Morfologia niskie OB

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 45

.. ...bo wstepne )badania. Morfologia wyszła dobrze ( odrobinkę mam za niski hematokryt ), pani doktor osłuchała moje serduszko i też niczego nie wysłuchała ( choć powiedzialam jej, że mam wypadanie płatka zastawki mitralnej ). Przezyłam te proste ( ! ) badania bardzo emocjonalnie. Wczoraj..

Bardzo silne bóle głowy wywołane stresem lub nerwami - Str. 7

.. ...neurologa a nawet OB i morfologia / markery ), trzy: często są przerzutami innych ognisk nowotworowych. Wiele z Was mówi, że głowa nie może boleć bez powodu... MOŻE. W nerwicach zawsze boli bez powodu ( bez pat. zmian czy bez zaistnienia choroby ). Podobnie jak wyżej wymienione serce,..

Napadowe nadciśnienie połączone z bradykardią

.. ...dodatkowe badania takie jak morfologia, kreatynina, poziom cholesterolu, poziom elektrolitów a przede wszystkim zrobic echo serca czyli jego USG. Takie nagłe skoki wysokiego ciśnienia są bardzo niebezpieczne, napisz mi czy tylko wtedy mama ma taki niski puls? czy normalnie tez ma nizszy?..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 243

.. ...serca badnia tarczycy morfologia ogolnie wymecza cie ale spoko to dla twego zdrowia.pozrawiam i idz jak najszybciej. Czesc Nina! JA tez mam takie cos!Bylem u Kardiologa prywatnie,porobil Mi badania i na dodatkowe skierowal Mnie do szpitala!Okazalo sie ze nic Mi nie jest!Mam caly czas..

Mroczki przed oczami

.. ...dolegliwościach. pewnie zleci ci morfologię krwi, ekg . nie wiem co jeszcze. to zależy jakie masz jeszcze inne objawy jak to ci się dzieje? właśnie nic innego nie mam, tylko te mroczki, hm a może mam za niskie ciśnienie? mój ojciec często ma nawet poniżej 100/60. Gdy mierzę ciśnienie nie..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. Otrzymałem wyniki morfologii krwi: Podwyższony poziom limfocytów - 52,7% ( dopuszczalne 28 - 38 ) Obniżony poziom granulocytów - 32,1% ( dopuszczalne 49 - 60 ) Niski poziom płytek krwi - 113 K/ul.( dopuszczalne 140 - 440 ) a także inne nieznaczne odchylenia od dopuszczalnych norm: Erytrocyty we krwi - 5,51..

Mam 14 lat, niskie ciśnienie, wysoki puls, i bóle głowy

.. ...Proponuję zrobić sobie morfologię. Czasem niedobór żelaza może być mimo braku anemii, wtedy często wystarczy pobrać żelazo, np. biovital. Warto byłoby też sprawdzić hormony tarczycy. a moze to tarczyca? niskie cisnienie i bole glowy - pasuje do tarczycy kobiety czesciej na to choruja niz..

Niskie cisnienie i wysoki puls

.. ...co mi jest a wyniki morfologia, th, neurolog są wporządku! Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki !!!!!!!!!! niestety ten problem dotyczy tez mnie. :( mam dopiero 16 lat a moje ciśnienie jest niskie ( 80/60 ) puls od 90 do nawet 120. boje się co to może oznaczać. będę wdzięczna za..

Nerwica w ciąży - Str. 43

.. ...skierowanie na badanie morfologii,bo ostatnio miałam niski poziom żelaza,noi zaczęłam pić sok z buraka,herbatę z pokrzywy.Normalne,że chciałam sprawdzić czy coś mi to dało,a ta przepisała tylko żelazo w tabletkach za 36 zł ( drogi ) i wyjebka totalna,nie wiem co jej szkodziło dać..

Niskie ciśnienie i wysoki puls

.. ...wiem moze masz anemie?! morfologia i zelaz do sprawdzenia witam wizyta u lekarza jest konieczna ,ale nie denerwój sie bo czasami stres ma duzy wpływ na nasz organiz . wizyta u lekarza jest ważna bedzie dobrze tylko tego nie zaniedbaj trzeba to sprawdzić. pozdrawiam marzena Witam, mam 28..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...nieznacznie, aspat, alat, morfologia wszystko ok. natomiast co mnie zaniepokoilo cholesterol wyszedl niski poniewaz jedyne 104mg/dll, poczytalem troche o tym i przyszlo mi do glowy, ze moze nadczynnosc tarczycy, bo sporo objawow wlasnie z tym zwiazanym u mnie wystepuje, glownie to..

Niska hemoglobina i wysoki cholesterol

.. ...ja myśle że podstawa morfologia, cholestyerol z robiciem na frakcje, trójglicerydy, ciśnienei jest w normie ( 110 - 120 góne, 60 - 70 dolne ), EKG? Poporszę o sugestię Nie ma nikt pomysłu??? Skąd wiesz że ma blasze miażdżycową - miała jakieś badanie na żyły? Ja mam to samo tzn duszności..

Kołatanie serca, bardzo duży puls i wysokie ciśnienie po wysiłku

.. ...ekg. Krew pod względem morfologicznym znowu idealnie tarczyca w normie mocz w porządku i ekg też, natmoiast miałem bardzo niski poziom cukru bo 50 a po jedzeniu 62. W ostatni piątek po lekkim zmęczeniu ( długa podróz, chód około 4km z torbami ) znowu serce zaczeło latać bardzo szybko...

Niska Ferrytyna

.. ...61( norma ). Czy powinnam się czymś niepokoić. Bardzo proszę o opinie. Z góry bardzo dziękuję a jak się czujesz? Podobno niska feeytyna moze mieć związek z zaburzeniami pracy serca - ktoś słyszał o tym?..

Problemy z koncentracją

.. ...badania kontrolne , morfologie , bo znajomy powiedział mi ,że to może być cukrzyca, ale wszystko wyszło w normie, lekarz nic nie zalecił , ale to uczucie senności nadal mi towarzyszy i nie wiem jaka może być przyczyna? a co z cisnieniem? jezeli masz je niskie ,to tez jest przyczyna..

Zadyszka u męzczyzn po zawale

.. ...zastawka mitralna - morfologicznie niezmieniona, fala zwrota ++++ zastawka aortalna - niezmieniona zastawka trójdzielna - fala zwrotna ++ RVSP - 38mmHg zastawka płucna - niezmieniona osierdzie - bez cech płyniu... a badanie kiedy bylo robione? Niska frakcja wyrzutowa, swiadczy o..

Bardzo niskie płytki krwi i czerwone krwinki

.. Morfologia 80 - letniej osoby: PLT - 7 mln/mm3 [norma 150 - 400] RBC - 1,7 mln/mm3 [norma 4,5 - 5,5] WBC - 3,3 mln/mm3 [norma 4,0 - 10] OB - 110 Co mogę wiecej zrobic oprócz podawania krwii ? ,,Pau d * Arco * * . mleczko pszczele pobudza wydzielanie krwinek..

Garść objawów

.. ...nieba bardziej sterowna. Morfologia: zaniżone mam: WBC - 3,94 RBC - 3,75 HGB - 11,3 HCT - 34,5. Wyższe mam MONO% - 9,9. Od piątku czuję się już lepiej. Ciśnienie nie jest może zadowalające bo się utrzymuje w miarę niskie. W głowie mi się kreci tylko jak stoję. Ale czuję niepokój...

Ból serca, duszności, uczucie zimna, zmęczenie.

.. ...może być związana z morfologią - jaka jest hemoglobina, może masz anemię, uczucie zimna i obniżenie temp.ciała może mieć związek jak to nazwałaś słabym krążeniem - jakie masz ciśnienie( pewnie niskie ), do tego sprawdź tarczycę i powinnaś mieć zrobione echo serca z Doplerem. Echo serca i..

Morfologia

.. ...178,82 ... osttania morfologia: HGB - 9,4 HCT - 30,5 MCV - 72,6 MCH - 22,4 MCHC - 30,8 Z takimi wynikami, bez problemu zrobią mi operacje kolana ? Mam ją za 2 tyg. musisz szybko działać.Hemoglobina jest za niska.Mój mąż przed operacją miał Hb - 16,5,a po operacji 9,4.Sama widzisz ile..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...wypowiedzieć tylko o morfologii, bo robiłam ostatnio kilka razy. W zasadzie nie wygląda tak źle, za niski poziom hemoglobiny podobno świadczy o niedokrwistości, masz też dość niski poziom żelaza chociaż w normie się mieści - być może powinnaś skonsultować się z hematologiem. OB jest..

Niskie tętno

.. ...wykonac badania podstawowe morfologię,poziom elektrolitów, TSH - tarczycy, poziom cukru i cholesterolu oraz próby wątrobowe i udac się do lekarza .Ja niestety choruję na nadczynnosc tarczycy i serce mi kołocze 120 do 140/min. ciągle nawet w spoczynku i w nocy i dzien a najgorzej rano..

Prawidłowa Morfologia wyklucza..

.. ...no nie robiłem tylko morfologie i mam te podstawowe wyniki i lekarz stwierdzil ze sa dobre nie, morfologia to ogólne badanie. Żeby dowiedzieć się czy masz np. raka lub nowotwór, trzeba zrobic szczególowe badania ;P badania krwi wykrywające nowotwory nazywają się markerami..

Zemdlałem

.. ...za niskie...Jak wstajesz z łóżka - nie rób tego gwałtownie,najpierw usiądż i chwilę posiedż,dopiero wstań. na dolegliwości sercowe na tle nerwowym może pomóc ziołowa neospasmina. dziękuję za pomoc ; )..

Niska temperatura.

.. ...zapisywać ,zbadać OB, morfologię z rozmazem i z wynikiem oraz z zapiskami iść do lekarza. Kup sobie nowy termometr ,najlepiej rtęciowy ( można je jeszcze dostać w niektórych aptekach )........Wybacz ale temperatura 33 stopnie zarezerwowana jest dla nieboszczyków .Chyba żę mierzyłaś na..