 51,4 OB 2 mm/h Kreatynina 1.05 ; GFR wg MDRD * 60 ml; CRP * 0.4 mg; Potas 4.3 ; ALAT 27; ASPAT 21 ; Kwas moczowy 5.3 ; Biochemia: Glukoza w surowicy..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...MORFOLOGIA: RBC 3,78 HCT 35,5 MCV 94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie..

Morfologia

.. ...HGB - 9,4 HCT - 30,5 MCV - 72,6 MCH - 22,4 MCHC - 30,8 Z takimi wynikami, bez problemu zrobią mi operacje kolana ? Mam ją za 2 tyg. musisz szybko działać.Hemoglobina jest za niska.Mój mąż przed operacją miał Hb - 16,5,a po operacji 9,4.Sama widzisz ile krwi sie traci.To była operacja..

Moje wyniki krwi.

.. ...Wskażniki czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1 MCH 30.3 RDW - CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA Sód w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l..

Interpretacja wyników

.. ...HGB - 10 HCT - 32,8 MCV - 74,5 MCH - 22,7 MCHC - 30,5 * reszta wporządku * żelazo 97 Glukoza 93 Choresterol całk . 148 DHL CHoresterol 55 Kwas foliowy 2,3 Morfologia aktualna : HGB - 9.4 HCT - 30,5 MCV - 72,6 MCH - 22,4 MCHC - 30,8 Holter : częstośc rytmu: rytm min: 49 rytm maks: 197..

Proszę o informację na temat wyników

.. ...hemoglobina 12 hematokryt 36,5 mcv 92,3 mch 30,3 mchc 32,9 płytki krwi 131 rdw 13,3 pdw 20 mpv 14,1 p - lcr 57,4 na zwiększenie czerwonych ciałek trzeba jeść wątrobę wieprzową,stek wołowy,pić sok z buraków 2x pół szklanki dziennie,wit.C itd. norm nie podaja? co to za laboratorium? normy..

Proszę o informację na temat p-lcr

.. ...MCHC 32,9 ( 32 - 37 ) płytki krwi 131 ( 140 - 440 ) RDW 13,3 ( 11 - 16 ) PDW 20 ( 9 - 17 ) MPV 14,1 ( 9 - 13 ) P - LCR 57,4 ( 13 - 43 ) co oznacza za wysokie p - lcr i do czego może prowadzic ( choroby )..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...HCT 38.8% ( 37 - 47 ) MCV 84.9 ( 80 - 99 ) * MCH 25.7 ( 27 - 35 ) * MCHC 31.4 ( 32 - 37 RDW - CV 14,1% Komentarz: W - MCR=T2 W - LCR=T2 oraz badanie moczu: SG 1.030 LEU neg NIT neg ph 5 * ERY 10 Ery/ul PRO neg GLU norm ASC neg KET neg UBG norm BIL neg + komentarz w tyłu karteczki którego..

Nadcisnienie

.. ...rbc=4,83 hgb 15,2 hct=44% mcv=91,1 mch=31,5 mchc=34,5 rdw - sd=40,1 rdw - cv=12,3% plt=155 pdw=13,8 mpv=10,4 p - lcr=28,9 pct=0,16% troponina t hs=4,18 Rozpoznanie w wypisie ( zmęcznie/przemęczenie ) Po zastrzyku z pyralginy powiedziano mi,że ból zniknie i nie pojawi się do rana ( 1:00..

Nadciśnienie

.. ...47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 (..

Nadczynność tarczycy

.. ...47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 (..

Badania morfologii O CO CHODZI ?

.. ...hematok * ryt % 36,8 MCV 77,0 MCH 23,6 MCHC 30,7 płytki krwi 226 anizocytoza erytrocytów 16,4 LYM % 39,1 MXD % 11,8 NEU % 49,1 LYMPH # 1,5 MXD # 0,5 NEUT # 1,9 RDW - SD 40,3 GLUKOZA 79 ŻELAZO 49,30 PROSZE O JAKIEŚ WYJAŚNIENIE lekko podnosi ciśnienie picie herbaty z ziela rozmarynu rano i..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% ( 11.0 - 15.0 ) PDW 17.4 ( 6.1 - 17.0 ) MPV 12.10 (..

Nie wiem co mi jest

.. ...hemoglobina, hematokryt MCV, MCH, MCHC, RDW, płytki i MPV w normie, tylko leukocyty trochę podwyższone 10,2 norma 4,1 - 10,00 Immunochemia: Ige i TSH w normie, Mocz: ph - ok, ciężar właściwy ok, leukocyty neg glukoza norma białko neg ciała ketonowe neg urobilinogen norma bilirubina 1..