Norma cholesterolu

Trójglicerydy i lipemia

.. ...lutego zeszłego roku jem normalnie. Jem wszystko. Oczywiście w umiarkowanych ilościach. Mam 170 cm wzrostu i ważę 68 kg. Dwa tygodnie temu miałem badany cholesterol, całkowity 171, LDL 86, HDL 54, trójglicerydy 125. Takie są moje wyniki bez leków obniżających cholesterol. Prof...

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 12

.. ...obniżają ciśnienie i je normalizują, poprawiają profil cholesterolu i obniżają stężenie trójglicerydów etc.Ponadto zachęcam do stosowania ćwiczeń interwałowych - są wręcz zbawienne dla serca w przeciwieństwie do ćwiczeń wytrzymalościowych. Bardzo polecam książkę All Sears * Zdrowe serce..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...odebrałem wyniki krwi: norma Cholesterol całkowity: 178 150 - 200 Cholesterol HDL: 60,7 ( dobry cholesterol ) 40 - 60 Cholesterol LDL 107 ( zły cholesterol ) * 130 Trójglicerydy 52 * 150 Te wszystkie tłuszcze nie biorą się z powietrza ( nawet mocno zanieczyszczonego ), na wynikach..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 6

.. ...w górę. Triglicerydy norma, bo 91, HDL wysoki - 73, zasługa sportu, to LDL 219 wg ostatnich badań. Problemem z lekami na cholesterol przy duzym ruchu są statyny. Ponoć dobry na to jest ezetrol, ale cena niezła, bo 160, - za opakowanie. LDL 134, a całkowity 219 : ) ja też niestety mam..

Leki i nadciśnienie tętnicze IV stopnia

.. ...nawet do 200110 czy to normalne przy takich i tylu lekach?,cholesterol 312.mam dopiero 21 lat,wiem że nadciśnienie jest u mnie chorobą dziedziczna ale chciałbym w miare normalnie funkcjonować.w echo - przerost lewej komory,EF - 58%.prosze o odpowiedz i pomoc,a może potrzebna jest zmiana..

Nadciśnienie pomimo wielu leków

.. ...nawet do 200110 czy to normalne przy takich i tylu lekach?,cholesterol 312.mam dopiero 21 lat,wiem że nadciśnienie jest u mnie chorobą dziedziczna ale chciałbym w miare normalnie funkcjonować.w echo - przerost lewej komory,EF - 58%.prosze o odpowiedz i pomoc,a może potrzebna jest zmiana..

Cholesterol i triglicerydy

.. ...dniach i zrobiło się normalnie. Bilans? Około 2000 zł za hotel i dodatkowe pozadomowe jedzenie do tyłu. To wszystko. Więcej statyny nie wezmę do ust. A co lekarze? Cóż, przyzwyczai się pan - mówili - Pan ( czyli ja ) musi to brać. Jeśli więc ktoś to może zażywać, to mu trochę..

Stenty - jaka dieta i czy możliwa praca fizyczna?

.. ...mozna a nawet trzeba zyc normalnie, jezeli tylko stan zdrowia na to pozwala. co do diety, to nalezy uwazac, tzn nie jesc tlusto przede wszystkim, a to ze wzgledu na cholesterol, bo to on jest jedna z przyczyn zapychania sie zyl. co do pracy fizycznej to tak jak pisalam, jezeli stan..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 36

.. ...żyłem sobie prawie jak normalny człowiek: bieganie po schodach, rower, praca, itd. Do czasu gdy zachciało się mojej Pani kardiolog ( z rejonu ) przymusić mnie do brania leków nasercowych, bo dotąd był tylko Acard i Zocor ( cholesterol ). Po jednej jedynej pigułce Molsidominy mało nie *..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 61

.. norma cholesterolu do 30 roku zycia do 200 powyzej 210 moj lekaz powiedzial ze podczas nerwicy mozna miec podniesiony gdyz nadnercza wytwarzaja hormony stresu i generalnie cala gospodarke organizmu nerwicamoze rozregulowac Cześć Wojtek83, te ataki paniki są zwykle następstwem silnych przeżyć. Niektórzy dają..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 62

.. ...nerwicy tak zyje teraz w normalnym swiecie bo w tedy to byl koszmar a cholesterolu wtedy nikt mi nie badal cześć wszystkim cały czas sobie myślałem że ta paskudna nerwica serca to tylko n ie dopadła ale widzę że nie jestem sam cóż wam mogę powiedzieć mój lekarz powiedział mi że na..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy

.. ...pozdrawiam. tak dla jasności norma cisnienia to * 140 / 90 ( a dla cukrzyków * 130/80 ) wiec naprawde nie macie jakiegoś strasznego nadciśnienia, które was natychmiast wykończy! Jasne że przy takich wartościach cholesterolu i trójglicerydów trzeba * coś * z tym zrobić, oprócz..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 10

.. ...więcej cholesterolu niż normalnie. Ważne jest aby HDL był blisko górnej granicy normy wtedy LDL nie jest taki groźny nawet jeśli jest wyższy niż 130. Statyny faktycznie obniżają bardzo szybko cholesterol ogólny i LDL ale kosztem zaburzenia czynności wątroby. Poza tym cholesterol wraca..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 11

.. ...50/min i jest to dla mnie normalne, czuję się z tym ok. Do Czytelnika!! No i teraz nie wiem już co robić? Płukać sobie żyły z cholesterolu, czy się oszczędzać? A może lepiej przyzwyczaić swój organizm do niewielkiej ilości czerwonego wina? Poza tym nie wyobrażam sobie bym mogła..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 15

.. ...przez duże Ż,luzu,czasem normalnych szaleństw, błedów , jesteśmy tylko ludzmi, pozdrawiam... Przepraszam za aż dwa wpisy na ten sam temat, ale pierwszy mi się nie wpisał, więc powtórzyłem po 2 godzinach, a wtedy wskoczyły nagle oba. Witajcie MMM!! Mam kolejny problem, otóż jak już..

Echo serca, interpretacja wyników

.. ...PHT AI trójdzielna, norma. Vmax cm/s TI - Płucna:morfologia, ruchomość płatków bez wyraźnych zmian. Vmax 95 cm/s, Tacc 193 ms PGmax mm Hg PHT ms PI kurczliwość:prawidłowa EF: 70% wnioski:niewielkie wypadanie płatka przedniego zastawki mitralnej z nieistotną niedomykalnością I st. wyniki..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...2,5 raza wieksza niż norma. HDL mam 1,16 mmol/l czyli dobrze. LDL niestety nie jest podane - pisze ze nie jest mozliwe oznaczenie z powodu wysokiego poziomu trójglicerydów. co to są te trójglicerydy? czy możliwe to jest że taki wysoki poziom spowodował mały odstęp bez posiłku przed..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...zbyt mało bo tylko 30 a norma od 40, natomiast cholesterol całkowity 220. Moze ktoś wie co to oznacz? moje wyniki to cholesterol 500, trójglicerydy 2250, HDL nieoznaczalny. szukam poradni leczenia zaburzeń gospodarki lipidowej na Dolnym Śląsku Ja miałem jesienią robione wyniki. Wyszło..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...dość niski poziom TSH ( norma od 0,4 do 4 - 5 mIU/L ) może wskazywać na nadczynność tarczycy. W tym stanie lipidy są dość niskie. Należy leczyć nadczynność, urody raczej nie i niczym to nie grozi. Dziękuje za odpowiedz!!! Co do danych o które pani pyta to mam 27l i waże 81 kg przy..

Nadcisnienie u 22 latka?

.. ...mam podwyzszone BASO ( norma do 2.0 a jamam 2.4 ) i wysoki cholesterolo 192 ( norma do 200 ).. reszta wynikow jak najbardziej ok. a moje cisnienie wynosi zawyczaj 145/95 ( czasem gorne bywa 155, czasem 135, dolne czasem 100, czasem 90 ) jednak od dawna nie mialem prawidlowego cisnienia...

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 395

.. ...siebie po porodzie i to normalne bo hormony szaleją: ) Jutro muszę zrobić badania krwi na anemie, cukier i cholesterol i popołudniu wizyta u lekarza. Zobaczymy czy będę musiała brać leki na cholesterol które brałam przed ciążą. Chwila na pisanie się kończy: ) Słyszę płacz: ): ) Dziekuję..

Brak tchu i częste ziewanie

.. ...sytuacje nerwowe w pracy, normalne jak u każdego. Dodam , że leczę się u lekarza kardiologa, z uwagi na podwyższony cholesterol i trójglicerydy, zażywam LIPANTHYL 200. Mam 49 lat. Czy ktoś ma jakieś pomocne uwagi? Pozdrawiam Roman Też tak mam często ... nawet teraz. Pytałeś lekarza? Mój..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie. Norma dla mezczyzn 35 - 70 mg/dl trójglicerydy w normie. Norma 40 - 160mg/dl cholesterol LDL ( * zly * cholesterol ) lekko podwyzszony. U Twojego ojca 141 mg/dl. Norma * 135 mg/dl. Twoj tata..

Powiększona prawa komora - wada czy fizjologia?

.. ...raz 160/100 ) w domu normalne 110 - 140 na 70 - 90 w zaleznosci od pory dnia stanu emocjonalnego. przez jakis rok bralem lorista 50 ale lekarz kazal odstawic i konktrolowac i na razie jest ok. miewam problemy z cholesterolem od roku lykam sortis 40 i wyniki sa w normie. moze jakbym..

Cholesterol, a ciągle źle się czuję, senność, osłabienie

.. ...wynik 8,23 mmol/l ( norma 36 - 5,2 ) No i dostałam te same tabletki tyle, że 40 i do tego Lipanthyl 267M...martwię się bo to chyba dosc silne leki od tygodnia biorę Atorvox...tego drugiego się jednak boję :( nie mam zaleconej żadnej diety nic...dotałam tylko ostrzezenie,z ę mogę miec..

Cholesterol HDL -podwyższony poziom

.. ...mnie wynosi on 87 gdzie norma jest do 80, natomiast całkowity mam 206 a LDL 100. Witam. mam podobny problem - podwyższony poziom tzw. dobrego cholesterolu ( 73, norma - do 65 ) , i to od kilku lat, podwyższony całkowity ( ostatnio 246 ), w zeszłym roku ten zły cholesterol był w normie,..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...potrzebny aby funkcjonowac normalnie. Kreatynina 1,4mg/dll ( 0,7 - 1,3 ) BUN 12mg/dll ( 7 - 18 ) Bilirubina calkowita 2,1mg/dll ( * 1,1 ) Cholesterol calkowity 100mg/dll ( 150 - 200 ) Cholesterol HDL 33mg/dll ( * 38 ) Trojglicerydy 85mg/dll ( * 150 ) fTSH2 1,00 uIU/ml a norma to chyba( ?..

Wysoki cholesterol

.. ...sport. wagę też mam normalną 55kg na 160cm. Mam 22 lata. Możliwe jest że poziom cholesterolu jest tak wysoki np przez stres albo przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych? Witaj ANA!Ja mam cholesterol 304 norma{ do 200} LDL - 205 NORMA{160} i trójglicerydy 95 norma {150} a HDL - 90..

Ból po lewej stronie i zawroty głowy

.. ...szpitala klinicznego,aby tam szybko cię zdiagnozowano.Bo normalnie to kolejki na tomografię czy rezonans głowy są i trzeba czekać 2 - 3 miesiące.Nie radzę czekać.dzi cóś z krążeniem,a może cholesterol zbadaj...

Internista na badaniach odrzucił mnie ze względu na cholesterol - Str. 2

.. ...SOSO ,ale czy to jest normalne zbijanie cholesterolu pod normy aby dostać pracę ?To znaczy wszystko można załatwić aż strach się bać.Taki jeden pracował jako strażnik w więzieniu i miał zaświadczenie o dobrym stanie psychicznym a za kilka dni zastrzelił chyba 3 osoby bo był w stresie(..

Nadciśnienie i skoki ciśnienia

.. ...i skrzyp.Do dziś ma normalne ciśnienie.Było to ze 6 lat temu.Ma już 55 lat,a ciśnienie jak młody.Myślę,że ty masz też problem z nerwami,jak ci serce walnie,to sam się nakręcasz i ciśnienie ci skacze.TYLKO SPOKÓJ * ! Nie nie brałem używek. Diety nie stosowałem nigdy ostatnio wprowadzam ją..

Prosze o ocenę wyników

.. ...! Poziom AST i ALT w normach Natomiast morfologia wszystko w normach ! Pozdrawiam, benol z cholesterolem zjedziesz w dół jak b edziesz je ść dużo mniej tłuszczów zwierzęcych ,a w to miejsce codziennie tłuszcze roslinne i codziennie 2 - 3 łyżki otrąb owsianych,które maja najwięcej..

Kłucie w okolicy serca przechodzi na klatkę piersiową

.. ...schodzi mi do wartosci normalnych 130/80 - 90 czuje taki dyskomfort badania echo ekg morfologia krwi test wysylkowy wszystko ok cholesterol rowniez pozdrawiam, tadeusz przy tak niedużym nadciśnieniu może ci pomóc dieta odpowiednia[m.in. mało solna],picie herbaty ze skrzypu ciepłej z..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...odpowiedż pozdr przeciez to normalne ze warzywa i owoce dzialaja dobrze na organizm. Nie rozumiem zdziwienia . ale mam pytanie czy jesz mieso ? W moim mieście można kupić olej lniany w sklepie zielarskim lub ze zdrową żywnością.Mieszkam w mieście 60 tys. a takie sklepy są. potwierdzam,że..

Kwalifikacja na zabiegi po zawale serca

.. ...jest szansa na w miare normalne życie od czterech lat mam trzy stendy . życzę zdrowia kochany ,po pierwsze już od jutra zacznij stosowac dietę obniżającą cholesterol.Napisz,,Jak obniżyc cholesterol * * i tam masz tabelke co wolno jesc,a czego nie wolno jesc.Przeczytaj..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...racjonalnie, raczej normalna budowa ciała, fakt od pół roku nie uprawiam żadnego sportu ( poza okazjonalnym ruchem typu, rower, spacer etc. ). Oto niektóre z nich: Glukoza: 78 mg/dl Cholesterol całkowity: 233 mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza..

Dam Nobla jak ktoś mi pomoże !! - Str. 5

.. ...biorę żądnych leków i normalnie funkcjonuję ,teraz jestem na emeryturze, przedtem pracowałam u banku.Ja jestem takim przykładem ,że mozna bez leków żyć normalnie. serdecznie Tobie dziekuje za odpowiedz : ) ja tez mysle ze to nerwy szarpia moim sercem. dzieki za pocieszenie odnosnie..

:)

.. ...70 lat i funkcjonują normalnie. Oczywiście okres rekowalescencji potrwa trzy miesiące. Zaufaj Panu Bogu. Bądź dobrej myśli. moja ciocia miała w wieku 59 lat bypasy,a dziś ma 72 i ma sie dobrze.Tylko po operacji odpowiednie odżywianie i ruszać się.Żeby na nowo nie nabić cholesterolu...

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...Teoretycznie wszystko w normach Pozdrawiam, Robert Dzięki Robert za te informacje,nie wiedziałam ,że stosunek HLD do cholesterolu całkowitego ma znaczenie.U mnie jest tak LDL do HLD =48,2 % HLD do całk. cholesterolu 28,9 %.Mój całkowity cholesterol jest trochę zawyżony mam 220, ale..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...4,700 ) FT3 3.97 pg/ml ( norma 2.60 - 5.40 ) FT4 1.05 ng/dl ( norma 0.70 - 1.55 ) Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL..

Duszności po by passach

.. ...duszności w nocy? czy są normalne? Mama ogólnie dobrze się czuje, ale martwia mnie te jej ataki... Dziękuję za pomoc! czy po operacji stosuje dietę przeciwmiażdżycową,obniżającą cholesterol? Przeczytaj artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * autor:S.Gromadzki w internecie.Tam..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...max 200 jest ok HDL norma powyzej 35 - ty masz 43 jest ok proporcja HDL do całkowitego wynosi 20% 43 x 198 - 100 198x = 4300 / 198 21,71% LDL tutaj masz lekko powyzej max. normy * 135 - popraw LDL obniż na rzecz dobrego HDL Troglicerydy ok bardzo ladne ! Ogolnie wyniki dobre z poprawa..