Poziom żelaza

Długotrwały stres zwiększa ryzyko choroby serca u dzieci

.. ...jednoczesnym spadku poziomu żelaza. Może przyspieszać procesy miażdżycowe i występowanie zmian w naczyniach i mięśniu sercowym, a także przyczynić się do powstania zatoru tętniczego i w konsekwencji - zawału serca lub udaru mózgu. Jedynie co piąty pytany uczeń jako formę łagodzenia..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 57

.. ...dorzucilam od siebie poziom żelaza, potasu, magnezu, sodu i wapnia. Miała robione EKG. Dobrze by było, gdyby EKG było robione w momencie, kiedy coś się dzieje. Potem było UKG serduszka i holter 12 odprowadzeniowy 24h. Nic specjalnego jej nie wyszło, więc będzie miała jeszcze holtera..

Echo serca - Str. 58

.. ...jeszcze podono wysoki poziom żelaza - 200( norma do 150 ).Poza tym morfologia w normie - przy czym hemoglobina przy górnej granicy normy. Zastanawiam się na dzrobieniem poziomu b12 i kwasu foliowego - może to jest powodem problemów z sercem - interniści nic nie mówią, poza tym że..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 690

.. ...mało żelaza, to także łykaj.Mogę Ci także polecić płyn Vitabuerolecytynę.Do kupienia w aptece.Pij go regularnie to też odczujesz poprawę.Jest wzmacniający i działa na cały organizm.Pozdrawiam serdecznie..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...robioną morfologie, poziom żelaza i cukru - wszystkie wyniki dobre. Dwa lata temu badałam prolaktynę. Wyszła mi trochę zawyżona, bo 25,25, gdzie norma to 1,39 - 24,20. Może to coś z przysadką? Ustyncia, to nie musi być wcale błąd laboratorium, ale możesz zrobić badanie jeszcze raz...

Nerwica - czy na pewno? - Str. 224

.. ...Paweł myśl aby sprawdzić poziom żelaza i zrobię też magnez. Moze są jakies braki w organizmie i trzeba uzupełnić? heh : ) no to dobrze: ) mnie tak wlasnie powiedziano ze moze nie mam zelaza albo innego * * pierwiastka * * hehe : ) wiec bede musial to tez sprawdzic dopiero po swietac ale..

Wysokie tętno spoczynkowe w ciąży

.. ...sprawdzić poziom potasu i magnezu a w twoim przypadku też żelaza. Nadczynność tarczycy też daje podwyższone tętno. Pozdrawiam cię i twoje dzieciątko. Monika Dziekuje za odpowiedz i rowniez pozdrawiam!..

Wysokie tętno w spoczynku - Str. 2

.. ...zrobienie morfologii, poziomu żelaza, potasu, magnezu i tarczycy. Czekam na wyniki... Moje objawy wyglądają tak opisywane przez większość z Was a żadnej konkretnej diagnozy nie ma. Po wynikach i diagnozie okaże się co powie lekarz. Odezwę się. Pozdrawiam W stanie spoczynku moje tętno..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 53

.. ...Zrób też badanie na poziom magnezu i potasu oraz żelaza, gdyz brak tych pierwiastków też może powodować takie objawy. Jedz też pomidory i/lub pij soki pomidorowe, które zawierają potas dobry dla serca. Ja biorę oprócz leków na typową arytmię, aspargin i/lub magnefar B6. Nie chcę Cię..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 12

.. ...jest w normie tylko poziom żelaza jest jeszcze dużo poniżej, ale z dnia na dzień czuję się coraz lepiej. Pozdrawiam ze sztormowej dzisiaj Gdyni Witam Marku prawie pół roku temu przeszłam to co jest przed tobą.Wydaje mi się, że wszystko zależy od podejścia i kondycji organizmu.Co do Anina..

Uszkodzenie przewodnictwa komorowego serca

.. ...tracę przytomność, niski poziom żelaza( po zażyciu czuję się lepiej ). W Poradni Zaburzeń Rytmu lekarz kardiolog zaproponował mi wszczepienie rozrusznika ale się nie zgodziłam bo się boję negatywnych skutków. Po konsultacji z Panią profesor tejże poradni powiedziała mi żebym się jdnak..

Plamy na języku - Str. 3

.. ...Błagam pomocy!!! Zbadaj poziom żelaza i witaminy B12 we krwi. Ja zkontaktował bym się z Hausem :P Panie i Panowie nie panikujcie jezyk jest wrażliwym narzadem i nie stety jesteśmy narażeni na krostki wrzody i białe plamy . Ja zawsze udaję sie do lekarza po dluższym statium choroby jeśli..

Problem ze stabilnością czyli zachwianie równowagi - Str. 2

.. ...pewno powinnaś zbadać poziom hormonów tarczycy we krwi. Zawroty głowy i problemy z chodzeniem występują na przykład przy niedoborze witaminy B12, bardzo ważnej dla całego systemu nerwowego. Jeżeli tego nie zrobiłaś to sprawdź też potas, magnez i żelazo. Pozdrawiam. barbarello!! badania..

Nerwica w ciąży - Str. 29

.. ...zrobiłam,mam poniżej poziomu żelaza,wy pewnie też co?bo to jest normalne w ciąży i dziś kupiłam sobie herbatę z pokrzywy i będe ją pić,ponadto mam zakupione buraki i będę wyciskać sok z nich,bo ponoć podnoszą bardzo żelazo.Chodzę cały dzień śpiąca,czasem mam zawroty głowy i nic..

Nerwica w ciąży - Str. 32

.. ...ze względu na niski poziom żelaza,ale czuję że jest już lepiej,nie mam takich zawrotów głowy.Asia,mój mały podobnie się rusza,zależy też to od dnia,co robię bo jak siędzę cały dzień w domu,praktycznie bez ruchu,to on odzywa się co jakiś czas,ale najwięcej wieczorem i trochę..

Nerwica w ciąży - Str. 43

.. ...ostatnio miałam niski poziom żelaza,noi zaczęłam pić sok z buraka,herbatę z pokrzywy.Normalne,że chciałam sprawdzić czy coś mi to dało,a ta przepisała tylko żelazo w tabletkach za 36 zł ( drogi ) i wyjebka totalna,nie wiem co jej szkodziło dać skierowanie.Sama pójdę sobie zrobić badanie..

Nerwica w ciąży - Str. 54

.. ...musiałaś wiedzieć jaki masz poziom żelaza.Ja mam teraz niedużą,bo 10,5 a norma jest od 12,to nie jest jeszcze poważne,ale leczę biorę żelazo 2 razy dziennie,po którym mam zaparcia i apetyt mi się pogorszył.Staram sie jeść wszystko co bogate w ten pierwiastek,a lekarz jeszcze mi łaskę..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...prawidłowe ale z kolei MCV spadło do 67 MCH spadło do 22 MCHC 33 RDW podiosło się z 14% do 18,5% OB 25 ( po leczeniu było 17 ) Czy można miec niedokrwistość z prawidłowym poziomem żelaza i erytrocytów??..

Szukam możliwie najprostszego sposobu na pozbycie się nerwicy

.. ...podobne do nerwicy. Zbadaj poziom potasu, magnezu, żelaza, także wit. B12 ( jej niedobór rozwala system nerwowy ). Koniecznie sprawdź, czy masz zdrową tarczycę. Pozdrawiam. Zgadzam sie z Barbarellą. Myślę, że za szybko wszystko nazywamy nerwicą, depresją. Te słowa są zbyt przereklamowane..

Kłucie serca, duszności i zawroty głowy

.. ...Witam. Przypadkowo znalazłam Twoje pytanie. Mam nadzieję, że znasz już przyczynęi czujesz się dobrze. Miałam identyczne objawy. Okazało się, że to za niski poziom żelaza i magnezu w organiźmie. Pozdrawiam!..

Nerwica tkwiąca w nas, nasza walka i małe sukcesy - Str. 77

.. ...podwyższonym do 200 ponad poziomem żelaza we krwi.Kilka dni póżniej o wieczornej kłótni w domu,obudziłam się ok 5 nad ranem z wielkim uczuciem fali gorąca,które rozlewało się po ciele i ogromnym strachem,znowu to samo uczucie,wstałąm z łóżka,żeby to rozchodzić,poszłam do ubikacji i na..

Niski poziom magnezu a arytmia

.. ...musze dbać o właściwe poziomy wszystkich pierwiastków. to samo się dzieje jak masz nieobór potasu czy żelaza. Przy niedobrze magnezu szybko męczą się mięśnie. a ja go w ciązy ie moge uzupełnić biorąc po 10 - 12 tabletek dzinnie:( 10 - 12 tabletek dziennie czy nie przesadzasz??????magnez..

Niedobór żelaza bez niedokrwistości??

.. ...leczeniu dozylnym żelazem poziom FE wzrósł, ale po 3 tyg znów spadł do 24. Ostatnie wyniki: HGB 12,1 RBC 5,54 HCT 36,7 czyli jak najbardziej prawidłowe ale z kolei wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV spadło do 67 MCH spadło do 22 MCHC 33 RDW podiosło się z 14% do 18,5% OB 25 ( po leczeniu..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...jeszcze elektrolity - poziom sodu,potasu.wapnia ,magnezu,żelaza,OB,morfologię.Jak wszystko Ok,to mogą to być nerwy.Niedobory witamin i mikroelementów spowodowane złym odżywianiem mogą być przyczyną złego samopoczucia.Jeśli tak to jedz tłuszcze roślinne [orzechy,słonecznik,dynię..

Ferrytyna a problemy z sercem

.. ...jest ważniejsze niż poziom hemoglobiny i żelaza we krwi, to jej niedobór pwooduje anemie i prawdziwe problemy z sercem. Norma jest od 13 - 150, ale już można mieć problemy mając poniżej 50 jednostek czy ktoś o tym słyszał? Im więcej czytam tym więcej widze jak kiepskich mamy lekrzy:( ja..

Wysokie tętno po porodzie

.. ...jaki ams zdokąłdnie poziom elektrolitów? i jakie amsz tsh? i wiem co czujesz:( to jest okropne , bo nie mozna sie cieszyć macierzyństwem normalnie:( moje wyniki: tsh 1,82; crp 1,8; żelazo 54, potas 4.25, sód 147, kreatynina 0,88. Pije dużo wody, zresztą cały czas odczuwam suchość w..

Szum nad sercem i inne dolegliwości

.. ...masz. Musisz zacząc brac żelazo, ale zbadaj to ferrytynę i niech Ci elkrz najlepij da żelazo na receptę.a jaki masz puls?męczysz się szybko? Szczerze mówiąć nie wiem jaki puls. Ale bardzo szybko się męczę...

Garść objawów

.. ...surowca zwiększa się poziom hemoglobiny w osoczu i ilość czerwonych krwinek,analogicznie jak po preparatach zawierających związki żelaza.... * stosowe się.... * zwłaszczu dawców krwi wykazujących okresowo większe zapotrzebowanie na jony żelaza * Cytaty z * Ziołolecznictwo *..

Tachykardia u 12-letniej dziewczynki

.. ...wiążące żelazo - jej niski poziom, oznacza już anemię!!!a anemia może powodować tachykardię - u mnei tak było. więc niech pani zrobi ćóreczce: ) jeśli ferrytyna jest niska to wystarczy zacząć podawać żelazo na receptę. jeśli córka ma małą niedoczynnosć to tym bardziej prawdobodobne jest..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...krwi, moczu, oraz TSH i poziomu żelaza, KTÓR ZROBIŁAM DZIEŃ PÓŹNIEJ ( 17.02 ) Lekarka twierdzi, że wszystko jest prawidłowe... Moje wyniki: Żelazo 10,1 ( 4.4 - 27.9 ) TSH 1,893 ( 0.35 - 4.940 ) badanie krwi: OB 20 WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) - - - -..