Niedoczynność tarczycy norma

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 189

.. ...tarczycy tzn:raz jest niedoczynnosc a za chwile nadczynnosc.Do dzis nie wiem jak moje badania mogly byc normalne przy tak duzym guzie ropnym - ale byly:( normalne.Dlatego tez sadze, ze nalezy badania te powtorzyc dwu - trzykrotnie w malych odstepach czasowych.Tarczyca tez daje * ta *..

Niedoczynność tarczycy - Str. 2

.. ...około 46. Wiem że to niedoczynność, ale nurtuje mnie skąd ona się wzięła; całe wakacje spędziłam w górach, wchodziłam na wysokość ponad 3000 m.n.p.m czy to może mieć jakiś zwiazek? Poza tym pare lat temu miałam badane przeciwciała od tarczycy... były 10 - cio krotnie większe niż..

Niedoczynność tarczycy - Str. 22

.. ...pazdzierniku stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy .pierwszy wynik tsh2,11[norma 0,35 - 4,94] ft4 0,80 [norma0,7 - 1,48 ] lekarz przepisał mi euthyrox25 po miesiacu tsh3,05 [0,27 - 4,2]. zmiana euthyrox 50 wynik badan tsh 3,85 [0,27 - 4,2] .lekarz stwierdzil ze tsh za wysokie [a..

Dodatkowe skurcze - Str. 300

.. ...to cudo.Obniżylo mi niedoczynność tarczycy i unormalizowało ciśnienie : ) coraz mniej mam skurczy,w nocy śpię wreszcie spokojnie. Pozdrawiam wszystkich! Ja chyba jestem dowodem na to, ze skurcze - odpukac - sa, lub byly na podlozu nerwicowym. Przestalem o nich myslec, to przestalem je..

Niski puls granicach 40-50 uderzeń na minutę

.. ...leki?Ja biorę letrox na niedoczynność tarczycy i corcor cor na arytmię.Wierzę,że może lakrz w koncu dobierze mi dobry dla mnie lek i w odpowiedniej dawce.Życzę zdrówka i pozdrawiam serdecznie Ja mam puls np.dzisiaj 44, a normalnie ( do tej pory ) tak 56. Należę do osób, które mają bardzo..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...spalanie trójglicerydów ( w niedoczynności tarczycy ). ja mam triglycerides 3949.mg/dl cholesterol 670.mg/dl Cześć! Mam 15 lat, moja mama ma wynik 350 Trójglicerydow a ja słyszałam że norma to 150, czy to jest groźne? Pomocy! ja polecam lek ziołowy ,,prolipid * .Moja ciocia uzywa [bez..

Śmieszne problemy - Str. 2

.. ...sama jestem chora mam niedoczynność tarczycy kręgosłup powyginany w rózne strony no i jestem juz po pierwzsej ablacji z racji częstoskurczu i mam córke 22 latke z porazeniem mózgowym porazenie czterokończynowe jest pieluchowana trzeba ja nakarmic umyc podrapać no i wszystko przy niej..

Norma TSH

.. ...powyzej tej normy to jest niedoczynnosc ciekawa jestem mojego wyniku, gdyż po badaniu wyszło u mnie 1,3 Wynik jest dobry a ja mam wynik 9.88 chyba rekord Ja mam 15,35 rekordu to nie masz moja kolezanka miala 24,34 ale przy takich wynikach to niedoczynnosc tarczycy i sie leczyc? Hej mam..

Norma TSH - Str. 4

.. ...ździwiłam... ja mam chyba niedoczynność...? Widzę, że niektórzy tutaj panikują, bo mają TSH 4 albo 20. Ja mam przed sobą moje wyniki: 100,0 mlU/l, więc co ja mam powiedzieć? :O Lekarz zalecił mi te badania, bo stwierdził, że znacznie powiększyła mi się tarczyca. Stany lękowe o których tu..

Pojawiają mi się na ciele sine plamki

.. ...Pozdrawiam A moze macie niedoczynnosc tarczycy tez sa podobne objawy zrobic TSH .POZDRAWIAM Tarczyce robilam .Wyniki prawidlowe mieszcza sie w normach.Ale na forum tarczycy powiedziano ,ze te wyniki w dolnych normach i moje objawy ( uczucie zimna )odpowiadaja niedoczynnosci.I..

WPW w wieku 36 lat

.. ...tej pory leki szpital niedoczynność tarczycy a pozatym jak te ataki mijały a były coraz cześciej i to 190 na minute przez 10 do 18 godzin ,żyje normalnie uprawiam działke jeżdze na grzybyna ryby z mężem no i po prostu ciesze się życiem,wy tez tak rubcie Dzięki za odpowiedz. Najgorsze to..

Nagły ból prawej strony klatki piersiowej i pocenie się

.. ...dobre, tylko minimalna niedoczynnosc tarczycy. Jeszcze jedno, bardzo mocne pocenie sie w nocy. Witaj: ) zrób dokładne badania w kierunku tarczycy, czasem norma tylko trochę przekroczona, bo aktualnie tarczyca nie wyrzuca, a ona lubi zimno, więc okres jesienno - zimowy to jej apogeum. Nie..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...rzeczywistości mało istotne.Mam niedoczynność tarczycy, ale z objawami nadczynności ( he ), dodatkowo po drodze różne stany zapalne, drobne zmiany w organiźmie,a ostatnio bakteria Helicobacter pylori. W tej chwili niby wszysko jest podleczone i jest ok. Tylko dlaczego ja nadal tak źle..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...w normie oznacza to niedoczynność tarczycy a mam nadczynność i po 2 miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest..

Niedoczynność tarczycy i cukrzyca

.. ...stwierdzono że mam zespół niedoczynnośći tarczycy wielogruczołowatej typ 2 : i chorobę hashimoto WYNIKI :THS - 5,00 ( norma:0,27 - 4,2mlUL ) FT4 - 1.19NGdL ( norma 0,93 - 1,7ngdG )FT3 - 2,95pgmL ( NORMA 2,6 - 4,4PGMl ANTY - Tg - 1058IUmL( norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL (..

Nadciśnienie w młodym wieku 18 lat

.. ...razem okazało się że mam niedoczynność tarczycy, TSH 4.3 ( a norma do 4.2 ), dostałem 3 leki na ciśnienie, 3 leki 3 razy dziennie, wiec 9 tabletek dziennie, plus na tarczyce eltroxin 25 mg, wiec 9.5 tabletki dziennie : ), i do domu, kazali mi wyciąć migdałki, ale tego nie zrobiłem bo..