Poziom fT4

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...istotniejszą informacją jest poziom fT4. Trijodotyronina jest w dużej mierze hormonem wewnątrzkomórkowym. Jej stężenie we krwi podlega znacznym wahaniom niekoniecznie w związku z ewentualnymi chorobami tarczycy...

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 32

.. ...tak jak ja...? Doro, poziom potasu można zbadać z krwi. Jego niedobór powoduje częstoskurcze. Często za * wypłukiwanie * potasu z organizmu odpowiada właśnie zaburzona gospodarka hormonów tarczycy. Poziom hormonów tarczycy: TSH,FT3 i FT4 można również jak potas zbadać z krwi. Pozdrawiam!..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 630

.. ...krwi pod kątem zbadania poziomów fT3, fT4, TSH, aTO, aTPG, powinno być po nich wiadomo czy tarczyca coś tu broi. Te badania są dość drogawe, zapłacisz koło stówki za nie, no ale musisz je zrobić. I nie bój żaby, wszystko będzie dobrze. witam wszystkich, dzieki Wam za miłe słowa, mam..

Szybkie tętno - Str. 2

.. ...tarczycy? Wystarczy określić poziom TSH i FT4. Pozdrawiam. hej, Monika - jak tam Twoje sprawy, zadzwonili ze szpitala, wiadomo co z druga ablacja? Daj znac, bo ja tu kciuki trzymam. A kto wie, moze wlasnie jestes w trakcie? U mnie nic narazie nie wiadomo : ) Dzisiaj ide do mojego kardio..

Niedoczynność tarczycy - Str. 15

.. ...Zamierzam sprawdzić poziom ft3 i ft4 i jeśli będą tego wymagać spróbowac suplementacji selenem. Najgorsze w tym wszystkim jest poszukiwanie * mądrego * lekarza. Mój jeszcze obecny endo na moje skargi z pamięcią i koncentracją poradził udać się do neurologa... Nie będę komentowac bo ręce..

Niedoczynność tarczycy - Str. 17

.. ...dlaczego mam taki wysoki poziom tych przeciwciał. I czy od tego mogą mi wypadać włosy. Błagam pomóżcie! Do endo idę dopiero w środę. TPO, wysokie przeciwciała oznaczają zapalenie tarczycy, czyli Hashimoto. Przy tej chorobie często się zdarza, że wyniki hormonów są w normie. Ważny jest..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...ale ważny jest też ich poziom. Jeżeli wyniki są bliskie dolnej lub górnej granicy normy, to oznacza że tarczyca nie funkcjonuje prawidłowo. No i żeby mieć pewność co do tarczycy, warto zrobić badanie przeciwciał aTPO. Pozdrawiam. Do Barbarella,wiem,ze na pewno robiono mi tsh,co do..

Menopauza czy serce?

.. ...Dziewczyny, zbadajcie poziom hormonów tarczycy: TSH, FT3 i FT4 oraz przeciwciała aTPO ( b.ważne!! ). Takie objawy mogą być spowodowane chorobą tarczycy. Pozdrawiam. Robiłam badanie TSH i jest w porządku innych badań tarczycowych nie robiłam bo lekarz mi nie przepisał.Zrobię prywatnie..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 29

.. ...zrobić sobie badania poziomu hormonów tarczycy we krwi tj.TSH, Ft3, Ft4.Można je zrobić prywatnie.Koszt ok.20 złotych za jeden hormon. Choroby tarczycy są jednym z objawów drożdżycy jelit.Nic dziwnego, bo drożdże kumulują jod i stąd jak w organiźmie są drożdżaki to jest w nim tym samym..

TSH - jak to wygląda?

.. ...Powinno się także badać poziom FT3, FT4 i aTPO ( przeciwciała ). U mnie TSH było w normie, za to przeciwciała b. wysokie, co oznaczało zapalenie tarczycy. ja odebralam dzis wyniki corki ktora ma 17 mis,waga jej to 5600;a wzrost 68.wynik tsh to 5,84 hej mama u dzieci sa inne wartosci i..

Niski poziom fosfatazy alkalicznej

.. ...[norma 91 - 258]. Dodatkowo mam niski poziom potasu 3.1mmol/l. TSH, ft4, ft3 w normie. Ogólnie staram się dobrze odżywiać a i tak słabo się czuję i wyglądam blado. Zdrówka życzę wszystkim forumowiczom : - )..

Wyniki badań tarczycy

.. ...oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny hormon tyroksyny. Twoje wyniki mogą wskazywać na..

Puls a wysokie fT4

.. ...wszystkich dlaczego poziom FT4 jest granicznie wysoki i po podjedzeniu jodu delikatnie spadlo o 0.2 ale nadal jest 20.6 jest to w sumie 4x wiecej co ft3.( niektore normy przewiduja ft4 do 20 ) Czy moze ktos ma jakis pomysl? Z racji ze kołatania serca i taki mocne bicie z dodatkowymi..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...Hawiros, masz niskie poziomy hormonów: FT3 - 13%, FT4 - 30%. To, że są w normie nie ma znaczenia, liczy się ich poziom. Masz też wysokie TSH, to wygląda na niedoczynność tarczycy. Wybierz się do dobrego endokrynologa, który na pewno zleci kolejne badania, takie jak przeciwciała czy usg..

Czy to nerwica? ciągle nie wyspany, nic mi się nie chce

.. ...nie wyniki. Liczy się poziom hormonów, FT3 i FT4, powinny być na podobnym poziomie, mniej więcej w połowie norm. Jeżeli hormony są bliskie dolnej lub górnej granicy norm, to już nie - lub nadczynność. Jeżeli różnica poziomów jest duża i FT3 * FT4 to jest to niedoczynność. Według mnie..

Problem z pulsem

.. ...jeszcze jedno..., badalas poziom hormonow tarczycy? TSH, FT3, FT4? Bo te * slabe nogi * to takie troche znamienne dla probelmow z tym gruczolem. Pozdrawiam!! Badałam tylko TSH bo tak powiedział mi lekarz. Też się zastanawiałam czy to wystarczy. Wydaje mi się jednak, że raczej nie mam..

Wysoki puls ,problemy ze snem, kołotanie serca, co, gdzie i jak leczyć?

.. ...endokrynologii. Ważny jest poziom hormonów tarczycy FT3 i FT4, jeżeli są w normie ale bliskie górnej lub górnej granicy, to znaczy że coś jest nie tak. Twoje objawy są typowe dla niedoczynności, poszukaj dobrego endokrynologa. Oczywiście miało być: * bliskie dolnej lub górnej granicy * ...

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...skurcze dodatkowe Andre, poziomy hormonów są bardzo niskie, FT3 - 19%, FT4 - 5%. Nie ma znaczenia, że wyniki są w normie. Od dawna wiadomo, że nawet wtedy można mieć objawy nad - lub niedoczynności tarczycy. U Ciebie wygląda to na niedoczynność. Możliwe że Twoje problemy z sercem są..