Norma HDL LDL

Trójglicerydy i lipemia

.. ...lutego zeszłego roku jem normalnie. Jem wszystko. Oczywiście w umiarkowanych ilościach. Mam 170 cm wzrostu i ważę 68 kg. Dwa tygodnie temu miałem badany cholesterol, całkowity 171, LDL 86, HDL 54, trójglicerydy 125. Takie są moje wyniki bez leków obniżających cholesterol. Prof...

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...odebrałem wyniki krwi: norma Cholesterol całkowity: 178 150 - 200 Cholesterol HDL: 60,7 ( dobry cholesterol ) 40 - 60 Cholesterol LDL 107 ( zły cholesterol ) * 130 Trójglicerydy 52 * 150 Te wszystkie tłuszcze nie biorą się z powietrza ( nawet mocno zanieczyszczonego ), na wynikach..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 6

.. ...w górę. Triglicerydy norma, bo 91, HDL wysoki - 73, zasługa sportu, to LDL 219 wg ostatnich badań. Problemem z lekami na cholesterol przy duzym ruchu są statyny. Ponoć dobry na to jest ezetrol, ale cena niezła, bo 160, - za opakowanie. LDL 134, a całkowity 219 : ) ja też niestety mam..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 10

.. ...więcej cholesterolu niż normalnie. Ważne jest aby HDL był blisko górnej granicy normy wtedy LDL nie jest taki groźny nawet jeśli jest wyższy niż 130. Statyny faktycznie obniżają bardzo szybko cholesterol ogólny i LDL ale kosztem zaburzenia czynności wątroby. Poza tym cholesterol wraca..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...2,5 raza wieksza niż norma. HDL mam 1,16 mmol/l czyli dobrze. LDL niestety nie jest podane - pisze ze nie jest mozliwe oznaczenie z powodu wysokiego poziomu trójglicerydów. co to są te trójglicerydy? czy możliwe to jest że taki wysoki poziom spowodował mały odstęp bez posiłku przed..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...zbyt mało bo tylko 30 a norma od 40, natomiast cholesterol całkowity 220. Moze ktoś wie co to oznacz? moje wyniki to cholesterol 500, trójglicerydy 2250, HDL nieoznaczalny. szukam poradni leczenia zaburzeń gospodarki lipidowej na Dolnym Śląsku Ja miałem jesienią robione wyniki. Wyszło..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie. Norma dla mezczyzn 35 - 70 mg/dl trójglicerydy w normie. Norma 40 - 160mg/dl cholesterol LDL ( * zly * cholesterol ) lekko podwyzszony. U Twojego ojca 141 mg/dl. Norma * 135 mg/dl. Twoj tata..

Cholesterol HDL -podwyższony poziom

.. ...mnie wynosi on 87 gdzie norma jest do 80, natomiast całkowity mam 206 a LDL 100. Witam. mam podobny problem - podwyższony poziom tzw. dobrego cholesterolu ( 73, norma - do 65 ) , i to od kilku lat, podwyższony całkowity ( ostatnio 246 ), w zeszłym roku ten zły cholesterol był w normie,..

Obniżone HDL

.. ...przyjmuje się 30, ale norma dla kobiet to min 50mg/dl, zaś LDL 120 to już niemal górna granica. optymalnie HDL/LDL powinien być ok 1/2, a u ciebie wynosi niemal 1/4 do lekarza zawsze warto pójść, ale pisząc * kilka dni temu * to wypada lekko przed świętami - stres i te rzeczy. odżywiaj..

Wysoki cholesterol

.. ...sport. wagę też mam normalną 55kg na 160cm. Mam 22 lata. Możliwe jest że poziom cholesterolu jest tak wysoki np przez stres albo przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych? Witaj ANA!Ja mam cholesterol 304 norma{ do 200} LDL - 205 NORMA{160} i trójglicerydy 95 norma {150} a HDL - 90..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią - Str. 2

.. ...Cholesterol ogólny 290 ( norma * 200, * 240 - wysokie ryzyko miażdżycy ) HDL 54.8 ( norma * 55, 35 - 55 - umiarkowane ryzyko miażdżycy ) LDL 213 ( norma * 129, * 190 - bardzo wysokie ryzyko miażdżycy ) trigliceryny 110 ( norma * 200 ) Przypominam mam 28 lat, 176cm wzrostu i ok. 77 kg..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...racjonalnie, raczej normalna budowa ciała, fakt od pół roku nie uprawiam żadnego sportu ( poza okazjonalnym ruchem typu, rower, spacer etc. ). Oto niektóre z nich: Glukoza: 78 mg/dl Cholesterol całkowity: 233 mg/dl HDL: 88 mg/dl LDL: 120 mg/dl Triglicerydy: 113 mg/dl Aminotransferaza..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...4,700 ) FT3 3.97 pg/ml ( norma 2.60 - 5.40 ) FT4 1.05 ng/dl ( norma 0.70 - 1.55 ) Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. ...max 200 jest ok HDL norma powyzej 35 - ty masz 43 jest ok proporcja HDL do całkowitego wynosi 20% 43 x 198 - 100 198x = 4300 / 198 21,71% LDL tutaj masz lekko powyzej max. normy * 135 - popraw LDL obniż na rzecz dobrego HDL Troglicerydy ok bardzo ladne ! Ogolnie wyniki dobre z poprawa..