Podstawowe badania krwi

Tamponada worka osierdziowego

.. ...osierdziowego. Objawom choroby podstawowej mogą towarzyszyć: nagła lub narastające od pewnego czasu uczucie duszności; bóle w klatce piersiowej podobne do tych w chorobie niedokrwiennej; przepełnienie łożyska żył szyjnych; nagle występujące powiększenie wątroby spowodowane upośledzonym..

Echo serca - Str. 55

.. ...Kardiolog zlecił mi podstawowe badania moczu i krwi ( wszystko w normie prócz cholesterolu ale działam już w celu zmniejszenia go ) i usg jamy brzusznej ( wszytsko w normie ) a ukg wykazało to co pisałam wcześniej. Do mojego kardiologa wybieram się dopiero 5go maja ale skoro mam spać..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 604

.. ...neurologa, okulisty, zrób też podstawowe badania krwi. Radziłabym też zbadać tarczycę, objawy które opisałaś mogą być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi, zrób badania krwi - TSH, FT3, FT4 i aTPO. Pozdrawiam. Ewa22 Ja jak już pisałam z tą nerwicą lękową zmagam się już kilkanaście lat z..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 614

.. ...zawału itp... zrobiłam podstawowe badanie krwi i przeszło. Od tak. Kiedy tylko dowiedziałam się że wszystko jest ok. Aczkolwiek na tym niestety się nie skończyło. Kilka dni miałam spokój... pod koniec marca gdy leżałam wieczorem w łóżku poczułam dziwne ukłucie w głowie... wtedy zaczełam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 955

.. ...znalazłam, koszmar. Zrobiłam podstawowe badanie krwi i już się martwię ze wbc wyjdzie mi za niskie i że to HIV, masakra. Półtorej roku temu jak robiłąm badania wyszły mi idealne i teraz stwierziłam ze wyjdą kiepskie. Co trochę myślę o tym , doszukuję się ,węszę , rozpamiętuję jak byłam 3..

Ablacja - kompendium wiedzy - Str. 26

.. ...zajściem w ciążę. Z podstawowych badań, które Ci pewnie lekarz zleci powinnaś zrobić Holtera, echo serca, badanie krwi - w tym szczególnie potas i hormony tarczycy. Warto uzupełniać niedobór potasu. Głowa do góry - wiele osób ma częstoskurcze, na szczeście medycyna potrafi pomóc,..

Niedoczynność tarczycy - Str. 21

.. ...rodzinnego który zlecił podstawowe badania krwi moczu i tsh i do tego tableteczki na uspokojenie i do domku . Odebrałam wyniki i wszystko było ok poza wynikami tsh które miały 4.12 a norma była do 4.0 skierowanie do endy...i do domu , ale mój stan sie nadal pogarszał wiekszy strach lęki..

Nerwica - czy na pewno?

.. ...tarczycy we krwi, badanie podstawowe krwi i moczu, badania laryngologiczne - w tym ENG, badanie przepływu krwii w naczyniach dopływowych do głowy - Doppler, rezonans magnetyczny po wizycie u neurologa, echo serca, powtórne EKG... i nic!!!!! Jestem super zdrowy, a objawy somatyczne w..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 160

.. ...Na pewno warto zrobić podstawowe badania krwi, hormony tarczycy, glukozę, potas, itd. Pozdrawiam Czym ja się tam mogłem denerwować, chyba tylko tym żeby przeżyć nie leciałem tam tylko na wakacje bo plany były takie żeby zostać na dłużej do pracy i chyba to mnie denerwowało ciężko było..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 194

.. ...się zmęczona.Zrobiłam podstawowe badania krwi,moczu a także EKG,USG jamu brzusznej,Rezonas magnetyczny głowy,tomograf,RTG klatki piersiowej,badanie krtani,gastroskopie,badania na wirusy i co nie tylko,kosztowało mnie to pół roku chodzenia do lekarza pierwszego kontaktu.Teraz poprosiłam o..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 211

.. ...zrobic( obecnei czekam na podstawowe badania krwi ob, tsh, mocz ) z góry bardzo dziekuje za w miare szybka odpowiedz zbadajcie boreliozę metodą WB Dzięki Gosieńka! Ty jednak jesteś dobry duszek tego forum. Mam nadzieję tylko,że nie wypowiadałaś się tak pozytywnie o pobycie za granicą..

Czy na pewno to nerwica?

.. ...tarczycy we krwi, badanie podstawowe krwi i moczu, badania laryngologiczne - w tym ENG, badanie przepływu krwii w naczyniach dopływowych do głowy - Doppler, rezonans magnetyczny po wizycie u neurologa, echo serca, powtórne EKG... i nic!!!!! Jestem super zdrowy, a objawy somatyczne w..

Nerwica? poddenerwowanie i potliwość

.. ...hormonów tarczycy.Jeśli wypadną prawidłowo,to wtedy zgłoś się do dobrego psychologa.Jeśli mieszkasz w dużym mieście nie będzie z tym problemu. Witaj: - ) Spróbuj treningu autogennego Schulza. Pozdrawiam...

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 115

.. ...po lekarzach. Miałam podstawowe badania krwi, USG, Holter i wszystko ok. Jednak ja nie czuję lepiej. A wręcz objawy się nasiliły. Od tamtej pory mam silne bóle tyłu głowy ( + szum w uszach ), kołatania serca, zawroty głowy,mam takie ataki duszności, robi mi się słabo, uginają mi się..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 233

.. ...Kamilo tez zrob sobie podstawowe badania krwi, bo przeciez z krwi wszystko mozna wyczytac, zobaczysz jak ci ulzy jak dostaniesz dobre wyniki. Przedemna jeszcze troche badan o ktorych wspominalam wczesniej, jeszcze musze zbadac krew pod katem nerek : mocznik, kreatynina, kwas moczowy, a..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 247

.. ...nie zrobiłeś, to zrób podstawowe badania krwi: morfologia, ob, potas, magnez, żelazo, hormony tarczycy. Pozdrawiam. Siema! Mam to badziewie od roku , obiawy prawie jak wszyscy tutaj i prawie cały czas? To komplikuje mi życie i już sam nie wiem jak sobie z tym radzić :/ Ma ktoś jakieś..

Mocne bicie serca, przewracanie się serca, szarpniecia w klatce piersiowej

.. ...miejscu zrobiłambym podstawowe badania - bez badań mozna mieć tylko nadzieję a nie pewność że nic nie dolega. Pewnie nie masz nic poważnego ale echo serca, holter i podstawowe badania kardiologiczne z krwi nie zaszkodzą, a mogą uspokoić. pozdrawiam Jeśli masz zaburzenia pracy serca,..

Od dzieciństwa odczuwam bóle serca

.. ...nerwica. Musisz zrobic podstawowe badania takie jak badanie krwi,ekg a najlepiej ukg. Moje ekg wychodzilo idealne, cisnienie niskie/normalne tylko tetno dosc wysokie. Poniewaz mialam ciagly stan podgoraczkowy,bole serca i ogolne oslabienie organizmu wzieli mnie do szpitala i po kilku..

Dodatkowe skurcze komorowe - przyczyny, leczenie, prognozy

.. ...stezenie we krwi, badanie podstawowe to gazometria czyli pobranie krwi tetniczej z tetnicy promieniowej ( na przgubie dloni ), lub udowej tak jak to bylo u mnie wtedy sa wstanie powiedziec dokladnie co i jak, badanie wykonuja tylko w szpitalu i robi to tylko lekarz!! Ja w tym roku mam 15..

Zawroty głowy, ból w klatce piersiowej, uczucie słabości - Str. 2

.. ...porządnie się przebadać. Podstawowe badania krwi, potas, magnez, witamina B12 ( jej niedobór rozwala system nerwowy ), może ekg serca, itd. Niektóre choroby dają objawy podobne do nerwicy. A propos, depersonalizacja to jeden z typowych objawów zapalenia tarczycy...Do psychiatry wybierz..

Satro - nareszczie coś wiarygodniejszego od EKG - Str. 4

.. ...kardiologicznych gdy podstawowe badania Echo i próba wysiłkowa nie dają praktycznie żadnej gwarancji dobrego dokrwienia serca.Badania SPEC są bardzo trudno dostępne i wykonują je nieliczne ośrodki kardiologiczne - preferowana jest natomiast tomografia wysokiej rozdzielczośći ( pytanie -..

Napady słabości, lekkie drętwienie prawej strony ciała

.. ...przechodzi... Dla pewności zrób podstawowe badania krwi, wybierz się do kardiologa, żeby zbadał twoje serducho. Jeśli wszystko będzie w normie, wtedy możesz przypuszczać, że to zaburzenia nerwicowe. Wtedy zacznij od jakichś ziółek: melisy, neospazminy... daj sobie trochę czasu: )..

Napady słabości, lekkie drętwienie prawej strony ciała - Str. 3

.. ...itd. Zrobiłam badania podstawowe krwi i moczu na chwile objawy ustapiły bo badania miałam dobre więc chyba dlatego. Potem wróciły doszła migrena i łomotanie serca takie że nei mogłam sie na niczym skupić bo dosłownie czułam jakbije moje serce. okropne uczucie. Poszłam do lekarza...

Napady słabości, lekkie drętwienie prawej strony ciała - Str. 4

.. ...rodzinnego, a ten zlecił podstawowe badania krwi, moczu, ekg. Pewnie, jak się domyślacie wszystko było w normie. Ciśnienie mierzone u lekarza było wysokie jak mierzyłem w domu to wzorcowe ( tzw. nadciśnienie białego fartucha ). Pani doktor stwierdziła zaburzenia na tle nerwowym i..

Nietypwy, straszliwy ból w gardle i tchawicy

.. ...komputerowa glwy i szyi - podstawowe badania krwi - badanie tarczycy Bol z kazdym dniem sie nasila, nie dam rady mowic gdyz bol jest jeszcze wiekszy jakby mi cos sie rozrywalo i pękało. Do tego zaczął bolec mnie jezyk, czasami boli mnie nos i ucho i pluco ... Te wszystkie bjawy sa..

Ostry ból - czy to serce?

.. ...Kolik Proszę wykonać podstawowe badanie krwi z uwzględnieniem TSH - to może byc choroba tarczycy. Jeżeli Tarczyca ( TSH - poziom w krwi ) - to jod A miałeś USG jamy brzusznej? RTG kl.piersiowej też by sie przydało. To wcale nie musi być serce, może masz np. kamienie w woreczku żółciowym?..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 10

.. ...nietolerancja glukozy podstawowe badanie cukru we krwi tego nie wykaże, trzeba zrobić test z obciążeniem glukozą. Podstawowe badanie wykaże tylko czy jesteś zdrowy czy masz już cukrzycę. Nie pokaże za to tego stanu pośredniego - pomiędzy osobą całkowicie zdrową a cukrzykiem. mogę też..

Moje boje, czy to na pewno nerwica?

.. ...izbę, gdzie wykonano podstawowe badania w kierunku sprawdzenia stanu serca ( ekg, enzymy krwi, troponina itp. ) Wszystko wyszło idealnie, jedynym mankamentem był niedobór potasu. Stwierdzono, że to na tle nerwowym, dostałem hydroxyzynę, coś na uzupełnienie potasu i wypuszczono mnie do..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 3

.. ...badania - krwi,moczu i ekg i wszystko wyszlo o.k lekarka twierdzi ze to nerwica ale ja sama nie wiem co mam myslec objawy sa nie do wytrzymania prosze o pomoc o rade z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie..

Superkomensacja w sporcie

.. ...sie do lekarza wykonaj podstawowe badania krwi,moczu,spirometrie,ekg, - wykonuj pomiary tetna po przebudzeniu, i pamietaj parametry fizjologiczne to jest tylko jaden z kilku parametrów gwarantujących sukces w klubie biegam od niedawna. Zwykłem wcześniej biegać sam dla siebie. Mam..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 974

.. ...przyczyna? zrob sobie podstawowe badania, oczywiscie moga byc to sprwy nerwicowe ale lepiej zrobic sobie podstawowe badanie krwi bo moze masz anemie co daje podobne objawy Witam serdeznie!!moja historia z nerwicą zaczeła się w wieku 7 lat,teraz mam 32.napisze tak w skrucie żeby Was..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1052

.. ...rok temu kleszcze ) i podstawowe badania .No ile ja moze głowa bolec ,mam skierowaniae na eeg. A wczoraj doktor spóżnił sie 45 minut martyna myslałam ze jajko zniesie . Ale pobranie krwi ma za sobą.Musze to posprawdzac bo jak ma grac w ta piłke to wszystko musi byc okey/ Kochane dzis juz..

Nerwica w ciąży - Str. 27

.. ...monitorowanie cięzarnej - czyli podstawowe badania moczu i krwi tez są wazne. Bo w jaki inny sposob sprawdzic czy z Toba i maleństwem jest ok. Mozesz czuc sie dobrze a wyniki miec złe. Po to sa te badania i raczej naleza one do rutynowych. W poprzedniej ciazy tez mialam je robione na..

Interpretacja wyniku badania krwi

.. ...krwi i ich objętości. Podstawowe i najbardziej istotne informacje na temat trombocytów dostarcza parametr PLT. W Pani przypadku parametr ten nie znaczenia diagnostycznego. Pozdr Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam. witam forumowiczów mam prosbe czy ktos z was spotkał sie z takim..

Mam 17 lat i może wszyscy pomyślą, że jestem młoda

.. ...u młodych osób. Zrób podstawowe badania krwi, idź do kardiologa i neurologa. Pozdrawiam. Witam! ja mam dokdładnie tak samo, nazywam to napadmi lęków i wygladają one identycznie jak u Ciebie ( łacznie z tzw. * myślotokiem * ). I jest to na podłożu nerwowym. Pierwszy taki atak miałam w..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...postanowilem zrobic sobie podstawowe badania wyszlo mi tam podwyzszenie nieznaczne kreatyniny o 0,1mg/dll ponad norme bilirubiny tez nieznacznie, aspat, alat, morfologia wszystko ok. natomiast co mnie zaniepokoilo cholesterol wyszedl niski poniewaz jedyne 104mg/dll, poczytalem troche o..

Bóle głowy, nerwica, osłabienie organizmu

.. ...zrobić przynajmniej podstawowe badania krwi: morfologia, ob, potas, magnez, żelazo, hormony tarczycy, glukoza. Pozdrawiam. Nie. Szczerze, to nie lubię mojego lekarza, bo on 2 minuty i już ma odprawionego pacjenta, nie porozmawia, tylko suche dialogi prowadzi. Chciałam się przepisać do..

Szybko się męczę, cięgle chce mi się spać i kręci mi sie w głowie

.. ...Powinieneś zrobić na początek podstawowe badania krwi: morfologia, ob, hormony tarczycy ( tsh, ft3 i ft4 ), glukoza, kreatynina, potas, żelazo, także badanie moczu. Pozdrawiam. witaj tzn mialem robione tsh badanie krwi itd i wszystko jest w porzadku z tego co wynika.lekarz twierdzi ze..

Ból główy i krew z nosa

.. ...dostać skierowanie na podstawowe badania krwi. Właśnie u internisty byłem ale chyba mnie źle zrozumiał :O. Powiedział że moge tam mieć nadwrażliwą skóre.Badania krwi miałem nie dawno robione - wszystko w normie.Bardzo boje sie też utraty wzroku poza tym najgorszym ( guz , rak ).W sumie..

Napady paniczno-lękowe z agorafobią - Str. 185

.. ...pewnosc to zrób sobie podstawowe badania krwi i badanie na niedobry mikroelementów,wtedy upewnisz sie,ze z tobą wszystko w porzadku,czasami tak reaguje organizm na zmianę pory roku,tak zwane przesilenie wiosenne,jestem jednak pewna ,ze masz wyniki książkowe.Jak czytam o tym rodzącym sie..

Kołatanie serca i przyspieszona akcja serca

.. ...jednak proponuję zrobić podstawowe badania krwi wraz z elektrolitami i badanie tarczycy by wykluczyć jakiekolwiek nieprawidłowości.Jeśli chodzi o alkohol w przypadku nerwic nie proponuję pobudza serce i mogą wystąpić zaburzenia rytmy. Dziękuję za zainteresowanie tematem i rady. Otóż..

Nerwica - czy i ja jestem nerwusek? :)

.. ...do psychologa, zrób podstawowe badania, żeby wykluczyć przyczyny somatyczne. Takie objawy mogą być spowodowane wieloma innymi przyczynami, nie tylko nerwicą. Przede wszystkim sprawdź tarczycę, badania krwi: TSH, FT3, FT4, aTPO. o taaak ja to mialam od tarczycy i dalej mam bo bire..

Uczucie ścisku od środka w klatce piersiowej

.. ...kontaktu i zrób sobie podstawową serie badań, mówię o krwi, tarczycy itp. a przy okazji powiedz mu że masz takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, może zrobi ci jeszcze badanie serca, a jeżeli wyniki będą ok, znaczy że to na tle nerwowym. Wtedy warto zacząć działać, bo ja czekałam nie..

Szybkie męczenie i łapanie kolki przy wysiłku

.. ...Madziu,musisz zrobić podstawowe badania krwi i moczu,może anemie masz.Badanie krwi to : OB,morfologia z rozmazem,elektrolity,cukier,ASO,poziom żelaza,bad. ogólne moczu.Z wynikami do lekarza.Może niedawno miałas infekcję i po tym jesteś osłabiona.Idż do pediatry po skierowanie [tylko idż..

Bardzo prosze Was o pomoc!

.. ...erloczek@onet.eu Trzeba zrobić podstawowe badania, aby wykluczyć jakies stany chorob owe. Przede wszystkim morfologia i mocz.Można prosic o wykonanie badan tez z krwi enzymow sercowych , poziomu magnezu i potasu. No i tak jak powyższa propozycja hormony taczycy, bo chora tarczyca potrafi..

Blagam o pomoc!!!!

.. ...wykazalo.Jesli nie to niech sobie zrobi prywatnie badanie na stezenie potasu bo nie wolno go brac na wlasna reke.Brak potasu to zle ale nadmiar tez nie dobrze. tak tez zrobimy. dziekuje Ci bardzo za pomoc : )..

Problem z mięśniami w nodze i okiem

.. ...może powodować różne drętwienia i dolegliwości zwyrodnieniowe. Trzeba się więcej ruszać. pozdrawiam. zrób sobie badanie krwi - poziom elektolitów,okaże się czego w organiożmie brakuje. ok dziękuje za rade..

Czy to może być niewydolność serca?

.. ...trzeba zrobić echo serca. To podstawowe badanie które pomoże stwierdzić czy w ogóle serce może być przyczyną, a poza tym oczywiście badania podstawowe krwi które ew. wyklucza inne przyczyny. pozdrawiam..

Przeszywający ból w klatce piersiowej i duszności

.. .../ćwiczenia + masaż/ i zrób podstawowe badania krwi + ekg + echo dla wykluczenia że to coś z sercem. Spróbuj spać na płasko na plecach z lekko uniesionymi nogami w kolanach /podłóż poduszkę/, wypróbuj też plastry rozgrzewające + maść. Nie wykonuj gwałtownych ruchów i ciepło się ubieraj...

Rzucułem palenia 2 tyg temu i ból głowy ..

.. ...rodzinnego, by wykonać podstawowe badania:morfologia krwi, badania moczu, pomiar ciśnienia tęczniczego. A czy mogę teraz kupić i żuć gumę nicorette ? Pomoże mi na ten ból głowy i zawroty ? NIe mam pojęcia, nigdy czynnie nie paliłam papierosów ( jedynie biernie : - ( ) jak kupisz gumę,to..

Przewroty w sercu

.. ...lekarzem.Pozdrawiam. Grzegorz130, zrób podstawowe badania , to ekg, echo serca , morfologia krwi w tym elektrolity , hormony tarczycy . Po tych badaniach będzie można postawić taka ogólną diagnozę a jak będzie wszystko w porządku to jest duże prawdopodobieństwo , ze masz nerwicę. Mialem..

Badania morfologii O CO CHODZI ?

.. ...lata temu ) zrobiłam podstawowe badania morfologii - * trochę mnie zaniepokoiły niestety lekarza mam dopiero za 3 tygodnie... mam 22 lata leukocyty 3,9 erytrocyty 4,78 hemoglobina 11,3 hematok * ryt % 36,8 MCV 77,0 MCH 23,6 MCHC 30,7 płytki krwi 226 anizocytoza erytrocytów 16,4 LYM %..

BODYMAX PLUS

.. ...zmeczenie? Przewlekłe zmęczenie może mieć wiele przyczyn i należałoby chociaż zrobić podstawowe badania krwi a bodymax plus , wydaje mi się , że bardziej wiara jest potrzebna w skuteczność tego preparatu...

Prawidłowa Morfologia wyklucza..

.. ...morfologie i mam te podstawowe wyniki i lekarz stwierdzil ze sa dobre nie, morfologia to ogólne badanie. Żeby dowiedzieć się czy masz np. raka lub nowotwór, trzeba zrobic szczególowe badania ;P badania krwi wykrywające nowotwory nazywają się markerami nowotworowymi.Gdy są niskie - jest..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...miednicy do żeber. Zrobiłem podstawowe badania krwii: bilirubina 1,84 ( 0,2 - 1 ) ALT 80 ( 0 - 41 ) AST 39 ( 0 - 40 ) amylaza w surowicy 63 ( 28 - 100 ) Białko c - reaktywne 1,1 ( 0 - 5 ) Podwyższona bilirubina wkazywała na wątrobę. Zrobiłem USG jamy brzysznej. Usg wskazało na rozlane..