Morfologia krwi wyniki

Nerwica - czy na pewno? - Str. 193

.. ...podwyzszony puls. A robilas morfologie? Bo jak ma sie raka to wyniki krwi nie sa idealne. Witam wszystkich, Ja również zmagam się na co dzień z podobnymi dolegliwościami. Miałam je również w tamtym roku, ale zaczęło się na wyjeździe za granicę. Dopiero teraz lekarze stwierdzili nerwicę,..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 200

.. ...) w gardle. zrobilem morfologie krwi, ob, badanie tarczyczy dwa razy ekg cholesterol wyniki wszystkie ok. martwie sie ze to moze jednak cos innego pomocy. Witam jestem tu nowy i opowiem wam moja historie mieszkam juz ponad 3 lata za granica.Niedawno 3 miesiace temu padlem w pracy i..

Kołatania serca, to nerwica? - Str. 2

.. ...badań jak ekg zwykłe, morfologia krwi, tsh, usg serca i żadnej poważnej choroby lekarze nie zdiagnozowali. Wyniki w normie. Skonsultowawszy się z kardiologiem ( który uznał, że mój problem jest niegroźny i nie ma powodu do niepokoju ) stosuję się do jego wskazań odnośnie regularnego..

Dodatkowe skurcze - Str. 117

.. ...sumie. Odebralem tez morfologie krwi dzisiaj, wszystko w normie chociaz zdziwil mnie troche wynik potasu 3,6 a jak wiemy norma to 3,6 - 4,5 wiec mam dolna granice normy a juz z poltora miesiaca biore codziennie tabletke kalipozu. A tu widze ze biuro matrymonialne powstaje, i dobrze w..

Poziom potasu we krwi

.. ...badania skierował : morfologia, potas, glukoza, sód wyniki będą w środe może mam niedobory potasu ????? pomocy! Ja przy niedoborze potasu mam salwy skurczy serca i tachykardię, dodatkowo trzęsą mi się mięśnie. Potas łatwo można zbadać z krwi - w każdym labolatorium. Nie wystarczy jednak..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 27

.. ...badań jak ekg zwykłe, morfologia krwi, tsh, usg serca i żadnej poważnej choroby lekarze nie zdiagnozowali. Wyniki w normie. Skonsultowawszy się z kardiologiem ( który uznał, że mój problem jest niegroźny i nie ma powodu do niepokoju ) stosuję się do jego wskazań odnośnie regularnego..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 9

.. ...grupę krwi, a także morfologię i badania tarczycy bo miałam straszną arytmię. Najważniejsze żeby nie było stanów zapalnych i grupa krwi. Musi być na to dokument . Pozostałe wyniki miałam kiepskie, ale nikt nia to nie zwracał uwagi. Nie martw się, czuję że Ty przy mnie jesteś okazem..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 3

.. ...poczatku zrobili mi morfologie dostalam jedynie propanolol, ale za duzo mi nie pomogl. Jak poszlam odebrac wyniki krwi ( przyjmowala mnie inna lekarka ) okazalo sie, ze mam nadczynnosc tarczycy. Jakos bardzo sie nie zdziwilam, bo moja mama to miala, siostra mamy i dziadek rowniez, takze..

Obniżony hematokryt

.. ...moje ostatnie wyniki morfologi krwi. Myślę że na wstępie powinienem zaznaczyć iż jestem sportowcem wyczynowym i wspomagam sie farmakologicznie. Dokładnie wit.B12 Wyniki przed cyklem: Wyniki po cyklu: WBC - 4.5 WBC - 4.4 RBC - 4.99 RBC - 4.82 HGB - 14.2 HGB - 13.7 HCT - 41.8 HCT - 40.3..

Norma TSH

.. ...dni temu robiłem pełna morfologie krwi, w tym TSH. Morfologia jest bardzo dobra, natomiast TSh wyniosło u mnie 4,3 przy normie od 0,3 do 6,2. Mam pewne obawy czy aby ta norma nie jest zbyt wysoka. Ktos z Was wie dlaczego jest taka, a nie inna? Proszę o interpretację wyniku. no i nie jest..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. Otrzymałem wyniki morfologii krwi: Podwyższony poziom limfocytów - 52,7% ( dopuszczalne 28 - 38 ) Obniżony poziom granulocytów - 32,1% ( dopuszczalne 49 - 60 ) Niski poziom płytek krwi - 113 K/ul.( dopuszczalne 140 - 440 ) a także inne nieznaczne odchylenia od dopuszczalnych norm: Erytrocyty we krwi - 5,51..

Hemoglobina 106% w badaniu morfologii krwi

.. ...chodzi w moim wyniku morfologii tzn hemoglobina wyszla mi 106% i nie wiem o co chodzi. To dobrze czy zle ?? Aha obok tych 106% jest napisane 17 g/dl. Prosze o objasnienie tych 106%. Z góry dziekuje !! Wszystko jak najbardziej ok: ) 17 g/dl to gramy na decylitry szescienne: ) Wynik jak..

Dziwne dolegliwości w lewym boku

.. ...przeskakuje. Robilem ostatnio morfologie krwi i wszystko ok. OB=8. Jutro ide z kompletem badan do jeszcze jednego lekarza i jak bede wiedzial to napisze co i jak : ) jesli jestes niespokojny to polecam zrobienie mofologii i OB. Jesli OB bedzie bardzo wysokie tzn ze to cos powaznego. Ja..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 646

.. ...zdenerwowałam. Rzeczywiście w morfologii wszystkie wyniki były złe. A czerwonych krwinek ma połowę najniższej normy. No i ma ciężką anemię. Na izbie przyjęć w szpitalu pani doktor tak na spokojnie skonsultowała się z hematologiem i onkologiem i powiedzieli żebyśmy w poniedziałek na..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1190

.. ...),usg serducha,wiadomo morfologię,ob krwi, wiele razy EKG serca a teraz czekam na wynik holtera. Poza holterem( bo nie znam jeszcze wyników ) wszystkie badania raczej ok...jakie inne badania mogę jeszcze zrobić żeby wykluczyć inne * choróbska * bo jakoś nie potrafię uwierzyć,że sama..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...zmęczenie i senność. Morfologia: - krwinki białe WBC - 10,04 [ 10^3 / ?l ] ( podwyższone ) - krwiniki czerwone RBC - 5,50 [ 10^6 / ?l ] ( górna granica normy ) - hemoglobina HGB - 16,00 [ g / dl ] - hematokryt HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [..

Antybiotyki a wyniki badań krwi

.. ...badania krwi tj ogólna morfologia plus magnez potas i te wszystkie inne od których serce tłucze. Problem polega na tym, że właśnie biorę antybiotyk. Czy antybiotyk na prawdę może zmienić wyniki badań krwi jak twierdzi moja pani doktor? Bardzo proszę o odpowiedz może może - ja po każdym..

Nerwica w ciąży - Str. 187

.. ...najwazniejsze to dobra morfologia i mocz . Hej Lina.Napisze Ci jeszcze wynik z moczu dla porównania z innymi: Ciezar Własciwy 1025, Krwinki białe 1 - 2 w pw, Krwinki czerwone - swieze 2 - 3+ drobne zlepy( to jest chyba nieciekawy wynik ) Wałeczki - bakterie liczne. Ma któras z Was cos..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...oznaczaja? Lucyna wyniki morfologii krwi sugerują leukopenię, GG468295 bedeę jeszcze chwilę na GG halo halo ginekol... liczylam na twa odp. a ty juz uciekasz prosze o interpretacje wyniku ekg srednia QRS - lewogram zespol QRS poszerzony amplituda zespoluQRS obnizona w iii avl..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...wszystko jest dobrze. MORFOLOGIA KRWI WBC - 5,0tys/ul RBC - 4,16 mln/ul HGB - 13,2 g/dl HCT - 38,1 % MCV - 91,5 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty %..

Przeciek tętnicy u dziecka

.. ...V max w PA 1 m/sek. Morfologia zastawek prawidłowa. Zawirowania krwi przy FO. V max AoAbd 0,5 m/sek tętniczy. Wnioski PDA I/II o. FOA * . Bardzo proszę aby ktoś wyjaśnił mi wynik. Z góry dziękuję. Przetrwały przewód tętniczy botalla i przetrwały otwór owalny ( z zaburzeniami rytmu? )...

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...przedstawionych poniżej wyników morfologii krwi WBC 13,3 10^3/MM3 ( 4,5 - 11,5 ) RBC 4,92 10^6MM ( 4,10 - 5,80 ) HGB 16,2 G/DL ( 14,0 - 17,5 ) HCT 46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2 )..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...) i badanie moczu i morfologie krwi( 2 tygodnie temu ). Wszystkie wyniki miałem w normie i były konsultowane z lekarzem i nie miał do nich zastrzeżeń podaje wyniki : ( BADANIE KRWI WBC 5.5 K/uL , LYM 2.0 37.2%L , MID 0.4 7.8 %M , GRAN 3.0 R3 55.0% , RBC 4.91 M/uL , HGB 15.5 g/dL , HCT..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...nieznacznie, aspat, alat, morfologia wszystko ok. natomiast co mnie zaniepokoilo cholesterol wyszedl niski poniewaz jedyne 104mg/dll, poczytalem troche o tym i przyszlo mi do glowy, ze moze nadczynnosc tarczycy, bo sporo objawow wlasnie z tym zwiazanym u mnie wystepuje, glownie to..

Arytmia, gorączka, kołatanie serca

.. ...zwrócić uwagę? Może ktoś umie mi coś pomóc? dziś odebrane wyniki krwi to: obniżony o 15 pkt hdl ( dla normy laboratoryjnej min.65 ) obniżone mch i mchc podyższone rbc o 1pkt. pomoże ktoś?? Wyniki są dobre...

Szybko się męczę, cięgle chce mi się spać i kręci mi sie w głowie

.. ...podstawowe badania krwi: morfologia, ob, hormony tarczycy ( tsh, ft3 i ft4 ), glukoza, kreatynina, potas, żelazo, także badanie moczu. Pozdrawiam. witaj tzn mialem robione tsh badanie krwi itd i wszystko jest w porzadku z tego co wynika.lekarz twierdzi ze jest ok.wczoraj bylem na usg..

Częste zasłąbnięcia

.. ...badania EKG ( 3 razy ), morfologię krwi, poziom elektrolitów, TSH, kreatynina, cholesterol, cukier oraz badania osłuchowe. Wszystkie wyniki są w normie, nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Stwierdzono u mnie natomiast nadciśnienie tętnicze - podczas badania miałem 170/80. Zawsze..

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. ...Otrzymałam wyniki badania morfologii, tsh i cukrzycy( kobieta lat 23, waga 45, wzrost 165 ) proszę o interpretację: krwinki czerwone ( ERY ) 3,76 hemoglobina ( HGB ) 11,7 hematokryt ( HCT ) 34,6 MCV 92 MCH 31,1 MCHC 33,8 RDW 9,6 płytki krwi 257000 rozmaz krwi obwodowej: pałeczkowate 3..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 38

.. ...zakres badań krwi, m.in morfologia, Aspat, Alat, OB, CRP, lipidogram, magnez, żelazo i wsyztsko wyszło dobrze oprócz żelaza które było tylko minimalnie poniżej normy. W iec tak sobie myslę, że jeśli byłoby coś strasznego w głowie to już wtedy, czyli 3 m - ce wczęsniej coś byłoby nie tak..

Wyniki Morfologii Krwi

.. ...:http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html dzieki Ewka ! pozdrawiam, Beniek Mam pytanie: co oznacza kiedy: MCH 31,4 N:27.0 - 31.0 RDW - CV 12,2 N: 12,7 - 20,7 Pozostałe wyniki w normie Z góry dziekuję..

Bóle wewnętrznej kości biodrowej i drętwienie palców u stopy

.. ...- poziom mocznika,OB morfologię z rozmazem ,klirens kreatyniny,badanie ogólne moczu.Jutro rano zrób te badania,a po południu - do lekarza z wynikami.Nie zwlekaj.Smaruj sulfur żelem.Jak będziesz miał te wyniki,to będzie wiadomo co jest. robilem badanie krwi i moczu jakies 2 miesiace temu...

Prośba o interpretację wyników badania krwi - morfologia i rozmaz.

.. ...wyjątkiem kilku parametrów. Morfologia: Płytki krwi - 60 tys/ul Rozmaz: Segmentowane - 20 % Limfocyty - 72 % Monocyty - 2 % Bardzo bym prosił o interpretację tych wyników. Mam 33 lata. Jakiś czas temu leczyłem się na wrzody. Czy to może być związane z nieskutecznym wyleczeniem zakażenia..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...Będę bardzo wdzięczny. Morfologia HCT - 49.8 RBC - 6.11 HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość:..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...ok ? pozdrawiam, Kamil Kamil - możesz porównac sobie z tym http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html http://www.cholesterol.illness.pl/wiadomosci - ogolne/86 - normy - poziomu - cholesterolu..

Ból brzucha

.. ...Niedawno miałem robioną morfologię krwi i ogólne badanie moczu, wyniki wyszły bardzo dobrze, jedynie TSH jest ponoć jak na mój wiek ( 22lata ) lekko za wysokie ( 3,5 ), ale nie zdążyłem jeszcze udać się z wynikami do lekarza rodzinnego bo rozłożyło mnie to choróbsko... Będę wdzięczy za..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...zlecił mi wyniki,oto one: MORFOLOGIA: RBC 3,78 HCT 35,5 MCV 94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam..

Straszny ból serca i omdlenie

.. ...skierował na badania: - Morfologia krwi - Rozmaz krwi mikroskop. - Mocz bad. ogólne z osadem - Sód, potas potem z wynikami tych badań mam się udać do poradni neurologicznej. a i nikt mi nie dawał się niczego napić ani nic takiego O widzisz, mądry chłopak z Ciebie : ) Możliwe, że badania..

Morfologia

.. ...178,82 ... osttania morfologia: HGB - 9,4 HCT - 30,5 MCV - 72,6 MCH - 22,4 MCHC - 30,8 Z takimi wynikami, bez problemu zrobią mi operacje kolana ? Mam ją za 2 tyg. musisz szybko działać.Hemoglobina jest za niska.Mój mąż przed operacją miał Hb - 16,5,a po operacji 9,4.Sama widzisz ile..

Moje wyniki krwi.

.. ...ze mam guza mózgu. :( Morfologia krwi: Hematokryt hct 48.5 Krwinki czerw. rbc 5.78 hemoglobina hgb 17.5 krwiniki białe wbc 6.0 Wskażniki czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1 MCH 30.3 RDW - CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b...

Morfologia krwi

.. Mam wyniki krwi ale nie wiem o co w tym chodzi proszę o interpretację.. wart.b MONO - 0,60[10`3pl] N;0,2 - 0,8 % MONO - 9 - 8 [% ] N;3,0 - 8,0] wart b. EO - 0,11 [10`3/pl] N0,01 - 0,5 %EO - 1,8 [% ] N;1,0 - 5,0 wart b. BASO 0,01 [10`3pl]NO 0,0 - 0,2 %BASO 0,2 [% ] NO 0,0 - 1,5 wart . LUC - 0,13 [10`3pl] N..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...wypowiedzieć tylko o morfologii, bo robiłam ostatnio kilka razy. W zasadzie nie wygląda tak źle, za niski poziom hemoglobiny podobno świadczy o niedokrwistości, masz też dość niski poziom żelaza chociaż w normie się mieści - być może powinnaś skonsultować się z hematologiem. OB jest..

Anemia niedokrwistosc, wyniki krwi

.. Odebralam wyniki morfologii, hemoglobina 10,4 przy normie od 12 - 16, natomiast poziom zelaza idealny jak na mnie 67 przy normie od 50 - 150, jeszcze miesiac temu hemoglobina byla 11, a zelazo 32. Czy moze mi ktos powiedziec o co tu chodzi? : ) Hemoglobina spadla przez miesaic, a poziom zelaza podniosl sie..

WITAM.Przedstawie moje objawy i prosze o stwierdzenie co to moze byc..

.. ...powaznych odpowiedzi.. Zrób morfologię, bo Twoje objawy mogą byc wynikiem braku jakiegoś składnika, ale ma co się martwić. Czasem reagujemy tak na stres, który jest gdzieś głęboko osadzony w psychice. Zrobienie badań rozwieje Twoje wątpliwości. morfologia to jest to badanie krwi które..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...moje wyniki badań tj;RBC 3,70;HGB 11,9;HCT 36,0; PLT 75;PDW 22,2 idż więc od lekarza! - a jak się czujesz ? http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html, pod tym linkiem masz normy porównaj sobie..

Może ktoś mi pomoże bo lekarze nie umieją.

.. ...jakie jest OB i CRP i morfologia z rozmazem?Jeśli Ok, to istotnie moze to być nerwica. Ogólne badania krwi i moczu i na tarczyce. Może zrób prześwietlenie głowy ... Witaj * spragniona odpowiedzi * .Jesli wyniki sa dobre, objawy moga wskazywac na nerwice. Moze oprócz działań zmierzajacych..

Prawidłowa Morfologia wyklucza..

.. ...no nie robiłem tylko morfologie i mam te podstawowe wyniki i lekarz stwierdzil ze sa dobre nie, morfologia to ogólne badanie. Żeby dowiedzieć się czy masz np. raka lub nowotwór, trzeba zrobic szczególowe badania ;P badania krwi wykrywające nowotwory nazywają się markerami..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% (..