Norma wyniku TSH

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 71

.. ...nie masz nadczynności norma TSH wynosi 0.4 - 4.0 . Ja obecnie mam 0.761 i u mnie nie stwierdzono nadczynności. Masz bardzo ,bardzo dobry wynik . Jeżeli mogę spytać to z jakiego powodu robiłeś to badanie , ja robię średnio co 3 miesiące bo u mnie już w 1998 r. wykryto 2 guzki na szczęście..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 103

.. ...cały blady usta sine normalnie jak przy stanie przedzawałowym wysokie tętno normalnie szyja mi tak spuchła jakbymświnke miał cisnienie miałem 120 /80 ekg miałem 4 razy robione a bo tak mi sie zachciało ;p wszystkie wyniki pozytywne 2 miesiące temu robiłem sobie badanie krwi i tsh..

Niedoczynność tarczycy - Str. 15

.. ...napisana na wyniku?bo już nie pamietam jaka jest... W moim wyniku jest napisane że norma TSH to 0,27 - 4,2. zaba wynik swiadczy o nadczynnosci Ja spadam z wagi i jestem spokojniejsza gdy zażywam Letrox 50..

Bóle głowy a ciśnienie - Str. 2

.. ...przesadzaj z tymn rezonansem normalne badanie jak inne mialam trzy razy i nic mi sie nie dzialo a na pewno nie ma wplywu na tarczyce , a z tymi wartosciami to dobrze napisales TSH 1.61 aFT441.31nie przekreciles wyniku FT4 co do guzka to powinien byc dalej zdiagnozowany np..

Norma TSH

.. ...pewne obawy czy aby ta norma nie jest zbyt wysoka. Ktos z Was wie dlaczego jest taka, a nie inna? Proszę o interpretację wyniku. no i nie jest zle poniewaz piszesz ze norma jest od 0,3 do 6,2 Z tym, że wszędzie czytam, że norma to 4,0. I nie wiem czego sie trzymać. Lekarz powiedział, że..

Norma TSH - Str. 2

.. ...dobrze ? choć u mnie norma jest od 0,490 to jednak sie martwię :( Odebrałam wynik badania i mam TSH 3 - cia generacja 4.004 uiU/ml.Co to znaczy? monika ja dzisiaj bylam u endokrynologa i mam podobny wynik do Twojego dr powiedziala ze mam lekka nadczynnosc zmniejszyla mi dawke leku bo..

Norma TSH - Str. 3

.. ...w sercu. Pozdrawiam. Norma dla TSH jest od 0,51 do 4,30. To jest pewne ostatnio robiłam badania i na nich jest podana norma. Dziewczyny, ja mam wynik 3.580 uIU/ml zrobilam te badania bo pjawily sie u mnie ciemne wloski, nie jest ich duzo, staram sie je wyrywac, nie mniej postanowilam to..

I znowu to samo, co to wreszcie jest?

.. ...starałem sie powrócić do normalnego trybu życiu, ale niestety nie potrafie, zbadalem sie dodatkowo pod kątem tarczycy bo to mogło być też przez nią, wyniki TSH byly w normie, a USG tarczycy nie wykazało zadnych zmian. Pierwsze dwa tygodnie po powrocie ze szpitala ciagle leżalem, kręcilo..

TSH - jak to wygląda?

.. ...odczytac? jak odczytać? normalnie... odczytać wyniki z kartki Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za każdym razem wychodziło w normie. Pobiorą Ci krew a następnie zgłosisz sie po wynik. Na kartce..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...moje wyniki TSH 0,066 norma /0,400 - 4,000/ FT3 5.10 norma /2,30 - 6,30/ FT4 13,9 norma /11,5 - 22.7/ Co to może oznaczać??? subkliniczna nadczynność tarczycy moje tsh wynosi 3,230 czy to dobry wynik ? Barbarella keidys pisałś o pniyu trzewnym - prosze odezwij się do mnie, bo mnei też..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...jaka jest prawidłowa norma TSH , bo ja mam w wynikach normę 0,35 - 5,50 , tu widzę do 4,2 a gdzie indziej napotkałam górną granicę 3,5 !!! O co chodzi, hallo !!!?? Normy różnią się trochę w zależności od laboratorium. Dla Ciebie liczą się normy jakie masz podane przy wynikach. Przy..

Wysokie TSH

.. ...ten wynik.Pozdrawiam aż się przestraszyłam jak przeczytałam,ze bierzesz taką dawkę duża a TSH Ci dalej rośnie... Barbarella prosze odpisz na maila:( Tak ,biore tabletki o nazwie Euthyroxe 100:( ( ( ...

Nie wiem co mi jest! Opisuje swoją historię i czekam na wypowiedzi!

.. ...roku wynosilo 3,08 przy normach 0,4 - 4,2 a w listopadzie 2008 4,11 ( ulU/mL ). czy to dobry wynik// to tsh 3 - generacji Mroffa nie wiem co poradzic bo nie wiem co Ci dolega.Ale optucz TSH - badania tarczycy jest mase innych.Podstawowe to morfologia,mocz,rozmaz reczny i duzo..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...pomoc:( :( :( :( :( Norma TSH dla osoby dorosłej wynosi 0,4 - 5,0, z niewielkimi odchyleniami w zależności od laboratorium. Jednostki z obu badań oznaczają to samo, nie ma tutaj żadnego przelicznika. Już wynik pierwszego badania nie był dobry, czy byłeś u endokrynologa? Dlaczego zrobiłeś..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...powiedziała mi kardiolog,ale norma tu jest podana: od 3.60 do 5.10,więc chyba nie jest tak žle... wyniki badania tarczycy: tsh: 2.160 mlu/l ft4: 20 pmol/l ft3: 5.70 pmol/l I jak tam po 2 miesiącach? Jakaś poprawa? Chciałbym się dowiedzieć jak silne uczucie zimna odczuwasz? Ja mam podobne..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...lekarza,pozdrawiam. na pewno? niby norma od 0,4 ..ale w sumie objawy sie zgadzają i wszyscy mówili, że to nerwica. Witam ja tez mialam te badanie,lekarz skierowal mnie z powodu objawow nadczynnosci tarczycy:przyspieszonego tetna,bardzo szczuplej budowy ciala przy duzym..

Wysokie tętno po porodzie

.. ...cieszyć macierzyństwem normalnie:( moje wyniki: tsh 1,82; crp 1,8; żelazo 54, potas 4.25, sód 147, kreatynina 0,88. Pije dużo wody, zresztą cały czas odczuwam suchość w ustach, dokładnie straszna sprawa jak nie czuje się człowiek na siłach żeby opiekować sie dzieciątkiem... jak chcesz..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...zapytać to: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy te wyniki są niepokojące? czy są one powodem wypadania włosów. Proszę o pomoc...

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. TSH - 0,60 ( norma 0,40 - 4,00 ) FT3 - 3,59 ( norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) Mam pytanie czy te wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 - 4.0 ;/ Dziękuję za odpowiedź: )..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy powinnam się tymi wynikami denerwować?, czy są wynikiem wypadania włosów? Bardzo proszę o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc..

Tarczyca

.. Czy TSH 3 norma jest od 0,27 - 4.20 a ja mam dokładnie 4.20 to dobrze? zbadaj sobie jeszcze T3 i T4.Z wynikami do endokrynologa.Normy są różne w zal. od wieku i płci. TSH jest u Ciebie za wysokie. Zrób jeszcze FT3 i FT4. a czy to jest bardziej do niedoczynności czy nadczynności tarczycy? Wszyscy lekarze..

Interpretacja wyników - tarczyca

.. ...proszę o odczytanie i upewnienie mnie w moich przypuszczeniach obym się myliła. MCV 96,6 norma 80 - 94 nie mam pojęcia co to jest TSH 26,071 norma 0,490 - 4,670 o co chodzi PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ..

Poziom tsh

.. ...wszystko ok a ja wiem że norma jest ok0.4 czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić w takiej sytuacji?? proszę. pozdrawiam marta Brak słów, zmień lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać skierowanie do endokrynologa. Jeżeli nie masz możliwości zmiany lekarza rodzinnego,..

Wyniki immunochemii

.. ...syna: TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47 pmol/l ( norma 12,00 - 22,00 ) Proszę o pomoc w interpretacji. Dodam, że dziecko ostatnio bywa agresywne. TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10..