Niedoczynność tarczycy wyniki

Przytarczyce

.. ...elektrolitowych ). Do niedoczynności przytarczyc najczęściej dochodzi w wyniku usunięcia lub uszkodzenia tych gruczołów podczas operacyjnego wycięcia tarczycy. W wyniku niedoborów parathormonu spada stężenie wapnia w organizmie i może wystąpić tężyczka. Rozwijają się także zaburzenia..

Zapalenie tarczycy typu Hashimoto

.. ...manifestuje się objawami niedoczynności tarczycy, jednakże długo może przebiegać w sposób utajony z prawidłowymi stężeniami TSH i hormonów T3 i T4 ( stan euthyreozy ). Rozpoznanie choroby Hashimoto stawia się na podstawie objawów wyników badań dodatkowych wskazujących na niedoczynność..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 56

.. ...dwoch lat lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale przy stosowanym leku EUTHYROX 50 wyniki mam dobre, przeciwciala antytarczycowe tez ok wie tartczyca nie wplywa na te zaburzenia rytmu, dodatkowo od 3 lat lecze sie na HIPERPROLAKTYNEMIE , ktora tez przy stosowanym leku NORPROLAC 75 jest..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 397

.. ...mnie to wiązało się z niedoczynnością tarczycy.Od 8 lat zażywam leki na tarczyce i problemy z oddychaniem ustąpiły.Jednak u Ciebie może to byc problem nerwicowy..trudno mi powiedzieć.W każdym razie krople mi pomagaja na cisnienie. Witaj wyspana Krysiu3 : ) ) Iwona piszesz ze masz..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 398

.. ...ustawia leczenie.Ja przy niedoczynności tarczycy zaczęłam zażywać letrox,najpierw 25mg,obecnie potrzebuję już dawki 100 i dopiero przy jego zażywaniu mój wynik jest w normie,niestety jak powiedział lekarz będę to brać do końca życia,a muszę co pół roku kontrolować TSCH żeby wiedzieć czy..

Niedoczynność tarczycy - Str. 5

.. ...trzech lat leczę się na niedoczynność tarczycy. Wizytę u endokrynologa zaproponowała banalnie kosmetyczka stwierdzając dużą suchość skóry na łokciach i kolanach. Niestety znalazło to potwierdzenie w wynikach.. Pojawił mi się teraz problem - początkowo zaczęłam brać Euthyrox 50, a pod..

Niedoczynność tarczycy - Str. 12

.. ...10,6 i USG wykazało niedoczynnośc tarczycy.A poza tym nie rozumiem, jak lekarz mógł zaordynowac Ci lek.skoro wyniki miałas dobre.Dla Twojego dobra radziłbym powtórzyć wyniki z krwi, koniecznie zrobić USG no i oczywiście skonsultować z innym lekarzem. A poza tym widzę, że masz pecha do..

Niedoczynność tarczycy - Str. 13

.. ...biore Euthyrox przy niedoczynnosci i zyc bez niego nie mogę.Jak mialam takie wyniki jak ty nie brałam nic bo byly w normie i sie dobrze czułam.A jak miałam zapalenie to brałam jednoczesnie lek na niedoczynnośc i nadczynnośc i też czułam sie ok. 123 wynik 10,6( mialam taki sam ostatnio..

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...przekształciła sie w niedoczynność. W XI/2007 roku przy TSH 1,35mlU/ml lekarz zlecił mi eutyrox 225. Od I/2009 roku bardzo żle się czuję, mam problemy z mową, połykaniem pokarmów, osłabienie, brak siły w rękach i drżenie nóg. Zrobiłam TSH - wynik miniej ni 0,005 . Od dwoch tygoni mam..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 155

.. ...jesli tak to ja mam niedoczynnosc tarczycy,ale nie wiem czy od tego moze mnie bolec az tak bardzo glowa ze niepotrafie sie na niczym skupic. do nutka 57 jezeli biore magnez polonczony z multi witaminą to on ma rowniez dobre dzialanie czy leprzy jest w tabletkach ja rowniez mam takie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...a mimo to nad - lub niedoczynność. Dlatego najważniejsze są badania ft3 i ft4, ale ważny jest też ich poziom. Jeżeli wyniki są bliskie dolnej lub górnej granicy normy, to oznacza że tarczyca nie funkcjonuje prawidłowo. No i żeby mieć pewność co do tarczycy, warto zrobić badanie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 184

.. ...sztywnieje dolna szczęka mam niedoczynność tarczycy jestem po operacji usunięcia jajnika [7cm torbiel] wszystkie wyniki mam w normie również RMgłowy a czuje się tak jakby świat osuwał mi się z pod nóg często mam anginę i problemy z zatokami Nogi jak z waty to jeden z niezliczalnych..

Niedobór potasu - Str. 2

.. ...a mimo to nad - lub niedoczynność tarczycy. Najważniejsze są badania FT3 i FT4, ale tutaj też jest ważny ich poziom. Nawet jeżeli wyniki są w normie, ale blisko górnej lub dolnej granicy, to oznacza że tarczyca nie działa prawidłowo. Co więcej, można mieć zapalenie tarczycy typu..

Złe wyniki EKG

.. ...pracy siedzącej, miałem niedoczynność tarczycy kiedyś i mam dyskopatie. Lekarze nie potrafią dojść co mi jest. Może jaki kardiolog by to przeczytał i postawił diagnoze ?? A może znajdzie się jaka bratnia dusza z takim samym problemem?? Pozdrawiam WItam, Co do serca mam niekiedy podobne..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...spalanie trójglicerydów ( w niedoczynności tarczycy ). ja mam triglycerides 3949.mg/dl cholesterol 670.mg/dl Cześć! Mam 15 lat, moja mama ma wynik 350 Trójglicerydow a ja słyszałam że norma to 150, czy to jest groźne? Pomocy! ja polecam lek ziołowy ,,prolipid * .Moja ciocia uzywa [bez..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 41

.. ...Ochojcu. Do Janka - mam niedoczynność tarczycy, to zupełnie coś innego niż Twoja żona. Ale dobry endokrynolog ( a o takiego trudno )ustabilizowałby tarczycę. Pozdrawiam jak oceniacie takie wyniki 85/60 mm Hg stenoza aortalna , fala zwrotna II stopnia, aorta wsteo 45 mm?? OLA!sanatorium..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...do nadczynnosci czy niedoczynnosci ?? Pozdrawiam, Magda nadczynnosc Nadczynność? Nadczynność występuje wtedy, kiedy tarczyca produkuje zbyt wiele hormonów, a z tego co napisała Magda, wynika że jest ich bardzo mało, czyli jest to niedoczynność. Wystarczy sobie sprawdzić na wikipedii,..

Norma TSH

.. ...powyzej tej normy to jest niedoczynnosc ciekawa jestem mojego wyniku, gdyż po badaniu wyszło u mnie 1,3 Wynik jest dobry a ja mam wynik 9.88 chyba rekord Ja mam 15,35 rekordu to nie masz moja kolezanka miala 24,34 ale przy takich wynikach to niedoczynnosc tarczycy i sie leczyc? Hej mam..

Norma TSH - Str. 4

.. ...ździwiłam... ja mam chyba niedoczynność...? Widzę, że niektórzy tutaj panikują, bo mają TSH 4 albo 20. Ja mam przed sobą moje wyniki: 100,0 mlU/l, więc co ja mam powiedzieć? :O Lekarz zalecił mi te badania, bo stwierdził, że znacznie powiększyła mi się tarczyca. Stany lękowe o których tu..

Pojawiają mi się na ciele sine plamki

.. ...Pozdrawiam A moze macie niedoczynnosc tarczycy tez sa podobne objawy zrobic TSH .POZDRAWIAM Tarczyce robilam .Wyniki prawidlowe mieszcza sie w normach.Ale na forum tarczycy powiedziano ,ze te wyniki w dolnych normach i moje objawy ( uczucie zimna )odpowiadaja niedoczynnosci.I..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...44 lata, choruję na niedoczynność tarczycy TSH 2,77, od wczoraj odczuwam zawroty głowy, po wykonaniu badań hemoglobina - 13,9, cholesterol - 302, HDL - 83 , LDL - 167, TG - 254. Od dłuższego czasu odczuwam mrowienie dłoni w czasie snu. Czy te objawy mają związek z tymi wynikami? Proszę o..

Duszności i ból w klatce, a wyniki dobre

.. ...roku wiem ze choruję na niedoczynność tarczycy a dowiedziałem sie o tym przez badania które to musiałem wykonac ponieważ czesto mi sie zawracało w głowie i było duszno...teraz sie lecze na tarczyce i jest ok, ale teraz znowu neka mnie ból w klatce piersiowej, uczucie dusznosci ucisku na..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...zycie sie odchudzam, mam niedoczynnosc tarczycy i są skoki wagi. Przy tym niskie bardzo cisnienie i słaby puls. Kiepskie krązenie, wiecznie zimne dłonie, stopy wogole zawsze wiecznie zimno jedynie co jest niepokojace ,a tez nikt nie zna odpowiedzi to jest to ze najczesciej poznymi..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...poziom TSH świadczy o niedoczynności tarczycy ( tarczyca produkuje zbyt mało hormonów ). To nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku nadczynności ). Na Twoim miejscu zrobiłabym badania TSH, T3,T4, usg tarczycy i zaczęłabym od eliminacji..

Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości

.. ...wszystkie możliwe objawy niedoczynności czy powinnam zgłosić sie do endokrynologa?? Czy powinnam zażywać jakies lekarstwa? Czy mając niedoczynność tarczycy tsh może być dobre????? Co to znaczy, że czujesz wszystkie możliwe objawy niedoczynności? wyniki TSH jak i objętości są prawidłowe..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...Te wyniki wskazują na niedoczynność. Nadczynność byłaby przy wyniku TSH poniżej 0,3. Wizyta u endokrynologa wskazana: ) Jest to adekwatna nadczynnosc z uposledzeniem pracy przysadki... TSH w tym momencie powinna byc w sladowych ilosciach przy takim stezeniu hormonow tarczycy. prosze o..

Omdlenia, zawroty głowy, nudności i bóle głowy

.. ...na nerwicę a to była niedoczynność tarczycy,prywatne wyniki to jakieś 30 zł pozdrawiam i życzę zdrowia Ja też tak mam , ale mam dopiero 14 lat ;// Co mam zrobić ?? Mam 21 lat i problem troszke podobny do wyzej opisywanych...u mnie zaczelo sie wszystko od wykrycia wrzodow zoladka i..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...w normie oznacza to niedoczynność tarczycy a mam nadczynność i po 2 miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest..

Ablacja przy nadczynności tarczycy i powikłania

.. ...TSH?jezeli 6 to nie jest nadczynnosc a niedoczynnosc ja mialam ablacje przy chorej tarczycy musisz miec wynik przy sobie, przed zabiegiem kazali mi wziasc lek takze poradza sobie glowa do gory, pozdrawiam..

Zapalenie mięśnia sercowego czy nerwica?

.. ...wyjścia...Tylko,że ja mam niedoczynność tarczycy...Ale po konsultacji z endokrynologiem , wcielono mi CORDARONE. W trakcie kuracji lądowałam 3 razy w tygodniu w szpitalu...ale lekarz kazał nadal brać bo podobno wyniki z ekg się polepszały. A ja już kledwo zipiałam. Po @ miesiącach..

Arytmie komorowe

.. ...od 2 lat lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ale biore Euthyrox 50 i teraz nmam tarzczyce w normie..Niby wszystko dobrze.Mialam tez tomografie i rezonans magnetyczny glowy i tez Ok. Zrobiono mi Holter a potem nastepny po miesiacu bo wynik okazal sie zaskakujacy...okazalo sie ze mam..

Skurcze dodatkowe gromadne - Str. 3

.. ...hiperprolaktynemię i niedoczynnosc tarczycy...czy robilas juz dodatkowe badania , z tego co wiem skurcze dodatkowe moga wystepowac gdy np tarczyca jest chora. pozdrawiam anusia witaj...jestem pod stala kontrola poradni chorob tarczycy. Wyniki waaja sie ku niedoczynnosci ale sa w..

Niedoczynność tarczycy i cukrzyca

.. ...stwierdzono że mam zespół niedoczynnośći tarczycy wielogruczołowatej typ 2 : i chorobę hashimoto WYNIKI :THS - 5,00 ( norma:0,27 - 4,2mlUL ) FT4 - 1.19NGdL ( norma 0,93 - 1,7ngdG )FT3 - 2,95pgmL ( NORMA 2,6 - 4,4PGMl ANTY - Tg - 1058IUmL( norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL (..

Tężyczka, co robić?

.. ...taki wynik wskazuje na niedoczynność tarczycy. Powoduje ona wiele różnych objawów, m.in. sztywność i osłabienie mięśni, także bóle stawów. I nie daj się zbyć rodzinnemu, że wynik jest ok, bo tak nie jest! Endokrynolog powinien skierować Cię na dalsze badania hormonów: ft3, ft4 i..

Osłabienie, szybkie męczenie mięśni

.. ...w rodzinie przypadki niedoczynności tarczycy, lecz moje wyniki były aż nadto w normie ( TSH itd ). Mam trochę za wysokie ciśnienie rozkurczowe i niski puls ( 55 - 60 ), waga w normie, choć lubiłem zjeść tłusto. Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym? Podejrzewałem już chyba wszystko -..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...przepisze Ci lekarstwa na niedoczynnosc( glownie letrox lub euthyrox )... powinien rowniez zrobic usg... Odebrałam wyniki TSH 3 - cia generacja i wynosi on 53,144 ulU/mL gdzie rok temu mój wynik wynosił 3,45 ulU/mL jaka może być przyczyna i skąd taki wynik ? PROSZĘ O POMOC ! Czy przez..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...violet 777 u Ciebie jest niedoczynnosc, ale powinnas zrobic jeszcze inne badania, czy nie ma zapalenia tarczycy,pozostale wyniki sa w normie, pozdrawiam Ja tez sie zdziwilam ze takie wyniki,jutro ide do lekarza zobaczymy co on powie , slyszalam tez o wtrornej nadczynnosci ktora wlasnie..

Ból w potylicy - co to może być?

.. ...boli głowa z tyłu od niedoczynności tarczycy, początkowo wyniki były dobre, nawet byłam w szpitalu i nic nie wykryto. Po 3 kwartałach pogorszyły się wyniki. Temperaturę masz mieć 36,6 w 3 dniu cyklu, a tętno ok. 72 / min. Wszelkie odchylenia od tego mogą coś sugerować. Obserwuj się,..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...wysokie TSH, to wygląda na niedoczynność tarczycy. Wybierz się do dobrego endokrynologa, który na pewno zleci kolejne badania, takie jak przeciwciała czy usg tarczycy. I nie daj sobie wmówić, że wszystko jest ok, bo wyniki są w normie. Nie wymyśliłam sobie tego, przeczytaj tutaj:..

Już mi ręce opadają.

.. ...http://www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm. Mroweczka, jeżeli Twoje wyniki są w normie i nie masz żadnych objawów niedoczynności, to wszystko jest ok. Magi ma poważne objawy i dlatego powinna sprawdzić tarczycę...

Nadczynność tarczycy,kiedy należy skontaktować się z lekarzem???

.. ...to nie nadczynnosc a niedoczynnosc,pozdrawiam Natalia17 na wyniku badan mam zaznaczony limit TSH wynosi on 0,25 do 5,0.U mnie byl 0,98. a u mnie 1,800 : ) Na 100 % nadczynność. Ja mam TSH 0,005, tętno 125 i dostałam od lekarza METIZOL. PROPANOLOL i witaminy. Witam, ja czytałam własnie..

Wysoki cholesterol

.. ...i okazało się,ze mam niedoczynnosc tarczycy i dlatego tak wysoki cholesterol ,ale lekarz zastosował mi hormony tarczycy i napewno mi się obnizy.Twoje wyniki które przedstawiłas są dobre i nie masz sie czym martwic,tym bardziej ze jestes osobą jeszcze młodą i cholesterol moze CI..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok. Moze wszystko przez ta anemie spowodowana niedoborem zelaza? mleczko pszczele wywiera dobroczynny wpływ na organizm, w anemii,stanach wyczerpania organizmu i..

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...mieć objawy nad - lub niedoczynności tarczycy. U Ciebie wygląda to na niedoczynność. Możliwe że Twoje problemy z sercem są właśnie spowodowane przez tarczycę. Znajdź dobrego endokrynologa. Polecam forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,24712,Choroby_tarczycy.html. Barbarella jak wpisuję..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...to dokuczają objawy niedoczynności, tycie a u ciebie jest 75% ft4 do 42,5% ft3 * powiedziała ze chyba mam cos nie tak z hormonami,z tyroksyna, i byc moze mam hamashito i stad takie wyniki. ft4 zbliza mi sie do granicy, powinienem miec 50% a mam 75%. i ze osoby z hamashito najlepiej sie..

Interpretacja rozmazu krwi

.. ...miesiąca leczę się na niedoczynność tarczycy ( Euthyrox ). W tej chwili stężenia hormonów tarczycy są w normie, ale w rozmazie krwi pojawiły się lekkie odchylenia od normy: limfocyty - 47% ( 20 - 45% ) bazofile - 3% ( 0 - 2% ) monocyty - 2% ( 3 - 8% ) pozostałe wyniki są w normie, z..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo bierzesz.Na pewno trzeba konsultować się z lekarzem. Tsh jest za niskie,w dolnej granicy normy.Musi lekarz to ocenić .Mam nadzieję,że nie palisz papierosów biorąc tabletki antykoncepcyjne...Tabletki na dłuższa..

Niedoczynność tarczycy + Euthyrox N 25 + nerwica

.. ...energii. Podobno mam tez niedoczynność tarczycy , TSH = 3.9.....podobno jest powiększona , chociaż wynik w normie.Dostałam Euthyrox i nie wiem czy to przez ten lek tak się czuję?? Czy miał ktoś z was na początku przyjmowania tego leku podobne stany? Osłabienie, ból głowy ( taki jakby..