Poziom TSH w normie

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...oznacza się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego zadanie polega na pobudzaniu tarczycy do wydzielania hormonów, które z kolei zwrotnie hamują wydzielanie TSH przez przysadkę mózgową ( sprzężenia zwrotne ujemne ). Jeśli poziom TSH odbiega..

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...na badanie tarczycy i poziomu elektrolitów...no i znalazłam powód swojego szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 621

.. ...stanach zapalnych i że poziom kilkaset to jeszcze nie tragedia. Ja miałam aTPO 169 a aTG 443. Hashimoto występuje gdy poziom to kilka tysięcy. Jakie Ty miałaś wyniki? Ja pozostałe miałam w normie, TSH w dolnych granicach normy. Daj znać. Odezwę się po wizytcie u endo. cześć..

Niedoczynność tarczycy - Str. 4

.. ...Haschimoto. Mam też niski poziom DHEA i biorę lek 10 ( bez niego poziom był, jak u 70 - latka : - ( W ub. roku, po odpoczynku nad morzem, jakaś silna infekcja mnie dopadła, szwankowało gardło, zatoki - koszmar Jesienią - badania i TSH ok. 6 ( powyżej normy ); zauważyłam osłabienie i..

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...Ostatnio podczas badania poziomu hormonów okazało sie,że TSH było podwyższone - 6,05, no i stwierdzo o obecność przeciwciał ATG - 290( norma to * 115 ) oraz przeciwciał ATPO - 250,2 ( przy normach * 34 ) Skierowano mnie do endokrynologa - tam zalecenie przyjmowania euthyroxu N75. po..

Niedoczynność tarczycy - Str. 20

.. ...robię sobie badanie poziomu TSH. Moje wyniki zawsze są w granicach dolnej normy np: 0,70; 1,09 ; 0,46. Logicznie rzecz biorąc powinnam myśleć, że mam skłonności do nadczynności. Jednakże moje wszystkie objawy wskazują na niedoczynność: między innymi - jest mi ciągle zimno, przejmujący..

Niedoczynność tarczycy - Str. 21

.. ...sugerował żeby zaczekać aż poziom tsh wróci do normy. Mówił jeszcze, że podczas ciązy jest jeszcze większe zapotrzebowanie na ten hormon. czesc dziewczyny. Ja drugi dzień biore euthyrox 25 i dzis pierwszy dzień od kilku lat czuje się dobrze.Serce nie wali jak głupie i nie denerwuję się z..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...ale ważny jest też ich poziom. Jeżeli wyniki są bliskie dolnej lub górnej granicy normy, to oznacza że tarczyca nie funkcjonuje prawidłowo. No i żeby mieć pewność co do tarczycy, warto zrobić badanie przeciwciał aTPO. Pozdrawiam. Do Barbarella,wiem,ze na pewno robiono mi tsh,co do..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 66

.. ...zawsze sprawdzali czy mam poziom TSH w normie i zawsze tak było. Nikt jednak nie powiedział mi że istnieje jeszcze coś takiego jak anty - TPO i anty - TG. Są to badania krwi na obecność przeciwciał anty tarczycowych. Dopiero wyczytałam to w jakiejś gazecie i zdecydowałam się sama..

Norma TSH - Str. 2

.. ...Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki lekarskie - nie( ch ) żyją nam! Witam ja jestem 3 lata po operacji teraczycy od tego czasu bhiore leki najpierw byl Letrox 25,50,100..

Norma TSH - Str. 3

.. ...moze byc zwiazane z poziomem tsh? zalamana napewno te wloski nie od TSH powinnas zrobic sobie testosteron bo moze masz za wysoki i z tad taki zarost,pozdrawiam Witam niedawno sie dowiedziałam że mam niedoczynność tarczycy przez przypadek gdyż poszłam konkretnie z nieustającymi bólami..

Jaki powinien być poziom hormonu TSH u 10-latka?

.. ...jaki powinien być poziom hormonu tsh u dziesięciolatka?CZY 2,730 mlU/I JEST WYNIKIEM PRAWIDłOłOWYM ?Znam normy tego hormonu u osoby dorosłej i wiem ,że nieco inaczej wyglądają one w stosunku do dzieci...

TSH - jak to wygląda?

.. ...Powinno się także badać poziom FT3, FT4 i aTPO ( przeciwciała ). U mnie TSH było w normie, za to przeciwciała b. wysokie, co oznaczało zapalenie tarczycy. ja odebralam dzis wyniki corki ktora ma 17 mis,waga jej to 5600;a wzrost 68.wynik tsh to 5,84 hej mama u dzieci sa inne wartosci i..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...217.153 * * * ) cyt.,,Czy poziom TSH rowny 4,68 uIU/ml mozna uznac za prawidlowy? Prosze o odpowiedz * - Podany poziom TSH świadczy o niedoczynności tarczycy ( tarczyca produkuje zbyt mało hormonów ). To nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...tarczycy przy takim poziomie agresji. Proszę kto zinterpretuje moje wyniki. Od dłuższego czasu bardzo wypadają mi włosy wiec lekarz zalecił mi zrobienie hormonów tarzycy i mi wyszło TSH - 0.73 TF3 - 3,75 i TF4 9.33. Prosze o Pomoc ! Anika, podaj normy. Zinterpretujcie moje wyniki TSH..

Puls 90 w wieku 15 lat

.. ...skontroluj hormony tarczycy - poziom TSH we krwi. Niestety ten problem dotyczy tez mnie. :( mam dopiero 16 lat a moje ciśnienie jest niskie ( 80/60 ) puls od 90 do nawet 120. boje się co to może oznaczać. będę wdzięczna za pomoc. u ciebie jest wszystko w normie ja po lekach ( atenolol )..

Niski poziom fosfatazy alkalicznej

.. ...[norma 91 - 258]. Dodatkowo mam niski poziom potasu 3.1mmol/l. TSH, ft4, ft3 w normie. Ogólnie staram się dobrze odżywiać a i tak słabo się czuję i wyglądam blado. Zdrówka życzę wszystkim forumowiczom : - )..

Wyniki badań tarczycy

.. ...oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje Witaj, Anka. FT4 to tzw. wolny hormon tyroksyny. Twoje wyniki mogą wskazywać na..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...Hawiros, masz niskie poziomy hormonów: FT3 - 13%, FT4 - 30%. To, że są w normie nie ma znaczenia, liczy się ich poziom. Masz też wysokie TSH, to wygląda na niedoczynność tarczycy. Wybierz się do dobrego endokrynologa, który na pewno zleci kolejne badania, takie jak przeciwciała czy usg..

Częste zasłąbnięcia

.. ...), morfologię krwi, poziom elektrolitów, TSH, kreatynina, cholesterol, cukier oraz badania osłuchowe. Wszystkie wyniki są w normie, nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Stwierdzono u mnie natomiast nadciśnienie tętnicze - podczas badania miałem 170/80. Zawsze podczas wizyty u..

Potrzebuje pomocy. Nie umiem żyć normalnie ...

.. ...sobie badanie krwi i poziom tsh, jak się ma nadczynność tarczycy ma się objawy takie jak lek, nerwowość, bezsenność, itp Bezradna takich jak ty jest tutaj tysiace. Spojrz tylko na watki o nerwicy, tysiace postow od setek ludzi - a kazdy o tym samym - o tym, o czym Ty piszesz. Mam..

Wysokie tętno po porodzie

.. ...jaki ams zdokąłdnie poziom elektrolitów? i jakie amsz tsh? i wiem co czujesz:( to jest okropne , bo nie mozna sie cieszyć macierzyństwem normalnie:( moje wyniki: tsh 1,82; crp 1,8; żelazo 54, potas 4.25, sód 147, kreatynina 0,88. Pije dużo wody, zresztą cały czas odczuwam suchość w..

Prawidłowe tsh a objawy tarczycy

.. ...wszystkim wiek pacjenta.Mój poziom hormonów tarczycowych( mimo tego,że mieścił się w granicach normy ) przypominał poziom hormonów u kobiety 60 - letniej,a ja miałam wówczas ok.35 lat.Jeden z hormonów był zbyt blisko minimalnej granicy,a drugi za blisko granicy maksymalnej.Tak więc nie..

Poziom tsh

.. ...badania na tarczycę poziom tsh mam 11.47 mój lekarz powiedział mi że jest wszystko ok a ja wiem że norma jest ok0.4 czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić w takiej sytuacji?? proszę. pozdrawiam marta Brak słów, zmień lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać skierowanie..