Niski poziom cholesterolu

Statyny

Statyny

.. ...Cholesterol, cholesterol niskiej gęstości, zły cholesterol ). Działanie statyn oprócz obniżania poziomu cholesterolu objawia się także stabilizacją blaszki miażdżycowej ( im mniejsze wysycenie blaszki miażdżycowej złogami cholesterolu tym bardziej jest ona stabilna ). Wskazania do..

Triglicerydy (trójglicerydy)

.. ...cholesterolu HDL i hipertriglicerydemią mają szczególnie duże ryzyko rozwoju choroby niedokrwiennej serca. Zalecane stężenie triglicerydów ( trójglicerydów ) wynosi poniżej 200 mg/dl co odpowiada 2,3 mmol/l...

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

.. ...LDL ( cholesterol o niskiej gęstości i HDL ( cholesterol o wysokiej gęstości ). Obniżony poziom HDL i podwyższony LDL są istotnymi czynnikami choroby niedokrwiennej serca. Badania naukowe dowiodły, że spożycie 25 - 50 gramów białka sojowego dziennie przyczynia się do obniżenia poziomu..

Dieta obniżająca poziom cholesterolu

Dieta obniżająca poziom cholesterolu

.. ...cholesterolu o bardzo niskiej gęstości ). VLDL jest bezpośrednim prekursorem LDL. Pacjenci z nadwagą wykazują oporność na insulinę i tendencję do rozwoju miażdżycy. Najważniejszymi elementami leczenia dietetycznego hipercholesterolemii jest ograniczenie zawartości tłuszczów w spożywanych..

Polacy mają za dużo cholesterolu we krwi

.. ...one podawane w zbyt niskich, przez co nieskutecznych, dawkach. Dane epidemiologiczne pokazują, że zaledwie 41 proc. Polaków, przyjmowanych na oddziały kardiologiczne, otrzymywało wcześniej odpowiednie środki zbijające poziom cholesterolu. Tymczasem najskuteczniejszą metodą zapobiegania..

Dziwne skoki ciśnienia tylko u lekarza

.. ...zazwyczaj, w domu mam raczej niskie cisnienie i wszystko jest w porzadku. No... ale ja mam rowniez podwyzszony poziom cholesterolu i nadwage wiec lekarz zwykle traktuje to powaznie. Wydaje mi sie, ze u mnie glowna przyczyna choroby jest wlasnie stres i zycie w nerwach. Chcialabym pomoc..

Ablacja - gdzie robić? - Str. 2

.. ...dobrze stwierdzono u niej niski poziom cholesteroru i potasu do tego jeszcze stwierdzono cukrzyce :( ma mieć przeprowadzony zabieg ablacji w przyszłym tyg w Katowicach ja się bardzo boję i szukam informacju na ten temat jakie mogą być powikłania czy ten atak z wczoraj może się powtórzyć?..

CRP (białko C-reaktywne)

.. ...- 300. HDL zas zbyt niski - 31.LDL - 95.Cholesterol całkowity - 180. CRP - 4.04 mg/l.Lat - 45.Jest chyba niewesolo; - ) ).Mozecie mi pomoc w zinterpretowaniu wynikow - oraz udzilic rad kilku ? Jak podniesc HDL?Czy CRP w moim wydaniu jest az tak zle rokujace?Jak zbic poziom TG do..

Prince metal (skórcze tętnicy)

.. ...dawkami lekarstw albo zbyt niskim poziomem cholesterolu. - Czy raczej nawrotem choroby albo może zarastaniem stentu. Proszę o wypowiedzi osoby o podobnych doświadczeniach i osoby które się na tym znają.Nie potraktuje tych wypowiedzi jako porade lekarską ale chce znać opinie i..

Duszenie się - Str. 47

.. ...narastania frustracji, przy niskim krążeniu i złej diecie powoduje poszerzanie żył, przeciążenie mięśnia sercowego i nadciśnienie. Oczywiście wrzody żołądka i inne schorzenia serca, czy też depresje są skutkiem takich właśnie długich nerwic. Należało by skupić się na usprawnieniu..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...okresowych wyszedł mi bardzo niski poziom cholesterelu. Lekarz kazał powtórzyć je po miesiącu,a wyniki są następujące: TEST: j ) CHOLESTEROL 87mg/dl k ) HDL - U 38 mg/dl l ) TRIGLY 18 mg/dl L ) LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to..

Niski poziom cholesterolu

.. Dzień dobry. mam pewnien problem. przy ostatnich badaniach krwi mój poziom cholesterolu całkowitego wyniósł 88.9 przy normie 120 - 200. co to moze oznaczac?? przepraszam mialam 89 Nienormalne niekoniecznie znaczy nieprawidłowe.Gdyby było 10% normy to by było podejrzane.Może to być przez..

Ciśnienie w normie, puls wysoki, *zdrętwienie* mózgu i omdlenia

.. ...diecie itp ), krytycznie niski poziom erytrocytów we krwi, leczenie farmakologiczne poskutkowało tym, że pół roku temu ten poziom miałam już w normie. Więc z tym jest ok. - cholesterol w normie, ogólnie mocz/krew była te pół roku temu w idealnym porządku, - kiedyś paliłam ale już wiele..

Kłopoty z sercem, pauza pomiędzy biciem

.. ...wyszlo, jedynie to ze mam niski puls. Mialem bowiem tez pozniej zalozonego Holtera to wyszlo ze w nocy minimalny puls doszedl nawet do 38 uderzen. Dodatkowo czasami ( a nawet dosc czesto ) miewam klopoty z cisnieniem tetniczym ( 100 / 150 ). Ponadto okolo roku temu mialem badania krwi to..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w..