Normy badania krwi RF

Kwasica

.. ...świadczą odchylenie od normy parametrów układu buforującego, a samo pH jest w normie ( 7,35 - 7,45 ). Taki stan nazywamy kompensacją. Ocena równowagi kwasowo - zasadowej organizmu opiera się na wynikach badania gazometrycznego. Po za pH krwi istotne są także: stężenia dwutlenku węgla,..

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

Morfologia krwi obwodowej (normy krwi)

.. ...na mililitr. Dokładne normy mogą się różnic nie tylko z uwagi na płeć badanego człowieka, ale także w poszczególnych laboratoriach ( normy referencyjne ). Drugim co do ważności parametrem po stornie czerwonej morfologii jest stężenie hemoglobiny ( Hb ). U kobiet powinno zawierać się w..

Lewa komora serca w dolnych granicach normy i niemowlaka

.. ...w dolnych granicach normy ( praca skórczowa uposledzona ). Wrady wrodzonej nie stwierdzono. Ale kardiolog zlecił wykonanie badania krwi - troponiny i CKMB oraz ekg. Trudno bedzie mi tu przedstawic wynik ekg, nie znam sie na odczycie. A wyniki krwi wyszły nastepująco: troponina <..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 249

.. ...mówi, że to w granicach normy. Poza tym wszystkie wyniki są bardzo dore ( ekg wysiłokowe, usg nerek, jamy brzusznej, badania krwi, holter ciśnieniowy itd. ) Od 3 lat biorę bisopromerck 7,5mg w porywach do 10mg ( zacząłem od dawki 5mg ), później dołożone Tertensif SR i pronivil 5mg...

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 40

.. ...plytek,do tego mam ponizej normy jakies HDW - wszystko z krwi.teraz w moczu nie mam leukocytow,ani erytrocytow - a 2 tyg.temu mialam duzo ponad norme!juz nie czaje tego!!tak w ogole w styczniu tomograf pokazal ze mam zaniki korowo - ciemieniowe,a teraz rezonans nic nie pokazal!oby dwa..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy

.. ...leki doszło niby do normy,ale zaczeły się problemy z nogami .Bolą go palce u stóp tak jakby je ktoś łamał i nie może chodzić.Czy ma to jakiś związek z tymi wynikami i co trzeba z tym robić . Może leki nie takie? Co robić?Proszę o pomoc Basia Witam! Basiu a czy Twój mąż miał robione..

Satro - nareszczie coś wiarygodniejszego od EKG - Str. 3

.. ...sercowego Odchyłka od normy około 60 - 75% Czyli serce starca 80letniego. Nie dało mi to spokoju Zrobiłem badania w znanym ośrodku kardiologicznym na Śląsku :EKG spoczynkowe , monitoring polaryzacji, echo serca a następnie 2 x próbę wysiłkową. Diagnoza dr kardiologów - serce zdrowe..

Wysokie APTT i wizyta u hematologa

.. ...płytek jest sporo poniżej normy to radzę postarać sie o skierowanie do hematologa. A jeśli robiłam badania w środku cyklu hemoglobine miałam 12, płytki krwi 342 ( normą dla labolatorium w którym miałam robione badania było do 340 ), APTT 42,4, czas PT i fibrynogen w normie, nie mam..

Interpretacja badania krwi

.. ...ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spaść bo inaczej wykopńczysz serducho. pozdrawiam Potas norma do 5,0 norma od 3,5 - 5,3, jesli masz za wysoki potas koniecznie trezba sprawdzic wydolnosc nerek!!!! i unikaj..

Postępujące osłabienie, obniżona temperatura ciała i zimne poty - Str. 5

.. ...pisałem czyli poniżej normy i problemy z wypróżnianiem. Jestem po pierwszej wizycie u lekarza, narazie pani doktor namierzyła powiększony węzeł chłonny w prawej pachwinie, dostałem również antybiotyk Ciprofloxacin i skierowanie na szczegółowe badania krwi. Z tego co piszecie to jest..

Nerwica w ciąży - Str. 63

.. ...porodzie wszystko wroci do normy i nie dopadnie mnie zadna nerwica albo depresja. Co do zelaza to nie wiem, mam teraz zrobic badania krwi, moze tak sie czuje bo hemoglobina slaba? Kurcze 1 ciaze znosilam super,a teraz jakas masakra. Tak jestem ciągle osłąbiona,zmęczona i śpiąca.Wpływają..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...bardzo trudno określić normy ekg tylko po opisie, należy zawsze obejrzeć zapis. Witam! Czy mogę prosić o interpretację wyników badania krwi? Biochemia: Glukoza 72 mg/dl Mocznik 15 mg/dl Kreatynina w sur. 0.78 mg/dl Aspat 19 U/I Alat 30 U/I Immunologia: TSH 1.540 uIU/ml Hematologia: OB 7..

Skoki ciśnienia i pulsu

.. ...uspokoiło i wróciło do normy. Dzisiaj zaryzykowałem i powróciłem do gry w tenisa którą przerwałem po takich obiawach w przeszłości. Lekarz zalecił normalny tryb życia jednak jak widać nie mogę się forsować. Nie wiem co robić, badania krwi są ok, echo serca i ekg ok, tarczyca ok, holter..

CIśnienie krwi, uczucie przeszkody w gardle podczas połykania śliny

.. ...komorę na Górnej granicy normy,Następnie RTG kręgosłupa( wyszło skrzywienie prawopiersiow ),Badania tarczyczy( ok ),Krwi( ok ),Kilka razy EKG( ok ) i echo serca Dostałem betaloc 50 i tritacet 10,po badaniach dostałem wypis do lekarza rodzinnego w celu kontynułowania leczenia,w Maju..

Moje objawy! kto ma ochotę pogadać?

.. ...wszystko wrocilo do normy. niestety 2 miesiace temu zaczelo sie na nowo. mialem wypadek samochodowy. to przezycie sprawilo ze nerwica wrocila. nagle bole w klatce, uczucie leku i ladowalem na pogotowiu. cisnienie ekg ok, pozniej relanium na uspookojenie i do domu. zrobilem komplet badan,..

Gazometria i jej interpretacja

.. ...dokładnie napisałam normy ale wyniku nie posiadam został u lekarza ,,Lekarz nie wypowiedział sie na temat wyniku ,a ja w domu dopiero zobaczyłam ze troche odbiega od norm ,, Prosze napiszcie czy mam sie czym niepokoic ,,to było moje pierwsze takie badanie ,pozdrawiam Basia . normy ktore..

Wysokie ciśnienie i szybki puls

.. ...uspokaja i wraca do normy. Robilem kilkakrotnie badania, krwi,tarczyca,watroba i trzustka,dno oka, ekg i nic. lekarz stwierdzil u mnie nerwice, ale pierwszymi objawami bylo scisk w glowie, niby zawroty, po kilku miesacach doszlo oslabienie i jakis dziwny kaszel i bol po prawej stronie..

Zawroty głowy, lęk, nogi z *waty* i bóle, oslabienie

.. ...podobno w granicach normy i nic groznego ) - 3 tyg temu badania krwi... jedyne co wyszlo to podwyzszony cholesterol 240 ( ale od jakiegos miesiaca biore OMEGA 3 i FILOMAG B6 ) cisnienie mam zazwyczaj okolo 125/80 - 135/85 ostatnio trafilem nawet do szpitala ( osłabnięcie ( bez utraty..

Kołatanie serca, bardzo duży puls i wysokie ciśnienie po wysiłku

.. ...wkońcu po 2h wrócił do normy. Na 2 dzień zrobiłem badania krwi i wszystkie były wrecz idealne tylko cholesterol nieznacznie przekroczony bo 215. Przez 2 dni serce lekko mnie bolało czasami ale potem ustapiło i czułem sie normalnie. Po tygodniu postanowiłem zrobić lekki trening na silowni..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...odpowiedzi. w nawiasach normy a zaraz za nimi wyniki jakie wyszły w poszczególnych dniach badania. Rodzaj data badania 14.05.09 data 02.04.09 data10.03.09 normy wynik normy wynik normy wynik WBC ( 4.4 - 11.3 ) 6,14 ( 5.5 - 15.5 ) 11,51 ( 5.5 - 15.5 ) 9,03 RBC ( 3.9 - 5.6 ) 4,51 ( 4.2 -..

Zawroty głowy, ,,mocne ,, bicie serca, ciśnienie podwyższone

.. ...i tętno przekraczają normy. Miałem również robione badanie moczu i krwi, poza delikatnym podwyższeniem trójglicerydów i cholesterolu wszystko ok. Czasami jeszcze mam problemy z oddychanie, tak jakby zadyszka ale tylko to się dzieje wieczorami, czasem po jakimś wysiłku podczas dnia...

Dziwne objawy i straszne samopoczucie :/

.. ...ale niewiele ponizej normy. Miałem robione także inne badania oprocz kariologicznych, przeszedlem Rezonans Magnetyczny głowy, Tomografie Komputerowa glowy, gdy pojawiły sie wymioty zrobiono mi dwukrotnie Gastroskopię, w której okazało sie ze mam refluks żoładkowo - przełykowy oraz z..

Dziwne zawroty głowy po jedzeniu

.. ...byl ze nawet ponizej normy. a moze lekarz mojej mamy to jakis tuczek? mama zazywa sporo lekow wiec nawet ta jedna tabletka mniej to duzo, pozdrawiam no jeśli chodzi o tulip to mój lekarz pierwszego kontaktu po tym jak zrobiłem badanie krwi i cholesterolu stwierdził że jak zbiłem..

Nerwica czy inna poważna choroba serca?

.. ...krwi. EKG w granicach normy wiekowej, wyniki badania krwi bardzo dobre. Lekarz stwierdził tachykardię na tle nerwowym i polecił wizytę u psychologa. Mam w związku z tym wiele pytań. 1. Czy na podstawie EKG można stwierdzić, że z sercem jest wszystko OK? 2. Czy to może być objaw..

Choroba serca czy objawy nerwicy?

.. ...krwi. EKG w granicach normy wiekowej, wyniki badania krwi bardzo dobre. Lekarz stwierdził tachykardię na tle nerwowym i polecił wizytę u psychologa. Mam w związku z tym wiele pytań. 1. Czy na podstawie EKG można stwierdzić, że z sercem jest wszystko OK? 2. Czy to może być objaw..

Mnóstwo objawów sercowych, nerwica?

.. ...prawie 3x gorna granica normy ). Pozostale hormony adrenalne w normie. 3 ) Badania krwi nie wykazaly zadnych hormonalnych nieprawidlowosci ( w tym T3,T4, oraz TSH ). 4 ) Rezonans magnetyczny mozgu, w kierunku poszukiwania guza przysadki. Wszystko OK. 5 ) USG tarczycy. Wszystko OK. 6 )..

Przechodzony zawał serca - Str. 2

.. ...i wszystko wróci do normy/ W sobote mam wizyte u kardiologa , jutro ide zrobic badanie krwi. Pozdrawiam Was serdecznie : ) a nie masz leków od ciśnienia ...140/90 jeszcze może być ale po zawale dąży sie do tego aby ciśnienie i tętno były niższe żeby nie obciązać serca ..zapisuj wyniki..

Weryfikacja badania echokardiograficznego -Pomocy chca mnie kroić !

.. ...miesiącach wszystko wróci do normy, bedziesz mógł w przyszłości uprawiać sport, oczywiście nie wyczynowy: ) Jedyny mankament to branie do końca życia leków na krzepliwość krwi i oczywiście kontrolowanie jej. z takich widocznych to szrama po cięciu mostka. Ale to nie jest..