Morfologia podwyższone OB

Echo serca - Str. 7

.. ...mitralnej ( nie ma opisu morfologii platków ,a pole powierzchni nie wskazuje na ciężka stenoze , z kolei gradient może być podwyższony dodatkowo z powodu niedomykalności. Umiarkowanie powiekszony LP9zapewne mama ma migotanie przedsionkow ) , frakcja wyrzutowa nieco obnizona i cechy..

Echo serca - Str. 33

.. ...trójdzielna TV bez zmian morfologicznych umiarkowana [+++] fala zwrotna Zastawka płucna PV bez zmian morfologicznych i bez zaburzeń przepływu Kurczliwość - bez zaburzeń kurczliwości EF62% INNE - Podwyższone skurczowe ciśnieniew prawej komorze do ok.65mmHg. Czy zmiany są poważne i jakie..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 736

.. ...chwilę robie badania morfologia,ob,ekg,usg jamy brzusznej,mocz są wporządku ale duzo chorób nie daje żadnych zmian no chyba że w Ob jest podwyższone jak jest stan zapalny,w poniedziałek ide do neurologa tak się przestraszyłam umówiłam się też do kardiologa i psychiatry wiem co to jest..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 982

.. ...ta nerwica...robiłam morfologie krwii na krótej wyszło ok wszystko jedynie lekko podwyższone neutrocyty i przy dolnej granicy limfocyty...dostałam skierowanie do neurologa z podejrzeniem nerwicy lękowej ale ciągle czekam na termin...Co o tym myślicie??? Czy to mogą być objawy nerwicy???..

Dodatkowe skurcze - Str. 82

.. ...Badania krwi w porządku morfologia i enzymy serca ( które miałem badane później ) w porządku ale podwyższone TSH wyszło wynik 10 czyli niedoczynność tarczycy - skierowanie do endokrynologa. Wiadomo na specjalistów jak endo czy kardio trzeba czekać, ale myślę ostatnio czy nie iść..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 258

.. ...serca wszystko ok., morfologia ok., cholesterol 220 - ale czytałem gdzieś, ża główną przyczyną podwyższonego cholesterolu są nerwy na drugim miejscu złe odżywianie ( to wykluczam bo od dwóch lat jadę na kiełkach ). A najgorsze jest to, że od 4 lat mam zatkane uszy, jak zatykam uszy i..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 290

.. ...OK, tarczyca w normie, morfologia, mocz, OB, elektrolity w normie a ja nie śpię, ciągle * umieram * , pocę się, czuję że serce ma mi wyskoczyć, czuję ból w klatce po lewej stronie, cierpnie mi skóra na plecach. Mam podwyższony poziom cholesterolu całkowitego i triglicerydów ale lekarz..

Ucisk, gula w gardle - Str. 8

.. ...rodzinnego z badaniami krwi ( morfologia i ob ) + USG tarczycy, które zrobiłam odpłatnie, bo widząc, że mam trochę wpisów od psychologa w książeczce lekarz rodzinny od razu zapisuje leki uspokajające na nerwicę. Mam niby jakieś zwłóknienia tarczycy i podwyższoną echogeniczność miąższu, a..

Życie po zapaleniu mięśnia sercowego - Str. 3

.. ...kierunku np. OB, ASO , CRP, morfologię itp. Przeszłam to wiele lat temu, gdzie miałam wysokie OB , ASO powyżej 500 , i podwyższona ilość leukocytów w morfologii. Pozdrawiam dzieki wielkie,ale lekarz tez o tym raczej powinnien wiedziec?wybieram sie do nastepnego lekarza z polecenia..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. Otrzymałem wyniki morfologii krwi: Podwyższony poziom limfocytów - 52,7% ( dopuszczalne 28 - 38 ) Obniżony poziom granulocytów - 32,1% ( dopuszczalne 49 - 60 ) Niski poziom płytek krwi - 113 K/ul.( dopuszczalne 140 - 440 ) a także inne nieznaczne odchylenia od dopuszczalnych norm: Erytrocyty we krwi - 5,51..

Dziwne bóle, podwyższone ciśnienie, poblemy z widzeniem

.. ...po EKG, echo serca, morfologii itd. bez holtera ) na poziomie 140/85 max 160/85. Dostałem lek Lokren chyba 50 i po jakimś czasie dolegliwości przeszły, więc odłożyłem lek. Minęło ok. 2,5 roku bez objawów. Zadowolony żyłem normalnie nie uważając na siebie... W wakacje po ostrzejszym piciu..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...zmęczenie i senność. Morfologia: - krwinki białe WBC - 10,04 [ 10^3 / ?l ] ( podwyższone ) - krwiniki czerwone RBC - 5,50 [ 10^6 / ?l ] ( górna granica normy ) - hemoglobina HGB - 16,00 [ g / dl ] - hematokryt HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [..

Prosze o interpretacje wyników UKG - patologiczny przepływ

.. ...wspomnieć jeszcze o wyniku morfologi ktory miałem ok - wszytko w normie. Oraz o podwyższonym ciśnieniu - tłumaczonym wcześniej z racji uprawianego sportu. Bede wdzieczny za wszelkie informacje i podzielenie sie wlasnymi doświadczeniami. Pozdrawiam Witam: - )czy po tym jak byl wykonany..

Bardzo silne odczucie porażenia prądem

.. ...potrafi mi pomóc pełna morfologia krwi wykazała jedynie podwyższony poziom potasu 0,7 powyżej górnej granicy oraz cholesterol w górnej granicy normy . Ciśnienie krwi w granicach 130/87 lub czasem wyższe .Jeśli ktokolwiek miał podobny problem lub ktoś się spotkał z takim zjawiskiem proszę..

Prosiłabym o interpretacje morfologii

.. Wbc 5.12 ( 4 - 10 ) RBC 3.71 ( 4.20 - 5.40 ) HGB 11.5 ( 12 - 16 ) HCT 36 ( 37 - 47 ) OB 13/30 Żelazo 89 nie podali norm? Normy są w nawiasie no wlasnie, to o co chodzi w tym pytaniu? ob masz podwyższone,czyli gdzieś tam stan zapalny...a resztę masz w nawiasie..

Tendencje do podwyższonego ciśnienia

.. ...podstawowe badania, morfologia , mocz, itp.Może EKG.Na takie skoki ciśnienia dobrze robi PROPRANOLOL, ale trzeba skonsultować to z lekarzem. Ja radziłbym zastosować związki potasu.Sa tańsze i zdrowsze jak się nie przesadza.Około 2 gramy dziennie.Ale lepiej askorbinian bo ma więcej..

Zwęzona aorta? Nerwica? Podwyższony cholesterol? Może coś innego..?

.. ...cholesterol. Napewno miał ekg, morfologia. Ma teraz ciśnienie 90/60... co co badan to jeszcze wypytam dokładnie może to nie jest przeziębienie...Potrzebny dobry lekarz niech zrobi jeszcze echo serca, a ten cholesterol ile podwyzszony? Skurcze mięśni i zaburzenia pracy serca to jedne z..

Prawidłowa Morfologia wyklucza..

.. ...no nie robiłem tylko morfologie i mam te podstawowe wyniki i lekarz stwierdzil ze sa dobre nie, morfologia to ogólne badanie. Żeby dowiedzieć się czy masz np. raka lub nowotwór, trzeba zrobic szczególowe badania ;P badania krwi wykrywające nowotwory nazywają się markerami..