Potas w surowicy

Asystolia

Asystolia

.. ...elektrolitowe takie jak nadmiar potasu w surowicy, niedobór magnezu lub pęknięcie komory serca i tamponada. Rozpoznanie asystolii stawia się na podstawie badania elektrokardiograficznego oraz stwierdzeniu objawów braku czynności hemodynamicznej serca takich jak brak tętna na tętnicy..

Hipokaliemia

.. ...którym stężenie jonów potasu ( K ) w surowicy krwi jest poniżej wartości przewidywanych przez normy laboratoryjne. Stężenie jonów potasu powinno zawierać się w przedziale 3,5 - 5,0 mmol/L. Przyczyny hipokaliemii. Hipokaliemia może byś spowodowana stosowaniem leków, które zwiększają..

Echo serca - Str. 44

.. ...sercu. Przyjmuje stale Potas Kaldyum x1 ( wyniki w surowicy ok 3,5 - 3,6 z dwoma epizodami na poziomie 4,1 ) Magnez 300 ( jonow ) x1 oraz Propranolol 20mg x1 na uspokojenie serca gdyz tetno mialem zawsze ok 90/min. Cisnienie bez Propranolu max do 140/90. Teraz 110/75 i tetno ok 80. 16..

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie, osłabienie - Str. 8

.. ...stężenie sodu ( Na+ ) i potasu ( K+ ) w surowicy, choć badania mogą być poszerzone w zależności od zgłaszanych przez pacjenta objawów np. o pomiar poziomu wapnia ( Ca 2+ ) czy magnezu ( Mg 2+ ). etc Kaz zrobic sobie badania na poziom mikroelementow w organizmie. One powinny wskazac..

Brak tchu i częste ziewanie - Str. 2

.. ...Braki pierwiastków: potasu, magnezu i wapnia rozregulowują pracę OUN i wywołują obajwy rzekomonerwicowe, w tym duszność spoczynkową i ataki hiperwentylacji. Przyczyną zaburzeń gospodarki wapniowej są najprawdopodobniej problemy z przytarczycami. Oznacz sobie poziom PTH w surowicy krwi,..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...SUROWICA ) Sód 142 mmol/l Potas 4,38 mmol/l IMMUNOCHEMIA ( SUROWICA ) Rok temu miałam operację tarczycy( nadczynność ) do tej pory nie zażywam żadnych leków..a wyniki mam takie: TSH 3,97 uUl/ml FT3 4,95 pmol/l FT4 12,33 pmol/l Bardzo Proszę o pomoc..z góry dziękuję Pradidłowe wyniki krwi..

Graniczne P-mitrale i graniczna wielkosc lewego przedsionka

.. ...sercu. Przyjmuje stale Potas Kaldyum x1 ( wyniki w surowicy ok 3,5 - 3,6 z dwoma epizodami na poziomie 4,1 ) Magnez 300 ( jonow ) x1 oraz Propranolol 20mg x1 na uspokojenie serca gdyz tetno mialem zawsze ok 90/min. Cisnienie bez Propranolu max do 140/90. Teraz 110/75 i tetno ok 80. 16..

Tężyczka, co robić?

.. ...mmol/l ( 135 - 150 ) potas w surowicy: 4,4 mmol/l ( 3,5 - 5,4 ) magnez w surowicy: 1,87 mEq/l ( 1,3 - 2,5 ) TSH 3gen.: 4,42mIU/L ( 0,25 - 4,20 ) Z tymi wynikami poszłam do neurologa. Odpukanie prawidłowe. Przeprowadził ze mną rozmowę. Niezbyt miłą. Stwierdził że mam psychonerwicę..

Echo serca i baypasy

.. ...Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol LDL - bezpośredni 117 Sód 142 Trójglicerydy w surowicy 276 co to znaczy?? Mocznik w surowicy 44 Kwas moczowy w surowicy 6,8 Proszę o jakąś opinie i rady. aby obniżyć trójglicerydy należy jeść codziennie 2 łyżki otrąb..

Uciążliwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...60 ml; CRP * 0.4 mg; Potas 4.3 ; ALAT 27; ASPAT 21 ; Kwas moczowy 5.3 ; Biochemia: Glukoza w surowicy 80 ; Cholesterol całkowity 174 ; Cholesterol HDL 44 Cholesterol LDL 115 ; Stosunek HDL do CHOL 0,25 Stosunek LDL do HDL 2,61; Tróglicerydy 75 Echo serca: Pierścień Aorty 2,2 / 3,8 cm..

Moje wyniki krwi.

.. ...w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3 gen 1.98 miU/L OB po jednej godzinie : 2 i nie wiem co mi jest ;( Lekarka powiedziala ze moge miec zapalenie zoładka helikobakter bo duzo pale,pije duzo kawy itd. Troche mnie uspokoila powiedziala tez ze RBC moze byc..

Nadciśnienie

.. ...surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM%..

Nadczynność tarczycy

.. ...surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM%..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w surowicy 4.1 ( 3.6 - 5.0 ) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM%..