Poziom trójglicerydów

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

.. ...sięgają po leki obniżające poziom cholesterolu, LDL i trójglicerydów we krwi, a zwiększające frakcję HDL, tzw. dobrego cholesterolu. Najczęściej wykorzystywane są dwie grupy leków hiopolipemizujących: statyny i fibraty. Do statyn zaliczamy na przykład simwastatynę ( Simvacard, Cardin,..

Triglicerydy (trójglicerydy)

.. ...cholesterolu HDL i hipertriglicerydemią mają szczególnie duże ryzyko rozwoju choroby niedokrwiennej serca. Zalecane stężenie triglicerydów ( trójglicerydów ) wynosi poniżej 200 mg/dl co odpowiada 2,3 mmol/l...

Nadciśnienie tętnicze

Nadciśnienie tętnicze

.. ...). Badanie ogólne ( obecność mikroalbuminurii ) i posiew moczu. U wszystkich chorych zaleca się wykonanie badania EKG. Kontrola poziomu cholesterolu całkowitego i frakcji: LDL, HDL, oraz trójglicerydów...

Niedobór witaminy D naraża mężczyzn na choroby serca

.. ...tłuszczowych omega - 3, poziom dobrego i złego cholesterolu oraz trójglicerydów. Niedobory witaminy D wiąże się z coraz większa liczbą chorób oraz z ogólnym ryzykiem zgonu. Wyniki naszych badań dowodzą, że są one ważnym czynnikiem ryzyka zawału serca - komentują autorzy pracy. Zdaniem..

Ćwiczenia mogą mieć korzystniejszy wpływ na serca kobiet niż mężczyzn

.. ...białej - obniżył się też poziom trójglicerydów, tłuszczów, które tak jak cholesterol mogą się przyczyniać do rozwoju miażdżycy. Jednak znaczący spadek poziomu złego cholesterolu ( LDL ) odnotowano tylko u kobiet, a szczególnie u kobiet po menopauzie oraz kobiet rasy czarnej. Natomiast..

Winogrona mogą zapobiegać chorobom serca

Winogrona mogą zapobiegać chorobom serca

.. ...ciśnienie tętnicze i poziom trójglicerydów, a także poprawiła się praca serca i tolerancja glukozy. Nie zaobserwowano natomiast żadnych zmian w wadze ciała. Choć badania były przeprowadzane na gryzoniach, naukowcy przypuszczają, że spożywanie winogron ma podobnie korzystny wpływ na..

Trigly to trójglicerydy?

.. ...Leczenie zbijające wysoki poziom trójglicerydów polega na zastosowaniu odpowiedniej diety bogatej w kwasy omega - 3 ( np. dieta rybna ) i leczenia farmakologicznego. jeśli jest to wynik przy normie do 140 to dieta powinna wystarczyć. Warto jednak jak wspomniałam wynik powtórzyć a jeśli..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...wpływa na zwiększenie poziomu trójglicerydów i złego cholesterolu? Czytam to co państwo napisaliście i zastanawiam się dlaczego lekarze nic nie mówią o diecie, o tym że jest ona podstawą funkcjonowania organizmu, a jeśli chodzi o serce i układ krążenia w szczególności. Wiele badań na..

Trójglicerydy i lipemia - Str. 2

.. ...resztę na optymalnym poziomie.Byłem 3 tyg. w sanatorium.Na stołówce nie było diety obniżającej cholesterol,była normalna i lekkostrawna.Wybrałem,niestety ,normalną.Mimo,że przez ten czas nie zjadłem ani plasterka wędliny,ani żółtego sera,wszystko mi wzrosło oprócz Hdl.Cała moja dieta na..

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 12

.. ...szczerze to kto zna poziom swoich trójglicerydów ? ) - Chodzic na powietrzu ile się tylko da. I jeszce taka jedna uwaga. Chorzy na kardiomiopatię z reguły otrzymują umiarkowany stopień upośledzenia u orzeczników niepełnosprawności a to gwarantuje pracę w warunkach zakładów pracy..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić?

.. ...co mi tak podnosi ten poziom trójglicerydów !! Wszystkie osoby które mogą mi coś doradzić proszę o zabranie głosu. Z góry bardzo dziękuję. OKazuje się jednak że HDL wynosi zaledwie 42 mg/dL i stanowi to 18,6% do całkowitego - czyli jest poniżej 20 i jest źle - tylko co dalej ? Witam Cię..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...wpływ na PODWYŻSZANIE poziomu trójglicerydów ). Czo /i czy/ mam w mojej sytuacji robić? Nigdzie w sieci nie znalazłam problemu ze zbyt niskimi wynikami przy moich czynnikach które i tak je zawyżają. Czy może ktoś mi z Was napisać co z tym zrobić? Dziękuję z góry Małgosia witam, a o czym..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...wątroba! Kilku podało poziom wyższy poziom alatów i aspatów. Wszyscy przebadajcie sie w kierunku WZW B. 40 % zachorowań na żółtaczkę przechodzi w ogóle bezobjawowo, a 10 % zachorowan przechodzi w formę przewlekłą ( przy aktywnej formie przewlekłej dochodzi do całkowitej martwicy wątroby..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 4

.. ...cieszy że ma LDL na poziomie 126mgdL, jakaś pani sama sobie dawkuje statynę co 3 dzień i prozdrowotnie zjada „makrelę”, inna pani ma LDL poniżej normy i się martwi. Jakiś pan poleca otremby z wodą, bo jemu pomogły – przestał żreć i to mu pomogło…..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...tego przyczyną wysoki poziom cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być..

Wysokie stężenie trójglicerydów poziom 717

.. ...też miałam podwyższony poziom trójglicerydów we krwi, o grejpfrutach nic nie słyszałam, ale na pewno trzeba ograniczyć spożywanie cukru i tłuszczów, polecam również dietę bogatą w kwasy omega 3 tj. świeże ryby - głównie szprotki, makrela, dorsz i łosoś, tuńczyka nie polecam ze względu na..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...oznacza?? Baaaradzo wysoki poziom. Moze ma to związek np z hiperlipidemią . Zwiększone stężenie może oznaczać - nadmiar trójglicerydów w pokarmach, zwiększone wytwarzanie trójglicerydów przez wątrobę ( w głodówkach, w cukrzycy, w alkoholizmie, w niewydolności nerek ), zwolnione spalanie..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy

.. ...badania i masz wysoki poziom triglicerydów to nie jest dobrze, to one powodują zawały, nadciśnienie i różne powikłania sercowe. Nie jestem lekarzem ( oni tylko leczą nie uzdrawiają ) ale rehabilitantem, mam jakąś wiedze na ten temat ze studiów a interesowałem się tymi tematami bo sam..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy - Str. 2

.. ...lekceważą.Poproś o badanie poziomu hormonów jajniki ,tarczyca ,i inne. od leków na cholesterol często bolą mięśnie.Mojego męża bolały bardzo łydki.I wątroba nawalała.Po odstawieniu leków ból przeszedł.Trójglicerydy obniża wyciąg z karczochów.Nalewka ziołowa venoforton poprawia..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 9

.. ...okazało: zbyt wysoki poziom cholesterolu ale co ciekawe to zarówno ogólnego jak i tego złego i dobrego też natomiast trójglicerydy są w normie. Ponieważ od kilku miesięcy stosuję dietę niskokaloryczną i niskotłuszczową i zażywam dużo ruchu na świeżym powietrzu( no może ostatnio trochę..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 30

.. ...obowiazkowo Atoris 20( obniza poziom cholesterolu i trójglicerydów ).W ostatnich artykułach medycznych duzo pisze sie ostatnio o zespole bezdechów nocnych jako o potencjalnej przyczynie migotania przedsionków, sprawdzcie u laryngologa, czy nie macie kłopotów z nosem, zatokami..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...oznaczenie z powodu wysokiego poziomu trójglicerydów. co to są te trójglicerydy? czy możliwe to jest że taki wysoki poziom spowodował mały odstęp bez posiłku przed badaniem. badanie rano natomiast późno w nocy położyłem się spać. Nie da sie obliczyć tego LDL - słyszałem ze jakimś wzorem..

Wysoki poziom trójglicerydów

.. Mam 26 lat i takie oto wyniki cholesterol332 hdl nie podane( problem z policzeniem )ldl pow 400 trójglicerydy 2538( naprawdę )laborantka powiedziała mi że to bardzo żle co mi może grożic do kogo się udac i czy w moim wieku to nie jest przesada nadmieniam że jestem zawodowym kierowca mało ruchu lubię piwo(..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...Czytałam o podwyższonym poziomie trójglicerydów ale ja mam ich zbyt mało bo tylko 30 a norma od 40, natomiast cholesterol całkowity 220. Moze ktoś wie co to oznacz? moje wyniki to cholesterol 500, trójglicerydy 2250, HDL nieoznaczalny. szukam poradni leczenia zaburzeń gospodarki..

Trójglicerydy, wysoki poziom - Str. 2

.. ...życia.Trzeba bardzo pilnować poziomu cholesterolu .Mój syn był ostatnio u hepatologa Może taqm właśnie powinieneś się udać czy powinienem juz myslec o swojej śmierci trojglicerydy 225 do dsdsds - - - przeczytaj w internecie artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * autor Sławomir..

Cholesterol a alkohol

.. ...pojawił się bardzo wysoki poziom trójglicerydów, ja uważam, że to m.inn. przez szkodliwe picie alkoholu. Ale czy gdzieś są jakieś badania, fakty, konkrety, bo na razie bujam w domysłach :( Pewnie nie trojglicerydy a triglicerydy. Picie alkoholu oczywiscie je podwyzsza. Tak jak jedzenie..

Przewężenie tętnicy szyjnej

.. ...wymaga zabiegu a ponieważ ma 14 lat to u dzieci nie robią.Czy rzeczywiście mógłby mieć zabieg?( na marginesie dodam,że syn ma z.alagille * a i wysoki poziom trójglicerydów 500 i cholesterolu ponad 200 )...

Cieżko złapać oddech i klucie serca

.. ...Łodzi. Sprawdz sobie poziom cholesterolu i trójglicerydów ,na pewno się przestraszysz sa ogromne.Dieta Kwaśniewskiego to wielka bomba kaloryczna., nie do końca zbadana i nic poza tym.Pozdrawiam Paulo,badam sukcesywnie.Trójglicerydy są b.niskie,poniżej 70,dobry cholesterol wysoki bo ok 90..

Złe badania-cholesterol

.. ...za duzo. Mój rekord w poziomie cholesterolu sięgał 350 jednostek ,trójglicerydy masz bardzo wysokie.Przeczytaj ulotkę od Lipanthylu,ja brałem Lipanthyl 267 i w ulotce stało jak byk,że powoduje oslabienie mięsni i obniża libido.Brałem przez 3 miesiące i odstawiłem gdyż nogi czułem lekie i..

Wysoki cholesterol

.. ...lata. Możliwe jest że poziom cholesterolu jest tak wysoki np przez stres albo przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych? Witaj ANA!Ja mam cholesterol 304 norma{ do 200} LDL - 205 NORMA{160} i trójglicerydy 95 norma {150} a HDL - 90 norma{75} i powiem CI ,ze ja mam powody do obaw przy takim..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią

.. ...wykryty cholesterol na poziomie 220 ( Badania okresowe w pracy to ujawniły, jednak mam również wysoki poziom tzw dobrego cholesterolu co podobno kompensuje zły cholesterol, oraz mam w normie trójglicerydy. 5. Wzrost 176cm waga 78kg 6. Jestem osobą nadzbyt skrytą ( w wieku 3 lat..

Bóle w kladce piersiowej

.. ...kręgosłupa.Ale czy badałeś poziom cholesterolu,HDL,LDL i trójglicerydów?Jeśli z tym coś nie tak,to może przejdż na dietę obniżającą cholesterol...Mam też nadzieję,że nie pijesz kawy,alkoholu i nie palisz,co w twojej sytuacji byłoby dużym błędem.Jesli to od kręgosłupa,to pomogłaby ci..

Trójglicerydy - pomocy

.. ...lat i bardzo wysoki poziom trójglicerydów ( 240 ). Nie chcę się faszerować proszkami ( lekarz proponował ), na początek już postanowiłem wieczorami biegać i jeść mniej tłustych rzeczy. Natomiast szukam czegoś co pomoże mi ten zły cholesterol * zbić * , ale bez łykania jakiejś chemii, nie..

Trójglicerydy - pomocy - Str. 2

.. ...internecie:,,Dieta obniżająca poziom trójglicerydów * * .Tam jest napisane - zero alkoholu i schudnięcie - dwie najważniejsze rzeczy. jesteście niesamowici : ) dzięki : - ) otóż na razie trzymam się dzielnie bo się ostro przestraszyłem. jak miałem ćwiczyć, tak ćwiczę. dieta... no prawie..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w..