Nadpobudliwość

Tężyczka

Tężyczka

.. ...Tężyczka jest to stan nadpobudliwości nerwowo - mięśniowej wywołany zaburzeniami elektrolitowymi w organizmie. Główną przyczyna jest spadek stężenie wapnia w osoczu krwi ( hipokalcemia ), ale w niektórych sytuacjach podobne zaburzenia może wywołać także znaczny spadek poziomy magnezu...

Tężyczka utajona

.. ...Jednak z uwagi na znaczną nadpobudliwość, nawet niewielki bodziec może wywołać odruchowe skurcze. W diagnostyce, po za badaniami laboratoryjnymi pozwalającymi określić poziom wapnia w surowicy krwi, korzysta się z trzech prób testujących obecność charakterystycznych objawów: Objaw..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 38

.. ...się zapytać czy taka nadpobudliwość serca po tym leku ( duszności tak jakbym się czymś stresowała - z rana i pod wieczór ) to normalny objaw? Nie wiem czy mogę wtedy brać Propranolol ( zawsze mi pomaga gdy się czymś stresuję - uspokaja pracę serca ). Czy też należy to przeczekać bo tak *..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 104

.. ...stres zawroty głowy nadpobudliwość itp.Tak się zastanawiam czy to nerwica mi się nie nasiliła...Nie wiem co już robić :( A wiadomo jak już się zacznie lawina złych myśli to trudno z niej wyjśc i samopoczucie jest do niczego!Dorka tak się zastanawiam,czy jakby tak ktoś dał Ci identyczną..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 112

.. ...niepokój.Jego drażliwość i nadpobudliwość przenosi się na mnie i moje dzieci.Są już dorosłe i próbują się odcinać od niezdrowych emocji ojca.Tylko ja jestem jak kukła,mam jakąś blokadę i pozostaję wciąż w tym kręgu.Kiedy to się skończy?! Witam jak tam po wszystkich swietych..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 216

.. ...gorąco, strach, niepokój, nadpobudliwość,więcej ataków, poty iwiele innych. ale po 2 tygodniach wszystko przeszło. Teraz tylko jak zwiększam dawkę to odczuwam przez jakiś czas te objawy a po kilku dniach mijają. Ale czuję się ogólnie o niebo lepiej w porównaniu z tym co było bez..

Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej - Str. 24

.. ...poukładałam: kiedy mam okes nadpobudliwości serca to nie piję kawy i biorę magnez a jak się uspokaja to zyję normalnie. Tak już będzie nikt póki co tego nie wyleczy. pozdrawiam @ ania: Jestem po wymianie zastawiki mitralnej. Przez ostatni rok moje samopoczucie pogorszyło się. Wszystkie..

Częstoskurcze i arytmie - jakie leki bierzecie? - Str. 2

.. ...Atenolol 2x50 mg i w razie nadpobudliwości ze strony serca ( dodatkowe skurcze, salwy ) 1x Atenolol 25mg i ewentualnie 100 mg Cordaronu, do tego na stałe Aspargin z dobrym efektem. Pozatym częstoskurcze przerywano mi adenocorem ( adenozyna ) isoptinem ( verapamil ) ryhmonormem,..

Niedoczynność tarczycy - Str. 17

.. ...niektóre z nadczynności ( nadpobudliwość, zwiększona potliwość, utrata masy ciała, wzmożony apetyt, drżenie rąk, nieregularne miesiączkowanie [ nawet bardzo..] bezsenność, przyspieszenie wzrostu ). Boję się przyjmować lekarstwa, bo jeżeli źle to zdiagnozowali to mogą wystąpić skutki..

Szmery w sercu są groźne?

.. ...kolatanie seca, nerwice, nadpobudliwośc oraz dyskomfort. Jesli chcesz o tym porozmawiać pisz na gadu 5229584 i nie boj się to nie jest nic strasznie poważnego: ) trzymaj sie cieplutko Mam 19 lat i moj lekarz tez podobnie jak u ciebie uslyszal szmery, po usg serca, stwierdzil ze na 2..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 25

.. ...dobrej drodze,bo moja nadpobudliwość trochę sie zmniejszyla,a co do lęków to wystąpiły bo mialam bardzo male dawki leku i zwiększyła mi ten drugi lek - Sedam z półówki na całą tabletkę,mówiła że na początku tak jest,podaje sie małe dawki a potem je sie stopniowo zwiększa,ale kontrole mam..

Xanax (alprazolam)

.. ...nerwicę, stany lękowe, nadpobudliwość. Chciałabym uzdrowić cały świat, wszystkim pomóc,zamartwiam się błachymi sprawami, jestem pracocholikiem i sama się przyznaję, mam przerost ambicji. Mój charakter doprowadził mnie do choroby. Jestem przekonana, że migotanie przedsionków ma silny..

Dodatkowe skurcze - Str. 28

.. ...emocji( zdenerwowanie, nadpobudliwosc, lek, irytacja itp. Odczuwam je jako szarpniecia, bulgotanie, potkniecia czy chwilowe zatrzymanie. Czasami dolegliwosci wprowadzaja mnie w stan bezradnosci i paniki. Mam pytanie. Czy istnieje jakis lek czy metoda zlikwidowania tych skurczow,..

Dodatkowe skurcze - Str. 269

.. ...przenosic, cos na zasadzie nadpobudliwosci. Okropnie sie boje, bo mieszkam w Anglii a tutaj lekiem na wszystko jest Paracetamol i jesli on Ci nie pomorze, to zaden lekarz Ci nie pomorze. Mieszkam sama z coreczka, ktora jest przerazona a ma dopiero 7 lat. Dzisiaj stalo sie podobnie, ale..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 287

.. ...ciągle kwasy serce nerfwy nadpobudliwość, ciśnienie wyskoki.| Co z tym robić? Pozdrawiam Cześć. Widzę że nie tylko ja mam takie problemy. Zaczęło się po maturze w 97 i tak do dzisiaj. Uczucie duszności, gniecenie i pieczenie w okolicach mostka, tętno ze 150, kłujący ból lewego ramienia i..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 290

.. ...zdiagnozowała sporą nadpobudliwość. Najważniejsze... Pewnie prawie wszyscy z nas mają nerwobóle w klatce piersiowej. Problem jak najbardziej dla neurologa. Dostałem lek przeciwbólowy w sprayu - diky. Używał ktoś??? Psiknąłem wczoraj - dzisiaj był spokój. Przynajmniej to mi nie napędzało..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 7

.. ...nodze itp.stwierdził nadpobudliwość której wynikiem jest nerwica wegetatywna,jest dla mnie uciążliwa,bo utrudnia normalne funkcjonowanie,w chwilach lęku i stresu musze natychmiast skorzystać z toalety mam paniczny strach że zrobi mi sie słabo w miejscu w którym nie będzie kto mógł mi..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 29

.. ...minimalne uszkodzenie mózgu, nadpobudliwość, niepokój, depresję i inne zaburzenia umysłowe, choroby psychiczne, astmę i inne schorzenia układu oddechowego – oraz wiele innych. Co więcej, następstwem uszkodzenia przez toksyny Candidy mogą być i takie choroby jak stwardnienie..

Podobno nerwica - czy na pewno?

.. ...innych objawów - to nadpobudliwość/nerwowość. Przypadłość jest paskudna bo bardzo trudno ją zdiagnozować i można się przebujać całe życie jako zombii, albo pacjent psychiatry... Pozdrawiam Pana Profesora, Jan moze to bolerioza Witam...ja już od 12 roku życia pamietam że mam kołatanie..

Niewydolność serca czy nerwica? a może WPW?

.. ...ZE W EKG WIDAC NADPOBUDLIWOSC MIESNIA SERCOWEGO. Dostalem magnez ,preductal, metocard. ALE CHCE WIEDZIEC CO MI JEST CZY TO NIEWYDOLNOSC NARWICA A MOZE JESZCZE COS INNEGO...? trza było nie jarac !!!!!..

Strach, panika, co mam robic?

.. ...moze to poprostu wysoka nadpobudliwosc chociaz raczej nie/ niewiem,bedzie lepiej = * . P.S. juz sie tak nie stresuje blachostkami i lepiej sie czuje ,a przedewszystkim nie uzywam juz na... . pozdrawiam wszystkich = * Wiki nie byłam bo termin za 2 miesiące...... Wiem,że długo czeka się..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 11

.. ...swędzenie i pieczenie oczu, nadpobudliwość... i jeszcze inne by się znalazły. Badania nic nie wykazywały, niby wszystko w normie - sama uwierzyłam w tę nerwicę. Po lekkich środkach uspokajających niby czuł sie lepiej, ale w nocy zaczynał lunatykować!!! Poszliśmy do laboratorium i z..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 13

.. ...senność lub przeciwnie - nadpobudliwość, drażliwość, huśtawki nastrojów, ataki paniki i lęku o życie itd. Objawy są często mylone z depresją lub nerwicą, pisałam o tym wiele razy. Po prostu radzę Ci to sprawdzić, zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Możesz mieć problemy..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 4

.. ...swędzenie i pieczenie oczu, nadpobudliwość... i jeszcze inne by się znalazły. Badania nic nie wykazywały, niby wszystko w normie - sama uwierzyłam w tę nerwicę. Po lekkich środkach uspokajających niby czuł sie lepiej, ale w nocy zaczynał lunatykować!!! Poszliśmy do laboratorium i z..

Pierwszy atak serca, przerażenie i strach - Str. 3

.. ...startowało w 200, jakby nadpobudliwośc serca. ale to tylko moje odczucia. Czy macie takie objawy? w zupełnym spokoju? Witajcie !!! Dłuuuugo mnie nie było... W skrócie, atak wrócił, po ablacji już jestem po jednym ataku, i tygodniu w szpitalu :( ablacja była w sierpniu zeszłegoi roku,..

Nerwica naczyniowa - zespół Raynauda*a

.. ...Czerwienienie szyji i dekltu to nadpobudliwość nerwowa.U mnie stwierdzono nerwicę wegetatywną. Pozdrawiam. Ja mam zespół Raynauda od 9 miesięcy,i widzę że mam podobne objawy...wyleczyć też od dłuzszego czasu się nie moge ale jakoś daję rade...najbardziej denerwuje mnie drętwienie:( i te..

Nerwica - kto ją pokonuje i w jaki sposób? - Str. 17

.. ...przemęczona. Kiedyś moja nadpobudliwość emocjonalna bardzo mnie wykańczała. W poprzednim tygodniu, w środę, udzielałam wywiadu do gazety. Jeszcze nie wiem w jakiej gazecie ukaże się wywiad gdyż pani, która go przeprowadzała współpracuje z kilkoma gazetami. Powiedziała, że prawdopodobnie..

Po zapaleniu mięsnia sercowego

.. ...serce. Jednak zmęczenie i nadpobudliwość serca ( jak na wiek ) jest zbyt duża. Ponawiam pytanie : Czy ktoś miał nawrót zapalenia osierdzia, mięśnia sercowego? pozdrowienia serdeczne dla wszystkich r. Tak ja miałem nawroty liczne zapalenia mięsnia sercowego ( liczba siedmiu ) ,ale..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 406

.. ...praca serca spowodowała nadpobudliwość mięśnia sercowego czyli arytmię. Wczorajsze badanie ekg nic nie wykazało,ponieważ skurcze są sporadyczne aczkolwiek dzisiaj udało się je wychwycić.W tym wypadku konieczne jest przeprowadzenie badania metodą Holtera ,którą zaplanowano na 19 maja.Póki..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 525

.. ...wieku.Jednak zdradza przejawy nadpobudliwości emocjonalnej, neurotyczne , w orzeczeniu były propozycje dla nauczycieli w jaki sposób powinni postepowac z dzieckiem.Poprosiłam o terapie indywidualne dla Patryka.Poradnia wyraziła zgodę.Jeżdziłam z synem przez 3 miesiące do Pani..

Boję się o swoje życie

.. ...przenosiło się na lewy bark. Nadpobudliwość wynikająca z nerwicy - tak sądzę. Te wszystkie objawy zmusiły mnie do podjęcia zdecydowanych działań w celu wyjaśnienia tego stanu rzeczy. W pierwszej kolejności podejrzenie padło na serce ( bole w klatce piersiowej, zaburzenia rytmu,..

Nerwica w ciąży - Str. 22

.. ...nerwy wynikają z dużej nadpobudliwości emocjonalnej i mam też zaburzenia nerwicowe.Nie biorę rzadnych leków i nigdy nie brałam,teraz w całej ciąży wspomagam się ziołami.Kochani,napiszcie,jeśli ktoś tak miał czy dzidziuś póżniej rodzi się też taki nerwusek,czy może być nadpobudliwy,jeśli..

Nerwica w ciąży - Str. 27

.. ...mam bardziej problem z nadpobudliwością,ekscytuję się ciążą,bo tak bardzo się cieszę z niej,wiem ze aż za bardzo,no ale co zrobić,pewnie druga będzie spokojniejsza.Wiem,że podejście lekarzy jest straszne,chyba Pan Bóg nade mną i maleństwem czuwa,bo jak bym miała liczyć na opiekę..

Nerwica w ciąży - Str. 45

.. ...dlaczego.Pewnie z mojej nadpobudliwości szczególnie w ciąży.Napewno Ci to przejdzie z czasem,zobaczysz,tylko trzeba być cierpliwym! kochana andziu ..gdyby chodzilo tylko o puls to luz...to poczatek powaznego ataku...wlasnie uratowala mnie przed xanaxem marta...z ktora gadam na gg tu..

Nerwica w ciąży - Str. 48

.. ...żelaza powodują u mnie nadpobudliwość i nerwowość.Jeśli żle się czujesz,to tym bardziej powinnaś z nami pisać,razem łatwiej i rażniej to wszystko przejść.Na kiedy masz termin?a co wcześniej lekarz podał inną płeć? wczesniej lekarz nic mi nie mowil...termin mam na 23 lutego..siedze teraz..

Swędzenie skóry na całym ciele - Str. 3

.. ...Niepokój, stany napięcia. Nadpobudliwość u dzieci. Stany lękowe u pacjentów starszych. Świąd skóry z pokrzywką. Pokrzywka na tle nerwowym. Dolegliwości w okresie pokwitania. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1075 KOSMETYKI - musiałam na 10 dni odstawić tabletki ( przygotowanie..

Nadmierne pocenie przy wysiłku i wysokich temperaturach - Str. 2

.. ...dodatkowe cechu osobowe to: NADPOBUDLIWOŚĆ psychoruchowa ( nie mogę spokojnie usiedzieć w miejscu, brak koncentracji ) - czyli ADHD, nerwica lękowa z przewlekłą depresją, płaska klatka piersiowa wymuszająca lejkowaty ( wiszący ) kształt serca ze śladową niedomykalnością zastawek :/ Są..

Nerwica tkwiąca w nas, nasza walka i małe sukcesy - Str. 30

.. ...pobudliwość nerwowa ( nadpobudliwość ) - zwiększona potliwość - nietolerancja gorąca - kołatania serca - duszność - uczucie osłabienia( ... ) Dlatego uważam ,że lekarz pierwszego kontaktu to przede wszystkim przy Twoich dolegliwościach powinien Cię skierować na takie badania ,które..

Szybkie bicie serca (tachykardia) - Str. 3

.. ...rodzaju emocje i stresy, nadpobudliwość w przebiegu nadczynności tarczycy, stany nerwicowe, niektóre choroby układu oddechowego, anemia, używki. itp. to do lucka!!! czesc pozdrawiam wszystkich : ) w tym miesiacubylam u kardioloszki przepisala mi tabletki betaloc zok 25 i powiem szczerze..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...materii,drzenia rak ogolnej nadpobudliwosci itd Moje wyniki to: Sod 138 norma 135 - 145 Potas 3,89 norma 3,50 - 5,10 Magnez 1,70 norma 1,90 - 2,50 L TSH 4,460 norma 0,400 - 4,000 H Prosze o odp!!! violet 777 u Ciebie jest niedoczynnosc, ale powinnas zrobic jeszcze inne badania, czy nie..

Zespół Barlowa a omdlenia i duszności

.. ...kieruje naszym umysłem np. nadpobudliwość, stres, niepokój. Jeszcze gorzej jak dojdą objawy typowo fizyczne czyli różnego rodzaju bóle. do * moniczka 906 * stres jest wielkim wrogiem zespołu Barlowa ,wiem bo sam pborykam sie juz jakis czas z tym biore betaloc i magnezy niby pomaga ale..

Czy z nerwicy można się wyleczyć na zawsze?

.. ...środku w żołądku jakąś nadpobudliwość,nerwowość,takie dziwne uczucie,czasami pieczenie,mrowienie..roznie nawet jak jestem spokojny i zrelaksowany:( też zawsze byłem żywym dzieckiem,zawsze wszystko szybko,chciałem być i robić dziesięć rzeczy jednocześnie..no i zarazem jestem też wrażliwą..

Bardzo szybkie tetno - Str. 2

.. ...jest to mowia ze nadpobudliwosc miesnia sercowego.Mi to np wyglada na niewydolnosc serca wg tej skali nyha na 2 a czasami nawet 3 stopien ale lekarze mowia ze to nie jest niewydolnosc. A Wy co sądzicie..

Dziwny atak!!! przeciez to nie migrena!

.. ...uczucie dretwienia ( np czujemy jakbysmy mieli maske z gipsu na twarzy albo kolnierz na szyi ) uczucie morwienia etc. Migrena nie jest straszna wazne zeby lekarz dobral odpowiednie leki pozdrawiam : )..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią

.. ...- depresa, agresja, nadpobudliwość dziecięca ( ADD ) 3. problemy metaboliczne - otyłość, cukrzyca, 4. problemy umysłowe - DYSLEKSJA, ZABURZENIA PAMIĘCI, choroba Alzheimera, Parkinsona 5. problemy układu krążenia - serce, mózg, miażdżyca, arterioskleroza 6. problemy układu odpornościowego..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 36

.. ...uspokojenie może twoja nadpobudliwośc zniknie. Masz jakieś zainteresowania , pasje ? Siedzisz w domu z własnej woli ? Musisz poszukać sobie jakiegoś zajęcia , bo mysli cię zadręczą. Napisz co więcej o sobie ::: ) ) ) Biorę lekarstwa od 2 miesięcy tsh powoli spada, i troszkę się..

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 2

.. ...wypróżnienia, niepokój, nadpobudliwość, prblemy z pamięcią. bóle stawów. pręgi na paznokciach. Dzisiejsze wyniki jeszcze gorze czy to mozliwe, zebym zdnia na dzień iałą coraz gorsze wyniki? tsh 0,105 ( 0,27 - 4,2 ) ft3 8, 27 ( 3,1 - 6,7 ) ft4 23, 7 ( 12 - 22 ) Najgorsze jest to, że..

Czy to przez to mam ataki paniki?

.. ...śmiercią,m zemdleniem, nadpobudliwość itp. ) przez to że biore tyle leków w tej chorobie i biore jeszcze antybiotyk na trądzik??? Bo mam takie przeczucie że to mnie strasznie osłabia bo wczoraj wieczorem nie brałam tego antybiotyku i spokojnie zasnęłam i rano też byo spokojnie a jak..

UCZUCIE BRAKU ODDECHU .. NERWICA?

.. ...uspokoj sie, wez leki na nadpobudliwosc Hmm nie wiem czy moze to byc spowodowane tym ze od kilkunastu miesiecy siedze w domu a wczesniej szpitalu bo mialem noge i reke zlamana ( pracuje w domu ) no ale bez wyjscia kontaktu zludzim hmm juz sam nie wiem a masz rower? Rusz sie z domu jak..