Produkty zawierające witaminę K

Jakie pokarmy mają wpływ na krzepnięcie krwi?

.. ...wielowitaminowe , czyli produkty bogate w wit K. Pozdrawiam W diecie powinno znajdować się jak najmniej produktów zawierających witaminę K. Najwięcej tej witaminy mają : kalarepa, kalafior, pomidory, truskawki i watróbka. Troche mniej, ale też sporo jest w brokułach, rzepie, szpinaku,..

Brak tchu i częste ziewanie - Str. 16

.. ...unikanie przez jakiś czas produktów, które powodują refluks i zgagę, rzeczy ostrych, kwaśnych i ciężkostrawnych, żeby „odciążyć” układ pokarmowy. Na mnie zadziałało. Ponadto w tym czasie unikamy leków, można co najwyżej jakieś witaminy, magnez itp. Szczególnie unikamy..

Nadkrzepliwośc krwi

.. Jakie produkty ( warzywa i owoce, pieczywo, mięsa i potrawy ) mozna zpozywac przy nadkrzepliwosci krwi? Wiem ze witamina K powoduje krzepliwosc krwi , w związku z tym mogłby ktoś podac produkty zawierające jej najwięcej. Hej czy mierzylas tzw. INR bo to wlasnie dot. krzepliwosci.Moze dieta jest nie..