Nadczynność tarczycy TSH

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...gruczołu tarczowego ( nadczynność, niedoczynność ) oznacza się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego zadanie polega na pobudzaniu tarczycy do wydzielania hormonów, które z kolei zwrotnie hamują wydzielanie TSH przez przysadkę mózgową (..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 73

.. ...dolnej granicy.Przy nadczynności występuje szybkie bicie serca,nerwowość ,pocenie się objawy podobne do nerwicy i wielu lekarzy nie potrafi zdjagnozować czy to tarczyca czy nerwica.Tak było u mnie. Ja zawsze mam taki niski jeszcze niższy niż Ty wynik z TSH .Jeden endykronolog chcial mnie..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 620

.. ...co.tomografia robiona ,nadczynnosc tarczycy robione cholesterol robiony.Nie wiem co dalejPojde do psychiatry moze ona mi cos poradzi.no zobaczymy.W kazdym bardz razie trzeba dzialac na wszystkie fronty.Pozdrawiam Cześć Aniu. Możesz mi powiedzieć jakie badania robiiłaś na tarczyce? Ja..

Szybkie tętno - Str. 2

.. ...wykonałbyś badania w kierunku nadczynności tarczycy? Wystarczy określić poziom TSH i FT4. Pozdrawiam. hej, Monika - jak tam Twoje sprawy, zadzwonili ze szpitala, wiadomo co z druga ablacja? Daj znac, bo ja tu kciuki trzymam. A kto wie, moze wlasnie jestes w trakcie? U mnie nic narazie..

Niedoczynność tarczycy - Str. 2

.. ...odpowiednio dobrana do Twojej nadczynnosci i to nic strasznego trzeba tylko nie miec stycznosci z malymi dziecmi przez okolo miesiac pozdrawiam witam wszystkich... dziś zrobiłam badania bo od jakiegoś czasu źle się czuję, jestem nerwowa, wybuchowa nie mogę się skoncentrować i przytyłam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 14

.. ...niedoczynność a teraz nadczynność.Ale to wina żle dobranych dawek, wtedy za mała, teraz za duza. OSPALA ja nie prztytyłam po tych lekach, wręcz przeciwnie, kiedy zaczełam brać troszke schudłam. Tylko widzisz asik, ja tak naprawde nie wiem czy to była tarczyca, czy nie, bo jak mowiłam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...myślałam, że może mam nadczynność. Jednak z badań wyszło coś zupełnie innego, bo TSH = 10,24. Lekarka zasugerowała, że to może jakiś błąd w laboratorium, bo po mnie nie widać niedoczynności. Zrobiłam prywatnie FT3 i FT4 oczywiście w innym laboratorium. Wyszły w normie ( FT3 4,41 pmol/l;..

Niedoczynność tarczycy - Str. 20

.. ...doświadczeniem z walką z nadczynnością tarczycy - numer gg 3471515 Witam jestem w 19 tyg ciąży i jak większosć tu mam problemy z tarczycą - konkretnie niedoczynnosć hashimoto.Biore cały czas euthyrox i do tej pory wszystko było ok - jeśli chodzi o tsh,ft3 i ft4.Na ostatnich badaniach..

Poranne szybkie bicie serca - dlaczego? nerwica - Str. 4

.. ...Może to być spowodowane nadczynnoscią lub niedoczynnowścią tarczycy. Zbadajcie poziom hormonu tsh. Cieszę się że znalazłam to forum gdyż widzę że nie tylko ja mam takie problemy mam silną nerwicę nie wiem czasami co mam ze sobą zrobić Dlaczego tak jest teraz jak przeczytałam to forum to..

Zbyt szybki puls

.. ...ft3,ft4, zeby wykluczyc nadczynnosc )...Pozdrawiam dzieki Sylka,problem w tym ze internista uwaza ze skoro TSH jest idealne ,nie ma potrzeby winnic tarczycy za wyzej opisany stan,aplikuje mi nastepne leki,na ktore tylko wydaje kasę a ktore nie przynosza ulgi,ostatnio czestuje mnie bromem..

Szybka praca serca

.. ...sygnałów świadczący o nadczynności tarczycy. Należy zbadać poziom hormonów tarczycy TSH. W sumie nie musi to byc nic powaznego podczasz szybkiego unoszenia sie zwieksza sie cisnienie krwi i to jest najprawdopodobniej przyczyna zawrotów głowy. Radze Pani isc do lekarza i dobrze zbadac..

Wysokie tętno u 28 latka

.. ...nerwica Moze jest to nadczynność tarczycy, niech sobie zbada krew szczegolnie TSH ( polecam zrobienie morfologi, cukru itp, moze wyjdzie cos innego ) Nalezy pamietac ze pozornie dobre TSH, tuz przy dolnej granicy wcale nie swiadczy ze tarczyca jest OK. Badania... to moze by wszystko - od..

Wysoki puls od ponad 80 do ponad 100

.. ...nadwagą 110kg/187cm Nadczynność tarczycy też przyśpiesza puls . Zbadać TSH, FT3, FT4 czy trzymają normę. taki puls ja mam codziennie i jak by tak bylo to ok ale on jest wyszy zawsze i wtedy sie zle czuje pozdrawiam ja mam też wysoki,ale zawsze rano jak wstaje.100 - 110.pózniej jest juz..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 4

.. ...mojej żonie wyskoczyła nadczynność tarczycy TSH - II gen 0,050 pani endokrynolog zleciła wykonanie badania Ft4 istwierdziła że nikt nie zoperuje żony jeżeli nie poprawi się wynik czy jest możliwa poprawa wyniku w ciągu 8 dni,przypomnę zona ma mieć wymienianą zastawkę aortalną termin..

Problemy z sercem po nadczynności tarczycy

.. ...uczucie leku i takie tam w nadczynnoŚi tarczycy...lecz jestem po badaniach serca ekg,echo,wysiłkowe holter...nic nie wykryto a holter miałem tylko taki na naciŚnięcie i wttedy zapisywał ale nie udało mi sie tego wyłapać trudno takie potkniecie wyłapac... teraz gdy wyniki tsh i ft4 mam w..

Sztywnienie karku, bóle głowy

.. ...uspokoić. To mogą być objawy nadczynności tarczycy.Trzeba by zrobić badania hormonów tarczycy TSH, Ft3, Ft4. Przy nadczynności tarczycy wystepują objawy ze strony układu nerwowego.Drażliwość, bezsenność, niepokój itp. Hamburg leży nad morzem tzn., że jest tam więcej jodu w otoczeniu niż..

Norma TSH

.. ...przeszlam juz ostra nadczynnosc,z ktora wyladowalam w szpitalu bo okazalo sie ze to przelom tarczycowy.Kiedy troche mnie podleczyli dali radioaktywny jod to wywolalo niedoczynnosc tarczycy i teraz biore syntroid 137mcg.Mam pytanie czy ktos z was to przechodzil czy ktos mial problemy z..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...normie, ale w kierunku nadczynności ). Na Twoim miejscu zrobiłabym badania TSH, T3,T4, usg tarczycy i zaczęłabym od eliminacji przyczyny. Tak, jak pisze Krystyna - tarczyca i przysadka są bardzo ważnymi gruczołami, które mają ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ok.Mam..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...niedoczynność tarczycy a mam nadczynność i po 2 miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest prawidłowa norma TSH , bo..

Tarczyca TSH II

.. ...tsh może świadczyć o nadczynności tarczycy. Lekarz Ci powie konkretnie. Może moje doświadczenie tu sie przyda ? Napiszcie też co sądzicie o moim postępowaniu i decyzji. Podzielę się swoim doświadczeniem ( M - 68 lat ). Metizolem zlikwidowany został stan nadczynności mojej tarczycy ( z..

Ataki paniki trwające kilkanaście sekund i inne, co mi jest?

.. ...byc takie objawy przy nadczynnosci tarczycy pozdrawiam tarczyca jest ok Soso, a jakie badania tarczycy robiłeś? Jeżeli tylko TSH, to za mało aby sprawdzić tarczycę. Ten spadek wagi i problemy z wydalaniem mogą wskazywać na problemy z jelitem grubym, może warto zrobić kolonoskopię. a usg..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...masz problem z być może nadczynnością tarczycy.Moj lekarz zapytał mnie przedewszystkim o włosy.Moje akurat nie wypadały ale paznokcie kiedyś piękne zrobiły tak miekkie, że nawet drapnąc po głowie się nie mogę a budowa włosa i paznokcia jest taka sama.Powodzenia i zróbić trzeba TSH to nie..

Osłabienie i inne objawy

.. ...bicie serca to objaw nadczynnosci tarczycy, nie wiem jakie objawy sa przy policystycznych jajnikach.popytaj ginekologa endokrynologa bo i do niego powinnas trafi z takimi objawami.Pozdrawiam mialam robione badania tarczycy, TSH w normie, mam guzka ale nie trzeba go ruszac, nie jest..

Chwilowe kolatania serca i nagłe przyspieszenie akcji serca

.. ...postaci subklinicznej nadczynnosci tarczycy. Granicznie niskie tsh przy prawidlowych hormonach. Po wlaczeniu lekow na podniesienie tsh serce sie wyciszylo lekko ale nie do konca. Teraz moje tsh jest na granicy 0,9 a bylo ok 0,35. Leki te biore juz ponad 6 m - cy. Holtera juz robilem ze 3..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...wpływu: )mam dużo objawów nadczynności, mój wynik to 0,77. Czy to jest ok?ma któś taki wynik? mala masz nadczynnosc idz do lekarza,pozdrawiam. na pewno? niby norma od 0,4 ..ale w sumie objawy sie zgadzają i wszyscy mówili, że to nerwica. Witam ja tez mialam te badanie,lekarz skierowal..

Zaburzenia rytmu serca czy nerwica?

.. ...przyjmowanie metizolu - nadczynność tarczycy miałam bez powiększeń, guzów czy woli - poprostu wariowały hormony - obecnie TSH w normie. Proszę o pomoc i jakąś poradę w jakim kierunku mam zrobić badania, bo od lekarza kardiologa ostatnio usłyszałam, że * jak chcę to może mi przepisać beta..

Czuję jakby moje serce sie zatrzęsło

.. ...okazało się,że to była nadczynność tarczycy.Zrób badania TSH,T3,T4 ,a także OB,morfologię,płytki,CRP,POziom potasu i manezu oraz wapnia i sodu.Z wynikami idż do lekarza.Dobrze jest iść z wynikami do lekarza,bo wtedy już ma orientację co jest. Tarczyce badałem poł roku temu i wyszło w..

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...endokrynologa Czy to nadczynnosc? ja jak miałam TSH 0,35 to endokrynolog mi przepisał eutyrox.Teraz mam 1,2.I jest dobrze,a przedtem serce mi fikało porządnie. ja mam czesto czestoskurcz nadkomorowy i skurcze dodatkowe Andre, poziomy hormonów są bardzo niskie, FT3 - 19%, FT4 - 5%. Nie ma..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. ...wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest blisko dolnej granicy,endokrynolog zadecyduje ,co zrobić. te objawy mogą swiadczyć o nadczynnosci,ale..

Bolące mięśnie

.. ...granicy normy,to może być nadczynność tarczycy.Drżenie rąk to jeden z objawów,słabość i brak energii. idżże z tymi wynikami do lekarza,jak nic nie stwierdzi,to cie skieruje na kolejne badania,a jak nie będzie chciał,to zmień lekarza, Badania moczu miałem robione, wyszły w porządku. A TSH..

Nerwica czy tarczyca?

.. ...google i wyskoczyło mi nadczynność tarczycy. Poszedłem, więc do endokrynologa z wynikiem tsh w normie ( dodam jeszcze, że wykryto małe guzki u mnie w tarczycy 2 lata temu, Bogu dziękuje, że nie rakotwórcze ) Pan doktor dał mi skierowanie na dodatkowe badania TSH, FT3 i 4, Anty tpo,..

Tężyczka a nerwica lękowa

.. ...hiperprolaktynemię i nadczynność tarczycy, na której są jakieś guzki. T3 i t4 mam w normie, ale niskie TSH. Mój syn ma fajna p. psycholog - logopedę. Mam z nią stały kontakt, ale niestety tylko telefoniczny i na necie. Ona mieszka nad morzem , my pod Wrocławiem. Jeździmy kilka razy do..

Nadciśnienie - Str. 2

.. ...za zimno? Podejrzewam nadczynność tarczycy, ale TSH mi wyszło 1.402. No i łatwo się pocę jak dużo pochodzę po schodach jak jest ciepło. A lekarstw za wszelką cenę chcę uniknąć od kiedy obejrzałem te filmiki:..

Nadczynność tarczycy

.. ...wyniki badań wykluczają nadczynność tarczycy?: TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) Czyli chyba nie mam nadczynności tarczycy Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( *..