Mocznik

Tamponada worka osierdziowego

.. ...np. toczeń układowy; mocznica - w przebiegu niewydolności nerek; choroby nowotworowe, dodatkowo płyn może zbierać się w worku osierdziowym ( chłoniaki, rak oskrzela, sutka ). Rozpoznanie tamponady worka osierdziowego. Objawy tamponady worka osierdziowego. Objawom choroby podstawowej mogą..

Budowa krwi

Budowa krwi

.. ...substancji biochemicznych jak mocznik, kreatynina czy bilirubina, liczne enzymy jak choćby aminotransferazy. Bardzo istotne są składniki buforowe osocza, które zapewniają odpowiednie pH. Wahania w stężeniu poszczególnych składników są niezwykle pomocne w diagnostyce wielu schorzeń...

Echo serca - Str. 41

.. ...276 tyś. Na 141 K 3.9 mocznik 4.0 glc 5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli udzielić. Byłam u..

Jakie badania przed wizytą u kardiologa?

.. ...OB, morfologia krwi, mocznik, cukier, cholesterol, mocz - badanie ogólne,wszystkie wykonane EKG, RTG klatki piersiowej - klisze ważne rok, USG serca i próba wysiłkowa jeśli były robione, karty informacyjne ze szpitali oraz dowód osobisty i skierowanie. To wszystko. Dziękuję Ci bardzo...

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 233

.. ...krew pod katem nerek : mocznik, kreatynina, kwas moczowy, a to badanie na ktore mnie skierowal to Badanie dopperowskie tzw. UWP, czyli jakis miezenie przeplywu krwi w tetnicach. Poki co mysle o wakacjach: - ) I plazy... droga cwaniarko ja terz miałam robione wszystkie badania razem z..

Badania stwierdzające wadę serca - Str. 2

.. ...276 tyś. Na 141 K 3.9 mocznik 4.0 glc 5.5 CRP poniżej 7.0 APTT 34.5 INR 0.99 Fibrynogen 2.83 CPK 82 Mb 3 Troponina poniżej 0.01 magnez 0.81 D - dimery 0.27 W szpitalu powiedzieli mi że są to badania na niedotlenienie mięśnia sercowego, ale więcej inf nie chcieli udzielić. Byłam u..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...KREW glukoza 61 mg/dl mocznik 35 mg/dl kreatynina 0,9 mg/dl magnez 2,0 mg/dl Na= 143 mmol/L K= 3,82 mmol/L MOCZ ciężar właściwy 1025 , barwa żółta, odczyn kwaśny białko, cukier, aceton - ujemne urobilinogen - norma nabłonki - pł.poj. leukocyty:2 śluz ++ BADANIE TARCZYCY: TSH 3,09 fT4..

Drętwienie prawej ręki i nogi oraz drgawki

.. ...parametrów ), OB, Glukoza, Mocznik w surowicy, Mocz - badanie ogólne, Mocz - badanie osadu, UDP ( USG naczyń szyi ), Ultrasonografia doplerowska przezczaszkowa, rezonans magnetyczny mózgu i pnia mózgu, EEG, EKG itp. Wszystkie badania okey. Jedynie w UDP wynaleziono hipoplazję lewej..

Duszności i ból w klatce, a wyniki dobre

.. ...pozdrawiam Ja badałem krew na moczniki, cholesterol, białka,cukry itd co tak kardiolog przepisał i wszystko mam ok. A testu wysiłkowego to mi chyba nie trzeba bo praca fizyczna po 12 godzin dziennie na budowie chyba juz jest wystarczajaca, nic mi sie nie dzieje wtedy wiec mysle ze to..

Śmierć po bajpasach - Str. 3

.. ...osłabiony,miła podwyższony poziom mocznika,miła biegunkę, nigdy nie pił soków typu jabłkowy moim zdaniem miał tzw. * gorączkę wewnętrzną * .Po pięciu dniach trafił na tzw * lżejszy oddział pooperacyjny i powoli zaczął chodzić.Biegunka dalej się utrzymywała i nie miał apetytu.W 9 dobie po..

Swędzenie skóry na całym ciele

.. ...kosmetykow eucerin z mocznikiem ( skora nie loszczy sie i wyglada nieco lepiej ) .Myslalam ze to atopowe zapalenie skory ale badania to wykluczyly( za niski poziom IGE ) jestem gotowa sprobowac wszystkiego!!! Mam to samo i juz mam dosc , łapie mnie na zime .co rok na zime mam takie..

Swędzenie skóry na całym ciele - Str. 3

.. ...naskurka... dała mi mascie z mocznikiem.. ale nie pomoglo jak jej powiedziałam ze to nie pomaga stierdzia ze to moja wina bo nie regularnie se smaruje... EMoLIuM takze stosowałam i przyznam ze to jednak troche pomaga... a jak powiedzialam ze to mi sie nasila jesieniom i zima to mi..

Bóle serca mogą być powiązane z krwią?

.. ...g/dl , PCT 0,312% , mocznik mam podwyzszony bo mam 45 mg/dl oraz mam podwyzszone cisnie w granicach 140 rozkurczowe 80pare a tetno 80 czy gesta krew i i te wyniki jakie mam moga powodowac bole serca jak temu zaradzic , co trzbea zrobic aby poleprzyc jakos krwi i pozbyc sie bolow jaka..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...Bilirubina 0,4 mg/ dl Mocznik 18 mg/dl Kreatynina 1mg/dl Z GÓRY BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ drobne pomylki za ktore przepraszam, powinno byc WBC 0,38 x do 3 HCT 38,9 % HR :78 ( 1/min ) RR:760 ms P:0 ms QRS : 80 ms PQ ( gwiazdka )ms QT :292 ms QTc 332 ms Os QRS 64 Srednia os QRS..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...Biochemia: Glukoza 72 mg/dl Mocznik 15 mg/dl Kreatynina w sur. 0.78 mg/dl Aspat 19 U/I Alat 30 U/I Immunologia: TSH 1.540 uIU/ml Hematologia: OB 7 WBC 5.0x10^3/uL LYMPH% 52.7% NEUTH% 35.9% MONO% 7.4% EO% 3.2% BASO% 0.8% LYMPH 2.63x10^3/uL NEUTH 1.79x10^3/uL MONO 0.37x10^3/uL EO..

Wysoki mocznik

.. ...wysoki mocznik 53.7 , no i ob też wysoki co może to oznaczać bo martwie się proszę o odpowiedz!!!! Witaj! Takie wyniki mogą sugerować zapalenie dróg moczowych, ale to musi stwierdzić lekarz. Pozdrawiam..

Zawroty głowy, nudności i dziwne ciśnienie

.. ...K4,2 mEq/l Poziomy: mocznika: 4,7 mmol/L, glukozy:4,0 kreatyniny:89 umol/L, AST: 35 U/L, ALT:46 U/L triglicerydy : 2,04 mmol/L, cholesterol: 5,05 mmol/L, HDL: 1,50mmol/L,LDL cholesterol: 2,55mmol/L EKG: rzm o częstości 82/min,prawogram,pionowe położenie serca RTG klp: Narządy KLP RTG w..

Wysoki poziom kreatyniny i mocznika w moczu

.. ...poziom kreatyniny i mocznika? Kreatynina 2.3, mocznik 177. Szpital Witam !! Dieta, dietą ale czy wiesz że to bardzo zły znak jak jesy mocznik i kreatynina wysoki, a jak widzę bardzo wysoki?? Ja mam kamicę nerkawą od 3 lat i jestem częsnąbywalczynią szpitala i pierwsze co u mnie..

Rozstępy na udach, pośladkach

.. ...23,0 U/l AIAT 13,0 U/l Mocznik 2,1 Mmol/l Kreatynina 53,0 umol/l Białko całk. 64,4 g/l Fe 4,9 U/l TIBC 62,0 umol/l UIBC 57,0 umol/l Chol.całk 3,61 mmol/l HDL 1,59 mmol/l LDL 1,60 mmol/l TG 0,88 mmol/l 4.Wyniki badań hormonalnych: - Hormony tarczycy Data: 23.04.2008r. FT4: 1,05 ng/dl TSH..

Bóle rąk, przedramion

.. ...odpowiedź. zbadaj poziom mocznika może maść butapirazol by ci pomogła? Przeczytaj ulotkę.A nie jeżdzisz ty rowerem bez rękawiczek? Nie mam czasu na jeżdżenie rowerem ale dużo pracuję rękami ( jestem ekspediętką - lecz od około miesiąca niepracującą ). Choć to chyba nie ma jakiegoś..

Bóle dłoni, nadgarstków i całych rąk, reumatyzm?

.. ...Waaler - rosego ,Poziom mocznika.Z wynikami idż do lekarza.I to szybko.Ręce trzymać w cieple.Rękawiczki. może to być reumatoidalne zapalenie stawów,jeszcze zrób ogólne bad.moczu. Dziekuje bardzo.Tylko ze u lekarza bylam u jakiegos hindusa bo mieszkam w Anglii,stwierdzil ze wszystko w..

Echo serca i baypasy

.. ...surowicy 276 co to znaczy?? Mocznik w surowicy 44 Kwas moczowy w surowicy 6,8 Proszę o jakąś opinie i rady. aby obniżyć trójglicerydy należy jeść codziennie 2 łyżki otrąb owsianych,oczywiście dojść stopniowo do tej ilości zaczynając od jednej łyżeczki dziennie.Posypac na kanapkę .I..

Bóle wewnętrznej kości biodrowej i drętwienie palców u stopy

.. ...zbadaj krew - poziom mocznika,OB morfologię z rozmazem ,klirens kreatyniny,badanie ogólne moczu.Jutro rano zrób te badania,a po południu - do lekarza z wynikami.Nie zwlekaj.Smaruj sulfur żelem.Jak będziesz miał te wyniki,to będzie wiadomo co jest. robilem badanie krwi i moczu jakies 2..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...94mg /dl ( 74 - 106 ) mocznik 26 mg/dl ( 13 - 43 ) kreat. 0.77 ( 0.60 - 1.10 ) kwas moc 3,58 ( 2.60 - 6.0 ) cholest 141 mg ( 120 - 200 ) trigly 60 mg( 35 - 140 ) LDL - d 62.5 mg ( 50 - 130 ) Immulogia TSH 2,9 wartości ref .( 0.27 - 4.2 ) Morfologia WBC 5,9 ( 4 - 10 ) RBC 4,84 ( 4 - 5 )..

Nadciśnienie

.. ...widze kreatyniny ani mocznika - badań nerkowych a własnie nerki sa jedną z przyczyn nadciśnienia. Czy jesteś diagnozowany w kierunku nadciśnienia przez kardiologa/lekarza rodzinnego czy powyższe badania wykonywałeś, sam poszukując odpowiedzi. Jest szereg badań, które wykonuje się..

Nadciśnienie - Str. 2

.. ...kreatynina. Dodatkowo mocznik. Gamma GT mówi o watrobie, trzustce, CK m.in. o mięsniach, sercu. Badania przyczyny nadciśnienia, które dość łatwo można wykonać to USG nerek i ocena tętnic nerkowych. Jest dziedzina kardiologii - hipertensjologia - zajmująca się nadciśnieniem tętniczym. W..