Normy TSH tarczycy

Echo serca - Str. 58

.. ...37,3 * tez bylo powyzej normy * Za tydzien ide do kardio. Dzień dobry, Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co znaczy stwierdzenie: * przyspieszony przepływ przez zastawkę tętnicy płucnej * Witam Mam 36lat,3 lata temu miałam całkowicie usuniętą tarczycę TSH w normie. Od jakiegoś czasu bardzo..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 621

.. ...w dolnych granicach normy. Daj znać. Odezwę się po wizytcie u endo. cześć dziewczyny,właśnie wróciłam z wizyty u endokrynologa. Miałam robione tradycyjne badania tarczycy, czyli TSH, T3,T4 - te akurat wszystkie wyszły w normie. Dodatkowo miałam zlecone badanie anty Tg i anty TPO - te..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 622

.. ...leczenia, w nawiasach normy: TSH - 3.30 ( 0.4 - 4.0 ), FT3 - 2.18 ( 1.7 - 5.0 ), FT4 - 1.42 ( 0.65 - 1.9 ). Jak widać, wszystko w normie. Ale wynik aTPO fatalny: 524,5 ( * 12 ). Miałam jeszcze usg tarczycy, w opisie: * struktura miąższu niejednorodna, obraz może odpowiadać początkowej..

Niedoczynność tarczycy - Str. 5

.. ...leczenie,aby dojść do normy i po jakim czasie może nastąpić poprawa samopoczucia. Witam,jestem facetem( 34 )z niedoczynnością tarczycy.Rok temu mój wynik TSH to UWAGA 435.Lekarz zapisał mi EUTHYROX n100.Różnice poczułem po ok. 2 miesiącach gdzie TSH spadło do 30 a teraz ostatnio( styczeń..

Niedoczynność tarczycy - Str. 12

.. ...9.700 reszta tez ponizej normy.Endo twierdzi że to jest rodzaj anemi megaloblastycznej a hematolog mówi że wszystko okej zgłupiałam juz totalnie.Moja mama horuje na haszi i tez miała taką anemie 6 lat nikt niewiedział co jej jest.Tylko dlaczego jak biore ten lek tsh rosnie a objawy mam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 15

.. ...od razu wróciłam do normy i fizycznie i psychicznie.Wyniki tez mialam w normie.Niestety glodzenie nic nie da skoro TSH takie, widac że potrzebujesz jeszcze wiekszej dawki leku.Naprawde bardzo mi przyrko bo wiem jak sie czujesz , mam nadzieję ze szybko wrocisz do zdrowia. {Do..

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...łapie porównując do normy.Czy jest źle czy nie?Oto one: TSH - 16,81 ulU?ml F T4 - 10,92 pmol/l F T3 - 3,72 pmol/l Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Mariolka, podaj normy, każde laboratorium ma je trochę inne. Na pewno wynik TSH jest fatalny. mariolka no masz niedoczynnosc, i co dalej nie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...dolnej lub górnej granicy normy, to oznacza że tarczyca nie funkcjonuje prawidłowo. No i żeby mieć pewność co do tarczycy, warto zrobić badanie przeciwciał aTPO. Pozdrawiam. Do Barbarella,wiem,ze na pewno robiono mi tsh,co do ft3,ft4 i przeciwcial nie jestem pewna. Mam jeszcze o tyle..

Szybka praca serca

.. ...uderzenie serce powrocilo do normy. jakis miesiac temu mialem tez taki przypadke i tez w dziwnych okoliznosciach ( podczas schodzenia ze schodow ) bylem na ekg i niby wszystko jest ok, czy wie ktos co to moze byc? Czasami jest to jeden z sygnałów świadczący o nadczynności tarczycy...

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...będzie i tak przekracza normy ustalone przez lekarzy/naukowców. Skutki są takie, że sól w znacznym stopniu podnosi ciśnienie tętnicze a co za tym idzie wpływa na pracę serducha, może mieć też wpływ na działanie tarczycy - zaburzać równowagę hormonalną. POZDRAWIAM wszystkie pikawy na..

Wyniki badań tarczycy

.. ...jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny hormon tyroksyny. Twoje wyniki mogą wskazywać na nadczynność tarczycy...

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...chodzi, hallo !!!?? Normy różnią się trochę w zależności od laboratorium. Dla Ciebie liczą się normy jakie masz podane przy wynikach. Przy okazji, polskie normy są zawyżone, wynik tsh powyżej 2,5 jest już * podejrzany * i wskazuje na konieczność dalszej diagnostyki tarczycy. Dzięki za..

Puls a wysokie fT4

.. ...ciut nizsze niz 50% normy T4 - 88,7 norma 45 - 125 Po tych wynikach stwierdzilem ze ide do endokrynologa tylko zrobie jeszcze USG tarczycy. z racji ze Ft4 w pierwszych badaniach bylo wysokie o ogolnie sie rzadko kiedy tsh zmienia z 3.8 na 2.0 w ciagu miesiaca ( nie liczac vitamin z jodem..

Nie wiem co mi jest! Opisuje swoją historię i czekam na wypowiedzi!

.. ...lubilem sobie wypic ! On, normy TSH są zawyżone. U zdrowego człowieka tsh powinno wynosić ok 1 - 1,5. Dla dobrego endokrynologa wynik powyżej 2,0 może wskazywać na niedoczynność. Nie wiem czy to jest przyczyna Twoich problemów, tym bardziej że nie napisałeś o innych objawach, ale i tak..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...Od dawna wiadomo, że normy dla tego hormonu są zawyżone, a samo badanie nie jest miarodajne. Liczą się badania hormonów tarczycy FT3 i FT4. Nie wiem czy to jest przyczyną Twoich problemów, ale na wszelki wypadek radzę to sprawdzić. A lekarze lubią zwalać wszystko na nerwicę, kiedy nie..

Niedoczynnosc tarczycy

.. ...tarczycy mam w granicach normy, pozatym z niedoczynnoscia zwiazana ejst raczej nizsza temperatura ciala a nie gorączka. Mysle ze w moim rpzypadku to raczej to neidocisnienie. Ale Ty sie idz rpzebadaj wkierunku tarczycy czyli TSH Miałam te same objawy.. brak koncentracji, senność, uczucie..

Mnóstwo objawów sercowych, nerwica?

.. ...prawie 3x gorna granica normy ). Pozostale hormony adrenalne w normie. 3 ) Badania krwi nie wykazaly zadnych hormonalnych nieprawidlowosci ( w tym T3,T4, oraz TSH ). 4 ) Rezonans magnetyczny mozgu, w kierunku poszukiwania guza przysadki. Wszystko OK. 5 ) USG tarczycy. Wszystko OK. 6 )..

Prawidłowe tsh a objawy tarczycy

.. ...mieścił się w granicach normy ) przypominał poziom hormonów u kobiety 60 - letniej,a ja miałam wówczas ok.35 lat.Jeden z hormonów był zbyt blisko minimalnej granicy,a drugi za blisko granicy maksymalnej.Tak więc nie radzę samodzielnie odczytywać wyników badań,tylko zapytać SPECJALISTĘ...

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 - 4.0 ;/ Dziękuję za odpowiedź: )..

Kobieta/23 lata, puls ponad 130, czasem nawet do 160

.. ...tarczyca może być chora. Normy dla tsh są u nas zawyżone, dla dobrego endokrynologa wynik tsh wyższy niż 2,5 jest niepokojący i jest wskazaniem do dalszych badań, zwłaszcza gdy występują takie objawy. no tak... ale wysokie wyniki hormonów tarczycy, mogłyby ewentualnie swiadczyc o..

Nadczynność tarczycy - Str. 2

.. ...RBC jest tuz poniżej normy, MCH tuż powyżej, LYM bardzo blisko górnej granicy - sporo chorób do diagnozowania. I bardzo mnie ciekawi w jakiej fachowej literaturze przeczytałeś, że TSH będące w granicach normy z wynikiem 1,4 można interpretować jako nadczynność tarczycy bo jest blisko 1...

TSH- prosze o interpretacje wyników

.. ...7,1] to w nawiasie to normy więc wszystko jest ok monitorować zarazie ok TSH jest za wysokie, blisko górnej granicy normy. Zgrubienie na szyi to może być wole, nie ma na co czekać, zrób usg tarczycy i idź do dobrego endokrynologa. Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Tak, masz górną granicę..