Operacja tarczycy

Przytarczyce

.. ...gruczołów podczas operacyjnego wycięcia tarczycy. W wyniku niedoborów parathormonu spada stężenie wapnia w organizmie i może wystąpić tężyczka. Rozwijają się także zaburzenia neurologiczne i psychiatryczne...

Tężyczka

Tężyczka

.. ...Tężyczka może rozwinąć się w przebiegu niedoczynności przytarczyc, na przykład po ich przypadkowym usunięciu podczas operacji tarczycy. Tężyczka może także wiązać się z niedoborami witaminy D oraz z celiakią...

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 63

.. ...spalam ale to bylo przed operacja tarczycy ,po operacji jednak ataki nie ustaly ,zaczelam brac antydepresant zoloft i stal sie istny cud bo czulam sie jak nigdy wczesniej ale po 2 latach zaczelo sie psuc.rok temu zmienilam lek ale ataki czestoskurczu sa.moze to inna przyczyna ,jakie sa..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 789

.. ...macicy i konieczna była operacja,potem polip w nosie i kolejny zabieg,po którym został mi gronkowiec...Byłam kompletnie ogłupiała - jak to?Przecież niby nic mi nie dolega,podobno sobie wymyślam,itd...Może to tarczyca?Ok,zróbmy usg,ale niczego tam pani się nie doszuka - to były słowa..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 923

.. ...która idzie w maju na operacje tarczycy a pracuje u mnie w slepie własne odstawia asentre jest w stanie jakiegos szoku albo zespołu abstynencji bo tak sie zle czuje ze dzsiaj mi przyznała racje ze ja sie boje takich leków bo w sobote prawie wyladowała na pogotowiu zal mi jej badzo bo..

Acenocumarol i wskaźnik INR - Str. 6

.. ...od czego.Właśnie od operacji coraz więcej.Ja biorę jeszcze cordarone i myślę,że może on wpływa.Plamy na skórze to napewno od cordarone na migotanie przedsionków.Pozdrawiam! witam ponownie. Oprócz warfinu przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy od 12 lat. Z tym związana jest suchość..

Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej - Str. 16

.. ...Syndroma Barlowi. Straszono operacją. Kazano brać leki. Obecnie mam 37 lat żadnych leków nie biorę. Operacji nie było. Po prostu troszkę zwolnić tempo. Nie palić. Unikać stresów. Nie szaleć. Nie dać się zwariować. Gabriell dziękuje że odezwałaś sie bo wiem już że nie jestem sama z..

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 26

.. ...nie obejdzie się bez operacji.Zresztą takie mam zalecenie z Kliniki Endokrynologicznej po scyntygrafii tarczycy.W poniedziałek idę do endokrynologa.Zobaczę co powie.Stąd też chyba moje gorsze samopoczucie.Pozdrawiam. Myniu ,a czy twoja choroba serca jest spowodowana chorbą tarczycy?..

Niedoczynność tarczycy

.. ...za nisko.Czeka mnie operacja ale a potem leki do konca zycia .Najbardziej doskwiera mi nadcisnienie i nie rozumie jaki wplyw ma na to pogoda .Myslalam ze wyrzut hormonow powoduje nadcisnienie .Poza tym ostatni winik byl zaskakujacy poniewaz obnizylo sie T4 a podnioslo T3 i TSH nadal..

Niedoczynność tarczycy - Str. 3

.. ...proszkami chemicznymi, operacjami, czy jodem radioaktywnym, co proponuje medycyna akademicka. Na osłabienie układu odpornościowego ma wpływ bardzo wiele czynników - uboga w składniki odżywcze dieta, chemia w żywności,powietrzu, wodzie, ubraniach,gospodarstwie domowym, syntetyczne leki...

Niedoczynność tarczycy - Str. 5

.. ...decyzja jaką mam podjąć to operacja czy jod. mam 2 tyg. JolaS To naprawde Ci Kasia wspolczuje. Mozna zwariowac, czy wiesz juz na co sie zdecydujesz? operacja czy jod? do Joli: Jola jak sie czujesz po jodzie? czy wszystko dobrze? Mnie dzisiaj okulista badal oczy ale na razie wytrzeszczu..

Niedoczynność tarczycy - Str. 8

.. ...mam niedoczynnosc pooperacyjna ale ja bore 100mg letroxsu Minia ja biore 137mg i tyje,poprostu nie kazdy organizm jest identyczny to jest horoba hormonow wiec wiesz jak est.Ja tez jak Kasia nie jem praktycznie slodyczy i tyje.Moj lekarz sam potwierdzil ze choroby tarczycy i ich objawy..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 153

.. ...Mialem w wieku 3 lat operacje - jedna rzecz zrobili ale na druga nei starczylo czasu wiec zostawili jak jest. Regularnie badam sie u kardiologa i wedlug niego jest ze mna coraz lepiej. Ostatnio jednak dopada mnei chyba nerwica. Wszystko wsumie nasililo sie przez przeprowadzke, nowe..

Koronarografia, gdzie? jakie skutki? lek prestarium

.. ...boję. W ub. roku mialam operację nerki i ten ból w porównaniu z bólem uciskowym tętnicy udowej, był dla mnie koszmarem. Wpadlam w depresję, przyplątała się jeszcze niedoczynność tarczycy a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że pani doktor orzecznik z ZUS - u, nie przedłużyła mi..

Choroba serca czy panika?

.. ...ponad 10 lat jestem po operacji tarczycy 10cio krotnie mialam operowane piersi przeszlam w lutym ablacje mialam rozpoznany mikrogruczolak przysadki nie operowany tylko leczony w lipcu przeszlam operacje nastepna kwadrat piersi usuniety i co mam sie rozczulac i caly czas myslec o..

Alveo faktycznie pomaga? - Str. 2

.. ...dzięki Alveo uniknęła operacji zastawki serca, mimo że preparat stosowała głownie ze względu na problemy z tarczycą. Prowadzący ją kardiolog dwa razy zlecił jej holtera bo stwierdził, że ktoś musiał pomylić wyniki badań : ) Jeśli chodzi o Alveo i nowotwór to preparat może być z..

Dodatkowe skurcze - Str. 27

.. ...letrox poniewaz mialam po operacji niedoczynnosc a co do skurczy mozesz je miec przy chorej tarczycy ...się nie gniewam, a mam nadczynność, tyle, że u mnie to kolejność jest odwrotna: najpierw zachorowałam na serce, a tarczyca to skutek uboczny jodu zawartego w leku na serce. I tak w..

Dodatkowe skurcze - Str. 111

.. ...okolo 16 lat jestem po operacji tarczycy jajnika i piersi mialam rowniez mikrogruczolaka przysadki leczony lekami to i u mnie bylo podejzenie ze tarczyca moze dawac sygnal ale mam tarczyce unormowana a dodatkowe i inne gady dalej sa staram sie nie myslec i jutro znow ruszam do Kolobrzegu..

Dodatkowe skurcze - Str. 310

.. ...dałam, jestem 4 tyg po operacji pnia trzewnego i czekam na poprawę: ) Przyczynami dodatkowych skurczy moga być: niedobory:potasu, wapnia, magnezu, B6, B12, - ale także niski ich poziom - normy sa dla wszytskich takie same , a przecież nie ejsteśmy tacy sami: ) refluks, zwężenie pnia..

Szybkie tetno II - Str. 5

.. ...kolejkach do lekarzy i na operację. Chciały i musiały się leczyć, ale ... Jeśli natomiast chodzi o Ciebie Jaga - zastanów się jak cenne jest zdrowie i nie traktuj ataku częstoskurczu jak kichnięcie po którym wystarczy powiedzieć na zdrowie. Zanim wyrzucisz leki przepisane przez lekarza..

Praca serca przy niskim poziomie wapnia

.. ...raka tarczycy. Podczas operacji usunięcia tarczycy wycięto mi przytarczyczki, co skutkuje obniżeniem poziomu wapnia we krwi. W sytuacjach ekstremalnych dostaję ataku tężyczki. Chciałabym dowiedzieć się co dzieje się z mięśniem sercowym podczas ataku. Czy tężyczka może spowodować..

Duszność w chorobie niedokrwiennej

.. ...cisnienie , jestem 2mies. po by pasach ,biore dilatrend , inhibace , sintrom i furosemid . i wieczorem mam dusznosci . miesiac po operacji miałam migotanie przedsionkow , mam tarczyce w stanie euterozy..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 175

.. ...żle ale nadaje się do operacji. Niby wszystko wiadomo ale nadal miałam takie objawy jak wcześniej i endokrynolog nadal twierdziła, ze to od tarczycy bo przecież hormony skaczą i nic nie znaczy to, ze te badania które były robione tydzień temu wyszły dobre. Odczekałam ponad pół roku i..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...Zalecono jednak zabieg operacyjny. Zapisałem się już do szpitala na zabieg całkowitego usunięcia tarczycy, choć biopsja wykazuje tylko rozrzucone guzki lite. A więc zagrożenie rakiem jest śladowe. Poczytałem ostatnio dużo o tarczycy w internecie i zebrałem szereg opinii przeciw..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 3

.. ...leczenie: jodem lub operacyjne. Przyznam sie, ze nogi się pode mną ugieły. Mam dzieci i pomyślałam: a jak cos pójdzie nie tak? Jestem przerażona, ale skłaniam sie raczej ku leczeniu jodem choć jak lekarz powiedział moze się to skończyć niedoczynnością lecz jest ona mniej szkodliwa w..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 4

.. ...podano jod i miałam operację na oczy.teraz mam hormony w normie jest lepiej.Więc proszę napisz to podam maila i wymienimy się przeżyciami ok? pozdrawiam NINA Ja choruje na nadczynnosc tarczycy juz od 6 lat i nie zycze nikomu tej choroby ja do dzisiaj mam momety ze sie strasznie zle czuje..

Problemy z sercem po nadczynności tarczycy

.. ...serduszko teraz czeka mnie operacja serca na ktura oczekuje w kolejce bardzo sie boje ale nie ma innej mozliwosci pozdrawiam malgorzata z lublina hej. ja mam to samo! mam 23 lata. moje serce zaczeło szalec kiedy zaczełam dojżewać ( ok 12 roku zycia ). oczywiscie wszyscy wtedy stwierdzili..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 12

.. ...tarczycy i jestem po jednej operacji i nadczynnosc jest niedobra dla serca, lub branie hormonow tarczycy i zle dobranie, jezeli testy masz w normie to arytmia ma inna przyczyne, a guzki jezeli daja nadczynnosc to wtedy moga wystapic zaburzenia rytmu . witajcie!!!! czytam to wszystko i..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 22

.. ...na tarczyce jestem po operacji tarczycy, i po odstawieniu letroxsu zaczela odrastac tarczyca, i pojawily sie nastepne guzki na tarczycu po wlaczeniu hormonu tarczycy nawrot migotan, choc nie tak czestych, takze bledne kolo nie ma mowy o odstawieniu betablokerow,odnosnie cisnienia pomimo..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 29

.. ...zawale chcieli zrobic mi operację by - passów. A ja się boję. Łykam 9 tabletek dziennie na serce i ( 1 ) na niedoczynność tarczycy. Czasami czuję się tak żle, ze nie mogę funkcjonować, spada mi ciśnienie aż do 90/50 i już wtedy to muszę się położyć. Mam rozsianą miażdżycę wieńcową i..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 70

.. ...zapadnie czy czeka mnie operacja,pozdrawiam migaczy. Witam wszystkich migających w Nowym Roku : ) Minia, a jaki guzek Ci podejrzewają ( zimny czy gorący )? Mnie przed ablacją mój kardiolog usiłuje znaleźć przyczynę migotania. na razie wykluczono tarczycę, ustawiono mi elektrolity,..

Norma TSH - Str. 3

.. ...tarczyce. Jedna poddała się operacji 9bo leczenie farmakologiczne już nie pomagało ), druga ma już prawie 50 lat i dalej leczy się farmakologicznie. Ponadto pracuje w hurtowni leków i codziennie w każdym prawie zleceniu dla apteki jest letrox lub jego pochodne. Z tarczycą ma wiele osób..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 4

.. ...niewolno brac bo miałam operacje na męsniaka a jak sie ma jakies takie zmiany to b12 może spowodowac że dostane następnego i zrakowieje .zwariowac mozna od tego wszystkiego.endokrynolog stwierdził stan zapalny na podstawie usg,powiedział że ta tarczyca co chwile jest inna i stale sie..

Rak tarczycy

.. ...jest już za stara na operacje ( ma ok. 50 lat ) a w szpitalach zabijają ludzi ( jak to się mówi: * stamtąd to już tylko nogami do przodu się wychodzi * . Jak skłonić ją do rozpoczęcia leczenia? Jakich argumentów użyć, aby wogóle zechciała na ten temat porozmawiać? Haj.We w wrzesniu 2007..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1062

.. ...rozgoryczona, wiadomo operacja mamy to stres dla całej waszej rodziny. Ja tez tak sie czułam jak moja mama miala usuwaną tarczycę, bałam sie niesamowicie. ale wszystko sie udało i z Toją mamą tez tak bedzie, zobaczysz. Widzisz, ja mam trzy siostry, niby jedna rodzina, ojciec alkoholik,..

Anin czy inna klinika kardiologiczna

.. ...tym roku mieć poważną operację serca( chodzi o zastawkę aortalną i mitralną ).Ponadto wykryto u niej guzki tarczycy( jeszcze nie wiemy jakiego rodzaju ) i piasek w woreczku żółciowym ułożony bardzo niekorzystnie. Dziś ma pierwszą konsultację w Aninie. Proszę wypowiedzcie się co sądzicie..

Niedoczynność tarczycy a grupa inwalidzka

.. ...nie ja jestem po 14tu operacjach i kiedy kardiolog skierowala mnie na komisje to uznali ze nie nalezy mi sie renta do pracy i juz ja mam niedoczynnocs kory nadnerczy i tarczycy. mialam przyznana rente ale mi ja odebrano 5 lat temu. dostalam grupe inwalidzka II, a teraz mam III. widocznie..

Brak tchu i częste ziewanie - Str. 16

.. ...biopsji i prosto na operacje.pozdrawiam siwa Witaj Siwa, Usg tarczycy, to było pierwsze badanie, jakie zrobiłam : ). Wykryli 2 maleńkie torbiele, które z całą pewnością nie mają nic wspólnego z dusznościami. Zrobiłam również biopsję i jeszcze podczas pobierania próbki powiedziano mi, że..

Nerwica w ciąży - Str. 18

.. ...uspokajające, to jestem po operacji tarczycy. Dożywotnio będę już zażywała hormony tarczycy. I w ciąży muszę szczególnie je zażywać, ze względu na dziecko. Jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, bo jestem w drugim m - cu i strasznie mi hormony szaleją. Co m - c mam zmienianą dawkę..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...SUROWICA ) Rok temu miałam operację tarczycy( nadczynność ) do tej pory nie zażywam żadnych leków..a wyniki mam takie: TSH 3,97 uUl/ml FT3 4,95 pmol/l FT4 12,33 pmol/l Bardzo Proszę o pomoc..z góry dziękuję Pradidłowe wyniki krwi WItam! Jeśli można podpiąć się pod post... : )....

Po operacji tarczycy

.. ...czaszką ( metizol ) i bez operacji. Zaczęłam od zlikwidowania przyczyn. Popracowałam nad nią solidnie, ale mam efekty. Barbaro - metizol leczy nadczynność tarczycy w jaki sposób więc udało Ci sie wyleczyć tę nadczynność bez leków?Hm.. dziwne trochę.. Metizol nie leczy nadczynności tak,..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...Zalecono jednak zabieg operacyjny. Zapisałem się już do szpitala na zabieg całkowitego usunięcia tarczycy, choć biopsja wykazuje tylko rozrzucone guzki lite. A więc zagrożenie rakiem jest śladowe. Poczytałem ostatnio dużo o tarczycy w internecie i zebrałem szereg opinii przeciw..

Infekcyjne zapalenie wsierdzia sercowego - Str. 2

.. ...musiałby czekać mąż na operację w klinice, w której Pani pracuje? To zalezy , stan * ostry * ( zakwalifikowany przez kardiochirurga ) operujemy od razu Czasem oczywiście trzeba pacjenta do zabiegu * przygotować * , dla jego dobra, podleczyć schorzenia internistyczne ( np. tarczyca ) ,..

Tarczyca TSH II

.. ...Zalecono jednak zabieg operacyjny. Zapisałem się już do szpitala na zabieg całkowitego usunięcia tarczycy, choć biopsja wykazuje tylko rozrzucone guzki lite. A więc zagrożenie rakiem jest śladowe. Poczytałem ostatnio dużo o tarczycy w internecie i zebrałem szereg opinii przeciw..

Guzek tarczycy

.. ...nadcisnienie, ja jestem po operacji tarczycy, i znow mam na drugim placie guzki , a wymiary mam rozne raz jest opisany ze kikut tarczycy odrasta innym razem juz tego nie ma, ale nigdy tego nie dociekalam, a mam dobra endokrynolog i nic nie wspomina jak oglada wyniki.pozdrawiam Basiu,..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...ma sie co denerwowac na zapas, ja tez mam cztery guzki na tarczycy a jestem po operacji, ja 10tego mam usg moja dr endo narazie obserwuje jeden rok usg, na drugi robie bipsje mam ich od 6 lat,pozdrawiam..

Napady paniczno-lękowe z agorafobią - Str. 128

.. ...poprostu witamin.jestem po operacji tarczycy wyniki są dobre,robiłam badania w kierunku serca wszystko prawidłowe,ciśnienie za niskie,niski puls.może sobie to wszystko urajam.zazdroszczę wszystkim odwagi i spokoju Hej dziewczyny : ) ) ) EWUŚ TEN lek przepisał mi psychiatra to lek z grupy..

Flekainid w migotaniu przedsionków

.. ...)marta Witam! Ja po operacji zastawki serca dostałam migotania przedsionków.Zażywam cordarone.Od10 miesięcy mam spokój.Pozdrawiam! Do Doroty! Cordarone inaczej Opacorden jest skutecznym lekiem na migotanie przedsionków. Ja również go zażywałam, ale według mojej wiedzy lek ten ma uboczne..

CK 2800

.. ...żaden lekarz nie potrafi mi dobrać odpowiednich leków doradcie mi jakie leki moga podziałać w moim przypadku Nie mogę funkcjonować normalnie. Jestem 3 lata po operacji tarczycy Dziękuje za rady !!!!!!..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią

.. ...przebyta w czasie ciąży operacja jej tarczycy, spowodowało, że żona była dosyć często nerwowa, zdołowana. Na początku wspierałem ją, ale głównie kończyło sie jej jeszcze większym zdołowaniem, czy nerwami. Więc się nauczyłem milczeć. Przemilczałem jedną, drugą jej złość i tak mi zostało...

Mdłości, bóle migrenowe i gula w gardle

.. ...jest 2,9.Tsh 1,1.Miałam operacje 10 lat temu ,wycięcie obu prawie całych płatów tarczycy.Na ostatnim Usg pisze,że echo nierównomierne.Głos czasem mam przez chwilę niższy.O śpiewaniu nie ma mowy.Zaraz głos robi się niższy i matowy.Czy ktoś z was ma pojęcie co mi jest? Jak się nachylam to..

Boję się tłumów ludzi, nerwica społeczna?

.. ...rozmazem Alat,Aspat TSH i z tym do lekarza natychmiast. dziękuję antykwa za porady.czy spotkałaś się ze szczękościskiem?jestem po operacji tarczycy,TSHmam w normie.jak myślisz jak nazwać mój przypadek?..

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...są prawidłowe.Jest po operacji ładnych parę lat. wiesz Barabrella mam atchykradię i dodatkowe skurcze, wypadają mi włosy, mam migreny z aurą, czasem kręci mi się w głowie, gorzej jakby widzę,albo jest za jasnao , albo za ciemno - nie umeim tego wytłumaczyc...często sucho w ustach...no i..

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 3

.. ...czula, musiala przejsc operacje i lecznie - i byla jak nowa : ) ) ) ) ) witam, oto moje wyniki tsh: 0,848 ( 0,27 - 4,200 ) ft3 3,09 ( 2.02 - 4.43 ) ft4 1,55 ( 0,93 - 1,71 ) czy to są dobre wyniki, ba ja mam straszne dolegliwości..... jak myślicie moje wyniki badań na tarczyce są ok? TSH..

Nerwica,załamanie,lęki,senność

.. ...Wszystko zaczęło się po operacji na tarczycę w 1993r. Bywało różnie, ale to co teraz się dzieje jest nie do wytrzymania. Co jest przyczyną postaram się napisać. Jednocześnie przepraszam za styl, gdyż jestem człowiekiem z niewielkim wykształceniem. Były różne stany zdrowia;łącznie z próbą..

Nadczynnośc tarczycy, niedoczynnoś a teraz nerwica?

.. ...nie tak.Jeśli nie było operacji tarczycy,to dziwne to jest.Może była przerwa w leczeniu.Moze zlekceważyłś leczenie...Pij melisę z dziurawcem.Działa uspokajająco.Spróbuj,nie zaszkodzi,a nuż pomoże. Z leczeniem wszystko ok. Po prostu tak się zdarza, że nadczynnośc przemienia się w..

Niskie ciśnienie 80/50

.. ...Teraz już 7 m - cy po operacji i jest OK. Koniecznie do kardiologa niech wykona ECHO. a jakie badania tarczycy robiłaś? Cześć. Również uważam, że warto wybrać się do kardiologa. Ja miałam kiedyś ciśnienie 80/40, ale podczas napadu częstoskurczu. Może też brakuje ci żelaza. Ja mam dwójkę..

Bóle w klatce piersiowej

.. ...to znaczy? Jestem po operacji tarczycy, pozostały mi kikuty, biorę NOVOTHYRAL 100 i JODID100 oraz mam nadciśnienie, które również leczę LISIPROL HCT10, mam planowany zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego na 23 marca i trochę się boję, bo mój wynik wynik TSH jest teraz 9,21 a w..

Kołatanie serca, omdlenia, skurcze dłoni, zmęczenie, co to może być?

.. ...wieku i skonczyło sie na operacji tarczycy... Chodzi tu o tężyczkę. Wystepuje po nagłym spadku wiapnia. Mnie dochodziy jeszcze skurcze stóp i wykrzywienie ust - twarzy. Po podaniu bardzo bolesnego wapnia dożylnie, momentalnie objawy ustępowały. Proponuje isc do endokrynologa na..

Pomocy!! Przeszłam raka tarczycy.:(

.. ...robić biopsji tylko operacja. Witaj Andżeliko.Zapraszam Cie na watek * Rak to nie wyrok * na forum commed, który załozyłam kiedys, zeby podzielic sie moim doświadczeniem z czasu choroby nowotworowej oraz informacjami, które zebrałam na temat radzenia sobie z tą choroba.Mam nadzieje, ze..

Czy to nerwica?

.. ...jakis wpływ?: mama miała operacje tarczycy z której usuneli jej guzki. Ma tez problem z jama ustną w której często wychodzi jej cos w stylu krostki czy febry, była w kilku prywatnych klinikach i nikt nie stwierdził co to, a badania wykazały ze niby wszytsko jest ok. Może któraś z was..