Niskie HDL

HDL Cholesterol

.. ...prowadzone w USA. Pacjenci z niskimi stężeniami frakcji HDL cholesterolu mają znacznie większe ryzyko ryzyko choroby niedokrwiennej serca nawet w sytuacji gdy stężenie cholesterolu całkowitego jest w zakresie niskich wartości. Warto pamiętać, że oznaczenie stężenia frakcji HDL jest..

Hiperlipidemia

Hiperlipidemia

.. ...cholesterol ( cholesterol o niskiej gęstości - Low Density Lipoprotein. Jest to cholesterol określany jako zły - niekorzystny bo jest nośnikiem cholesterolu do komórek pozawątrobowych ( to właśnie ta frakcja odpowiedzialna jest za powstawanie blaszki miażdżycowej. HDL cholesterol (..

Triglicerydy (trójglicerydy)

.. ...cholesterolu HDL i hipertriglicerydemią mają szczególnie duże ryzyko rozwoju choroby niedokrwiennej serca. Zalecane stężenie triglicerydów ( trójglicerydów ) wynosi poniżej 200 mg/dl co odpowiada 2,3 mmol/l...

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

.. ...LDL ( cholesterol o niskiej gęstości i HDL ( cholesterol o wysokiej gęstości ). Obniżony poziom HDL i podwyższony LDL są istotnymi czynnikami choroby niedokrwiennej serca. Badania naukowe dowiodły, że spożycie 25 - 50 gramów białka sojowego dziennie przyczynia się do obniżenia poziomu..

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

Bierne palenie szkodzi tętnicom nastolatków

.. ...kompleksu lipoprotein niskiej gęstości ( LDL ). Jest to kolejny wskaźnik podwyższonego ryzyka chorób układu krążenia. Również stosunek apoB do apoA1 ( apolipoproteiny A1 ), składnika dobrego cholesterolu ( tj. lipoprotein wysokiej gęstości - HDL ) był wyższy. A, jak wynika z..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...tabletek. Zrownowazona, niskotluszczowa dieta bardzo mi pomaga, poza tym nie do przecenienia jest regularny ruch - ja duzo biegalam, a teraz, zima, zapisalam sie na basen. Hej, mam pytanie... Biore tabletki antykoncepcyjne i niepokoi mnie to ze bede musiala je odstawic przez..

CRP (białko C-reaktywne)

.. ...- 300. HDL zas zbyt niski - 31.LDL - 95.Cholesterol całkowity - 180. CRP - 4.04 mg/l.Lat - 45.Jest chyba niewesolo; - ) ).Mozecie mi pomoc w zinterpretowaniu wynikow - oraz udzilic rad kilku ? Jak podniesc HDL?Czy CRP w moim wydaniu jest az tak zle rokujace?Jak zbic poziom TG do..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...po 3 tygodniach diety niskotłuszczowej plus raz w tygodniu basen i codziennie godzina jazdy na rowerze trójglicerydy,ldl i całkowity spadły jej o ok.50.,a HDL podwyższył się o 10.Do tego jeszcze używa koenzym Q 10,a po jego zużyciu Padmę 28.Ciśnienie ma dobre i wagę ,więc nie musi się..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...okresowych wyszedł mi bardzo niski poziom cholesterelu. Lekarz kazał powtórzyć je po miesiącu,a wyniki są następujące: TEST: j ) CHOLESTEROL 87mg/dl k ) HDL - U 38 mg/dl l ) TRIGLY 18 mg/dl L ) LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...wartości aminotranferaz, niska wartość trójglicerydów, zbyt mało danych na pełniejszą odpowiedź uzupełnie reszte wyników RBC 4,54 x 10 do 6 WBC 0,8x 10 do 2 HGB 13,5g/dl HCT 389 % MCV 086 MCH 29,7 pg MCHC 36,4g/dl Pit 0360 x 10 do 3 MPV 08,5 fl Pct 308% RDW - CV 17,6% PDW - CV 38,1%..

Puls a wysokie fT4

.. ...0,65 - 1 - 1,25 - czyli nisko troche Sód 141.1 mmol/l norma 135 - 145 Potas 4,92 mmol/l Cholesterol Calkowity 187 HDL 28 LDL 124 Trojglicerydy 175 - czyli spadaja Oznaczylem tez wapń z racji ze tydzien przez całościa jakichkolwiek objawów rozsypały mi się 2 zęby. Wapn 2.40 mmol/l norma..

Nadciśnienie

.. ...podwyzszony cholesterol oraz niskie Hdl.Mierzył cisnienie 2x dziennie i zapisywał przez 3 miesiące.Po trzech miesiącach płyawania 4x w tyg., diety odpowiedniej,zrzuceniu nadwagi ok,7 kilo - - - cisnienie wróciło do niormy i tak jest do tej pory.Cholesterol OK.Z tym ,że na basen chodzi 2x..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w..