OB we krwi podwyższone

Statyny

Statyny

.. ...statyn. choroba niedokrwienna serca, hipercholesterolemia ( podwyższony poziom cholesterolu we krwi ) w przypadku gdy dieta i leczenie niefarmakologiczne nie przynosi rezultatów. Działania niepożądane statyn. Statyny są zazwyczaj dobrze tolerowane jednak mogą pojawić się bóle brzucha,..

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

Wpływ białka sojowego na poziom cholesterolu we krwi

.. ...stężenie cholesterolu we krwi przyczynia się do powstawania blaszki miażdżycowej, będącej przyczyną choroby niedokrwiennej serca. Cholesterol możemy podzielić na dwie frakcje: LDL ( cholesterol o niskiej gęstości i HDL ( cholesterol o wysokiej gęstości ). Obniżony poziom HDL i..

Niedobory magnezu

.. ...w komórkach oraz we krwi. Norma Mg: 0,65 - 1,25 mmol/l. Stężenie magnezu poniżej 0,65 mmol/l to hipomagnezemia. Objawy niedoborów magnezy mogą jednak wystąpić także przy prawidłowej lub nawet podwyższonej ilości magnezu w organizmie. Wynika to z możliwości przesunięcia puli magnezu z i..

Profilaktyka zawału serca

Profilaktyka zawału serca

.. ...poziom cholesterolu we krwi, poziom glukozy oraz masa naszego ciała. Podwyższony poziom cholesterolu LDL lub triglicerydów ( TG, trigly ) wiąże się ze wzrostem ryzyka wystąpienia miażdżycy, a w konsekwencji - zawału serca. Podobnie podwyższony poziom glukozy we krwi zwiększa ryzyko..

Miano ASO

.. ...antystreptolizyny O we krwi powyżej 200j. Do rozpoznania gorączki reumatycznej, poza podwyższonym mianem ASO, konieczne jest stwierdzenie objawów klinicznych choroby lub przynajmniej objawów toczącego się procesu zapalnego w wynikach badań krwi ( podwyższony poziom leukocytów,..

Homocysteina

.. ...prawidłowy poziom we krwi powinien zawierać się w przedziale 5 - 15 mikro - mol/ml. Stężenie homocysteiny zmniejsza przyjmowanie kwasy foliowego i preparatów witaminy B. Podwyższony poziom tego aminokwasu obserwuje się w przepadku niewydolności nerek, niedoczynności tarczycy oraz podczas..

Szczepionka przeciw nadciśnieniu

.. ...wtedy, gdy ciśnienie krwi pacjenta jest wyższe lub równe 140/90 mm Hg ( milimetrów słupka rtęci ). Podwyższone ciśnienie krwi jest przyczyna połowy przypadków choroby wieńcowej i około 75 procent udarów mózgu. Szacuje się, że na nadciśnienie cierpi 25 procent ludności świata, zaś w..

Pomiar ciśnienie w tętnicy udowej

.. ...może mierzyć ciśnienie krwi przez całą dobę - informuje serwis EurekAlert . Podwyższone ciśnienie krwi może uszkodzić serce, naczynia krwionośne i wiele narządów - na przykład nerki czy mózg. Skuteczne leczenie nadciśnienia wymaga przeprowadzenia dokładnych pomiarów, ale długotrwałe..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 32

.. ...międzyprzedsionkową. Badania krwi wykazały podwyższony poziom troponiny I oraz nieznacznie podwyższone miano p - ciał p - sercowych, lekarze powiedzieli mi że w czasie ciąży mała przeszła zapalenie mięśnia sercowego. Agatce podano immunoglobuliny zaczęła przyjmować propranolol trzy razy..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 542

.. ...miałam robione badania krwi, elektrolitów, glukozy i ok. miałam tsh( wyszło troche podwyższone, ale zrobiłam dodatkowe badania ft3 i ft4 i sa w normie ), miałam holtera i echo serca i też są okej, lekarka kardiolog mówiła ze mam serce jak dzwon, ale ja nadal nie mogłam w to uwierzyć, że..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 797

.. ...kazał mi zrobić badani krwi. Zrobiłam je i prócz podwyższonego cukru były idealne, wiec mój lekarza ze względu na drętwienie rąk i zawroty głowy skierował mnie do neurologa. Pani neurolog po badaniu stwierdziła, że wszystkie odruchy są prawidłowe i że to pewnie na tle nerwowym... Jako..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 958

.. ...poziomu prolaktyny we krwi, jest to hormon od przysadki mózgowej, jeśli jest podwyższony może dawać takie same objawy jak przy nerwicy lękowej, efekt bańki, wrażliwość na kolory i światło, senność w dzień, uczucie obcości a do tego dochodzi jeszcze nieregularny, skąpy okres, brak..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 982

.. ...nerwica...robiłam morfologie krwii na krótej wyszło ok wszystko jedynie lekko podwyższone neutrocyty i przy dolnej granicy limfocyty...dostałam skierowanie do neurologa z podejrzeniem nerwicy lękowej ale ciągle czekam na termin...Co o tym myślicie??? Czy to mogą być objawy nerwicy???..

Kardiomiopatia rozstrzeniowa

.. ...Stale powiększone białe krwinki ok 22 tyś. czy u was temu też towarzyszy zwiekszona leukocytoza? Dajcie znać ile czasu trwa zapalenie mięśnia sercowego i czy temu towarzyszy zwiększona leukocytoza ( jezeli wiecie ). Pozdrawiam Michał witam Michał niestety nie umiem ci powiedzieć nic o..

Zmęczenie na sercu

.. ...serca, poziom cukru we krwi, lipidogram, trojglicerydy...Bez tego nie da się nic powiedzieć.Idź do kardiologa, bo twój młody wiek nie gwarantuje ci 100% zdrowia. A jak z ciśnieniem? Ciśnienie jest lekko skaczące - czasem troche podwyższone, czasem trochę obniżone... Ja mam inne uczucie...

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...i regularne badanie krwi. Ostatnio podczas badania poziomu hormonów okazało sie,że TSH było podwyższone - 6,05, no i stwierdzo o obecność przeciwciał ATG - 290( norma to * 115 ) oraz przeciwciał ATPO - 250,2 ( przy normach * 34 ) Skierowano mnie do endokrynologa - tam zalecenie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 243

.. ...coraz gorzej. Badania krwi wykazały jedynie podwyższoną bilirubinę, ale to pewnie wynik moich „ataków”. Stany te pojawiają się zawsze w sytuacjach kiedy nie mogę zachować się swobodnie np. w kościele, na lekcjach ang, w autobusie, tramwaju, kinie, na spotkaniu ze..

Niski puls po concorze 2,5

.. ...dna oka też ok badania krwi też w miarę dobrze wyszły trochę podwyższony cholesterol do 210 norma jest 200 i hemoglobina 17.4 a jest 17.Mam 34 lata. ja mam podobnie,neurolog mówi zdrowa,okulista i kardiolog też( choć mam rozmyte widzenie,a serce wali tak szybko że czasem nie zdążam..

CK-MB - Str. 3

.. ...także długotrwałym niedokrwieniu sierdzia bez zawału. Wysoki poziom CK - MB stwierdzamy takżew niewydolności nerke i nadczynności terczycy. Wiem,ze większość tych chorób albo urazów nie pasuje do Ciebie,ale chcę,żebyś miala całość wiedzy na temat podwyższonej wartości tego enzymu. Mam..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...stosowany prowadzi do niedokrwistości. ja dziś odebrałam wyniki ,okazało się,że mam podwyższone trójglicerydy[230].muszę iść do lekarza,glukoza 62.cholesterol w normie.poradżcie co zrobić aby obniżyć trójglicerydy.muszę się przyznać ,że palę papierosy no i nie dawno stwierdzono u mnie..

Serce a sterydy

.. ...powoduzja zageszczenie krwi przez to ze zlepiaja sie plytki krwi, serce jest obciazone bo gesta krew trudniej sie tloczy i rosnie, tak dochodzi do przerostu. pozdro sterydy anaboliczne powodują zatykanie żył w koło serca choresterolem, podwyższone cisnienie tętnicze( 2 z 3 powodów..

Podwyższone ciśnienie, leki i częstoskurcze

.. ...zmierzonego cisniena krwi. Jak może mieć cisnienie skurczowe niższe od rozkurczowego ? Przecież to niemożliwe ! Jezeli ma cisnienie - prawidłowo zapisane - 150/100 tzn że jest ono nieco podwyzszone. Mnie też się zdarzają takie skoki wieczorem zwłaszcza po posiłku, z tym że przeważnie..

Dodatkowe skurcze - Str. 16

.. ...międzyprzedsionkową. Badania krwi wykazały podwyższony jakiś enzym i lekarze powiedzieli mi że w czasie ciąży mała przeszła zapalenie mięśnia sercowego. Agatka zaczęła przyjmować propranolol trzy razy dziennie po 2 miligramy i magnez. Arytmia powoli się cofała. Kolejne kontrole..

Dodatkowe skurcze - Str. 82

.. ...kardiologa i na badanie krwi. Badania krwi w porządku morfologia i enzymy serca ( które miałem badane później ) w porządku ale podwyższone TSH wyszło wynik 10 czyli niedoczynność tarczycy - skierowanie do endokrynologa. Wiadomo na specjalistów jak endo czy kardio trzeba czekać, ale myślę..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 22

.. ...bada się normalnie z krwi, nazywają się: LDH, CK - kinaza kreatynowa oraz mioglobina. Podwyższony poziom swiadczy o tym, ze coś złego dzieje się z mięśniami np. ulegają atrofii, czy też rozpadają się albo jest jakiś stan zapalny. Zleciła mi to neurolog. Ta mioglobina tylko jest droga -..

Ucisk, gula w gardle - Str. 8

.. ...rodzinnego z badaniami krwi ( morfologia i ob ) + USG tarczycy, które zrobiłam odpłatnie, bo widząc, że mam trochę wpisów od psychologa w książeczce lekarz rodzinny od razu zapisuje leki uspokajające na nerwicę. Mam niby jakieś zwłóknienia tarczycy i podwyższoną echogeniczność miąższu, a..

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...Otrzymałem wyniki morfologii krwi: Podwyższony poziom limfocytów - 52,7% ( dopuszczalne 28 - 38 ) Obniżony poziom granulocytów - 32,1% ( dopuszczalne 49 - 60 ) Niski poziom płytek krwi - 113 K/ul.( dopuszczalne 140 - 440 ) a także inne nieznaczne odchylenia od dopuszczalnych norm:..

Dziwne bóle, podwyższone ciśnienie, poblemy z widzeniem

.. ...,wszystkie mozliwe badnia krwi,okazalo sie ze jest wszystko w porzadku,a ja z dnia na dzien czulam sie coraz gorzej,powtarzalo sie to samo dretwienie,szybki bicie serca,myslalam ze wyskoczy,nie moglam spac jesc,codziennie bylam na pogotowiu i nadal nikt nic nie wiedzial.Myslala,ze..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...pozdrawiam zrób bad.krwi CRP.Podwyższony wynik świadczy o stanie zapalnym w organiżmie.Może to od stawu barkowego lub od kręgosłupa szyjnego.Może w kierunku reumatyzmu bad.krwi? BÓle mostka nie muszą być od serca.Mogą być od kręgosłupa szyjnego i piersiowego.Może prześwietlić? Czy Hanno..

Podwyższone stężenie żelaza we krwi

.. ...robiłam sobie badania krwi, które wykazały, że stężenie żelaza we krwi wynosi u mnie 39,3 qmol/l przy wartości min 6,6 qmol/l a max 30,4qmol/l. Czy jest to coś niepokojącego, czym może być spowodowane i jak można to leczyć. Mam 20 lat, hematokryt niski, tylko 37% ( wartosc min:37%,..

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie, osłabienie - Str. 12

.. ...ból w głowie. badania krwi wyszły ok ( przeżyłam zawał przy lekko podwyższonym hormonie tarczycy - możliwośc niedoczynności, ale następne badania wykazały że jest ok ). matura się zbliża, a mi się dalej kręci, gdy leże.. ale nie zwracam na to uwagi. czasem ide na imprezę, spotykam się z..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...senność. Morfologia: - krwinki białe WBC - 10,04 [ 10^3 / ?l ] ( podwyższone ) - krwiniki czerwone RBC - 5,50 [ 10^6 / ?l ] ( górna granica normy ) - hemoglobina HGB - 16,00 [ g / dl ] - hematokryt HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [ pg ] - PLT -..

Mocne bicie serca i podwyższone ciśnienie

.. ...pierwsze było badanie krwi wyniki wyszły w normie,drugie badanie było prześwietlenie kręgosłupa z kuli bólów w kladce piersiowej i pleców do tego dziwne takie strzelanie w plecach chodzby skóra była posklejana i nagle ktoś ją rozciągnął no i okazało się ze mam skrzywienie prawostronne..

Hydroxyzinum na nerwice? - Str. 2

.. ...się dzieje. Badanie krwi robiłam m - c temu i za wyjątkiem podwyższonego OB ( 23 ),lekko powyżej normy monocytów i wysokiego całkowitego cholesterolu ( przy czym głównie dlatego, że ten dobry cholesterol ma wysoką wartość, zły jest w normie i trójglicerydy też w normie ) to reszta badań..

P-LCR + co oznacza podwyższony?

.. ...wszystkie inne wyniki krwi w normie. Jeżeli poziom płytek krwi jest w normie to nie należy się przejmowac. Ogólnie przyjeta norma dla P - LCR 13 - 43%.Ogólnie chodzi o to że niektóre analizatory hematologiczne oznaczają wszystkie parametry krwi, a takie niewielkie różnice w normach są..

Ból w klatce, który trzyma od miesiąca

.. ...mówi, że dobre...wyniki krwi, mam podwyższony poziom hematokrytu i poziom potasu na dolnej granicy. Najgorsza jest ta świadomość, że zaraz coś mi się stanie...czy to jest na tle nerwowym? do jakiego lekarza się wybrać? neurologa? kardiologa? pzodrawiam, z góry dziękuję za odpowiedź Hm...

Niski puls połączony z podwyższonym ciśnieniem

.. ...ani usg, ani badanie krwi,moczu itp. niczego nie wykazały i lekarze mówią, że serce jest zdrowe. ale zauważyłem, że za bardzo nie chcą nazwać tego nerwicą, bo * za dużo rzeczy się pod to określenie podkłada * ; ) za to ostatnio pojawiły się klucia pod lewa lopatka, no i napady leku bez..

Koarktacja aorty - czy to możliwe?

.. ...szczegółowe badania moczu i krwi niczego nie wykazały. Lekarz zmierzył mi cisnienie i okazałosie zbyt wysokie. Kazał mi mierzyc przez tydzien kilka zay dziennie elektronicznym aparatem. Ciśnienie za kazdym razem było podwyższone, czasami siegało 160/117 tętno 118, najnizsze 130/90 tetno..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...Cukier w porządku. Wyniki krwi ok - wyszło że mam trochę gęstą krew i lekko podwyższony poziom potasu. Miałem też robione wszystkie badania kardiologiczne - wszystko ok. Oraz badanie EEG głowy. Mam problem z zatokami - częste infekcje ( w wymazie wyszedł gronkowiec złocisty ),raz zajęło..

Dziwne skurcze w klatce - przełyk albo serce?

.. ...nie od serca. Badanie krwi również wszystko ok ( podstawowe badania ). Ciśnienie raczej w normnie, zawsze z reguły w przedziale 120 - 145/70 - 90 ( mowie tutaj o wynikach sprzed ostatnich kilkunastu miesięcy, nie że mam takie skoki ciśnienia ). Jedynie ostatnio miałem podwyższone w..

Podwyższony puls i duszności a wyniki dobre

.. ...EKG wysiłkowe, badania krwi i wszystkie inne.. mam duszności, i wiele podobnych objawów do tego jakie były opisane do nerwicy serca. w przyszłym tygdoniu ide do lekarza. jeżeli faktycznie jest to nerwica serca? to czy przy tym przyśpieszonym pulsie można pić alkohol? w momencie wysokich..

Nieustający ból po lewej stronie klatki piersiowej

.. ...bolało.. Robili mi badania krwi wszystko było jak najbardziej w normie jedynie cukier lekko podwyższony. Ciśnienie miałem 2razy wyższe ale dali mi jakiś zastrzyk i tabletke jak spadło to kazali jechać do domu...i iść do rodzinnego lekaża :/ Miałem skierowanie na badania wysiłkowe ale..

Nerwica? z czym to się je? jak sie zachować? jak to ugryźć?

.. ...piersiowej, dokłądne badania krwi i moczu. cięnienie w szpitalu 120/80, 130/90. po wyjściu ze szpitala dostałem wyniki. wszystko było super ok. jedynie podwyższony cholesterol ale dostałem tabletki które miały pomóc. lekarz ordynator powiedział że wyniki ok a z tym ciśnieniem to żebym..

Zawroty głowy, ,,mocne ,, bicie serca, ciśnienie podwyższone

.. ...robione badanie moczu i krwi, poza delikatnym podwyższeniem trójglicerydów i cholesterolu wszystko ok. Czasami jeszcze mam problemy z oddychanie, tak jakby zadyszka ale tylko to się dzieje wieczorami, czasem po jakimś wysiłku podczas dnia. Proszę o porady co można zrobić, żeby raz na..

Wysokie ciśnienie, podwyższony puls niewiadome przyczyny

.. ...Mialem badania moczu, krwi, wszystko wychodzi w normie. moze to wina pogody? Zaobnserwowalem ze gorzej sie czuje jak jest pochmurno, ale zeby pogoda az tak wplywala na organizm? Przepisane mam leki Tricate oraz Ipres, na codzien cisnieni mi sie w miare uregulowalo, ale jest w granicach..

Silny ból w mostku

.. ...kierunku reumatyzmu bad. krwi,bo zabiegów nie można brać w okreie zaostrzeń choroby,tzn.gdy OB ,CRP,i czynniki reumatoidalne są podwyższone.W Busku Zdroju są kąpiele siarczkowe ,które bardzo pomagają na stawy.Tylko Ekg serca trzeba miec i problemów z sercem nie miec.A na osteoporozę dam..

Bóle rąk, przedramion

.. ...czy robiłaś badania krwi w kierunku reumatyzmu? - czynniki reumatoidalne? a OB nie masz podwyższone?Zrób morfologię i OB też. Zawsze miałam ładne wszystkie badania, ale to sprawdzę. Dziękuję za odpowiedź. zbadaj poziom mocznika może maść butapirazol by ci pomogła? Przeczytaj ulotkę.A nie..

Bardzo silne odczucie porażenia prądem

.. ...pomóc pełna morfologia krwi wykazała jedynie podwyższony poziom potasu 0,7 powyżej górnej granicy oraz cholesterol w górnej granicy normy . Ciśnienie krwi w granicach 130/87 lub czasem wyższe .Jeśli ktokolwiek miał podobny problem lub ktoś się spotkał z takim zjawiskiem proszę o..

Tendencje do podwyższonego ciśnienia

.. ...brzucha, tarczyca, badanie krwi i wszystko w porzątku. ja niestety przy wysokim cisnienu czuje sie zle * ~stracatella, 2009 - 12 - 23 00:31:18 ( IP: 83.22.2 * * * ) A skąd Ci przyszlo do glowy tak często badać ciśnienie? Może już mialeś kiedyś z nim problemy ? Nadciśnienie często jest..

Badanie krwi i podwyższony aspat

.. ...wsi i mailem badanie krwi wsyztskie wyniki w normi tylko czerwone krwinik troche ponad norme cholesterol jak byl podana norma to od - do to mailem mniej niz od xd ale martwi mnie to ze aspat mam 44 i nei raz czuje jak mnie boli w prawym boku i czesto jestem zmeczony nie raz bardzo..

Ból w lewej stronie klatki piersowiej, wybrzuszenie

.. ...kolejnych dniach badania krwi wykazały podwyższone CRP i stan zapalny. Wyladowałem w szpitalu na 3 dni ( rentgen płuc czysty, USG czyste ). Podawano mi leki przeciwbolowe, przeciwzapalne, antybiotyki, przeciwwirusowe. Koniec końców stan zapalny zlikwidowano mnie zaś oczywiście..

Mrowienie

.. ...wpływa na ściany naczyń krwionosnych.Być może się mylę,a co inni o tym sądzą? Ja piszę tak,jakbym sama zrobiła w tej sytuacji. hejjj mam podobny problem...od 3 miesięcy przyjmuje Lokren 20 na podwyższone tętno które dopadło mnie z dnia na dzień sam nie wiem z jakiego powodu. Od tego..

Prawidłowa Morfologia wyklucza..

.. ...szczególowe badania ;P badania krwi wykrywające nowotwory nazywają się markerami nowotworowymi.Gdy są niskie - jest Ok,gdy bardzo podwyższone - alarm. może być też wysokie OB i w rozmazie coś nie tak z płytkami. ja juz sie wszytskiego doszukuje , nic mnie w sumie nie boli. tylko co jakis..

Czy to są objawy nerwicy?

.. ...zdrowy. wyniki badań krwi też ok, jedynie podwyższone były próby wątrobowe. następnie trafiłem do lekarza rodzinnego z objawami lęku, duszności i bólu w klatce piersiowej, zawrotami głowy. lekarz ten stwierdził, że mam bakterie lub robaki i leczył mnie na to tydzień czasu, ale nie..

Nerwica- czy niedomykalność zastawki?

.. ...który zalecił badanie krwi. Wszystkie wyniki były w normie, jedynie OB nieco podwyższone, lecz było to spowodowane przechodzeniem przeziębienia, przy ponownym badaniu już wszystko z OB włącznie było w normie. Zapisałem się na wizytę do kardiologa i przez ten czas mierzyłem sobie..

Nie wiem co mi jest

.. ...zapisał mi badania moczu krwi itp wyniki praktycznie wszystkie w normie. Hematologia: odczyn, erytrocyty, hemoglobina, hematokryt MCV, MCH, MCHC, RDW, płytki i MPV w normie, tylko leukocyty trochę podwyższone 10,2 norma 4,1 - 10,00 Immunochemia: Ige i TSH w normie, Mocz: ph - ok, ciężar..

Badanie krwi

.. ...wszystko jest ok, ale mam podwyższone PDW ( 19,4 ). Co to znaczy? czy to coś groźnego?..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...Zrobiłem podstawowe badania krwii: bilirubina 1,84 ( 0,2 - 1 ) ALT 80 ( 0 - 41 ) AST 39 ( 0 - 40 ) amylaza w surowicy 63 ( 28 - 100 ) Białko c - reaktywne 1,1 ( 0 - 5 ) Podwyższona bilirubina wkazywała na wątrobę. Zrobiłem USG jamy brzysznej. Usg wskazało na rozlane zaawansowane..

Zapalenie stawów kolan i palców.

.. ...który zlecił badanie krwi i moczu okazało się, że mam lekko podwyższone ASO czynnik reumatoidalny był w normie, potem zaprzestałem leczenia i wizyt u lekarza jakieś pół roku temu zaczęły mi puchnąć lekko kolana i zacząłem mieć problemy w ich zginaniu niewielkie ale są ( raz lekko puchnie..